Connect with us

تجارت

مجلس سنا مقام‌های د افغانستان بانک را به نقض قانون متهم کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

اعضای مجلس سنا می‌گویند که اجمل احمدی سرپرست بانک مرکزی برخلاف اصول دست به برکناری معاونین خود و کارمندان این نهاد زده و این کار وی را نوعی «زورگوی» عنوان کرده اند.

در یک نوار تصویری که در رسانه های اجتماعی منتشر شده، دیده میشود که محافظان بانک مرکزی افغانستان به وحید نوشیر معاون نخست برکنار شده این نهاد اجازه ورود به بانک را نمی‌دهند.

آقای نوشیر در صفحه فیسبوک اش نوشته است که وی به هدایت زبانی رییس جمهوری به بانک مرکزی رفته بود تا از سمت خود استعفاع کند. وی اجازه ندادن خودش به دفتر کاری اش از سوی اجمل احمدی را خلاف اصول اداری دانسته است.

قسیم رحیمی، معاون دوم برکنار شده بانک مرکزی نیز برخورد سرپرست این نهاد در برابر کارمندانش را خلاف قانون و اصول میداند.

بر اساس ماده هفتم قانون بانک مرکزی افغانستان شورای عالی د افغانستان بانک متشکل از رییس بانک، که ریاست این شورا را نیز به عهده دارد، معاون اول بانک و پنج عضو دیگر میباشد.

 در بند این ماده آمده است: “تمام اعضای شورای عالی توسط رییس جمهوری و با تایید مجلس نمایندگان افغانستان تعیین میشود.”

ماده ۱۲هم این قانون نیز میگوید که رییس بانک مرکزی و معاون اول بانک و اعضای دیگر شورای عالی این نهاد توسط رییس جمهوری برکنار و یا وظیفه اش به حالت تعلیق درآمده میتواند.

در بند این ماده آمده است: “هيچ عضو شورای عالی پیش از برگزاری دادرسی از سوی ریيس جمهور افغانستان كه در آن عضو يا نماينده قانونی وی دلايل خود را ارایه كرده است، به حالت تعليق در آمده يا از سمت خود بركنار نمی‎شوند.”

در همین حال حقوقدانان می‌گویند که اگر کدام کارمند این نهاد به فساد متهم شده باشد فقط نهادهای عدلی و قضایی حق بررسی پرونده آن را دارد و بعد رهبری باید در این مورد تصمیم اتخاذ کند.

از سوی دیگر مسوولان در اداره دیدبان شفافیت افغانستان و آگاهان اقتصادی با نگرانی از وضعیت جاری در بانک مرکزی افغانستان می‌گویند که ادامه چنین وضعیت این نهاد مالی را با بحران مواجه خواهد ساخت.

سرپرست بانک مرکزی افغانستان در مورد علت برکناری دو معاون اش چیزی نگفته است اما در یک اعلامیه ی این نهاد آمده است که اقدامات اخیر بر اساس ماده بیستم و فقره سوم بانک مرکزی افغانستان صورت گرفته است.

تجارت

نشست دوجانبه بین سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۵, ۱۴۰۲)

نشست دوجانبه بین سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان روز سه‌شنبه ( ۴میزان) به همکاری وزارت صنعت و تجارت به هدف جلب سرمایه‌گذاری بیشتر در کشور برگزار شد.

دفترمطبوعات وزارت تجارت و صنعت می‌گوید که در این نشست نمایندگان سکتور خصوصی دو کشور از سرمایه‌گذاری روی سکتور نوشابه‌های غیرالکولی، احجار کریمه و مواد معدنی، کود کیمیاوی، باطری موتر، رخت و نساجی، مواد نفتی، آرد و گندم، سیاحت و رستورانت داری و مواد غذایی بحث و تبادل نظر نمودند.

دراین نشست تاجران و سرمایه‌گذاران کشور قزاقستان از مهمان نوازی افغان‌ها سپاسگذاری نموده، افغانستان را مکان امن و محیط مناسب برای تجارت و سرمایه‌گذاری عنوان کردند.

همچنان ارمان یسین تایوف به نمایندگی از سکتور خصوصی قزاقستان صحبت نموده از تلاش‌ها برای برگزاری نمایشگاها در ولایت‌های کابل، بلخ و قندهار خبرداده و افزوده است در آینده‌های نزدیک برنامه دارند تا نمایشگاصنایع تولیدی افغانستان در قزاقستان و نمایشگاه محصولات قزاقستان را در افغانستان برگزار کنند.

