Connect with us

رویداد های اخیر

مسوول تیم مبارزه با فلج اطفال اداره یونیسف از افغانستان اخراج شد

Published

 on

(Last Updated On: دلو ۹, ۱۳۹۹)

ریاست جمهوری می‌گوید که محمد محمدی، مسوول تیم مبارزه با فلج کودکان به دلیل بی اعتنایی به رییس جمهور و نبود شفافیت در امور کاری اش از سوی غنی اخراج شده است.

ارگ می‌گوید که آقای غنی به اداره یونیسف ۲۴ ساعت فرصت داده بود تا محمد محمدی را اخراج  کند.

دوا خان مینه پال، معاون سخنگوی ریاست جمهوری، در صفحه فیسبوک خود گفته  است که” محمد محمدی که مسوول بخش پولیو یا فلج اطفال در اداره یونیسیف بود به دلیل بی اعتنایی به رییس جمهور و نبود شفافیت در امور کاری اش از افغانستان اخراج شد.”

بر بنیاد گزارش‌ها اداره یونیسف ۲۲ میلیون دالر را برای آگاهی دهی در مورد واقعات فلج کودکان اختصاص داده بود، در حالی که از آن به دولت افغانستان هیچ گزارشی ارایه نکرده است.

وزارت صحت نیز می‌گوید که رهبری حکومت برای ایجاد شفافیت و به دلیل افزایش این بیماری، اصلاحات جدی در این بخش را روی دست گرفته است.

معصومه جعفری، معاون سخنگوی وزارت صحت عامه، در این باره گفت:” نظر به منابع مصرف شده در بخش پولیو و اینکه ما هنوز هم افزایش در تعداد واقعات پولیو داریم نیاز به اصلاحات مناسب در بخش مبارزه با پولیو وجود دارد.”

اما آگاهان می‌گویند که برخورد احساساتی رییس جمهور با سازمان‌های بین المللی زیان بار بوده و روی پلان گذاری سازمان‌های جهانی در افغانستان تاثیر منفی می‌گذارد.

آصف مبلغ، آگاه روابط بین الملل، در این باره گفت:” متاسفانه برخورد رییس جمهور غنی با سازمان های بین الملل همواره سلیقه ای و احساساتی بوده، این برخورد نتایج منفی روی پلان گذاری سازمان های جهان می‌گذارد.”

این در حالیست که رییس جمهور غنی، دو روز پیش، با بیل گیتس میلیاردر مشهور جهان در مورد مبارزه با فلج اطفال یا پولیو صحبت کرده و در مورد افزایش واقعات پولیو در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

رویداد های اخیر

نخستین دور فراغت «نیروهای کماندو» با حضور وزیر دفاع برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

مسئولین در وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان امروز (پنج‌شنبه ۳حمل) می‌گویند که ۴۸۵ تن از نیروهای قوت‌های خاص (کماندو) پس از سپری نمودن دوره تعلیمات نظامی، مسلکی و عقیدتی سه ماهه یک روز قبل طی مراسم با شکوه‌ی با حضور داشت مولوی محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع ملی مسؤلان و سایر مجاهدین از فرقه “قوت‌های خاص” این وزارت فارغ گردیدند.

وزیر دفاع ملی در سخنانی خطاب به مجاهدین گفت:«اهداف و تلاش‌های خستگی ناپذیر شما همانا تطبیق شریعت اسلامی در کشور و مبارزه با دشمنان بوده است، من از این طریق به مردم خویش اطمینان می‌دهم این نیروها از ناموس، جان و مال شما محافظت نموده و به کسی اجازه اخلال و گرفتن خوشی ها شما را نخواهند داد.»

همچنان مولوی مختار احمد عمری، معاون فرقه قطعه خاص ضمن سپاسگزاری از مسئولان، اطمینان داد که آنان در آینده برای حفاظت از حاکمیت ملی و نظام اسلامی متعهد و مصمم به تربیت نیروهای بیشتری می‌باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

مسئولان صحی در ولایت فاریاب می‌گویند یک زن در این ولایت چهارگانگی بدنیا آورده است.

مسئولان صحی شفاخانه نسایی شهرمیمنه می‌گویند:«مریم باشنده ولسوالی غورماچ شب گذشته (۱حمل ۱۴۰۲) چهارگانگی به دنیا آورده که ۳ پسر و یک دختر می‌باشند.»

داکتران وضعیت صحی این زن و فرزندانش را خوب توصیف‌ کرده‌اند.

یک ماه قبل نیز در یکی از شفاخانه‌های ولایت فاریاب مادری که در انتظار یک کودک بود صاحب چهار فرزند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا عبدالغنی برادر هنگام بازدید از بند کمال خان بر افزایش ظرفیت ذخیره آب تاکید کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲, ۱۴۰۲)

معاون اقتصادی ریاست الوزرا هنگام بازدید از بند کمال خان در ولایت نیمروز روز سه شنبه (۱ حمل) گفت که بند کمال خان یک پروژه ملی است و افزایش ظرفیت ذخیره آب و پاک سازی کانال‌ها به مدیریت سالم نیاز دارد.

ملا عبدالغنی برادر همچنان گفت که مشکل پرچوی ها در این بند حل و آب بگونه درست مدیریت خواهد شد.

بازدید این مقام امارت اسلامی همراه با برخی اعضای کابینه از بند کمال خان یک روز قبل از روز بین‌المللی آب صورت گرفته است.

این در حالی است که آب‌های کشور نیاز به مدیریت دارند و امارت اسلامی هم فرصت‌های کلانی در پیش دارد تا آب‌های کشور را طوری مدیریت کند که بیشترین بهره را مردم افغانستان ببرند.

میرویس حاجی زاده، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «ما به نمایندگی از سکتور خصوصی از بزرگانی که از بند کمال خان بازدید کردند، تشکری می‌کنیم. مسئولیت هر فرد ما است که باید سرمایه ملی وطن خودرا حفاظت کنیم تا باشد مثل کشورهای دیگر به خودکفایی رو بیاوریم.»

به باور شماری دیگر از کارشناسان، مدیریت آب‌های کشور می‌تواند افغانستان را در زمان اندک از مشکلات اقتصادی بیرون کند و دولت باید تمرکز روی ایجاد بندهای آبی داشته باشد.

کمال الدین کاکر، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «افغانستان کشوری است که زمین‌های زراعتی زیادی دارد و بیشتر به زراعت اتکا می‌کند. بناءً برای زمین‌هایی که به آب نیاز دارد، اگر مدیریت آب صورت گیرد، می‌تواند افغانستان را از لحاظ غله‌جات خودکفا کند و هم می‌تواند به کشور صادراتی مبدل شود.»

به باور بسیاری‌ها زمینه سرمایه گذاری در بخش زراعت در افغانستان وجود دارد و هرگاه حکومت بتواند آب‌های کشور را مدیریت کند حتا سرمایه گذاران خارجی هم به افغانستان خواهند آمد و در بخش زراعت سرمایه گذاری خواهند کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!