Connect with us

جهان

ملل متحد: اسرائیل بر سر راه کمک‌ها به غزه موانع ایجاد می‌کند

منتشر شده

در

شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه شد، اما رئیس این سازمان گفت شیوه ای که اسرائیل عملیات نظامی خود را انجام می‌دهد، «موانع بزرگ» را برای توزیع کمک در منطقه ایجاد می‌کند.

به گزارش رویترز، پس از روزها تلاش برای جلوگیری از خطر وتوی ایالات متحده، شورای امنیت روز جمعه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار «دسترسی محفوظ، بدون مانع و گسترش یافته بشردوستانه» به غزه و «شرایط توقف پایدار» جنگ شد.

مسوده‌های قبلی خواستار پایان فوری جنگ ۱۱ هفته‌ای و کاهش کنترل اسرائیل بر ارسال کمک‌ها بود که امریکا آن را وتو کرد.

امریکا، متحد اصلی اسرائیل، از رای دهی درمورد قطعنامه اخیر خودداری کرد.

واشنگتن بارها از اسرائیل در جنگ علیه حماس پس از حمله هفتم اکتوبر دفاع کرده است. حماس در آن حمله ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۴۰ تن دیگر را اسیر گرفت.

گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد گفت که شورای امنیت باید بیشتر بر آزادی اسرا تمرکز می کرد و تمرکز بر «مکانیزم های کمک» غیرضروری است زیرا اسرائیل اجازه «ارائه کمک در مقیاس لازم» را می‌دهد.

حماس گفت که قطعنامه اخیر برای برآوردن نیازهای منطقه «ناکافی» است و درخواست‌های بین‌المللی برای پایان دادن به «تجاوزات اسرائیل» را نادیده می‌گیرد.

وزارت خارجه تشکیلات خودگران فلسطین اما از این قطعنامه به عنوان گامی که به «پایان دادن به تجاوز، اطمینان از رسیدن کمک‌ها و حفاظت از مردم فلسطین» کمک می‌کند، استقبال کرد.

ایالات متحده و اسرائیل، که قول داده حماس را نابود کند، با آتش بس مخالف هستند و مدعی اند که این آتش بس به حماس اجازه می‌دهد تا دوباره سازماندهی و مسلح شود.

دولت جو بایدن به طور فزاینده‌ای نسبت به افزایش تلفات و بحران انسانی که با ادامه حملات زمینی و هوایی اسرائیل بدتر شده، انتقاد کرده است.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، گفت که شیوه اجرای عملیات اسرائیل «موانع عظیمی دربرابر توزیع کمک های بشردوستانه» در غزه ایجاد می کند، جایی که سازمان ملل متحد می‌گوید کمک های موجود تنها ۱۰ در صد نیازها را برآورده می‌کند.

اسرائیل می‌گوید از زمان آغاز جنگ، ۵۴۰۵ موتر کمک‌رسانی حاوی مواد غذایی، آب و تجهیزات طبی وارد غزه شده‌اند.

آخرین ارقام تلفات از سوی وزارت صحت غزه نشان می دهد که ۲۰ هزار و ۵۷ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته و ۵۳ هزار و ۳۲۰ تن دیگر زخمی شده اند. این حملات بخش های عظیمی از غزه را ویران کرده و بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیونی را آواره کرده است.

اسرائیل می‌گوید از زمان آغاز تهاجم زمینی خود در ۲۰ اکتوبر، ۱۴۰ سربازش کشته شده‌اند.

جهان

پولیس استرالیا: پدر و پسر عامل تیراندازی مرگبار در جشن یهودیان ساحل بوندی بودند

Published

on

پولیس استرالیا اعلام کرده است که تیراندازی مرگبار در جشن یهودیان در ساحل بوندی شهر سیدنی، توسط یک پدر و پسر انجام شده و در نتیجه آن دست‌کم ۱۵ تن جان باخته اند.

به گفته پولیس، این رویداد شام یک‌شنبه در حالی رخ داد که نزدیک به ۱۰۰۰ نفر در این مراسم مذهبی در پارکی نزدیک ساحل بوندی گردهم آمده بودند. حمله حدود ۱۰ دقیقه ادامه داشته و سبب وحشت گسترده در میان اشتراک‌کنندگان و باشندگان محل شده است. سن قربانیان بین ۱۰ تا ۸۷ سال گزارش شده است.

