تجارت
مسوولین اداره خط آهن افغانستان و پاکستان، روی مطالعه تخنیکی خط آهن “افغان ترانس” بحث کردند

ملا بخت الرحمن شرافت، رئیس اداره خط آهن افغانستان، در سفری که به پاکستان داشت، با ظفر زمان رانجا، معاون وزارت خط آهن آن کشور، دیدار و گفتگو کرده است.
به اساس معلومات اداره خط آهن افغانستان؛ در این دیدار روی مطالعات تخنیکی و ساخت خط آهن “افغان ترانس” بحث شد و دو طرف بر همکاریهای بیشتر تعهد کردند.
در این دیدار ملا شرافت گفته است که افغانستان برای مطالعات تخنیکی خط آهن “افغان ترانس” آمادگی کامل دارد.
درهمین حال، معاون وزارت خط آهن پاکستان، در کناراعلام آمادگی برای مطالعات تخنیکی این خط آهن، گفته است که کشورش با ازبکستان، به گونه مشترک تعهد دارند که مصارف مطالعات تخنیکی را بپردازند.
خط آهن “افغان ترانس” از شهر مزارشریف آغاز و به تورخم ختم میشود.
این خط آهن، آسیای مرکزی را با عبور از خاک افغانستان به آسیای جنوبی وصل میکند.
اخبار ساحوی
ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

ریاست زراعت ومالداری هرات میگوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.
به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالیهای زندهجان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.
این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیلهوری در ولسوالی زندهجان صورت میگیرد.
خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد میگوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سههزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زندهجان پرورش دادهایم.»
آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالیهای انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»
مسوولان محلی میافزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانمها انجام میشود.
احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیلهوران ولسوالی زندهجان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیلهوری نزد خانمها است.»
امسال خانوادههای که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیلهوری ختم شده است و خیلیها برای جداسازی تار ابریشم کار میکنند.
با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.
یک تن از پیلهوران گفت: «بازار پیله امسال کمرنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»
صنعت پیلهوری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانوادهها این پیشه قدیمی را حفظ کردهاند.
کرمهای ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه میکنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانوادهها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباسهای ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.
تجارت
سفارت افغانستان در عشق آباد از تعیین اتشه جدید تجارتی خبر داد

سفارت افغانستان در عشق آباد، پایتخت ترکمنستان روز جمعه اعلام کرد که محمد هارون سیدی به عنوان اتشه جدید این سفارت گماشته شده است.
در نشست معارفه اتشه جدید که با اشتراک تجار و سرمایه گذاران مقیم ترکمنستان برگزار شد، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت از طریق تلفون تقرر اتشه جدید را یک گام مهم در راستای گسترش همکاریهای منطقه ای دانسته گفت که در این چارچوب، عرضه خدمات لازم به سکتور خصوصی و تجار خود را تقویت نموده، زمینهساز رشد صادرات و همکاریهای اقتصادی در منطقه خواهیم شد.
سپس سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان مقیم ترکمنستان بر نقش تجار و سرمایه گذاران ملی در توسعه و گسترش روابط و همکاریهای اقتصادی و تجاری بین افغانستان و ترکمنستان تاکید نمود.
فضل محمد صابر در بخش دیگر از سخنان خود به بخشی از برنامه امارت اسلامی افغانستان در خصوص حمایت و پشتیبانی از سکتور خصوصی در داخل افغانستان اشاره نمود و در این مورد فهرستی از فرصتهای سرمایه گذاری در شرکت های دولتی افغان را ابلاغ نمود.
تجار ملی افعانستان مقیم عشق آباد نیز علاقمندی خود را نشان داده و خاطر نشان ساختند که این اولین بار است که در سطح دولتی چنین فرصت هایی با آنها شریک شده است تا در آن سرمایهگذاری نمایند.
تجارت
در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند

یک سرمایه گذار چینایی در کابل میگوید که در نزدیک به دوسال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت بزرگ چینایی با مقام های امارت اسلامی در مورد سرمایه گذاری در افغانستان گفتگو کرده اند.
به گفته این سرمایه گذار، حالا بیش از هر زمان دیگر زمینه سرمایه گذاری در افغانستان فراهم شده است و از این رو شرکت های چینایی میخواهند در افغانستان سرمایه گذاری کنند.
او می افزاید که در آینده نیز نمایندگان شرکتهای دیگر به افغانستان خواهند آمد و در این کشور سرمایه گذاری خواهند کرد.
یومینگ خو، سرمایه گذار چینایی در کابل میگوید: «در حال حاضر در افغانستان بیش از هر زمان دیگر زمینه سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی مساعد است و در هفته آینده نمایندگان چهل شرکت تولیدی چین به افغانستان میآیند و در اینجا از مارکیت نظارت خواهند کرد.»
وزارت صنعت و تجارت میگوید که آنان در سال جاری زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی را گسترش خواهند داد و آنان در بخش های استخراج معادن، زراعت، تزانزیت و تولید برق تسهیلات بیشتری را فراهم کرده اند.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت میگوید: «ما تلاش میکنیم که امسال نسبت به سال گذشته زمینه بیشتری را برای جلب سرمایه گذاری فراهم کنیم. ما در بخش قوانین سهولتها را افزایش داده ایم تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی به آسانی بتوانند سرمایه گذاری کنند.»
بر بنیاد آمارها چین پس از حاکمیت امارت اسلامی به ارزش دو میلیارد دالر در افغانستان سرمایهگذاری کرده است. چین در بیش از دو دهه گذشته، بزرگترین قراردادهای بخش معادن افغانستان را بدست آورده است. در حال حاضر قرارداد مس عینک لوگر و قرارداد حوزه نفتی آمودریا در اختیار شرکتهای چینایی قرار دارند.
-
رویداد های اخیر1 روز ago
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۶۶ زندانی افغان از زندان های پاکستان آزاد و به افغانستان انتقال داده شدند
-
جهان4 روز ago
قرضه از چین فقیر ترین کشورهای جهان را در آستانه فروپاشی قرار داده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی در حال نهایی سازی دستورالعمل کار زنان در سازمانها و نهادهای خارجی
-
تجارت3 روز ago
در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نشست اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی: محدودیتها بر زنان و دختران افغان رفع شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
چهار کارگر معدن زغالسنگ در نتیجه گازگرفتگی در بغلان جان باختند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ایران از آزمایش جدیدترین راکت بالستیک خبر داد