اخبار ساحوی
مقامهای محلی: ولسوالیهای گیزاب و دهراود ارزگان در آستانه سقوط قرار دارد
هزاران طالب مسلح برای سقوط دادن ولسوالی های گیزاب و دهراود در ولایت ارزگان حمله کرده اند.
مسوولان محلی این ولایت میگویند که اگر کمک های نظامی نرسد، نیروهای تحت محاصره تلف خواهند شد و این ولسوالیها نیز سقوط خواهد کرد.
به گفته آنان مرکز ولسوالی گیزاب ارزگان از روزها به اینسو در محاصره طالبان قرار دارد و در پی نبرد ها، تا کنون ده ها نظامی جان باخته اند.
مسوولان می گویند که درگیری چند روزه در گیزاب تا کنون جان ۶۴ نیروی امنیتی و دفاعی را گرفته است و به غیر نظامیان نیز تلفات وارد شده است.
به گفتهی آنان از دو روز به اینسو در ولسوالی دهراود نیز حملات طالبان آغاز شده است، و اگر کمک های نظامی نرسد امکان تلفات بیشتر و سقوط هر دو ولسوالی وجود دارد.
در همین حال بزرگان قومی ارزگان نیز می گویند که حکومت مرکزی تا کنون برای مهار جنگ در در ارزگان هیچ اقدامی نکرده است.
باشندگان محل میگویند که دولت تا کنون نتوانسته است که غیر نظامیان را از خط نخست جنگ بیرون بکشد.
این در حالی است که طالبان مسلح نه تنها در ارزگان بلکه در بسیاری ولایت های کشور حملایت شان را افزایش داده اند.
اخبار ساحوی
رئیس جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است
این در حالی است که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و همچنین اتحادیه اروپا گزارشها درباره ارسال موشکهای بالستیک ایران به روسیه را تائید و تحریمهای جدیدی علیه افراد و نهادهای ایران وضع کردهاند.
مسعود پزشکیان میگوید از زمانی که او کارش را به عنوان رئیس جمهور ایران آغاز کرده است، این کشور برای روسیه موشک ارسال نکرده است؛ اما او تاکید کرده است که ایران برنامه موشکی خود را کنار نمیگذارد.
بر اساس گزارش رویترز ، او در یک نشست خبری گفته است: «اگر موشک نداشته باشیم مثل غزه هر وقت دلشان بخواهد بر سر ما بمب پرتاب میکنند.»
پیش از این وزیران خارجه کشورهای عضو گروه هفت در بیانیهای مشترک از ارسال موشکهای بالستیک ایران به روسیه ابرازنگرانی کردند و گفتند که در این زمینه اقدام خواهند کرد.
اما رئیس جمهور ایران میگوید: «ممکن است قبلاً بین دو کشور موشک رد و بدل شده باشد؛ چون ممنوع هم نبوده؛ اما از آن زمانی که ما آمدیم، چیزی به روسیه ندادهایم. به هیچ عنوان در این مدت موشکی به روسیه ندادیم.»
این در حالی است که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و همچنین اتحادیه اروپا گزارشها درباره ارسال موشکهای بالستیک ایران به روسیه را تائید و تحریمهای جدیدی علیه افراد و نهادهای ایران وضع کردهاند.
اخبار ساحوی
امریکا بر تامین کنندگان چینی برنامه راکتهای بالستیک پاکستان تحریم وضع کرد
لیو افزود که چین «قاطعانه» از حقوق و منافع شرکتها و افراد چینی محافظت خواهد کرد.
وزارت امور خارجه امریکا روز پنجشنبه تحریمهایی را علیه یک موسسه تحقیقاتی و چندین شرکت چینی وضع کرد که به گفته آن در تامین برنامه راکتهای بالستیک پاکستان دخیل بوده اند.
به گزارش رویتر، واشنگتن به طور مشابه سه شرکت مستقر در چین را در اکتوبر ۲۰۲۳ به دلیل تامین اقلام قابل استفاده برای راکتهای پاکستان هدف تحریم قرار داده بود.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در بیانیهای گفت که موسسه تحقیقاتی اتومات سازی بیجینگ برای صنعت ماشین سازی، با پاکستان برای تهیه تجهیزات آزمایش موتورهای راکت برای سیستمهای شاهین-۳ و ابابیل و احتمالاً برای سیستمهای بزرگتر، همکاری کرده است.
میلر گفت که تحریمها همچنین شرکت های مستقر در چین از قبیل Hubei Huachangda Intelligent Equipment Co، Universal Enterprise و Xi'an Longde Technology Development، را در کنار Innovative Equipment مستقر در پاکستان و یک تبعه چینی، به دلیل انتقال آگاهانه تجهیزات تحت محدودیتهای تکنالوژی راکتی، هدف قرار داده است.
میلر گفت: «همانطور که اقدامات امروز نشان می دهد، ایالات متحده به اقدام علیه تکثیر تسلیحات و فعالیت های مربوط به تدارکات نگران کننده، در هر کجا که رخ دهد، ادامه خواهد داد.»
لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن گفت: «چین قاطعانه با تحریمهای یکجانبه و صلاحیت قضایی بلندمدت که هیچ مبنایی در قوانین بینالمللی یا مجوز شورای امنیت سازمان ملل ندارد، مخالف است.»
لیو افزود که چین «قاطعانه» از حقوق و منافع شرکتها و افراد چینی محافظت خواهد کرد.
اخبار ساحوی
نگرانی امریکا از انتقال راکتهای بالستیک ایران به روسیه
یکی از مقامهای امریکایی به رویترز گفته است که آنها از نزدیک شاهد انتقال موشکهای بالقوه ایران و روسیه هستند.
امریکا میگوید که هرگونه انتقال راکتهای بالستیک ایران به روسیه، جنگ اوکراین را تشدید میکند.
خبرگزاری رویترز، گزارش داده که ایالات متحده نگران ارسال راکتهای بالستیک فتح-۳۶۰ ایران به مسکو است.
رویترز ماه گذشته گزارش داد بود که روسیه منتظر ارسال صدها راکت از ایران است و دهها انجنیر نظامی این کشور در ایران در حال آموزش سلاحهای هدایتشونده ماهوارهای برای استفاده نهایی در جنگ اوکراین هستند.
از جانبی، روزنامه والاستریت ژورنال روز گذشته به نقل از یک مقام امریکایی گزارش داده بود که موشکهای کوتاهبرد اکنون توسط ایران به روسیه تحویل داده شده است.
شان ساوت، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته است: «ما از آغاز تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین نسبت به تعمیق مشارکت امنیتی بین روسیه و ایران هشدار دادهایم و از این گزارشها نگران هستیم.»
در همین حال، یکی از مقامهای امریکایی به رویترز گفته است که آنها از نزدیک شاهد انتقال موشکهای بالقوه ایران و روسیه هستند.
این تحرکات احتمالی پس از آن صورت میگیرد که امریکا و شریکان اروپاییاش هشدار دادهاند که چنین اقداماتی از سوی ایران میتواند عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد.
کشورهای غربی در ماههای اخیر با نگرانی روزافزون روابط ایران و روسیه را تماشا میکنند.
گفتنی است که دفتر نمایندهگی ایران در سازمان ملل متحد همچنان اعلام کرده بود که موضع تهران در مورد مناقشه اوکراین غیرقابل تغییر است.
-
جهان5 روز ago
رئیس جمهور کشور اتحاد قمر در حمله با چاقو زخمی شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
رئیس جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
درانی: افغانستان اگر در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی دوباره رشد میکنند
-
جهان2 روز ago
استولتنبرگ: هر کشوری جداگانه درباره استفاده اوکراین از راکتهایش تصمیمگیری کند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان نماینده خاص خود را برای افغانستان برکنار کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
واکنشهای جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور
-
ورزش3 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در جام جهانی ۶ بر ۴ انگولا را شکست داد
-
ورزش2 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان فردا در برابر افریقایجنوبی قرار میگیرد