رویداد های اخیر
ملابرادر و هیئت همراهاش از بندر چابهار دیدار نمود

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء طی سفر خود به ایران روز پنجشنبه (۱۸عقرب) از بندر چابهار بازدید کرد.
دراین دیدار ملابرادر با مسؤلین بندر چابهار دیدار و بر افزایش صادرات و واردات افغانستان از طریق این بندر تاکید کرد.
دراین بازدید معاون اقتصادی ریاست الوزراء از طرف ایرانی خواست تا در حصه دسترسی افغانستان به بندر چابهار تسهیلات را فراهم سازد تا افغانستان از این طریق بتواند صادرات خود را به بازارهای جهانی برساند.
درعین حال، طرف ایرانی در مورد ایجاد تسهیلات لازم برای افغانستان در بندر چابهار و همچنان افزایش تجارت افغانستان از طریق این بندر به ملا برادر اطمینان داد و افزود که تیمهای تخنیکی دو کشور مشترکاً کار خواهند نمود.
در صورت اتصال به بندر چابهار، افغانستان علاوه بر هند و چین به بازارهای اروپا و شرق میانه دسترسی پیدا میکند و از این طریق روابط افغانستان با جهان تقویت و نزدیک میشود.
این بندر برای کشورهای آسیای مرکزی و به ویژه افغانستان که کشوری محاط به خشکه است، ارزش اقتصادی خاصی دارد. بندر چابهار برای افغانستان دهها کیلومتر از بندر عباس و صدها کیلو متر از بندر کراچی کوتاه تر است که مصرف و زمان صادرات را به شکل قابل ملاحظهای کاهش میدهد.
بندر چابهار در یک موقعیت جغرافیایی استراتژیک ساخته شده است که از طریق آن افغانستان میتواند شرکای تجارتی و ترانزیتی جدیدی پیدا کند و در زمان و مصرف کمتر با بازارهای تجارت بینالمللی وصل گردد.
درهمین حال، معاون اقتصادی ریاست الوزراء حین بازدید از بندر چابهار در یک نشست ویژه با حسین مدرس خیابانی، والی بلوجستان، حسن کاظمی قمی سفیر ایران در افغانستان، حجتالله عبدالملکی، مسؤل تجارتی مناطق آزاد ایران، قاسم عسکری، مسؤل بندر چابهار و شماری دیگری از مسؤلین ایرانی دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست ملا برادر از طرف ایرانی خواست تا برای مدت طولانی در بندر چابهار زمین با قیمت مناسب برای افغانستان اختصاص دهد تا تسهیلات لازم برای افزایش صادرات و واردات افغانستان از طریق این بندر به وجود آید و برای افغانستان تسهیلات برای استفاده از این بندر فراهم شود تا از طریق بندر چابهار تا سطح ترانزیتی افغانستان افزایش به عمل آید.
طرف ایرانی به معاون اقتصادی ریاست الوزراء گفت که افغانستان میتواند، سر از فردا از بندر چابهار برای صادرات، واردات و ترانزیت استفاده کند.
به گفته مسؤلین ایرانی، ایران در این زمینه آمادگی کامل دارد.
در پایان این نشست جهت دسترسی کامل افغانستان به بندر چابهار و در حصه به وجود آمدن هرگونه سهولتها و همکاری از سوی ایران در این بخش توافق صورت گرفت.
رویداد های اخیر
دروازه تورخم پس از ۲۶ روز به روی ترانزیت بازگشایی شد

دروازه تورخم پس از ۲۶ روز در نتیجه توافق کمیساریایهای افغانستان و پاکستان بهروی ترانزیت بازگشایی شد و قرار است روز جمعه به روی رفتوآمد مردم باز شود.
اعضای اتاق تجارت ننگرهار میگویند که برای بازگشایی دروازه تورخم چندین دور گفتگو بین بخشهای خصوصی دوطرف برگزار شد که سرانجام کمیساریایهای افغانستان و پاکستان در تورخم بر بازشدن این بندر تجارتی توافق کردند.
به گفته آنان، در این مدت روزانه تاجران افغان دستکم یک میلیون دالر خسارت کردهاند.
طیب حماد، سخنگوی قوماندانی امنیه ننگرهار نیز گفته است، درواز تورخم که از طرف پاکستان تقریباً یک ماه مسدود شده بود، براساس یک توافق بهروی ترانزیت باز شد و جمعه به روی هرگونه رفتوآمد بازگشایی خواهد شد.
بسته ماندن این دروازه زیان مالی هنگفتی را برای تاجران دوطرف به جاگذاشته است. تاجران افغان گفتهاند که هر روز دست کم یک میلیون دالر خساره مند شدهاند.
تاجران از کابل و اسلامآباد میخواهند که موارد تجارت را از سیاست جدا کنند زیرا یگانه راه حل تنشها گفتگو است.
گفتنی است که دروازه تورخم ۲۶ روز پیش از سوی پاکستان در واکنش به ساخت تاسیسات از سوی امارت اسلامی مسدود شده بود که چندین بار میان دو طرف درگیری نیز رخ داد.
رویداد های اخیر
Pakistan’s defense minister hints at cross-border operations to tackle ‘terrorists in Afghanistan’

