Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌های ایران و امارت اسلامی برای کاهش تنش‌های مرزی گفتگو کردند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

در پی درگیری در مرز نیمروز، مقام‌های ایران و امارت اسلامی به منظور کاهش تنش‌های سرحدی مذاکرات را با همدیگر انجام داده اند.

تهران و کابل گفته اند آرامش در سرحد برگشته و دو طرف متعهد شده اند چنین درگیری‌ها در آینده هرگز رخ ندهد.

امارت اسلامی تاکید کرده است که افغانستان خواستار جنگ با هیچ همسایه خود نیست وخواهان داشتن روابط دوستانه با ایران است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «امارت اسلامی از اول در مورد هر مسئله ای که اتفاق می افتد، باورمند بر مذاکره و مفاهمه است. پس این یک آپشن بسیار خوب است. ما خواهان این هستیم تمام مواردی که وجود دارد و یا نگرانی ای که داریم تنها مذاکره و مفاهمه است که باید درمورد اش بررسی صورت بگیرد.»

وزیر داخله ایران نیز این درگیری را کم اهمیت خوانده و گفته است دروازه سرحدی پل ابریشم بازگشایی شده و مبادلات اقتصادی میان دو کشور از سر گرفته شده است.

احمد وحیدی، وزیر داخله ایران می‌گوید: «درگیری مختصری بود و برطرف شد. مذاکرات هم صورت گرفت با طرف طالبان (امارت اسلامی). حالا مشکلی نداریم. مرز باز و آرام است.»

دو قوماندان ارشد نظامی ایران هم تکرار هر نوع درگیری را در آینده به زیان دو کشور می‌دانند.

قاسم رضایی، قوماندان کل نیروهای نظامی ایران می‌گوید: «ملاقات انجام شده است. حالا آمدیم ببینیم که چه کارهایی طرفین انجام بدهند که این نوع حادثه ناگوار اتفاق نیافتد.»

کیومرث حیدری، قوماندان نیروهای زمینی اردوی ایران می‌گوید: «حسن همجواری را رعایت می‌کنیم، ولی اگر واقعاً جایی احساس شود که طرف مقابل نمی‌خواهد به مقررات تن بدهد، قطعاً با برخورد دیگری مواجه خواهد شد.»

درعین حال شماری از علمای اهل سنت ایران در سیستان و بلوچستان از لحن تند و هشدارآمیز مقام‌های ایرانی به شمول رییس جمهور این کشور در قبال افغانستان انتقاد می‌کنند وتکرار این گونه اظهارات تند را در آینده در قبال همسایگان به نفع ایران نمی دانند.

عبدالرحمن عمرزهی، عالم دین اهل سنت سیستان ‌و بلوچستان ایران می‌گوید: «ادبیات دیپلوماتیک شما درست نبود. مفهوم اظهار نظر شما این بود که این سخن من را جدی بگیرید بعداً گلایه نکنید. آیا این ادبیات درست است؟ چه پاسخی را شما گرفتید؟ سر این ملت را پایین آوردید شما.»

با آنکه ایران روابط دیپلوماتیک با امارت اسلامی دارد، اما تهران مانند سایرکشورهای منطقه وجهان تا حالا امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است. هرچند دو کشور در عرصه های سیاسی، اقتصادی و تجارتی در دو سال گذشته روابط قابل ملاحظه ای داشته اند اما این روابط در هفته‌‌های اخیر بر سر حقابه دریای هلمند پرتنش شده است.

رویداد های اخیر

متقی برای شرکت در نشست «ترانس همالیا» عازم چین شد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۱, ۱۴۰۲)

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در رأس یک هیئت به منظور شرکت در سومین نشست «ترانس همالیا برای همکاری‌های بین‌المللی» عازم چین شد.

حافظ ضیاء احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه در صفحه ایکس اش گفته است که آقای متقی به دعوت رسمی چین عازم این کشور شد.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد و تعداد دیگر مسئولین امارت اسلامی در این سفر آقای متقی را همراهی می‌کنند.

