تجارت
مجلس نمایندهگان بودجه سال ۱۴۰۰ را تصویب کرد

مجلس نمایندهگان امروز (دوشنبه، ۴ حوت) سند بودجه سال روان مالی را پس از تنشها زیاد تصویب کرد.
سند بودجه سال مالی ۱۴۰۰ سه بار به مجلس نمایندگان فرستاده شد، و اعضای مجلس ۱۹ مورد اختلاف را در آن مطرح کردند که افزایش معاشات کارمندان پایین رتبه ملکی بارز ترین آن بود.
اکنون کمیسیون مالی و بودجه مجلس میگوید که بیشتر بخشهای این ۱۹ مورد از سوی حکومت پذیرفته شد که درشتترین آن قرار ذیل اند:
۱- افزایش دو هزار افغانی در معاشات کارمندان پایین رتبه ملکی
۲- حذف بودجه برنامه دسترخوان ملی
۳- حذف ۵۰۰ میلیون افغانی بدهکاریهای بانکها
۴- حذف ۱،۳میلیارد افغانی بدهکاریهای ادارات به شرکت برق
۵- حذف بودجه واحد عملیاتی ریاست جمهوری به جز پروژهها زیر کار
۶- حذف خرچهای اضافی مانند خرچ دسترخوان به وزیران و دیگر مقامات
۷- کاهش ۶۰۰ میلیون پول در کودهای ۹۱ و ۹۱
۸- تصمیم در مورد بودجه وزارت هایی که توسط سرپرستها اداره می شوند
۹- شامل ساختن عواید شهرداری در بودجه
۱۰- شامل ساختن برخی پروژههای تازه در سند بودجه
۱۱- گزارش دادن کمیته تدارکات ملی به مجلس نمایندگان می باشد.
در این میان اعضای مجلس نمایندگان به شماری از اداراتی که از سوی مجلس رای نگرفتند، به مانند شورای عالی مصالحه ملی بودجه نداده و بودجه شورای مصالحه را زیر چتر اداره امور ریاست جمهوری قرار داده است.
میر افغان صافی،رییس کمیسیون مالی و بودجه مجلس نمایندهگان، در این باره گفت:”اداره هایکه از مجلس تاییدی نگرفته اند و قانونی نیستند، مثل اداره نفت و گاز و شورای عالی مصالحه ملی است، بودجه داده نشده است، شورای عالی مصالحه ملی کما فی سابق زیر چتر اداره امور است.”
هرچند شماری از اعضای مجلس هنوز هم به این باور اند که هیچ تغیری در بودجه نیامده و همه کارها نمایشی و منافع شخصی بود.
گل محمد کمین، عضو مجلس نمایندگان، در این باره میگوید:”بودجه را سیاسی ساختند، و کارها نمایشی بود، هر کس در آن منافع خود را سنجیده رییس مجلس منافع خود را، کمیسیون مالی بودجه منافع خود را و دیگران .”
بودجه سالی مالی ۱۴۰۰ که بالغ بر ۴۷۳ میلیارد و ۴۱ میلیون افغانی که از آن جمله بیش از ۳۱۱ میلیارد آن عادی و بیش از ۱۶۱ میلیارد آن بودجه انکشافی می باشد تصویب شد.
میر رحمان رحمانی، رییس مجلس نمایندگان، در این باره گفت:”افزایش معاش کارکنان، جای دادن پروژههای انکشافی، توازن نسبی پول در کودها، کاهش مصارف غیر ضروری، جلوگیری از حیف و میل شدن دارایی های مردم، فصلهای مهم از این کامیابی است.”
با این حال مجلس نمایندگان، برای اعضای کمیسیون مالی و بودجه مجلس مدال مجلس نمایندهگان را اهدا کرد و همچنان رییس جمهور غنی با تشکری از تصویب بودجه، گفته است که این کار می تواند در عملی سازی به موقع برنامه ها موثر تمام شود.
تجارت
سفر هئیت تجاری ایران به ولایت بلخ برای گفتگو با تاجران افغان

یک هیئت تجاری ایران برای گفتگو با تاجران افغان به ولایت بلخ سفر کرده اند. تاجران ایرانی میگویند که آنان در بخش زارعت دهاقین افغان را همکاری خواهند کرد.
این نشست با حضور تاجران ملی کشور هیئت مدیره مرکز تجاری ایران، به منظور حمایت از دهاقین و معیاری سازی زراعت افغانستان در ولایت بلخ راه اندازی شده است.
رئیس هیئت مدیره مرکز تجاری ایران در این نشست میگوید که کشور اش جهت میکانیزه ساخت زراعت، حل مشکلات زیربنایی در بخش زراعت دهقانان افغان را یاری میرسانند.
حسین آذری، رئیس هیئت مدیره مرکز تجاری ایران میگوید: «دیدار و ملاقات با تاجران شهر مزارشریف، رییس زراعت، مالداری و آبیاری ولایت بلخ و مسئولین بلند پایه اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان برایم افتخار آفرین است و معتقد هستم که موفقیت در کار تیمی بیشتر میباشد.»
وی افزوده است: «امیدوار هستیم که زیر بنا زراعت، زیربنا واحدهای تولیدی و صنعتی و انتقال دانش فنی با کمک جمهوری اسلامی ایران در افغانستان رونق بیشتر پیدا کند و در نشست امروز روی سرمایهگذاری در بخشهای مختلف زراعتی در محور کشتهای فراسرزمینی و ایجاد فارم پروسیس محصولات زراعتی گفتگو صورت گرفته است.»
اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور نیز ابراز امیدواری میکنند که تفاهمنامههای زراعتی میان افغانستان و ایران به امضاء برسد تا سکتور زراعت شاهد پیشرفت باشد.
خیرالدین مایل، معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان میگوید: «ما بر اساس تفاهم نامههای امضا شده در مرکز با دوستان ایرانی نشست داشتیم و آنان پیشنهاد معیاری سازی زراعت افغانستان را پیشکش نمودند و فکر میکنم این نشست بسیار خوب و مفید بود.»
وی افزود: «امید دارم تفاهم نامه میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان امضاء شود تا ما شاهد پیشرفت زراعت در کشور عزیزمان باشیم.»
در همین حال مسوولان در ریاست زراعت ولایت بلخ میگویند آنان برای معیاری سازی زراعت به حمایت کشورهای همسایه به ویژه ایران نیاز دارند.
شمسالدین خالد، رئیس زراعت و مالداری بلخ میگوید: «برای معیاری سازی زراعت افغانستان آماده هستیم با جمهوری اسلامی ایران و سایر کشور ها تفاهم نامه داشته باشیم.»
تلاشها برای رسیدگی به مشکلات دهقانان در حالی جریان دارد که هماکنون کمبود آب، بلند بودن بهای کود کیمیاوی، بهای بلند ادویه زراعتی، نبود سردخانهها، و عدم دسترس به وسایل پیشرفته زراعتی از مشکلات اساسی دهقانان در کشور محسوب میشود.
تجارت
سنگ تهداب یک پارک صنعتی در ولایت بلخ گذاشته شد

