Connect with us

تجارت

مسوولان: هرات در یک سال گذشته به ارزش ۱۰۲ میلیون دالر صادرات داشته است

Published

 on

(Last Updated On: حمل ۱۳, ۱۴۰۲)

اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری ولایت هرات می‌گوید که در یک سال گذشته بیش از صد میلیون دالر صادرات داشته است.

یونس قاضی‌زاده، رییس اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هرات، می‌گوید که در این مدت بیش از ۷۶ هزار تُن کالاهای مختلف به کشورهای حوزه خلیج، اروپا، امریکا و کشورهای همسایه فرستاده شده است.

آقای قاضی‌زاده در این مورد گفت: «از طریق دیپارتمنت صادرات اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات، ۷۶ هزار و سه‌صد تُن انواع کالاهای مختلف النوع به کشورهای حوزه خلیج، اروپا، امریکا و کشورهای همسایه صادرات داشتیم.»

آقای قاضی‌زاده افزود که این صادرات در مجموع به ارزش ۱۰۲ میلیون دالر بوده که «نوید خوش برای اقتصاد افغانستان خواهد بود.»

به گفته مسوولان، حوزه غرب کشور در یک سال اخیر مقدار زیادی از حاصلات زراعتی و مالداری را صادر کرده و میزان صادرات نسبت به سال‌های گذشته بیش‌تر شده است.

از سویی هم، مسوولان محلی هرات اطمینان داده‌اند که برای بهبود روند صادرات تلاش خواهند کرد.

اخیراً روند صادرات نباتات طبی در هرات بهتر شده است، از همین رو، خیلی از دهقانان در حوزه غرب کشور به کشت برخی نباتات طبی مثل هنگ رجوع کرده‌اند که انواع مختلف این نباتات سالانه به بیرون از کشور صادر می‌شود.

براساس آمار وزارت صنعت وتجارت، افغانستان در یک سال اخیر حدود دو میلیارد دالر صادرات داشته که ایجاد سهولت برای تاجران و کاهش تعرفه‌های گمرکی سبب افزایش صادرات شده است.

تجارت

اداره محیط زیست: شرکت‌ها و تاجران تولید و استفاده از پلاستیک را کاهش دهند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۲)

اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان امروز (دوشنبه ۱۵، جوزا) در مراسمی با تجلیل از روز جهانی محیط زیست تحت نام «مبارزه با آلودگی پلاستیکی» از شرکت‌ها و تاجران خواست تا به گونه‌ای تدریجی تولید و استفاده از پلاستیک را کاهش دهند.

همچنان مسئولان این اداره از جامعه جهانی می‌خواهند که کار ۲۲ پروژه مرتبط به محیط زیست را در افغانستان از سر گیرند.

عبدالرحمن حافظ، رییس عمومی اداره محیط زیست می‌گوید که:«ما از صنعت کاران و فابریکه داران کشور می‌خواهیم که تولید خریطه‌های پلاستیکی را به گونه تدریجی توقف دهند و در عوض زمینه تولید خریطه‌های کاغذی را فراهم نمایند.»

از روز جهانی محیط زیست در سراسر جهان با شعارها و برنامه‌های گوناگون تجلیل می‌شود.

درهمین حال، وزیر صحت عامه در این مراسم می‌گوید که امارت اسلامی آماده همکاری کامل با جامعه جهانی در زمینه حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا است.

قلندر عباد می‌افزاید که آلودگی هوا منجر به شیوع امراض سرطانی می‌شود و در افغانستان ظرفیت‌های تداوی سرطان وجود ندارد، اما این وزارت تلاش دارد تا یک برنامه ملی برای تداوی سرطان در کشور ایجاد کند که با معیارهای بین‌المللی برابر باشد.

داکتر قلندر عباد، وزیر صحت عامه می‌گوید که:«یکی از دلایل سرطان یقیناً همین آلودگی‌های پلاستیک است و استادان بهتر می‌دانند که چگونه پلاستیک سبب سرطان در انسان می‌شود. و سرطان بیماری است که ما امروز در تمام افغانستان یک متخصص در بخش سرطان نداریم.»