معاون سخنگوی وزارت خارجه گفت که در این نشست کشورهای ماحول کوه های همالیا درمورد همکاری‌های اقتصادی، اتصال منطقه‌ای و تغییرات ایکولوژیکی بحث می‌کنند.

وی افزود که هیئت امارت اسلامی همچنان در حاشیه این اجلاس با وزیر خارجه چین و نمایندگان سایر کشورها نشست دوجانبه خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان قوانین ورود افغان‌ها به این کشور را تشدید کرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۱, ۱۴۰۲)

اسلام آباد تصمیم گرفته است که سر از ماه آینده میلادی، تمامی شهروندان افغانستان، مانند اتباع سایر کشورها، ملزم به ورود به پاکستان با پاسپورت و ویزه معتبر خواهند بود.

بربنیاد سیاست قبلی، افراد قبایل تقسیم شده میان دو طرف خط دیورند می‌توانستند با مجوز ویژه سفر وارد پاکستان شوند.

به گزارش صدای امریکا، بر اساس یک دستورالعمل رسمی که به مقامات مهاجرت در تمام گذرگاه های مرزی افغانستان ارسال شده است «پاسپورت به عنوان تنها سند مسافرتی از اول نومبر ۲۰۲۳ اجرا می‌شود.»

در این سند آمده است: «هیچ سند دیگری برای سفر از افغانستان به پاکستان پذیرفته نمی شود.»

دولت پاکستان هنوز در مورد سیاست جدید اعلام رسمی نکرده است.

یک مقام پاکستانی به صدای امریکا گفته که امیدوار است مقامات امارت اسلامی در تطبیق سیاست جدید برای کمک به جلوگیری از عبور غیرقانونی شورشیان و قاچاقچیان همکاری کنند.

امارت اسلامی تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده است.

این در حالی است که پاکستان اقدامات اش را علیه افغان‌هایی که به طور غیرقانونی در این کشور زندگی می‌کنند، تشدید کرده است.

پنجشنبه گذشته، جلیل عباس جیلانی، سرپرست وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که دولت، مهاجرین غیرقانونی از افغانستان و سایر کشورها را اخراج خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفر گردشگران خارجی به هلمند برای بازدید از اماکن تاریخی

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۱, ۱۴۰۲)

با تامین امنیت در افغانستان، گردشگران خارجی برای دیدن مکان‌های تاریخی این کشور که ده‌ها سال از دسترس مسافران دور بود، شروع به بازدید از آن کرده اند.

گروهی از گردشگرانی که به لشکرگاه در ولایت هلمند سفر کردند، از دیدن قلعه بست با قدامت سه هزار سال که به خاطر طاق قرن یازدهم خود شهرت دارد، شگفت زده شدند. طاق قسمتی از بقایای یک مسجد است.

این گروه ۱۱ نفره از آلمان، امریکا، نیوزیلند و افریقای جنوبی شامل پنج زن بود که همگی از فرصت بازدید از قلعه و سایر مکان‌های تاریخی در کشور استقبال کردند.

گردشگران گفتند که با توجه به برقراری صلح، زمان مناسبی برای بازدید از افغانستان است.

یک گردشگر از افریقای جنوبی گفت: «افغانستان از نظر مواد معدنی، کشور غنی است، آنها باید برای مردم و کشور خود تلاش کنند تا خود را از وابستگی به کشورهای دیگر نجات دهند.»

یک گردشگر امریکایی گفت: «خوشحالم که به همراه دوستانم از قلعه بست و برخی مناطق تاریخی دیگر این ولایت تاریخی دیدن کردم.»

در همین حال، سلطان محمد حنیف، مسئول فرهنگ و گردشگری ریاست اطلاعات و فرهنگ هلمند گفت که از زمان رویکار آمدن امارت اسلامی، گردشگران زیادی از کشورهای مختلف به این ولایت سفر کرده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!