رویداد های اخیر
محاکمهی یک شهروند افغان به اتهام جنایات جنگی در هالند

یک شهروند ۷۶ ساله افغانستان که متهم به ارتکاب جنایات جنگی است، در دادگاهی در شهر لاهه هالند محاکمه میشود.
او متهم است که در دوران حکومت کمونیستی وقت در دهه ۱۹۸۰، مسوول زندان پلچرخی بوده و با زندانیان سیاسی رفتار غیر انسانی داشته است.
به گزارش رویترز، محاکمهی این فرد امروز (چهارشنبه، ۲۷ دلو) آغاز شده است.
دادگاه نام این فرد را “عبدال رفیف” معرفی کرده است. او به قضات گفته است هویتاش را اشتباه گرفته است: “من آن شخصی نیستم که شما در موردش صحبت میکنید.”
رفیف متهم است که با نام جعلی در هالند زندگی میکند و او در واقع عبدالرزاق عارف است که بین سالهای ۱۹۸۳ و ۱۹۹۰ مسئول زندان پلچرخی بوده است.
به نوشتهی رویترز، دادستانها میگویند رفیف مسوول زندانیان سیاسی در زندان پلچرخ بوده است. گفته میشود که نگهبانان تحت فرمان او زندانیان را مورد ضرب و شتم، شکنجه و اعدام قرار میدادند.
در طول جلسهی دادگاه، رفیف تمام سوالات قضات در مورد هویت خود را به وکیلانش ارجاع داد و گفت که بیمار است، سرگیجه دارد و چیزی به خاطر نمیآورد.
رفیف در سال ۲۰۰۱ با درخواست پناهندگی به هالند آمده و شهروندی این کشور را نیز دریافت کرده است. او در سال ۲۰۱۹ توسط پولیس هالند بازداشت شده است.
این فرد تحت اصول “صلاحیت جهانی” محاکمه میشود. براساس این اصول، اتهامات جنایات جنگی اگر در کشوری که ادعا میشود در آنجا انجام شده، محاکمه نشود، در خارج از این کشور قابل پیگرد است. هالند پیش از این سه مقام عالی رتبه استخبارات نظامی افغانستان را برای جنایات مشابه در دوره دهه ۹۰ در افغانستان با موفقیت محاکمه کرده است.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی: تعیین افراد در نهادهای دولتی طبق «اصول اسلامی و مصالح رعیت» باشد

رهبر امارت اسلامی افغانستان در یک نوار صوتی که از سوی وزارت تحصیلات عالی به نشر رسیده به تمامی مقامات حکومتی دستور داده است که در گماشتن افراد در نهادهای دولتی، طبق اصول اسلامی عمل و از تعیین افراد براساس روابط و سلیقهها خودداری کنند.
در این نوار صوتی، مولوی هبتالله آخندزاده گفته است که امارت اسلامی در تطبیق شریعت اسلامی کوتاهی نخواهد کرد و حالا که نیروهای امارت اسلامی در شهرها مستقر شده اند، باید در تطبیق نظام الهی و رهنمایی مردم به سوی شریعت گامهای موثر بردارند.
رهبر امارت اسلامی دستور داده است: «هر کسی که مقرر میشود و با گماشتن وی به رعیت و نظام اسلامی آسیب میرسد، باید عزل شود. گماشتن افراد باید بربنیاد مصالح رعیت و شریعت اسلامی باشد.»
رهبر امارت اسلامی نیز هدایت داده است که کارمندان دولتی نباید به استعفای اجباری سوق داده شوند تا زمانی که دلیل شرعی وجود نداشته باشد.
از سویی هم، شماری از آگاهان میگویند که برای پیشبرد حکومتداری نیاز است تا قوانین جدید ساخته شود زیرا امارت اسلامی قوانین گذشته را ملغا کرده است.
سیدمقدم امین، آگاه مسایل سیاسی، میگوید: «عدالت اجتماعی و شایستهسالاری، توزیع عادلانۀ قدرت و ثروت برای اتباع کشور یک اصل شرعی و قانونی است، نظام زمانی سر پای خود ایستاد میشود که هر تخصص در جایگاۀ خود قرار بگیرد.»
عبدالجبار اکبری، آگاه مسایل سیاسی، نیز گفت: «گماشتن افراد کارکشته که بتوانند ادارات دولتی را مدیریت کنند، میتواند بر روند حکومتداری تاثیرات مثبت داشته باشد و حتا باعث دلگرمی مردم برای کارکردن در ادارات دولتی میشود.»
رویداد های اخیر
وزیر خارجه پاکستان در سفر به مسکو درباره افغانستان گفتگو میکند

بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان به دعوت سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به مسکو سفر کرده است.
روزنامه اکسپرس تریبون به نقل از منابع رسمی گزارش داده است که آقای زرداری با همتای روسیاش در این سفر، عملکرد امارت اسلامی افغانستان در اجرای تعهدات با جامعه بینالمللی را بررسی خواهد کرد.
در گزارش این روزنامه پاکستانی آمده است که وضعیت افغانستان در جلسه روز دوشنبه وزرای خارجه دو کشور از موضوعات مهمی است که در راس گفتگوها قرار خواهد داشت.
منابع این روزنامه گفته اند وزیران خارجه دو کشور بررسی خواهند کرد که در تعهداتشان برای شکلدهی یک دولت فراگیر و جلوگیری از فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان موفقانه عمل کردهاند یا خیر.
اولین سفر وزیر خارجه پاکستان به مسکو در حالی انجام میشود که حملات تحریک طالبان پاکستان بر شهرهای این کشور افزایش یافته است.
روسیه نیز داعش را تهدیدی برای منافع خود میداند و نگران فعالیت این گروه تروریستی در خاک افغانستان است.
وزارت خارجه روسیه در تویتی اعلام کرده است که دو وزیر درباره مبارزه با تروریسم و تعدادی از موضوعات منطقه از جمله وضعیت افغانستان، سوریه و اوکراین گفتگو خواهند کرد.
رویداد های اخیر
سازمان همکاری اسلامی: منع دختران از شرکت در امتحان کانکور ناامید کننده است

سازمان همکاری اسلامی در بیانیهای تصمم تازه امارت اسلامی افغانستان مبنی بر منع دختران از شرکت در امتحان کانکور سال ۱۴۰۲ در پوهنتونها و موسسات تحصیلی خصوصی را ناامید کننده خوانده است.
این سازمان از امارت اسلامی خواسته که در ارتباط به این تصمیم تجدید نظر کنند.
در اعلامیه این سازمان آمده است: «فرمان اخیر محدودیتهای گسترده را تشدید میکند.»
این سازمان از مسوولان امارت اسلامی خواسته است که در مورد این تصمیم و احکام قبلی به دلیل پیامدهای اجتماعی و اقتصادی گستردۀ آن، تجدید نظر کنند.
وزارت تحصیلات عالی اخیراً در نامهای به پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی خصوصی، ثبتنام دختران در امتحان بهاری کانکور سال ۱۴۰۲ را ممنوع اعلام کرد.
در این مکتوب آمده است: «ثبتنام محصلین طبقه اناث الی اطلاع ثانی» مجاز نمیباشد.
پیش از این امارت اسلامی اعلام کرده بود که تمامی نهادهای آموزشی و تحصیلی تا امر بعدی به روی دختران بسته خواهد بود.
-
تجارت3 روز ago
بانک جهانی: جمعآوری عواید در افغانستان بهتر شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل: خواست امارت اسلامی از جامعه جهانی به رسمیت شناختن حکومت شان است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادامه واکنشها به هتک حرمت قرآنکریم در سویدن
-
رویداد های اخیر5 روز ago
۳۱۴ شهروند افغانستان از زندانهای عربستان آزاد شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هزاران تن در افغانستان علیه اهانت به قرآنکریم تظاهرات کردند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تاکید پاکستان و روسیه به تعامل عملی با افغانستان
-
تجارت4 روز ago
تست مواد در لابراتوارهای وزارت فوایدعامه از ۴ نوع به ۴۰ نوع افزایش یافت
-
تجارت4 روز ago
وزیر جدید وزارت کار و امور اجتماعی: متعهد به ایجاد زمینهکاری هستیم