سنگ تهداب پارک صنعتی بلخ روز یکشنبه (۵ قوس) با حضور مقامات حکومتی و نمایندگان سکتور خصوصی این ولایت گذاشته شد.
به گفته وزارت صنعت و تجارت، در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شده بود، نورالهادی ابو ادریس، معاون والی ولایت بلخ ضمن تاکید روی حمایت امارت اسلامی از سکتور خصوصی گفت: «جهت حل مشکلات، اقدامات جدی صورت میگیرد و این گونه پروژهها برای توسعه کشور اجرا میشوند.»
سید محمد نعیم محمدی، رئیس عمومی پارکهای صنعتی وزارت صنعت و تجارت ضمن سپاسگزاری از مقامات جهت تحویلی زمین و راهاندازی ساخت این پارک، از تجار و سرمایهگذاران خواست که در این پارک سرمایهگذاری نمایند.
وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای تأسیس پارک صنعتی ولایت بلخ در حدود ۴ هزار جریب زمین از سوی این وزارت اختصاص داده شده است که در مراحل اول، پارک صنعتی در مساحت ۲۴۴ جریب زمین و یک مرکز تجاری ساخته خواهد شد. سنگ تهداب این پارک صنعتی با هزینه ۲۰ میلیون افغانی برای اعمار ۳.۶ کیلومتر دیوار و ۱۰ کیلومتر سرک گذاشته شده که در شش ماه آینده تکمیل خواهد شد.
در همین حال، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دو شهرک صنعتی را در ولایت هلمند افتتاح کرد.
دفتر مطبوعاتی وزارت صنعت و تجارت با نشر خبرنامهای گفته است که آقای عزیزی در مراسم افتتاح این شهرکها بر صنعتی شدن افغانستان تاکید کرده است.
شهرک صنعتی بست در مساحت ۱۷۵ جریب و شهرک صنعتی ملی در مساحت ۲ هزار جریب زمین در ولایت هلمند ساخته شده اند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افزود: «افتتاح شهرکهای صنعتی در کشور، مبدل سازی افغانستان از اقتصاد وابسته به واردات به اقتصاد وابسته به صادرات در اولویت پالیسی اقتصادی امارت اسلامی قرار دارد.»
پیش از این سرپرست وزارت صنعت و تجارت به ولایت کندهار سفر نمود و از فابریکههای تولیدی در آنجا بازدید کرد.
تجارت
افزایش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان

مشاور اقتصادی نماینده خاص رئیس جمهور ایران در امور افغانستان از افزایش ۴ درصدی صادرات غیر نفتی به افغانستان خبر داد.
به گفته وی طی هفت ماه گذشته صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان چهار درصد افزایش یافته است.
محمد مهدی جوانمرد قصاب گفت: «ایران ۳۵ درصد در بازار واردات افغانستان سهم دارد که رقم قابل توجهی در روابط تجاری دوجانبه است.»
وی افزود: «دو کشور از ظرفیتهای بالایی برای گسترش روابط تجاری دوجانبه به ویژه در زمینه خدمات فنی انجینری، حمل و نقل و ترانزیت برخوردار است.
جوانمرد قصاب در ادامه گفته است که ایران و افغانستان میتوانند مکمل یکدیگر باشند و برای برای بهره برداری بهتر از این شرایط نیازمند یک برنامه استراتژیک درازمدت هستند.
-
جهان19 ساعت ago
طیاره نظامی امریکا در بحر سقوط کرد
-
رویداد های اخیر23 ساعت ago
دیدبان حقوق بشر: پاکستان فوراً بدرفتاری با مهاجرین افغان را متوقف کند
-
تجارت13 ساعت ago
سفر هئیت تجاری ایران به ولایت بلخ برای گفتگو با تاجران افغان
-
اخبار ساحوی22 ساعت ago
کارگران گیرمانده در تونل هند نجات یافتند
-
جهان5 روز ago
اسرائیل فهرست اسرای را که قرار است روز شنبه توسط حماس آزاد شوند، دریافت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شاهین: ملل متحد از چوکی افغانستان به عنوان وسیله فشار بر امارت اسلامی استفاده میکند
-
رویداد های اخیر11 ساعت ago
وزارت تجارت: روند جلب و جذب سرمایهگذاری در افغانستان به سرمایهگذاران چینایی و امریکایی ارایه گردید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: هر نوع خشونت علیه زنان در کشور ممنوع است