Connect with us

رویداد های اخیر

مجاهد: داعش دیگر تهدید بزرگی برای افغانستان نیست

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که نیروهای امنیتی توانسته‌اند داعش را از بین ببرند و این گروه آنگونه که سال قبل بود، دیگر تهدید بزرگی برای افغانستان نیست.

به نقل از القدس العربی، ذبیح‌الله مجاهد در مصاحبه با صدای امریکا، پشتو، گفته است که نیروهای امنیتی از ماه آگوست ۲۰۲۱ تاکنون حدود ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ تن از عناصر داعش را بازداشت کرده‌اند و بیش از ۱۱۰۰ تن نیروی این گروه را کشته‌اند.

آقای مجاهد با اشاره به این‌که مخفیگاه‌های داعش در مناطق مختلف کشور از بین رفته، افزود دولت‌های قبلی در افغانستان اساساً از نیروهای داعش حمایت می‌کردند. با تغییر نظام، برخی از آن‌ها از زندان‌ها فرار کردند.

پیش از این، مایکل اریک کوریلا، رییس فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) گفته است که داعش در حال حاضر از آنچه که در گذشته در افغانستان بود، قوی‌تر شده است.

این جنرال امریکایی تصریح کرد که دست‌کم حدود ۶۵۰۰ نیروی داعش در افغانستان هستند که از جمله آن‌ها، چهار هزار تن در نزدیکی مرزها با تاجیکستان حضور دارند.

اما ذبیح‌الله مجاهد اظهارات این جنرال امریکایی را رد کرد و گفت که عناصر داعش سرکوب شده و تعدادشان عملاً کم شده است.

داعش اخیراً مسوولیت حمله در نزدیکی وزارت امور خارجه را برعهده گرفت که طی آن شش تن کشته شده و ۱۲ تن زخمی شدند.

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پی‌اوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

طلال چودری، وزیر دولت در امور داخله پاکستان، می‌گوید آنعده مهاجرین افغان که دارای کارت اقامت «پی‌اوآر» هستند، تا ۳۰ جون به گونه داوطلبانه به کشور شان برگردند، درغیر آن اخراج خواهند شد.

چودری به جیونیوز گفته است: «پناهندگان افغان مهمان ما بودند و هستند. آنها با عزت و احترام کامل بازگردانده می‌شوند.»

پاکستان در حال حاضر مهاجرین غیرقانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان را اخراج می‌کند و روزانه هزاران تن به کشور شان بر می‌گردند.

قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که برگشت مهاجرین باید به گونه داوطلبانه باشد، نه اجباری.

به گفته وی، با وجود اعلام پاکستان مبنی بر اخراج مهاجرین غیرقانونی، در برخی موارد مهاجرین دارای اسناد نیز بازداشت شده اند.

چودری اما این موضوع را رد کرده است.

او گفت: «این یک روند ساختارمند و انسانی است. هیچ هرج و مرجی وجود ندارد. مهمان‌نوازی ما همیشه برای شهروندان افغان وجود داشته است.»

چودری تاکید کرد که افغان‌هایی که می‌خواهند به پاکستان سفر کنند، باید ویزه داشته باشند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!