رویداد های اخیر
مجاهد: امریکا به تعهدات توافقنامه دوحه عمل نکرده است

دو سال پس از پیروزی امارت اسلامی و خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان، سخنگوی حکومت سرپرست میگوید که ایالات متحده به تعهدات توافقنامه دوحه عمل نکرده است.
ذبیحالله مجاهد به مناسبت سی ویکم اگست که مصادف است با خروج کامل نیروهای ناتو و امریکا از افغانستان به آریانانیوز میگوید که امریکا تعهد کرده بود نام رهبران امارت اسلامی را از فهرست سیاه حذف میکند، تحریمها را برطرف و با حکومت جدید تعامل سیاسی خوبی میداشته باشد و نیز تمام موانع از مسیر خوکفایی اقتصادی افغانستان را برمیدارد.
آقای مجاهد گفته است که ایالات متحده نه تنها به تعهدات خود عمل نکرده بلکه علیه نظام کنونی تبلیغات نادرست را انجام میدهد.
به گفته مجاهد، ایالات متحده برنامههای اقتصادی حکومت را با چالش روبهرو کرده و مانع به رسمیت شناختن امارت اسلامی شده است و نیز فعالیتهای تخریبکارانه را علیه نظام پیش میبرد.
او در این مورد گفت: «طرف امریکاییها تعهداتی داشتند که متأسفانه عملی نکردند، برعکس آنها تلاش کردند جلو پیشرفتهای امارت اسلامی افغانستان را بگیرند.»
به گفته او، حذف نام رهبران امارت اسلامی از لیست سیاه و محدودیتهای سفر از جمله مواردی است که طبق توفقنامه دوحه به آن عمل نشده است.
در همین حال، معین سیاسی وزارت خارجه نیز امروز (پنجشنبه) به همین مناسبت خروج نیروهای امریکایی و ناتو را از افغانستان یک رویداد تاریخی دانسته و گفته است که پیروزی در برابر امریکا یک افتخار بزرگ محسوب میشود.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک برنامه فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته است که این افتخار بزرگ تاریخی افغانها است که تاکنون سه ابر قدرت جهان را شکست دادهاند.
از سویی هم، امارت اسلامی در توافقنامه دوحه تعهد کرده بود که اجازه نمیدهد هیچ تهدیدی از آدرس افغانستان متوجه امنیت امریکا ومتحدینش باشد که این تعهد بهگونه کامل عملی شده است.
با این حال، وزارت خارجه امریکا گفته است که حکومت سرپرست به بخشی از این توافقنامه در مورد مذاکرات سیاسی برای رسیدن به صلح و ثبات پایدارعمل نکرده است.
ندپرایس، سخنگوی پیشین وزارت خارجه امریکا، گفته است: «ما شاهد بودهایم که طالبان نتوانستهاند به تعهدات عمومی و خصوصی خود عمل کنند، ما به وضوح گفتهایم که میخواهیم ببینیم حقوق همه مردم افغانستان به شمول زنان و دختران تامین شده است. ما میخواهیم طالبان به همه تعهدات شان در توافقنامه دوحه عمل کنند، تغییر رفتار طالبان پالیسی ما و جامعه جهانی را نسبت به حکومت آنها نرمتر خواهد کرد در غیرآن فشارها بیشتر و تحریمها حفظ خواهد شد اما کمکهای بشری ما با مردم افغانستان همچنان ادامه خواهد یافت.»
امارت اسلامی سومین سالگرد توافقنامه دوحه را با امریکا در ۲۹ فبروری تجلیل کرد وآنرا پیروزی و افتخار بزرگ خواند. حکومت سرپرست همچنان حضور ۲۰ ساله امریکا و کشورهای غربی در افغانستان را اشغال توصیف کرده و گفته است که با امضای این توافقنامه زمینه ایجاد یک نظام کامل اسلامی فراهم شد.
گفتنی است که توافقنامه دوحه بندهای مهم دارد که یکی از بندهای آن خروج نیروهای خارجی بود که انجام شد، اما هنوز رهبران امارت اسلامی در فهرست سیاه سازمان ملل هستند و اجازه سفر به بیرون از کشور را ندارند.
رویداد های اخیر
قرغیزستان: کشورهای آسیای مرکزی همکاریها درمورد افغانستان را افزایش دهند

زیر خارجه قرغیزستان از کشورهای آسیای مرکزی خواسته است تا همکاریها و هماهنگیها درباره افغانستان را افزایش دهند.
جنبیک کولوبایف در نشست سالانه معاونان وزرای خارجه کشورهای آسیای مرکزی گفت که صلح و ثبات در افغانستان برای امنیت و رفاه منطقه مهم است.
بر بنیاد خبرنامه وزارت خارجه قرغیزستان، کولوبایف در این نشست همچنان حمایت خود را از فعالیتهای یوناما در افغانستان اعلام کرد.
در این نشست که به روزهای دوشنبه و سه شنبه در بیشکک، پایتخت قرغیزستان برگزار شد، هیچ مقام امارت اسلامی حضور نداشت، اما روزا اوتونبایوا، رئیس یونما در آن شرکت کرده و درمورد فعالیتهای یوناما در افغانستان معلومات ارایه نمود.
رویداد های اخیر
مجاهد: کار ساخت سرک واخان بدخشان آغاز شده است