Pakistan’s Defence Minister Khawaja Asif signaled Tuesday that Islamabad could conduct cross-border anti-terrorist operations into Afghanistan, and that Islamabad will pursue its enemy, “regardless of where they are”.
Speaking to Geo News, Asif said Pakistan had repeatedly asked Afghanistan to take action against the Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), which Islamabad accuses of orchestrating militant attacks against Pakistan from inside Afghanistan.
The Islamic Emirate of Afghanistan (IEA) however has repeatedly said TTP is not operating in the country and that they will not allow any individual or group to threaten the security of another country from Afghan soil.
Asif meanwhile also said that in some instances, Afghan authorities were providing shelter to TTP elements.
“If we have to resort to hot pursuit and enter [Afghanistan] to eliminate our enemies, we will do so. This is a matter of Pakistan’s national security, not friendship. A [lenient] approach will be detrimental to our security,” Asif said.
“We will pursue our enemy, regardless of where they are.
In addition to Asif’s interview, a meeting of Pakistan’s Parliamentary Committee on National Security was held this week to discuss ways to tackle terrorist groups in the country.
The committee, consisting of top civil and military officials, resolved to deal with terrorist groups with an “iron hand”.
This came after last week’s brazen attack by Balochistan Liberation Army militants, who blew up train tracks and held over 440 train passengers hostage in a day-long standoff with security services in a remote mountain pass.
Pakistan said at the time that during the siege, militants had been in contact with their handlers in Afghanistan.
رویداد های اخیر
عمرانخان: افغانستان دشمن پاکستان نیست
به نقل از رسانههای پاکستانی در روز سهشنبه، ۲۸ حوت، علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پس از دیدار با برادرش درباره وضعیت او در زندان با خبرنگاران گفتگو کرد.

علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان پس از دیدار با برادرش به خبرنگاران گفت که عمران خان نسبت به افزایش تنش با افغانستان ابراز نگرانی کرده است. به گفته او، عمران خان تاکید کرده که افغانستان دشمن پاکستان نیست و باید از تنشزایی با این کشور پرهیز شود.
به نقل از رسانههای پاکستانی در روز سهشنبه، ۲۸ حوت، علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پس از دیدار با برادرش درباره وضعیت او در زندان با خبرنگاران گفتگو کرد.
او به نقل از عمران خان گفت: «تا سال ۲۰۲۱، تروریسم بهطور قابل توجهی کاهش یافته بود، اما از سال ۲۰۲۲ دوباره افزایش یافت. افغانستان دشمن ما نیست و نباید آن را دشمن ساخت.»
علیمه خان افزود که برادرش تاکید کرده است نباید بدون دلیل با یک کشور همسایه و مسلمان تنش ایجاد شود. او همچنین گفت که عمران خان در زندان به روزنامه یا تلویزیون دسترسی ندارد و از رویدادهای جاری بیاطلاع مانده است.
پیش از این نیز، علیمه خان پس از دیدار با برادرش در زندان، موضع او را درباره افغانستان و امارت اسلامی منتشر کرده بود. طبق اظهارات قبلی خواهر او، عمران خان به حمله هوایی پاکستان در افغانستان واکنش نشان داده و از این اقدام ابراز ناراحتی کرده بود.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مفتی منیر شاکر، بنیانگذار لشکر اسلام در انفجاری در پاکستان جان باخت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هیات اجرایی صندوق بین المللی پول در مورد تحولات اقتصادی در افغانستان گزارش دریافت کرد
-
تجارت3 روز ago
در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر از طریق دهلیزهای هوایی تجارت صورت گرفته است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان دهها کشور از جمله افغانستان را بررسی میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دولت ترمپ کارکنان صدای امریکا را به رخصتی اجباری فرستاد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سخنگوی وزارت معادن: کار روی پروژه تاپی تسریع میشود
-
جهان2 روز ago
روسای جمهور امریکا و روسیه این هفته برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفتگو میکنند