رویداد های اخیر
مقامها: کار ساختمانی بندهای کمال خان و شورابک تکمیل شده اند

اداره ملی تنظیم امور آب میگوید که پس از سالها انتظار کار بند کمال خان در نیمروز و بند شورابک در بدخشان تکمیل شده اند و آب گیری آنها جریان دارد.
این اداره میگوید که با گشایش این پروژهها در وضعیت اقتصادی دهها هزار خانواده تغییر خواهد آمد.
مسوولان می گویند که برای مهار آبهای افغانستان، بند کمال خان مهم است که با بلندای ۱۶ متر ظرفیت ۵۲ میلیون متر مکعب آب را دارد و می تواند ۸۰ هزار هکتار زمین را آبیاری کند.
بند شورابک در بدخشان که ظرفیت تولید ۷،۵ میگاوات برق را دارد، می تواند برای ۱۵۰۰۰ خانواده برق فراهم سازد.
نظام الدین خپلواک، سخنگوی اداره ملی تنظیم امور آب، در این باره میگوید:” در بند کمال خان بیشتر از ۲۰۰ میلیون دالر مصرف شده است و اکنون هم کارش جریان دارد. در بند شورابک نیز ۴۵ میلیون یورو مصرف میاید. “
آگاهان اقتصادی از این اقدام حکومت استقبال میکنند و می افزایند که افغانستان در زمینه ایجاد بندها ظرفیت بالا دارد.
تاج محمد تلاش، آگاه امور اقتصادی، در این باره گفت:” اکثریت زمین باید زیر آب گرفته شود، حاصلات زراعت بلند میرود، به مردم زمینه کار مساعد میشود، در کنارش تولید انرژی هم زیاد میشود. “
اعضای سکتور خصوصی هم به این باور اند که برای حل بحران اقتصادی، ساختن بندهای از موثرترین راه است .
رویداد های اخیر
بازگشت سه تن از شخصیتها به کشور

در پی تلاشهای کمیسیون ارتباط با شخصیتها، امروز (چهارشنبه، ۸ سرطان) حسیب الله کلیمزی، عضو پیشین مجلس سنا، جنرال حبیب الله احمدزی، مشاور پیشین ریاست جمهوری و همچنان داکترعبدالله وردک، یکی از متخصصان بخش طبی کشور به کابل بازگشتند.
با این حال، مقامهای امارت اسلامی میگویند که تلاشها برای بازگشت بسیاری از شخصیتها و چهرههای سیاسی جریان دارد.
درهمین حال، شخصیتهای که دوباره به کشور برگشتهاند، خوشنود هستند.
آقای کلیمزی، عضو پیشین سنا میگوید که پس از تماس کمیسیون به کابل برگشته و بزرگترین آرزویش هم باز شدن مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم است که در این راستا تلاش خواهد کرد.
وی گفت: «باید همه حقوق یکسان داشته باشد، زنان و دختران به مکتب بروند و من هم به ادامه فعالیتهایم فعالیت سیاسی هم میداشته باشم، اینجا سرزمینم است».
به همین ترتیب، جنرال حبیب الله احمدزی مشاور امنیتی پیشین ارگ ریاست جمهوری و یکی دیگری از چهره های سیاسی – نظامی درمورد برگشتاش گفته است: «اگر حکومت قبلی به گفتههای ما گوش میکرد هیچ مشکل به وجود نمیآمد و حالا که ما آمدیم به نیت همکاری با امارت اسلامی دوباره به وطن برگشتیم».
درهمین حال، امارت اسلامی میگوید که تلاش ها برای بازگشت تمامی چهره های جریان دارد.
این درحالیست که تاکنون ده ها تن از شخصیتهای سیاسی افغان پس از ایجاد کمیسیون تماس با شخصیتها به کشور برگشتهاند و مورد استقبال گرم امارت اسلامی قرار گرفتهاند، اما به باور برخیها هنوز فضای کامل اعتماد به میان نیامده که تمامی چهرههای سیاسی به کشور برگردند.
رویداد های اخیر
پوتین میگوید روسیه روی روابط خود با امارت اسلامی کار میکند

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه روز گذشته (سه شنبه، ۷ سرطان) در جریان سفر اش به تاجیکستان گفته است که مسکو در تلاش است تا با امارت اسلامی روابط برقرار کند.
آقای پوتین همچنان گفته است که روسیه میخواهد همه گروههای قومی در افغانستان در اداره کشورشان مشارکت داشته باشند.
وی گفت: “ما هر کاری را انجام میدهیم تا وضعیت در آن کشور عادی شود. ما تلاش میکنیم با نیروهای سیاسی که اوضاع را کنترل میکنند، روابط برقرار کنیم.”
پوتین گفت: “ما با این پیش فرض کار میکنیم که همه اقوام در افغانستان، همانطور که قبلاً گفته شد، باید در اداره کشور بهدرستی مشارکت داشته باشند.”
رییس جمهور روسیه این اظهارات را در دیدار با امام علی رحمان، همتای تاجیکستانی اش بیان کرده است. این نخستین سفر پوتین به خارج پس از آغاز جنگ اوکراین است.
تاجیکستان مرز مشترک با افغانستان دارد و روسیه همواره از احتمال ورود شورشیان به تاجیکستان ابراز نگرانی کرده است.
رویداد های اخیر
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور

امارت اسلامی افغانستان قرار است که فردا چهارشنبه، ۸ سرطان، یک گردهمایی بزرگ را در «خیمه لویه جرگه» برگزار کند.
مقامهای امارت اسلامی گفته است که در این گردهمایی سه هزارعالم دینی از سراسر کشور که از هر ولسوالی سه اشتراک کننده، دو عالم دین و یک بزرگ قومی میباشند، شرکت خواهند کرد که نظریات و پیشنهادات شان را به رهبری امارت اسلامی ارایه خواهند کرد.
هرچند تاکنون آجندای این گردهمایی مشخص نشده است اما گزارشها میرساند که در کنار مسایل دیگر کشور، بازگشایی مکاتب دخترانه یکی از بندهای آجندای این نشست خواهد بود.
توریالی همت، آگاه مسایل سیاسی درمورد این گردهمایی گفته است: «به اساس معلومات که من دارم اینست که تمام اشخاص که به این نشست دعوت شده است همه اشخاص عالم و وطن دوست و خیرخواه است، فرق این نشست با نشستهای دیگر این است که سفیرهای کشورها اشخاص را تعیین میکرد اما حالا کسانیکه تعیین شده اشخاص متعهد به کشور و اسلام هستند».
با این حال، انتظارها این است که در پایان این نشست راه های حل مناسب برای مسایل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور پیدا شود و تا برنامههای روشنی برای آینده کشور تدوین شود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
اخبار ویژه3 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
-
جهان3 روز ago
کشورهای گروه هفت واردات طلا از روسیه را ممنوع میکنند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور