رویداد های اخیر
مقامهای ایران و امارت اسلامی برای کاهش تنشهای مرزی گفتگو کردند

در پی درگیری در مرز نیمروز، مقامهای ایران و امارت اسلامی به منظور کاهش تنشهای سرحدی مذاکرات را با همدیگر انجام داده اند.
تهران و کابل گفته اند آرامش در سرحد برگشته و دو طرف متعهد شده اند چنین درگیریها در آینده هرگز رخ ندهد.
امارت اسلامی تاکید کرده است که افغانستان خواستار جنگ با هیچ همسایه خود نیست وخواهان داشتن روابط دوستانه با ایران است.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید: «امارت اسلامی از اول در مورد هر مسئله ای که اتفاق می افتد، باورمند بر مذاکره و مفاهمه است. پس این یک آپشن بسیار خوب است. ما خواهان این هستیم تمام مواردی که وجود دارد و یا نگرانی ای که داریم تنها مذاکره و مفاهمه است که باید درمورد اش بررسی صورت بگیرد.»
وزیر داخله ایران نیز این درگیری را کم اهمیت خوانده و گفته است دروازه سرحدی پل ابریشم بازگشایی شده و مبادلات اقتصادی میان دو کشور از سر گرفته شده است.
احمد وحیدی، وزیر داخله ایران میگوید: «درگیری مختصری بود و برطرف شد. مذاکرات هم صورت گرفت با طرف طالبان (امارت اسلامی). حالا مشکلی نداریم. مرز باز و آرام است.»
دو قوماندان ارشد نظامی ایران هم تکرار هر نوع درگیری را در آینده به زیان دو کشور میدانند.
قاسم رضایی، قوماندان کل نیروهای نظامی ایران میگوید: «ملاقات انجام شده است. حالا آمدیم ببینیم که چه کارهایی طرفین انجام بدهند که این نوع حادثه ناگوار اتفاق نیافتد.»
کیومرث حیدری، قوماندان نیروهای زمینی اردوی ایران میگوید: «حسن همجواری را رعایت میکنیم، ولی اگر واقعاً جایی احساس شود که طرف مقابل نمیخواهد به مقررات تن بدهد، قطعاً با برخورد دیگری مواجه خواهد شد.»
درعین حال شماری از علمای اهل سنت ایران در سیستان و بلوچستان از لحن تند و هشدارآمیز مقامهای ایرانی به شمول رییس جمهور این کشور در قبال افغانستان انتقاد میکنند وتکرار این گونه اظهارات تند را در آینده در قبال همسایگان به نفع ایران نمی دانند.
عبدالرحمن عمرزهی، عالم دین اهل سنت سیستان و بلوچستان ایران میگوید: «ادبیات دیپلوماتیک شما درست نبود. مفهوم اظهار نظر شما این بود که این سخن من را جدی بگیرید بعداً گلایه نکنید. آیا این ادبیات درست است؟ چه پاسخی را شما گرفتید؟ سر این ملت را پایین آوردید شما.»
با آنکه ایران روابط دیپلوماتیک با امارت اسلامی دارد، اما تهران مانند سایرکشورهای منطقه وجهان تا حالا امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است. هرچند دو کشور در عرصه های سیاسی، اقتصادی و تجارتی در دو سال گذشته روابط قابل ملاحظه ای داشته اند اما این روابط در هفتههای اخیر بر سر حقابه دریای هلمند پرتنش شده است.
رویداد های اخیر
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با یک هیأت و نمایندگان سکتور خصوصی چین در کابل در مورد گسترش همکاریها، سرمایهگذاری در بخشهای زراعت، مالداری، آبیاری و شریکسازی تجارب چین با افغانستان گفتگو کرده است.
وزارت زراعت از این دیدار امروز (سهشنبه) خبر داده و گفته است که این هیأت چینی بر علاقهمندی بخش خصوصی بیجینگ به سرمایهگذاری در سکتور زراعت و مالداری افغانستان تأکید کرده و از آمادگیها برای آغاز عملی پروژهها پس از فراهمسازی سهولتهایی از جمله اجاره زمین، اطمینان داده است.
این هیأت چینی همچنان با نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفتگو کرده است. در این دیدار، آقای عزیزی گفت که آنان تمامی سهولتها را برای سرمایهگذاران خارجی فراهم میکنند.
گفتنی است که طی سه سال گذشته، اکثریت شرکتهای چینی علاقهمندی شانرا برای سرمایهگذاری روی معادن کشور ابراز کردهاند.
با این حال، این نخستین بار است که سرمایهگذاران چینی میخواهند در بخش زراعت در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
رویداد های اخیر
افغانستان محصولات خود را در مجمع کازان در روسیه به نمایش میگذارد