همزمان با روز جهانی محیط زیست برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد گزارش داده است که سالانه بیش از ۴۳۰ میلیون ُتن پلاستیک در سراسر جهان تولید می‌شود که نیم آن تنها برای یک‌ بار مصرف طراحی شده است. سرمنشی عمومی سازمان ملل گفته است که روزانه، بیش از بیست هزار لاری زباله پر از پلاستیک به اقیانوس‌ها، دریاها و دریاچه‌ها ریخته می‌شوند.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد دراین باره می‌گوید که:«به دلیل توسعه نایافته‌گی که در روستاهای افغانستان وجود دارد؛ متاسفانه در بسیاری از موارد هموطنان ما از آب‌های آلوده استفاده می‌کنند که این می‌توانند پیامدهای مخرب و منفی در بازتولید امراض برای هموطنان ما در پی داشته باشد.»

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۲ میلادی، پنجم ماه جون را به عنوان روز جهانی محیط زیست نام‌گذاری کرد. و افغانستان مانند سایر کشورهای جهان می خواهد در بهبود محیط زیست سهم فعال داشته باشد.

Continue Reading

تجارت

علاقه‌مندی شرکت‌‌های چینی به سرمایه‌گذاری روی تولید انرژی از برق سولری و زغال‌ سنگ در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۲)

وزارت انرژی و آب می‌گوید که شماری از شرکت‌های چینی می‌خواهند در افغانستان در بخش تولید انرژی برق از زغال سنگ و برق سولری سرمایه‌گذاری کنند.

این پیشنهاد طی نشستی در کابل روز یک‌شنبه (۱۴ جوزا) در دیدار با عبداللطیف منصور، وزیر انرژی و آب، مطرح شده است. 

در این نشست، آقای منصور گفته است که برای تسریع امور سرمایه‌گذاری، هرچه زودتر تفاهم‌‌‌نامه چندین جانبه میان این وزارت و شرکت‌های چینی به امضا خواهد رسید.

با این حال، شماری از سرمایه‌گذاران از مسوولین وزارت انرژی و آب می‌خواهند در بخش‌هایی زمینه سرمایه‌گذاری را جلب کنند که تاکنون سرمایه‌گذاری نشده است.

به باور آنان، هرگاه سرمایه‌گذاری خارجی در بخش تولید انرژی برق صورت گیرد، افغانستان دیگر نیاز به برق وارداتی نخواهد داشت.

این در حالی است که تاکنون صدها سرمایه‌گذار خارجی علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در افغانستان ابراز کرده‌اند و امارت اسلامی نیز می‌گوید که زمینه سرمایه‌گذاری را به تمامی سرمایه‌گذاران فراهم می‌سازد.

Continue Reading

تجارت

وزیر معادن و پترولیم در سفر بغلان به ۱۴ نفر جواز استخراج داد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۲)

شهاب‌الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم امارت اسلامی افغانستان در سفری به ولایت بغلان، به ۱۴ تن جواز نامه استخراج معدن توزیع کرده است.

به نقل از خبرگزاری باختر، آقای دلاور گفت که این جواز‌ها به طور موقت برای ۹ ماه داده شده است و کسانی که بتوانند در این مدت به طور معیاری و برابر با شرایط وزارت معادن و پترولیم، فعالیت داشته باشند، جواز‌ شان تمدید خواهد شد.

در همین حال، امین الله احمدی، رئیس تصدی زغال سنگ سمت شمال کشور گفت که براساس سروی آنان در ۴۰۰ ساحه بغلان معادن زغال سنگ موجود است و از این رو برای استخراج قانونی زغال سنگ در ۱۴ صوف جوزا فعالیت صادر شده است.

وی همچنان گفت برای بهبود امور، وزارت معادن و پترولیم خود را ملزم می‌داند تا در قسمت سروی مقدماتی ساحه، اعطای جواز فعالیت برای معدن‌چیان، نظارت از فعالیت‌های منرالی معدن‌چیان٬ فسخ جواز فعالیت در صورت بروز مشکل و یا آوردن تعدیل در جواز فعالیت با در نظر داشت منافع ملی اقدام کند.

معدن‌چیان هم برای پیشبرد بهتر کار نیز مکلفیت‌هایی دارند که شامل استخراج معادن مشخص شده، جلوگیری از فروش غیر قانونی مواد استخراج شده، رعایت معیارهای فنی هنگام استخراج، عدم قرارداد با فرد دوم، فراهم‌سازی تسهیلات نظارت برای هئیت‌های امارت اسلامی، جلوگیری از استخدام کودکان در استخراج معادن و استفاده از وسایل عصری استخراج می‌باشد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!