Connect with us

اخبار ساحوی

مسئول مالی طالبان در ولایت کندز کشته شد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

وزارت دفاع کشور اعلام کرده است که در نتیجه یک حمله هوایی نیروهای افغان در ولایت کندز یک فرمانده کلیدی گروه طالبان کشته شده است.

این وزارت در اعلامیه ای میگوید که نیروهای افغان شب گذشته یک حمله هوایی را در ولسوالی امام صاحب ولایت کندز انجام داده اند.

در این رویداد مسئول مالی گروه طالبان برای شمال‌شرق کشور کشته شده است.

در اعلامیه آمده است که فرد کشته «محب الله» نام داشته و شهروند پاکستانی بوده است. طالبان تا هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

وزارت دفاع کشور افزوده است که نیروهای افغان عملیات اش را علیه جنگجویان طالبان افزایش می‌دهند.

گروه طالبان تا هنوز در پیوند به این رویداد چیزی نگفته است.

کندز از جمله ولایت های ناامن در شمال کشور است که گروه طالبان در شماری از ولسوالی های آن فعالیت گسترده دارد.

اخبار ساحوی

تهران: امریکا برای «گفت‌وگوهای عادلانه» آماده نیست

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در یک نشست با عنوان «حقوق بین‌الملل زیر حمله» گفت: «امریکا نمی‌تواند توقع داشته باشد آنچه را در جنگ به‌دست نیاورد، پای میز مذاکره به دست آورد.»

Published

on

در حالی‌که تنش‌ها میان تهران و واشنگتن دوباره بالا گرفته است، وزارت خارجه ایران می‌گوید که رویکرد کنونی ایالات متحده نشان می‌دهد واشنگتن برای «مذاکرات برابر و عادلانه» آمادگی لازم را ندارد.

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شود که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، هفته گذشته از احتمال آغاز گفت‌وگوهای جدید سخن زد؛ اما مقام‌های ایرانی تأکید دارند که رویکرد اخیر واشنگتن خلاف دیپلماسی سازنده است.

در پی حملۀ اسرائیل بر اهدافی در داخل ایران در ماه جون ـ حمله‌ای که با ضربات امریکا بر تأسیسات هسته‌ای ایران همراه بود ـ تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوهای هسته‌ای بی‌نتیجه مانده است.

ایالات متحده، متحدان اروپایی‌اش و اسرائیل تهران را متهم می‌کنند که برنامه هسته‌ای‌اش را به هدف دست‌یافتن به توانایی ساخت سلاح پنهان می‌کند؛ اما ایران همواره تأکید کرده است که برنامه هسته‌ای این کشور اهداف صرفاً صلح‌آمیز دارد.

پیش از جنگ ۱۲ روزه، تهران و واشنگتن پنج دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم را انجام داده بودند؛ اما اختلاف‌هایی چون موضوع غنی‌سازی داخلی اورانیوم ـ که امریکا خواستار توقف آن است ـ مانع پیشرفت مذاکرات شد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در یک نشست با عنوان «حقوق بین‌الملل زیر حمله» گفت: «امریکا نمی‌تواند توقع داشته باشد آنچه را در جنگ به‌دست نیاورد، پای میز مذاکره به دست آورد.» او افزود: «ایران همیشه برای دیپلماسی آماده است، اما نه برای مذاکراتی که با دیکته‌کردن همراه باشد.»

در همین نشست، سید خطیب‌زاده، معاون وزیر خارجه، واشنگتن را متهم کرد که با «نمایشی‌کردن روند مذاکره» در پی تحقق اهدافی است که امریکا در زمان جنگ دنبال می‌کرد.

مقام‌های ایرانی گفته‌اند که بازگشت به میز گفت‌وگو تنها زمانی ممکن خواهد بود که امریکا رویکردی «واقع‌بینانه، محترمانه و برابر» در پیش گیرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

انفجار در حوزه پولیس در کشمیر زیر اداره هند ۹ کشته و ۲۹ زخمی برجا گذاشت

Published

on

رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داده است که اواخر روز جمعه، حداقل ۹ نفر از اثر انفجار مواد منفجره ضبط شده در یک حوزه پولیس در کشمیر زیر اداره هند کشته و ۲۹ تن دیگر زخمی شدند. این حادثه تنها چند روز پس از انفجار موتر در دهلی نو که منجر به جان باختن هشت نفر شد، رخ داده است.

طبق گزارش، اکثر کشته‌شدگان، سربازان پولیس، از جمله ماموران طب عدلی بودند که در حال بررسی مواد منفجره بودند. وضعیت برخی از مجروحان وخیم توصیف شده است.

یکی از منابع گفت: «شناسایی اجساد در حال انجام است، زیرا برخی از آنها کاملاً سوخته‌اند.»

شدت انفجار به حدی بود که برخی از اعضای بدن انسان از خانه‌های اطراف، حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر دورتر از حوزه پولیس پیدا شد.

این انفجار چهار روز پس از انفجار مرگبار موتر در دهلی نو، پایتخت هند، رخ می‌دهد که در آن حداقل هشت نفر کشته شدند. دولت حادثه دهلی نو را تروریستی خوانده است.

هند و پاکستان، همسایگان مجهز به سلاح هسته‌ای، چندین دهه است که بر سر منطقه مورد مناقشه کشمیر، که هر دو ادعای مالکیت کامل آن را دارند و فقط بر بخشی از آن حکومت می‌کنند، جنگ‌هایی داشته‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

استعفای دو قاضی ستره محکمه پاکستان در اعتراض به «حمله جدی» به قانون اساسی

Published

on

ستره محکمه پاکستان روز جمعه نشستی را پس از آن برگزار می‌کند که پارلمان این کشور یک اصلاحیه قانون اساسی را تصویب کرد؛ اصلاحیه‌ای که صلاحیت‌های این محکمه را محدود می‌کند و باعث استعفای دو قاضی شده است. این دو قاضی گفته اند که تغییرات جدید «حمله‌ای جدی به قانون اساسی» است.

بر اساس اصلاحیه جدید، ستره محکمه دیگر نمی‌تواند به قضایای قانون اساسی رسیدگی کند. همچنین اختیارات لوی درستیز پاکستان گسترش یافته و دوره خدمت او نیز تمدید شده است. مخالفان سیاسی می‌گویند این اصلاحات به دموکراسی آسیب می‌زند.

حکومت شهباز شریف ادعا کرده است که این تغییرات موجب بهبود اداره کشور می‌شود. با این حال، فعالان حقوق بشر می‌گویند اردو به‌طور فزاینده‌ای بر سیاست تسلط یافته است.

در نامه استعفا، قاضی سید منصور علی شاه نوشت این اصلاحات «استقلال قضایی را فلج کرده» و کشور را «چندین دهه به عقب» برده است. قاضی اطهر من‌الله نیز گفت قانون اساسی «دیگر وجود ندارد» و آنچه مانده «تنها سایه‌ای» از آن است.

طبق اصلاحیه، تمامی قضایای قانون اساسی از این پس در «محکمه قانون اساسی فدرال» جدید بررسی می‌شود؛ نهادی که قضات آن توسط دولت منصوب می‌شوند.

اصلاحیه همچنین لوی درستیز، عاصم منیر، را به عنوان جدید «رئیس نیروهای دفاعی» ارتقا می‌دهد و او را در رأس نیروهای زمینی، بحری و هوایی قرار می‌دهد. دوره کاری او دوباره از ابتدا محاسبه شده و او تا سال ۲۰۳۰ در سمت خود باقی خواهد ماند، و حتی ممکن است پنج سال دیگر نیز تمدید شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!