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که در شانزدهمین مجمع بینالمللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» که از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار میشود، بخشی ویژه به نمایش محصولات و کالاهای افغانستان اختصاص یافته است.
پاول کالمیچک، مدیر بخش وزارت توسعه اقتصادی روسیه، در این مورد گفته است: «دولت تاتارستان با فراهم کردن بستری برای برپایی نمایشگاه کالاهای افغانستان موافقت کرده است و این نمایشگاه برگزار خواهد شد. من اطمینان دارم که این موضوع با توجه به تصمیمات اخیر در خصوص لغو ممنوعیت گروه طالبان (امارت اسلامی از فهرت گروههای ممنوعه) با استقبال مواجه خواهد شد.»
از سویی هم، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه در امور افغانستان، نیز از برگزاری یک مجمع تجاری بزرگ میان روسیه و افغانستان در حاشیه این نشست بینالمللی خبر داده است.
به گفته او، این نشست تجاری با حضور هیأتهایی در سطح بلندپایه از هر دو کشور برگزار خواهد شد.
قرار است هیأت افغانستان متشکل از مقامهای دولتی و نمایندگان سکتور خصوصی در این نمایشگاه و مجمع تجاری اشتراک کرده و در کنار گفتگوهای اقتصادی، زمینههای جدیدی را برای همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری با فدراسیون روسیه بررسی کنند.
موضوع محوری نشست امسال، «دیجیتالیسازی: واقعیت نوین و فرصتهای تازه برای گسترش همکاریها» تعیین شده است.
رویداد های اخیر
یک خانم افغانتبار مسوول سیاست امریکا برای افغانستان شد
بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امانالله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.

امریکا یک مقام جدید را مسؤول امور افغانستان تعیین کرد. دولت دونالد ترمپ، ماری کبیر سراج بیشاپینگ را به عنوان متولی امور افغانستان تعیین کرده است.
ماری بیشاپینگ که در اصل افغانتبار است، در امریکا متولد شده و فعالیتهای حقوقی و دیپلوماتیک داشته است.
انتصاب این مقام نشان میدهد، وزارت خارجه ایالات متحده در حال حاضر موضوع افغانستان را به بخش آسیای مرکزی و جنوبی این وزارت منتقل کرده است.
ماری کبیر سراج بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجینیا و مدرک لسانس از پوهنتون کالیفرنیا در لسآنجلس است. او به زبانهای آلمانی و فارسی تسلط دارد.
بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امانالله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.
شماری از آگاهان میگویند افغانستان همچنان در سیاست خارجی امریکا مهم است و ممکن پیشرفتهای در روابط کابل و واشگتن بوجود بیاید.
این نخستین انتصاب سیاسی ترمپ در ارتباط با امور افغانستان پس از بازگشت به قصر سفید است. در سمت جدید، بیشاپینگ مسئول هدایت سیاستهای امریکا در قبال افغانستان در چارچوب اداره امور جنوب و مرکز آسیا خواهد بود.
از سوی هم، روزنامهی نیویارک تایمز گزارش داده است که بر اساس پیشنویس فرمان اجرایی تازه دونالد ترمپ، قرار است سمت نمایندگی ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان افغانستان و چند نهاد دیگر حذف شود. در ادامه آمده است که این تغییرات بخشی از یک طرح کلی بازسازی وزارت خارجه است که هدف آن «کاهش فساد و هزینهها» و «تطبیق سیاست خارجی همسو با دیدگاه رییس جمهور» خوانده شده است.
این تغییرات و انتصابات در حالی صورت گرفته که سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان در دوره تازهای از بازنگری و ارزیابی قرار دارد.
امارت اسلامی افغانستان راه گفتگو و روابط دیپلوماتیک با امریکا را بازگذاشته و خواهان ارتباط و همکاری مثبت شده است. دیده شود دولت جدید امریکا در ادامه چه مسیری را با افغانستان در پیش می گیرد؟!
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پولیس آلمان هشت مورد جعل اسناد در میان مهاجرین تازه وارد افغان را بررسی میکند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
معاون صدر اعظم پاکستان فردا به کابل سفر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سارنوالان امریکایی: افغان متهم به قصد حمله در روز انتخابات به جرم خود اعتراف کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان