Connect with us

تجارت

مقام‌ها: صادرات از طریق بندر حیرتان افزایش یافته است

منتشر شده

در

مسوولان گمرک بلخ از افزایش صادرات از طریق بندر تجارتی حیرتان خبر می دهند.

به گفته آنان تنها در ماه عقرب سال روان خورشیدی صدها موتر بلند تناژ حامل جلغوزه، کشمش، بادام و کچالو به بیرون از افغانستان صادر شده است.

مسوولان همچنان میگویند؛ زمان کاری در گمرک بلخ را از ۸ به ۱۳ ساعت افزایش داده اند و روزانه تا ۶۰۰ موتر حامل کالاهای وارداتی را طی مراحل می کنند.

مولوی محمد متین، ریس گمرک بلخ، در این باره گفت:” میزان صادرات خیلی عالی است ما در ماه عقرب ۹۳۷ موتر صادرات داشتیم که حامل کالاهای مختلف بودند . جلغوزه ، بادام ، کشمش و کچالو . در ماه جاری تلاش داریم تا میزان صادرات از این هم بیشتر شود.”

اتاق تجارت و سرمایه گذاری بلخ افزایش صادرات را مرتبط به سهولت‌ها از سوی امارت اسلامی میداند.

اسدالله اسدی، سرپرست اتاق تجارت و سرمایه گذاری بلخ، در این باره گفت:” صادرات بیشتر شده نسبت به سابق ظرفیت اش زیاد تر شده و دلیل اش همان است که سهولت‌های از سوی ریس صاحب ایجاد شده و بعضی مشکلات که با کشورهای همسایه بود برداشته شده و ما توانستیم بیشترین تولیدات کشور را صادر کنیم .”

در همین حال، مسوولان اتاق صنایع و معادن بلخ از آغاز فعالیت کارخانه‌های تولیدی که در این ولایت متوقف شده بودند خبر میدهند.

سید اسماعیل حسینی، عضو هیئت مدیره اتاق صنایع و معادن بلخ، گفت: “تقریبا ما بیشتر از ۵۰۰ فابریکه در ولایت بلخ داریم با توجه به تحولات اخیر اکثریت آنها متوقف شده بود اما روز به روز به شمار فابریکات که فعالیت خود را از سر می‌گیرند افزوده می‌شود و ما به آینده خوشبین استیم.”

واردات و صادرات در حیرتان از سه طریق کشتی ، خط آهن و وسایط بلند تناژ صورت میگیرد، انواع کالاهای تجارتی به شمول سوخت و مواد ساختمانی از کشورهای آسیانه میانه وارد شمال افغانستان می شود.

تجارت

مارکیت مشترک افغانستان و چین در کابل افتتاح شد

مسوولان این بازار می‌گویند که کالاها با قیمت مناسب و کیفیت بلند در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

Published

on

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید که مارکیت مشترک افغانستان و چین با سرمایه‌گذاری مشترک تاجران افغان و چینی در شهر کابل گشایش یافت.

این اداره روز دوشنبه ۲۲ جدی با نشر اعلامیه‌ای افزوده‌ است، در این بازار که «افغان‌_چاینا مارکیت» نام دارد، حدود ۲۸ هزار قلم کالای چینی برای فروش به نمایش گذاشته شده است.

مسوولان این بازار می‌گویند که کالاها با قیمت مناسب و کیفیت بلند در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

آنان تاکید دارند که راه‌اندازی چنین مارکیت‌های مشترک می‌تواند نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور، گسترش روابط تجاری و جلب سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشد.

Continue Reading

تجارت

طلا از مرز ۴۶۰۰ دالر فی اونس عبور کرد

Published

on

قیمت طلا روز دوشنبه برای نخستین‌بار از مرز ۴۶۰۰ دالر فی اونس عبور کرد و نقره نیز به ریکارد تاریخی تازه‌ای رسید؛ موضوعی که ناشی از افزایش تنش‌های جیوپولیتیکی و اختلاف میان جروم پاول، رئیس بانک مرکزی امریکا، و دونالد ترمپ عنوان شده است.

تیم واترر، تحلیل‌گر ارشد بازار در شرکت KCM Trade، گفت مجموعه‌ای از عوامل از جمله تحولات ایران، احتمال دخالت امریکا و قرار گرفتن رئیس بانک مرکزی در محراق یک قضیه جنایی باعث صعود قیمت طلا شد.

به گفته یک نهاد حقوق بشری، ناآرامی‌ها در ایران تاکنون بیش از ۵۰۰ کشته برجا گذاشته است. در همین حال، تهران تهدید کرده در صورت عملی شدن تهدیدهای جدید ترمپ علیه این کشور، پایگاه‌های نظامی امریکا را هدف قرار خواهد داد.

جروم پاول روز یک‌شنبه گفت که دولت ترمپ او را به پیگرد جنایی به‌دلیل شهادت در کانگرس تهدید کرده است؛ اقدامی که به گفته پاول بهانه‌ای برای فشار بیشتر بر بانک مرکزی جهت کاهش نرخ سود بوده و باعث تضعیف دالر شده است.

در بازار فلزات گران‌بها، نقره با ۴.۱ درصد افزایش به ۸۳.۲۰ دالر فی اونس رسید. پلاتین نیز ۳.۴ درصد رشد کرد و پالادیوم با همین میزان افزایش به ۱۸۷۷.۹۶ دالر فی اونس رسید.

Continue Reading

تجارت

سازمان ملل: تنها ۱۱ درصد عودت کننده‌گان صاحب کار شده‌اند

این در حالی است که امارت اسلامی می‌گوید در سال ۲۰۲۵ میلادی، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

Published

on

سازمان بین‌المللی مهاجرت با نشر گزارشی تازه هشدار داده است که بازگشت مهاجران به افغانستان لزوماً به معنای ادغام عاجل آنان در جامعه نیست و تنها ۱۱ درصد از بازگشت‌کنندگان توانسته‌اند شغل پیدا کنند.

این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد روز یک‌شنبه (۲۱ جدی) اعلام کرده است که یک تن از هر چهار بازگشت‌کننده نتوانسته در محلی که قصد سکونت داشته، مستقر شود. بر بنیاد این گزارش، بیش از نیمی از بازگشت‌کنندگان فاقد مدارک ضروری بوده‌اند که این موضوع روند دسترسی آنان به خدمات و فرصت‌های کاری را با چالش جدی روبه‌رو ساخته است.

در گزارش آمده است که ۲۵ درصد از بازگشت‌کنندگان قادر نبوده‌اند در ولسوالی‌های اصلی و زادگاه‌های خود ساکن شوند. همچنان، ۵۶ درصد از سرپرستان خانواده‌های بازگشت‌کننده نتوانسته‌اند نیازهای اساسی خانواده‌های‌شان را تأمین کنند.

بر اساس یافته‌های این گزارش، ۳۵ درصد از سرپرستان خانواده‌های بازگشت‌کننده و ۳۶ درصد از بازگشت‌کنندگان مجرد موفق به یافتن شغل نشده‌اند؛ امری که نگرانی‌ها در مورد وضعیت معیشتی و آینده این افراد را افزایش داده است.

این در حالی است که امارت اسلامی می‌گوید در سال ۲۰۲۵ میلادی، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!