Connect with us

صحت

مرگ دست‌کم ۱۸ کودک در ازبیکستان پس از مصرف یک داروی ساخت هند

منتشر شده

در

وزارت صحت ازبیکستان اعلام کرده است که دست‌کم ۱۸ کودک در این کشور پس از مصرف یک شربت دارویی که توسط کارخانه داروسازی «ماریون بیون‌تک» هند تولید شده بود، جان باختند.

به گفتۀ مقامات صحی ازبیکستان، ۱۸ کودک از ۲۱ کودکی که بیماری تنفسی داشتند و شربت «Doc-1 Max» را خورده بودند، درنهایت جان باختند.

مراجعه به وبسایت این کارخانۀ هندی داروسازی نشان می‌دهد که این دارو برای درمان سرماخورده‌گی و آنفولانزا به بازار عرضه شده است و به ادعای وزارت صحت ازبیکستان، آزمایش‌ها نشان داده که این شربت حاوی اتیلن گلیکول بوده که یک ماده سمی محسوب می‌شود.

رسیده‌گی به این حادثه همچنین نشان داد که در برخی موارد فوت، شربت پیش‌تر در خانه‌ها وجود داشته و والدین پس از بیمار شدن کودکانشان، آن را بدون تجویز پزشک و گاه با دوزهایی بالاتر از حد استاندارد به فرزندانشان داده‌اند.

کارخانه داروسازی «ماریون بیون‌تک» هنوز به درخواست‌ها برای توضیح در این باره پاسخ نداده و یک منبع دولتی هند نیز به خبرگزاری رویترز گفته است که وزارت صحت این کشور در حال بررسی این موضوع است.

هند هم‌چنان از روز سه‌شنبه بازرسی از برخی کارخانه‌های داروسازی را در سراسر این کشور آغاز کرد تا از کیفیت محصولات تولیدی آن‌ها و رعایت استانداردهای طبی بین‌المللی در این کارخانه‌ها اطمینان یابد.

پیش از این نیز حادثه مشابهی در گامبیا، کشوری واقع در غرب افریقا روی داده بود و بنا بر گزارش‌ها، دست‌کم ۷۰ کودک به‌دلیل مصرف شربت‌های سرفه و سرماخورده‌گی ساخت یک کارخانه داروسازی در دهلی‌نو جان باختند. با این وجود هم دولت هند و هم کارخانه داروسازی، هرگونه مسوولیت در قبال این حادثه را رد کرده بودند.

از هند به‌عنوان «داروخانه جهان» یاد می‌شود؛ صادرات دارویی این کشور در دهه گذشته بیش از دو برابر شده و در سال مالی گذشته به ۲۴.۵ میلیارد دالر رسیده است.

وزارت صحت ازبیکستان اعلام کرد که در حال جمع‌آوری قرص‌ها و شربت‌های «Doc-1 Max» از تمام داروخانه‌های این کشور است.

صحت

وزارت صحت: یک شفاخانه ۲۰۰ بستر ویژه تداوی مریضان سرطان به ‌زودی در کابل افتتاح می‌شود

Published

on

وزارت صحت عامه می‌گوید که به ‌زودی یک شفاخانه دو صد بستر ویژه تداوی مریضان سرطان در کابل به بهره‌بردای خواهد رسید.

به گفته‌ مسوولان صحی، این وزارت برنامه دارد تا در سطح زون‌ها نیز مراکز تداوی امراض سرطانی را ایجاد نماید و در قسمت بلند رفتن ظرفیت کارمندان صحی به ‌ویژه داکتران در این بخش نیز کارهایی انجام شده است.

داکتران نبود شفاخانه‌ تخصصی تداوی سرطان در افغانستان را یک چالش جدی می‌دانند و تاکید می‌کنند که داکتران در افغانستان توانایی تداوی بسیاری از مرض‌ها را دارند، اما به دلیل نبود امکانات در بخش تداوی افراد مبتلا به سرطان با مشکل مواجه هستند.

به گفته‌ این متخصصان، با فعال شدن شفاخانه‌ تداوی سرطان در کابل، دیگر نیاز نخواهد شد تا مریضان به کشورهای دیگر سفر کنند

محمد هاشم وهاج، داکتر، گفت: «ما متأسفانه در کشور یک مرکز که قابلیت (تداوی همه مرض‌ها) را داشته باشد، نداریم. نه در سکتور دولتی و نه در سکتور خصوصی.»

براساس گزارش سازمانهای بین المللی به دلیل کمبود امکانات در مناطق دورافتاده‌ افغانستان، سرطان به مرگ خاموش در کشور تبدیل شده است.

