رویداد های اخیر
مجاهد: در ۱۴ کشور سفارت خانههای افغانستان فعالیت دیپلوماتیک و سفارتی دارد
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که روابط دیپلوماتیک افغانستان با کشورهای منطقه و جهان در حال گسترش است و تاکنون در چهارده کشور، سفارت خانههای افغانستان از سوی امارت اسلامی کنترول میشود.
ذبیح الله مجاهد میگوید که در حال حاضر در چهارده کشور عملاً سفارت خانههای افغانستان در کنترول امارت اسلامی است و با گذشت هر روز روابط دیپلوماتیک کشور با منطقه و جهان رو به بهبود است.
آقای مجاهد در این مورد گفته است: «با تمام کشورهای همسایه و همچنین کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه روابط ما بسیار خوب است و تلاش میکنیم که روابط گسترش پیدا بکند، تقریباً در چهارده کشور سفارت خانههای افغانستان فعالیت دیپلوماتیک و همچنان سفارتی دارند.»
او افزود: «سفارتهای کشورهای مختلف در کابل هستند، یعنی روابط تاهنوز هم در حال گسترش و بهترشدن است و ما امیدوارهستیم که در آیندهها بیشتر توسعه پیدا بکند.»
در حال حاضر، شماری از کشورها بهشمول روسیه، چین، ایران، ترکیه، پاکستان، قطر، قزاقستان و اتحادیه اروپا عملاً نمایندگیهای دیپلوماتیک شان در افغانستان فعالیت دارد.
همچنان شماری از کشورها، سفارت خانههای افغانستان را نیز به دیپلوماتهای امارت اسلامی واگذار کردهاند.
از سویی هم، عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه، در حساب توییترش نگاشته که به تازگی یک هیأت به رهبری رییس مالی و اداری این وزارت از قونسلگری افغانستان در شهر خاروغ، مرکز بدخشان تاجیکستان دیدار کرده و مشکلات این قونسلگری را بررسی کرده است.
با این حال، برخی سیاسیون تعامل و نزدیکی روابط امارت اسلامی با کشورهای منطقه و جهان را مهم میدانند اما تأکید دارند که امارت اسلامی باید در سیاست خارجی و روابط کشورها متوازن عمل کند.
سید اسحاق گیلانی، آگاه مسایل سیاسی، میگوید: «امارت اسلامی باید بیطرفی خود را حفظ کند و به هیچ طرف نرود، بهخاطریکه با هر طرفی که بسیار نزدیک شود، طرف مقابل همرای شان حسادت میکند و مشکلات پیدا میشود. به هیچ یک طرفی نه شرق، نه غرب نزدیک شود.»
پس از آغاز حاکمیت امارت اسلامی در بیست و چهارم اسد سال ۱۴۰۰ تاکنون، جامعه جهانی پیش شرطهای از جمله تأمین حقوقبشر به ویژه حقوق زنان و اقلیتها، ایجاد حکومت فراگیر و رفع تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان را برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی مطرح کرده است.
شرایطی که امارت اسلامی بارها گفته همهای آنها را برآورده کرده است.
رویداد های اخیر
رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان در باره افغانستان گفتگو کردند
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در دیدار با همتای تاجیکستانی خود، امام علی رحمان، در کنار سایر مسایل در باره افغانستان گفتگو کرده است.
پزشکیان در یک نشست مطبوعاتی امروز (پنجشنبه) گفت: «افغانستان کشوری مهم در همسایگی ماست و رشد و ثبات این کشور را همسو با منافع خود میدانیم؛ حفظ امنیت مرزها برای ما مهم است.»
ریاست جمهوری تاجیکستان نیز در خبرنامهای گفته است که امام علی رحمان و مسعود پزشکیان، بر همکاری برای مبارزه با تروریزم، افراطگرایی و قاچاق مواد مخدر تاکید کردند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی توافق آتشبس را به فلسطینیان تبریک گفت
امارت اسلامی افغانستان ضمن استقبال از توافق آتشبس میان حماس و اسرائیل، این «موفقیت بزرگ» را به رهبری حماس و مردم فلسطین تبریک گفت.