سخنگوی امارت اسلامی میگوید که کار ساخت سرک واخان بدخشان برای توسعه روابط اقتصادی افغانستان با جهان به ویژه چین آغاز شده است و کار آن به سرعت ادامه دارد.
ذبیحالله مجاهد گفته است که رهبری امارت اسلامی در راستای توسعه مناسبات اقتصادی کشور، گامهای مهم برداشته و تلاش میکند تا راههای مختلف ترانزیتی را ایجاد کند.
به گفته مجاهد، با ساخت این سرک روابط تجارتی افغانستان گسترش خواهد یافت.
آقای مجاهد گفت: «مساحت سرک واخان تا سرحد چین غالباً ۶۰ کیلومتر است. هم اکنون ماشینری وزارت دفاع و وزارت فواید عامه در آنجا هست و از آنها کار گرفته میشود.»
از سویی هم، مسوولان در اتاق تجارت و سرمایهگذاری نیز در یک نشست خبری از امارت اسلامی خواسته اند که کار ساخت سرک واخان بدخشان را هرچه زودتر تکمیل کند تا افغانستان از وابستگی به راههای ترانزیتی پاکستان نجات یابد.
عبیدالله، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری، گفت: «ما از بزرگان امارت اسلامی خواهش میکنیم که هرچه زودتر مسیر بندر واخان را باز کنند چون تجارت ما هشتاد الی نود فیصد با چین است.»
شیرین آقا سخی، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری، نیز گفت: «راه واخان فعلاً یک راه بدیل است، اما ما در سرحد با چین چندین راه دیگر از بدخشان هم داریم، یکی از راههای اساسی این است که میان دو طرف باید یک تونل زده شود.»
از سویی هم، آگاهان اقتصادی همچنان میگویند که مسیر واخان اهمیت مهم اقتصادی دارد و با ساخت سرک واخان در ترانزیت کالا تغییرات مهم بوجود خواهد آمد.
عبدالظهور مدبر، آگاه اقتصادی، گفته است: «مسیر واخان نه تنها این که کشور چین را به کشور پاکستان وصل میکند بلکه یک مسیر خوب میان کشورهای آسیای میانه و آسیای جنوبی هم میتواند باشد. بنابراین، افغانستان میتواند از این مزیت ترانزیتی به سود اقتصاد خود بهره ببرد.»
گفتنی است که کوههای دشوارگذر موجود در این مسیر نیاز به حفر چند تونل دارد و این از مهمترین مشکلاتی است که مصرف ساخت این مسیر را بهگونه چشمگیری افزایش خواهد داد.
رویداد های اخیر
ستانکزی: با قونسلگریهای ما در هند در تماس ایم، سفارت به زودی دوباره فعال میشود

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه گفته است که قونسلگریهای افغانستان در شهرهای ممبی و حیدرآباد هند با وزارت خارجه در کابل در تماس اند و سفارت افغانستان در دهلی نو نیز به زودی دوباره فعال خواهد شد.
ستانکزی در مصاحبه با تلویزیون ملی که سه شنبه شب نشر شد گفت: «قونسلگریهای ما در ممبی و حیدر آباد فعال و با وزارت خارجه در تماس اند. خدمات قونسلی را هر روز ارائه میکنند. در حال حاضر هم قونسل ما در ممبی و حیدرآباد در سفارت در دهلی حضور دارند. من با آنها صحبت کردم. سفارت را دوباره باز کرده اند.»
ستانکزی گفت که سفارت افغانستان در هند طی دو یا سه روز آینده فعالیتهای خودرا دوباره آغاز خواهد کرد.
این در حالی است که پنج روز قبل، سفارت افغانستان در هند اعلام کرده بود که به دلیل مشکلات دوامدار از سوی حکومت هند، به طور دایمی فعالیتهای خود را در دهلی نو متوقف کرده است.
ستانکزی در مصاحبه با تلویزیون ملی همچنان گفت که از نظر او امارت اسلامی به رسمیت شناخته شده است چون با کشورهای که در گذشته روابط دیپلوماتیک داشت، حالا هم دارد.
او گفت که حدود ۲۰ سفارت در افغانستان فعالیت دارند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی وضعیت افغانستان را بررسی کردند
-
رویداد های اخیر8 ساعت ago
دیدبان حقوق بشر: پاکستان فوراً بدرفتاری با مهاجرین افغان را متوقف کند
-
جهان4 روز ago
اسرائیل فهرست اسرای را که قرار است روز شنبه توسط حماس آزاد شوند، دریافت کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شاهین: ملل متحد از چوکی افغانستان به عنوان وسیله فشار بر امارت اسلامی استفاده میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی گزارشها مبنی بر قاچاق مواد منفجره از افغانستان به مکسیکو را رد کرد
-
جهان3 ساعت ago
طیاره نظامی امریکا در بحر سقوط کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: هر نوع خشونت علیه زنان در کشور ممنوع است
-
اخبار ساحوی7 ساعت ago
کارگران گیرمانده در تونل هند نجات یافتند