Connect with us

رویداد های اخیر

مسوولان: از ابتدای سال تاکنون نزدیک به یک میلیارد افغانی در معادن سرمایه‌گذاری شده است

مسوولان این وزارت افزوده‌اند که تلاش‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در بخش استخراج معادن ادامه دارد.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مسوولان وزارت معادن و پترولیم می‌گویند که از ابتدای سال جاری هجری شمسی تاکنون نزدیک به یک میلیارد افغانی در معادن کوچک و بزرگ سرمایه‌گذاری شده است.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که از آغاز سال جاری تاکنون قراردادهای کوچک و بزرگ را امضا کرده‌اند که حجم آن‌ها به یک میلیارد افغانی می‌رسد.

به گفته آنان، تمامی قراردادهای استخراج معادن با شرکت‌های داخلی امضا شده است.

مسوولان این وزارت افزوده‌اند که تلاش‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در بخش استخراج معادن ادامه دارد.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن وپترولیم گفته است: «در مقیاس کوچک ارزش مجموعی تمام این سرمایه‌گذاری‌ها ۵۰۰ میلیون افغانی است. همین گونه، وزارت معادن و پترولیم در سال ۱۴۰۳ تاکنون دو قرارداد در مقیاس بزرگ دارد که یکی آن معدن یاقوت جگدلک کابل است و به همین ترتیب، معدن باریت هرات بوده که قرارداد استخراج این معدن هم با شرکت داخلی امضا شده است.»

در همین حال، مسوولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری تصریح کرده‌اند که فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری در بخش استخراج معادن به وجود آمده و علاقه‌مندی‌ها برای سرمایه‌گذاری دراین بخش افزایش یافته است.

خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری در این زمینه گفت: «خصوصاً در بخش معادن پیشرفت‌ها زیاد است و کارها هم خوب است. معدن زیاد خارج می‌رود. از ۲ میلیارد صادرات ما بیشترش معدن است که معادن نادر نه بلکه نیمه‌قیمتی معادن است.»

آقای الکوزی افزود: «اما در کل در بین سرمایه‌داران خارجی و داخلی علاقه برای سرمایه‌گذاری در بخش زراعت، تولید، معادن و پروسس وجود دارد.»

از سویی هم، تحلیلگران اقتصادی به این باوراند که اگر امارت اسلامی سهولت‌های بیشتری را برای سرمایه‌گذاران خصوصی ایجاد کند، سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در کشور گسترش خواهد یافت و در کنار بلند رفتن عایدات دولت، برای هزاران شهروند زمینه‌ اشتغال نیز فراهم خواهد شد.

مطالب مرتبط:

قیافه: چند شرکت بزرگ ایرانی مجموعه‌ای را با هدف ورود به معادن افغانستان شکل داده‌اند

بازدید سرپرست وزارت معادن و پترولیم از ساحه معدن مس عینک ولایت لوگر

رویداد های اخیر

دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست رهبر امارت اسلامی برگزار شد 

Published

on

(Last Updated On: )

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا می‌گوید که دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان در روزهای ۲۸، ۲۹ و ۳۰ ماه شوال‌ سال ۱۴۴۶هـ ق برگزار شد.

ریاست الوزرا در بیانیه‌ای امروز (چهارشنبه) گفته است، در دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست رهبر امارت اسلامی، براساس یک میکانیزم منظم اجازه صادرات مواشی افغانستان به کشورهای خارجی برای مدت شش ماه در سال صادر شد که پس از گذشت شش ماه، مانند گذشته اقدامات اجرایی ادامه خواهد یافت.

در دومین نشست، به اداره امور وظیفه سپرده شد تا در هماهنگی با وزارت‌های مربوطه، طرزالعمل جامع برای تسریع طی مراحل کارهای سرمایه‌گذاران و تاجران در ادارات دولتی و همچنان حل مشکلات موجود در تمام بخش‌ها تهیه نماید.

براساس بیانیه، این طرزالعمل برای تایید به کمیسیون اقتصادی فرستاده و پس از آن برای منظوری به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال شود.