بربنیاد معلومات وزارت صحت عامه، سرطان‌‌های ثدیه، معده و مری، شایع‌ترین نوع این مرض در افغانستان است که سالانه جان صدها تن را می‌گیرد و مردم از بهر تداوی در بیرون از کشور میلیون‌ها دالر را به مصرف می‌رسانند.

Continue Reading

صحت

رئیس دفتر ریاست‌الوزرا خواستار ادامه فعالیت‌های صحی سازمان ایمرجنسی در افغانستان شد

رئیس دفتر ریاست‌الوزرا خطاب به هیأت سازمان ایمرجنسی گفت: «هر سازمان و یا فردی که به‌خاطر رفاه و سهولت مردم عام تلاش می‌نماید، امارت اسلامی از آن‌ها حمایت همه‌جانبه کرده و تسهیلات لازم را فراهم می‌سازد.»

Published

on

MoPH

عبدالواسع خادم، رئیس عمومی دفتر ریاست‌الوزرا، در دیداری با دیان پنیک، رئیس عمومی سازمان ایمرجنسی در افغانستان، بر ادامه فعالیت‌های این نهاد صحی تأکید کرده و از خدمات گسترده و عام‌المنفعه این سازمان قدردانی به‌عمل آورد.

براساس اعلامیه‌ای که از سوی دفتر ارگ منتشر شده، رئیس دفتر ریاست‌الوزرا خطاب به هیأت سازمان ایمرجنسی گفت: «هر سازمان و یا فردی که به‌خاطر رفاه و سهولت مردم عام تلاش می‌نماید، امارت اسلامی از آن‌ها حمایت همه‌جانبه کرده و تسهیلات لازم را فراهم می‌سازد.»

در این دیدار، دیان پنیک رئیس عمومی سازمان ایمرجنسی نیز ضمن ارائه معلومات در مورد بودجه، جلب حمایت دونرها و برنامه‌های آینده این نهاد، تعهد خود را برای ادامه خدمات صحی رایگان در افغانستان اعلام کرد. وی افزود که تمرکز سازمان در حال حاضر بیشتر بر تداوی آسیب‌دیدگان حوادث ترافیکی و سایر موارد اضطراری می‌باشد؛ در حالی که در گذشته تمرکز اصلی این سازمان بر تداوی زخمیان جنگی بوده است.

دیان پنیک همچنان خاطرنشان ساخت که سازمان ایمرجنسی از سال ۱۹۹۹ میلادی بدین‌سو در افغانستان فعالیت می‌نماید و در حال حاضر ۲۷ مرکز صحی در ولایت‌های کابل، هلمند، پنجشیر و شماری از ولسوالی‌ها دارد. او تأکید کرد که تمامی خدمات این سازمان به‌صورت کاملاً رایگان ارائه می‌شود.

این در حالی‌ست که با برگشت امارت اسلامی به قدرت، میزان تلفات ناشی از جنگ و درگیری‌های مسلحانه در کشور به‌شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته و نیازهای صحی در حوزه‌های غیرنظامی، به‌ویژه در بخش ترافیک و حوادث شهری، افزایش یافته است.

رئیس دفتر ریاست‌الوزرا با قدردانی از تعهد و تلاش‌های سازمان ایمرجنسی، از این نهاد خواست که خدمات خویش را نه تنها در بخش صحت بلکه در سایر حوزه‌های عام‌المنفعه نیز به‌گونه دوامدار ادامه دهد.

Continue Reading

صحت

هند ۱۱ هزار دوز واکسین به افغانستان کمک کرد

Published

on

وزارت صحت عامه اعلام کرد که هند به‌تازه‌گی ۱۱ هزار دوز واکسین را به عنوان کمک‌های صحی، به این وزارت سپرده است.

این محموله شامل ۵۵۰۰ دوز واکسین انفلوانزا و ۵۵۰۰ دوز واکسین مننژیت می‌باشد. وزن مجموعی واکسین‌ها ۴۴۲.۲۰ کیلوگرام و وزن خالص آن ۲۹۱ کیلوگرام گزارش شده است.

رهبری وزارت صحت عامه از کمک کشور هند اظهار سپاس و قدردانی نموده و این کمک را گامی مهم در راستای جلوگیری از امراض انفلوانزا و مننژیت دانسته است.

به گفته وزارت صحت، این واکسین‌ها زمینه نجات جان هزاران تن از شهروندان را فراهم خواهد ساخت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!