Connect with us

تجارت

مصارف ساخت خط آهن «افغان-ترانس» ۷ میلیارد دالر برآورد شد

منتشر شده

در

خبرگزاری ملی ازبکستان به نقل از مقامات اسلام‌آباد، تاشکند و کابل اعلام کرده است که مصرف ساخت خط آهن «افغان-ترانس» به تازگی حدود هفت میلیارد دالر برآورد شده است.

پیش از این، مصرف ساخت این خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر بیش از چهار و نیم میلیارد دالر برآورده شده بود.

حکومت افغانستان، ازبکستان و پاکستان اواخر ماه جولای سال جاری تفاهمنامه مسیر خط آهن «افغان-ترانس» را در اسلام‌آباد‌ امضا کردند.

مقامات ازبکستان نیز گفته‌اند که این خط آهن در همکاری با بخش خصوصی و دولتی ساخته خواهد شد.

این خبرگزاری همچنین نوشته که کشورهای دخیل در این پروژه درباره وضعیت امنیتی افغانستان هنوز نگران هستند.

طرح ساخت خط آهن «افغان-ترانس» میان افغانستان، ازبکستان و پاکستان با هدف ایجاد دهلیز اقتصادی که آسیای مرکزی را به آب‌های اقیانوس هند وصل می‌کند، در سال ۲۰۱۸ ارایه شد.

ظرفیت حمل‌ونقل بار سالانه از طریق این خط آهن در سال ۲۰۱۸، حدود ۲۰ میلیون تُن برآورد شده بود.

این خط راه آهن از ترمذ آغاز می‌شود و پس از عبور از شهرهای مزارشریف و کابل به پیشاور در پاکستان می‌رسد.

این درحالی است که روز سه‌شنبه (۲۳عقرب) نشست سه جانبه تجارتی میان افغانستان، پاکستان و ازبکستان در شهر اسلام‌آباد برگزار شد و شرکت کنندگان بر تقویت روابط اقتصادی میان این کشورها تأکید کردند.

در این نشست، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، گوهر اعجاز، وزیر تجارت پاکستان و جمشید خواجه‌یوف، معاون صدراعظم ازبکستان اشتراک داشتند.

سفارت افغانستان در اسلام‌آباد گفت که در این نشست، مراحل بعدی پروژه خط آهن «ترانس-افغان»، تجارت و ترانزیت سه جانبه، مشکلات موجود فرا راه اتصال منطقه‌ای و موضوعات مربوطه مورد بحث قرار گرفت.

صورت جلسه تجارت و ترانزیت سه جانبه که میان این کشورها به امضا رسید، در آن روی تقویت روابط اقتصادی سه جانبه و اتصال منطقه‌ای از طریق توسعه تجارت، تسهیلات بیشتر ترانزیتی، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک، کاهش مصرف‌ها، تسهیلات ترانسپورتی، برقی سازی سیستم‌های گمرکی، تقویت و گسترش سیستم بانکی، مصئونیت غذایی، صدور ویزه و همچنان رفع مشکلات ترانزیتی و تقویت ترانزیت سه جانبه تاکید شده است.

گوهر اعجاز، وزیر تجارت پاکستان در صفحه ایکس اش نوشت: «این گام مهمی در جهت تقویت روابط اقتصادی و اتصال منطقه‌ای است. آینده روشنی برای منافع متقابل این کشورها در بخش تجارت، سرمایه‌گذاری و اتصال دیده می‌شود.»

تجارت

کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد

آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخش‌های مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد.

ذبیح الله مجاهد، امروز دوشنبه ( ۱۲قوس) به آریانا نیوز گفته است که پس از افتتاح این پروژه تا کنون، وسایل تخنیکی مورد نیاز برای تطبیق پروژه به ساحه (در نقطه صفری بین افغانستان و ترکمنستان) انتقال داده می‌شد و پس از انتقال وسایل و تجیزات، حالا کار عملی آغاز شده است.

آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخش‌های مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.

به گفته‌ای آقای مجاهد کار عملی پروژه کاسا یکهزار نیز به زودی آغاز خواهد شد و نیز پروژه‌های که پلان گذاری شده کارش آغاز می‌شود.

سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که افغانستان آهسته آهسته به پا می‌ایستد و فرصت‌های کاری خوب برای شهروندان کشور فراهم خواهد شد.

آگاهان اقتصادی نیز به این باور اند که این پروژه نقش حیاتی در رشد اقتصاد منطقه دارد.

به گفته مسؤولان پروژه تاپی، با تکمیل کار این پروژه، برای ۱۲هزار نفر در افغانستان فرصت کار فراهم می‌شود و درآمد سالانه افغانستان از این پروژه نزدیک به یک میلیارد دالر خواهد بود.

Continue Reading

تجارت

هشدار ترمپ به کشورهای بریکس

گروه بریکس متشکل از ٩ کشور برازیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، اتیوپی، و امارات متحده عربی است و تلاش می‌کند تاثیر خود بر اقتصاد جهانی را افزایش دهد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا تهدید کرد در صورتی که کشور‌های بریکس با هدف تضعیف دالر به دنبال ایجاد ارز بریکس باشند، تعرفه ۱۰۰ درصدی بر روی کالا‌های وارداتی از این کشور‌ها وضع خواهد کرد.

وی در پیامی در یکی از شبکه‌های اجتماعی نوشت: «این نظریه که کشور‌های بریکس در تلاش برای کنار گذاشتن دالر بوده در حالی که ما بایستیم و نظاره‌گر آن باشیم به پایان رسیده است».

ترمپ اضافه کرد: «ما نیازمند تعهدی از سوی این کشور‌ها هستیم که نه ارز جدید بریکس را ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارز دیگری که ممکن است جایگزین دالر باشد حمایت خواهند کرد».

رئیس جمهور منتخب امریکا افزود: «در غیر این صورت این کشور‌ها با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد و باید انتظار داشته باشند که با هرگونه فروش به اقتصاد فوق‌العاده امریکا خداحافظی کنند».

وی ادامه داد: «هیچ چانسی برای بریکس برای جایگزین کردن دالر در اقتصاد بین‌المللی وجود ندارد و هر کشوری که در این زمینه تلاش کند باید با امریکا خداحافظی کند».

گروه بریکس متشکل از ٩ کشور برازیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، اتیوپی، و امارات متحده عربی است و تلاش می‌کند تاثیر خود بر اقتصاد جهانی را افزایش دهد.

در اجلاس بریکس که ماه گذشته در کازان روسیه برگزار شد، مسکو با صدور بیانیه‌ای تقویت «شبکه‌های بانکی کارگزاری درون بریکس و تسهیل پرداخت‌های محلی مطابق با ابتکار پرداخت‌های بیرون مرزی بریکس» را تشویق کرد.

Continue Reading

تجارت

ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد

در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، یک فابریکه کمپل سازی را در شهرک صنعتی پلچرخی در شهر کابل افتتاح کرده است.

در مراسم افتتاح این فابریکه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ملابرادر گفت که با برقراری امنیت سرتاسری در کشور و کاهش سطح فساد، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مساعد گردیده است.

وی افزود که امارت اسلامی با اجرای سیاست های مؤثر تعویضی واردات، به حمایت از صنایع داخلی ادامه می دهد که نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی کشور دارد.

معاون اقتصادی ریاست الوزرا تصریح کرد که به منظور حمایت از صنایع داخلی، برای فابریکه مذکور بر اساس قرارداد تمویل مرابحه اسلامی، ماشین های مهم به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی خریداری شده تا فشار هزینه های سرمایه گذاری بر آن کم شود.

ملابرادر همچنان گفت که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا با افزایش سطح سرمایه گذاری، وابستگی به واردات خارجی را کاهش داده و زمینه اشتغال را برای شهروندان در داخل فراهم نماید.

او از تاجران و سرمایه گذاران خواست تا برای آبادی و رشد اقتصادی افغانستان در این کشور سرمایه گذاری کنند.

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در فابریکه کمپل سازی از مواد خام کشور مانند پشم و پنبه استفاده می‌شود که در کنار تقویت بخش مالداری و زراعت به افزایش فرصت های شغلی نیز کمک خواهد نمود.

در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.

این فابریکه برای حدود ۹۰۰ نفر زمینه‌ کار را فراهم کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!