از سوی دیگر آقای ارمان یسین تایوف گفته است که در ادامه سفرشان به افغانستان ضمن بازدید از تاجران و سرمایه‌گذاران در کابل، قرار است در مدت اقامت شان با سرمایه‌گذاران ولایات هرات، بلخ و قندهار نیز از نزدیک دیدار نمایند.

Continue Reading

تجارت

زنان متشبث در کابل: فعالیت‌های ما هر روز رونق می‌یابد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۴, ۱۴۰۲)

شماری از زنان متشبث در بازار ویژه بانوان در کابل می‌گویند که با گذشت هر روز فعالیت‌های شان رونق می‌یابد و آنان زمینه خرید آنلاین را هم برای زنان فراهم کرده‌اند.

زنان متشبث از راه اندازی این بازار خوشحال هستند و می‌گویند که در این بازار می‌توانند کالاهای خود را آزادانه به فروش برسانند.

فیروزه قاسمی،، متشبث، می‌گوید: «لباس‌های ما گند افغانی است. فروشنده و خریدار ما هم خانم‌ها هستند. خرسند هستیم که چنین بازار در کابل ایجاد شده است.»

مانند فیروزه ده‌ها زن دیگر هم در این بازار سرگرم کار وبار هستند.

رجمانه خالقی، متشبث، گفت: «خوبی این بازار برای خانم‌ها و دخترخانم‌ها این است که آن‌ها می‌توانند در یک مکان به بسیار سهولت و آرامی هم از فضای سبز این‌جا استفاده بکنند، هم ذهن شان آرام شود و هم وسایلی که نیاز دارند، خریداری بکنند.»

زیبا کاظمی، متشبث، نیز گفت: «خواست من از نهاد‌های دولتی و خارجی و حکومت این است که همرای ما هم دست شوند، همرای ما همکاری کنند تا در کارهای خود بیشتر پیشرفت کنیم.»

در همین حال، اتاق تجارت زنان می‌گوید که محدودیتی برای زنان متشبث وجود ندارد.

سلما یوسفزی، رییس اتاق تجارت زنان، در این مورد گفته است: «ما شاهد پیشرفت‌های بسیار خوبی هستیم در این اتاق که ایجاد بازارها است، ایجاد نمایشگاه‌ها است. کارکردها بالای بازارهای دایمی است و در عین زمان به خاطر گسترش تجارت افغانستان در بیرون از افغانستان.»

از سویی هم، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفته است که این وزارت زمینه‌های کاری را برای زنان بیشتر کرده و امارت اسلامی از زنان تجارت پیشه حمایت می‌کند.

عبدالسلام جواد آخندزاده می‌گوید: «وزارت صنعت و تجارت همیشه حامی زنان متشبث بوده و در همه ابعاد تجارت و صنعت همیشه حمایت خود داشته است. هزاران خانم در ۳۴ ولایت افغانستان عملاْ در بخش‌های مختلف صنعت و سرمایه‌گذاری مصروف کار می‎باشند.»

گفتنی است با آنکه امارت اسلامی مکاتب متوسظه و لیسه و همچنان پوهنتون‌ها را به روی زنان و دختران بسته اما همواره از فعالیت‌های اقتصادی زنان حمایت کرده است و نه تنها در کابل بلکه در ولایات هرات و بلخ نیز بازارهای ویژه زنان وجود دارد.

Continue Reading

تجارت

بلومبرگ: کمک‌های میلیارد دالری جامعه جهانی سبب حفظ ارزش پول افغانی شده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۴, ۱۴۰۲)

نشریه آنلاین بلومبرگ آمریکا امروز (سه‌شنبه، ۴میزان) گزارش داده که سرازیر شدن میلیاردها دالر از کمک‌های بشری جامعه جهانی به افغانستان، سبب شده است تا پول افغانی ارزش خود را در برابر ارزهای خارجی به‌ ویژه دالر امریکایی حفظ کند.

به نوشته این رسانه، افزایش تجارت با کشورهای همسایه افغانستان همچنان بر حفظ ثبات پول افغانی کمک کرده است.

بلومبرگ نوشته که ممنوعیت استفاده از روپیه پاکستانی و دالر امریکایی، متوقف ساختن تجارت آنلاین و منع قرار دادن بیرون نمودن دالر از کشور از سوی امارت اسلامی در معاملات از دیگر عوامل حفظ ارزش پول افغانی است.

در حال حاضر، یک دالر امریکایی در بازارهای افغانستان نزدیک به ۸۰ افغانی مبادله می‌شود.

این در حالی است که پس از حاکمیت امارت اسلامی، جامعه جهانی هفته‌وار ۴۰ میلیون دالر پول نقد تحت نام کمک‌های بشری به افغانستان ارسال می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!