تجارت
ملا برادر: به زودی در داخل کشور صاحب برق کافی خواهیم بود
معاون اقتصادی رییس الوزرا روز پنجشنبه (۲۱ثور) در افتتاج نمایشگاه چهار روزه بینالمللی تولیدات داخلی در کابل گفته است که به زودی در داخل کشور صاحب برق کافی خواهیم بود.
ملا عبدالغنی برادر مژده میدهد که به زودی برق کافی در اختیار صنعت کاران و سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت.
همچنان ملا عبدالغنی برادر از کمی توجهی حکومت های گذشته به رشد اقتصادی کشور میگوید که جنگ بسیاری از فرصت ها را از بین برده واما امارت اسلامی گام های اساسی را در بخش رشد اقتصادی کشور برداشته است.
ملا عبدالغنی برادر میگوید که:«بدبختانه در اثر جنگهای طولانی، عدم تعهد و ارادۀ حاکمان، به افغانستان مجال آن داده نشد تا از لحاظ اقتصادی توسعه سریع داشته باشد، اما الحمدلله با رویکار آمدن امارت اسلامی برای رشد اقتصادی اقدامات اساسی صورت گرفته است.
ملا عبدالغنی برادر حین سخنان خود افزود :«قسمی که برای صنعت، برق ضروری است، بناً از همین جا برای تمامی هموطنان به ویژه صنعتکاران مژده میدهم که به زودی در داخل کشور صاحب برق کافی خواهیم بود.»
آقای برادر از سرمایهگذاران داخلی و خارجی میخواهد که در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
شمار دیگر از مقامهای امارت اسلامی میگویند که پس از پیروزی نظامی حالا فرصت آنست که آنان در راه رشد اقتصادی کشور تلاش کنند زیرا آنان مصمم هستند تا از ظرفیت موجود اقتصادی استفاده کنند.
شماری از سرمایهگذاران میگویند که هرگاه همینگونه فرصتهای سرمایهگذاری در کشور فراهم شود به زودی افغانستان شاهد تحول اقتصادی خواهد بود.
این نمایشگاه بینالمللی کابل به هدف بازاریابی محصولات داخلی، حمایت از سرمایهگذاران ملی، ایجاد ارتباط بین تاجران و معرفی تولیدات داخلی به شهروندان برگزار شده است در مجموع ۵۵۰ فابریکه در ۵۵ بخش گوناگون محصولات خود را به نمایش گذاشته اند.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
تجارت
کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد
آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخشهای مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.
سخنگوی امارت اسلامی میگوید کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد.
ذبیح الله مجاهد، امروز دوشنبه ( ۱۲قوس) به آریانا نیوز گفته است که پس از افتتاح این پروژه تا کنون، وسایل تخنیکی مورد نیاز برای تطبیق پروژه به ساحه (در نقطه صفری بین افغانستان و ترکمنستان) انتقال داده میشد و پس از انتقال وسایل و تجیزات، حالا کار عملی آغاز شده است.
آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخشهای مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.
به گفتهای آقای مجاهد کار عملی پروژه کاسا یکهزار نیز به زودی آغاز خواهد شد و نیز پروژههای که پلان گذاری شده کارش آغاز میشود.
سخنگوی امارت اسلامی میافزاید که افغانستان آهسته آهسته به پا میایستد و فرصتهای کاری خوب برای شهروندان کشور فراهم خواهد شد.
آگاهان اقتصادی نیز به این باور اند که این پروژه نقش حیاتی در رشد اقتصاد منطقه دارد.
به گفته مسؤولان پروژه تاپی، با تکمیل کار این پروژه، برای ۱۲هزار نفر در افغانستان فرصت کار فراهم میشود و درآمد سالانه افغانستان از این پروژه نزدیک به یک میلیارد دالر خواهد بود.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مقامهای قطری و بریتانیایی درباره وضعیت افغانستان گفتگو کردند
-
جهان3 روز ago
تلاش ترمپ برای آتش بس در غزه پیش از مراسم تحلیف
-
تجارت3 روز ago
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
-
جهان1 روز ago
مخالفان بشار الاسد چهارمین شهر سوریه را تصرف کرده و به حمص نزدیک شدند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حنفی خطاب به تاجران افغان مقیم ازبکستان: در آبادی و توسعه کشور سهیم شوید
-
صحت1 روز ago
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کرزی: امارت اسلامی تصمیم بر «منع تحصیل دختران در موسسات طبی» را فوراً لغو کند
-
جهان2 روز ago
«محمد» محبوبترین نام نوزادان پسر در انگلستان و ولز شد