وزارت امور خارجه با نشر اعلامیهای امروز (پنجشنبه) گفت که این توافقنامه آتشبس نتیجه بیش از ۱۵ ماه «مبارزه و فداکاری تاریخی مردم فلسطین و مقاومت شجاعانه در نوار غزه است.»
در اعلامیه آمده است: «اکنون ضروری است که تمام مراحل توافق به طور کامل به نحوی اجرا شود که آتش بس پایدار را تضمین کند و کمک های بشردوستانه را بدون تاخیر به مردم غزه برساند. با توجه به پیامدهای توافقات قبلی، طرف های درگیر و جامعه بین المللی باید اطمینان حاصل کنند که رژیم اسرائیل به طور مسوولانه به تعهدات خود عمل میکند.»
اعلامیه افزود که صلح و ثبات پایدار در شرق میانه تنها از طریق راه حل مشروع برای مسئله فلسطین و استقلال مردم فلسطین امکان پذیر است.
امارت اسلامی تاکید کرده است که به حمایت از کشور مستقل فلسطین و مردم فلسطین به نمایندگی از مردم افغانستان ادامه خواهد داد.
رویداد های اخیر
سازمان ملل: نیم میلیون کودک افغان در خطر سوء تغذیه در سال ۲۰۲۵ قرار دارند
بر اساس گزارش اخیر دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان – حدود ۲۲.۹ میلیون نفر – در سال جاری برای رفع نیازهای ضروری و حاد به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (۲۶جدی) هشدار داد که بیش از ۵۰۰ هزار کودک در افغانستان در سال ۲۰۲۵ در معرض خطر سوء تغذیه قرار دارند.
سازمان ملل متحد در بیانیهای اعلام کرد یکی از دلایل وضعیت نگرانکننده شرایط آب و هوایی شدید است که "توانایی مردم برای تغذیه خانوادههایشان را محدود کرده است."
بر اساس گزارش اخیر دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان - حدود ۲۲.۹ میلیون نفر - در سال جاری برای رفع نیازهای ضروری و حاد به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
این گزارش خاطرنشان کرد که اقتصاد شکننده افغانستان، بلایای طبیعی جاری و مشکلات ناشی از آب و هوا، همراه با بی ثباتی سیاسی منطقهای، همچنان مانع بهبود پس از چندین دهه درگیری میشود.
از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱، افغانستان به ذخایر خارجی خود در بانکهای غربی دسترسی ندارد و این امر بحران اقتصادی این کشور را تشدید میکند. بر اساس گزارش سازمان ملل، بیکاری و فقر حدود ۴۸ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار داده است.
افغانستان همچنان در برابر بلایای محیط زیستی بسیار آسیب پذیر است. سیل شدیدتر در سال ۲۰۲ پیشبینی میشود که مانند سالهای گذشته، انتظار میرود خانهها، زمینهای زراعتی را ویران کند و مردم را آواره کند و وضعیت وخیم بشردوستانه را بیشتر بدتر کند.
-
جهان3 روز ago
شمار قربانیان آتشسوزی در لسآنجلس به ۲۴ نفر افزایش یافت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس اتحادیه مسلمانان: برداشت نادرست از تحصیل دختران در اسلام نیاز به مقابله دارد
-
جهان4 روز ago
سفر نماینده ترمپ به اسرائیل برای پیشبرد توافق آتشبس
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بایدن با خانوادههای امریکاییهای زندانی در افغانستان گفتگو کرد
-
جهان2 روز ago
ترمپ: میخواهم بسیار سریع با پوتین دیدار کنم
-
ورزش4 روز ago
فهرست بازیکنان افغانستان برای جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ مشخص شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مقامات پاکستانی بر ضرورت گفتگوهای امنیتی با کابل تاکید کردند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
سالیوان: احتمال توافق آتشبس در غزه در یک هفته آینده بالاست