گفتنی است که در این نشست گزارش‌های تعقیبی در مورد فیصله‌های اتخاذ شده در نخستین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی که به تاریخ سوم ماه جمادی‌الاولی سال ۱۴۴۶هـ ق به رهبری رهبر امارت اسلامی تدویر گردیده بود، ارائه شد. 

در نخستین نشست، به کمیته‌ای تحت ریاست اداره امور وظیفه سپرده شده بود تا مطابق پلان‌های شهری جهت تسهیل فروش و توزیع نمرات زمین‌های دولتی و نیز برای اجاره دادن ساختمان‌ها طرزالعمل را تدوین نماید.

این کمیته به همین منظور طرزالعمل تدوین ‌شده را در دومین نشست برای ارزیابی ارائه کرد که پس از جابجا ساختن  تعدیلات مطرح شده، برای منظوری به دفتر ملا هبت‌الله آخندزاده ارسال خواهد شد. 

بر اساس این طرزالعمل، شهروندان می‌توانند طی ۱۵ روز پروسه تثبیت زمین را در زمین‌های شخصی خود تکمیل نموده و ظرف یک ماه، نقشه آن را ویزه و کارهای ساختمانی را آغاز نمایند.

همچنان در نخستین نشست، به وزارت زراعت وظیفه سپرده شده بود تا برای ساخت پارک‌های صنعتی در تمام ولایات، زمین‌های مورد نیاز را به وزارت صنعت و تجارت انتقال دهد. در رابطه با تطبیق این فیصله، وزارت‌های یادشده گزارش خود را در دومین نشست ارائه کردند که بر اساس آن، در اکثر ولایات ۸۰ هزار جریب زمین انتقال شده و در شماری از ولایات، این روند به زودی تکمیل خواهد شد که با این اقدام، مشکل نبود زمین برای صنعت‌کاران در تمامی ولایت‌ها حل خواهد شد.

همچنین در نخستین نشست به کمیته‌ای تحت ریاست وزارت صحت عامه وظیفه سپرده شده بود تا به‌ منظور جلوگیری از قاچاق دواهای انسانی، حیوانی، زراعتی، محصولات صحی و مواد خوراکی، طرزالعمل مشخص تدوین نماید. این کمیته این طرزالعمل را تهیه و برای ارزیابی ارائه کرد که پس از جابجا ساختن تعدیلات مطرح‌شده، جهت منظوری به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال خواهد شد.

قابل یاد آوریست که در دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی، وزارت‌ها و ادارات مربوطه گزارش‌های خود را در رابطه به تطبیق فیصله‌های اتخاذ شده در نخستین نشست کمیسیون اقتصادی که به رهبری ملا هبت‌الله آخندزاده تدویر گردیده بود، ارائه کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل: بازگشت هزاران مهاجر افغان، بحران بشری را در افغانستان عمیق‌تر می‌سازد

بلوچ گفت که تنها در ماه اپریل، بیش از ۲۵۱ هزار افغان از ایران و پاکستان در شرایط نامساعد به کشور بازگشته‌اند که از این میان، بیش از ۹۶ هزار تن اخراج شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) هشدار داده است که با بازگشت ده‌ها هزار مهاجر افغان از کشورهای همسایه، افغانستان با بحرانی بشری‌ عمیق‌تر روبه‌رو است.

بابر بلوچ، سخنگوی، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان روز سه‌شنبه ۹ثور در یک نشست خبری در ژنیو گفت که این نهاد به‌طور عاجل به ۷۱ میلیون دالر برای کمک به مهاجرینی که به افغانستان باز می‌گردند، نیاز دارد. او افزود که این افراد پس از بازگشت، با شرایط بسیار دشوار روبه‌رو هستند.

بلوچ گفت که تنها در ماه اپریل، بیش از ۲۵۱ هزار افغان از ایران و پاکستان در شرایط نامساعد به کشور بازگشته‌اند که از این میان، بیش از ۹۶ هزار تن اخراج شده‌اند.

وی افزود که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد همچنان از حکومت‌های ایران و پاکستان می‌خواهد که بازگشت مهاجرین افغان باید داوطلبانه، ایمن و با کرامت باشد. او هشدار داد: «وادار ساختن یا تحت فشار قرار دادن افغان‌ها برای بازگشت، غیرقابل دوام است و می‌تواند ثبات منطقه را برهم زند.»

بلوچ ضمن قدردانی از کشورهای میزبان افغان‌ها گفت: «در حالی‌ که ما به چالش‌های اقتصادی و دیگر مشکلات این کشورها واقف هستیم، اما بارها نگرانی خود را ابراز داشته‌ایم که بازگشت اجباری افغان‌ها – صرف نظر از وضعیت حقوقی‌شان – می‌تواند برای آنان خطرات جدی در پی داشته باشد.»

او افزود که این نگرانی‌ها به‌ویژه در مورد زنان و دختران افغان بیشتر است، زیرا آن‌ها با محدودیت‌های فزاینده‌ای در زمینه‌های کار، آموزش و آزادی رفت‌وآمد در افغانستان مواجه هستند.

بلوچ همچنین خاطرنشان کرد که اقلیت‌های قومی و مذهبی، فعالان حقوق بشر و خبرنگاران نیز در بازگشت به کشور ممکن است با تهدیدهای جدی مواجه شوند.

او گفت که این نگرانی‌ها در کنار نیازهای شدید بشردوستانه، افزایش بیکاری، بلایای طبیعی و رویدادهای شدید اقلیمی، وضعیت را در داخل افغانستان وخیم‌تر ساخته است.

به گفته UNHCR، از سال ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۳.۴ میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته یا اخراج شده‌اند که بیش از ۱.۵ میلیون تن آن تنها در سال ۲۰۲۴ بوده است.

این نهاد افزود که این موج گسترده بازگشت، ظرفیت بسیاری از ولایت‌های افغانستان را فراتر از توان‌شان تحت فشار قرار داده و خطر بی‌جا شدن داخلی را افزایش داده است.

این نهاد همچنین هشدار داده که در کنار بازگشت‌ها، موارد جدیدی از مهاجرت به ایران و پاکستان نیز ثبت شده و خطر مهاجرت‌های غیرقانونی به اروپا افزایش یافته است.

براساس آمار UNHCR، در سال ۲۰۲۴ افغان‌ها ۴۱ درصد از کل ورودهای غیرقانونی از منطقه آسیا به اروپا را تشکیل داده‌اند و در صدر مهاجران قرار دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین برای عودت کنندگان افغان خیمه کمک کرد

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۱۰۰ هزار مهاجر افغان تنها در ماه اپریل به کشور بازگشته‌اند، بسیاری از آن‌ها در حالی برگشته‌اند که تنها لباس‌های بر تن خود را داشته‌اند.

Published

on

China tents
(Last Updated On: )

چین در چارچوب کمک‌های بشردوستانه‌اش، ۱۰۰ خیمه به مهاجرین افغان که از طریق مرز کندهار به کشور بازمی‌گردند، اهدا کرده است. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که روند اخراج گسترده افغان‌ها از پاکستان همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری شینهوا روز چهارشنبه (۱۰ثور) گزارش داد که به گفته محمد شعیب حقانی، رئیس جمعیت هلال‌احمر افغان در ولایت کندهار، این خیمه‌ها در ولسوالی تخت‌پول برای استفاده عودت کنندگان افغان آماده شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۱۰۰ هزار مهاجر افغان تنها در ماه اپریل به کشور بازگشته‌اند، بسیاری از آن‌ها در حالی برگشته‌اند که تنها لباس‌های بر تن خود را داشته‌اند.

چین در سال‌های اخیر در کنار خیمه‌ها، کمک‌های متنوع دیگری از جمله دوا، لباس‌های زمستانی، کمپل و مواد غذایی را نیز به مردم افغانستان فراهم کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!