پولیس می‌گوید پدر ۵۰ ساله که یکی از عاملان حمله بود، در محل رویداد کشته شده و پسر ۲۴ ساله‌اش در وضعیت وخیم در شفاخانه تحت تداوی قرار دارد. مقام‌ها این رویداد را یک حمله هدفمند یهودستیزانه توصیف کرده‌اند و تأکید دارند که تنها دو مهاجم در این حادثه دخیل بوده‌اند.

در جریان این رویداد، یک مرد بنام احمد الأحمد موفق شد یکی از مهاجمان را خلع سلاح کند؛ اقدامی که به گفته مقام‌ها، جان افراد زیادی را نجات داده است.

صدراعظم استرالیا با محکوم‌کردن این حمله، آن را «اقدامی تروریستی» خوانده و با جامعه یهودیان این کشور ابراز همبستگی کرده است. این تیراندازی به‌عنوان بزرگترین رویداد خشونت مسلحانه در استرالیا طی نزدیک به سه دهه اخیر توصیف شده است.

Continue Reading

جهان

پوتین برای برگزاری سلسله نشست‌ها وارد ترکمنستان شد

Published

on

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برای یک سفر دو روزه وارد پایتخت ترکمنستان شده است. به گزارش تاس، پوتین در جریان این سفر در یک فورم بین‌المللی با عنوان «صلح و اعتماد: وحدت اهداف برای آینده‌ای پایدار» شرکت خواهد کرد و همچنین سلسله‌ای از دیدارهای دوجانبه را برگزار می‌کند.

کرملین تأیید کرده است که گفتگوهای دوجانبه با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، انجام خواهد شد. سفارت ایران نیز اعلام کرده است که دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در برنامه قرار دارد.

در این فورم در عشق‌آباد، علاوه بر رئیس‌جمهور ترکمنستان، سردار بردی‌محمدوف، رؤسای‌جمهور ارمنستان، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز شرکت خواهند کرد. همچنان صدراعظم‌های آذربایجان، مجارستان، گرجستان و پاکستان نیز حضور خواهند داشت.

Continue Reading

جهان

ترمپ برنامه «کارت طلایی» را برای ویزه فوری ۱ میلیون دالری راه‌اندازی کرد

Published

on

حکومت امریکا روز چهارشنبه رسماً برنامه ویزه «کارت طلایی ترمپ» را راه‌اندازی کرد که به خارجی‌ها اجازه می‌دهد با پرداخت پول گزاف اقامت در این کشور دریافت کنند.

وب‌سایت Trumpcard.gov، با دکمه «همین حالا درخواست دهید»، به متقاضیان علاقه‌مند اجازه می‌دهد تا در مرحله نخست مبلغ ۱۵۰۰۰ دالر را برای طی مراحل سریع به وزارت امنیت داخلی بپردازند.

پس از طی کردن مراحل بررسی سوابق متقاضیان، آنان باید به مبلغ ۱ میلیون دالر برای دریافت ویزه، مشابه «گرین کارت» که به آنها اجازه زندگی و کار در ایالات متحده را می‌دهد، بپردازند.

ترمپ به خبرنگاران در قصر سفید گفت: «اساساً این یک گرین کارت است، اما بسیار بهتر. بسیار قدرتمندتر، مسیری بسیار قوی‌تر. ایجاد یک مسیر مسئله مهمی است. باید افراد عالی‌ای باشید.»

هاوارد لوتنیک، وزیر تجارت، گفت که حدود ۱۰ هزار نفر برای کارت طلایی ثبت‌نام کرده‌اند و انتظار می‌رود تعداد بیشتری این کار را انجام دهند. لوتنیک به رویترز گفت: «من انتظار دارم که به مرور زمان، هزاران عدد از این کارت‌ها را بفروشیم و میلیاردها میلیارد دالر جمع‌آوری کنیم.»

لوتنیک گفت که برنامه کارت طلایی افرادی را به ایالات متحده می‌آورد که به اقتصاد سود خواهند رساند.

دولت ترمپ سرکوب گسترده‌ای را علیه مهاجرت دنبال کرده و صدها هزار نفر را که به طور غیرقانونی در امریکا بودند، اخراج کرده و همچنین اقداماتی را برای جلوگیری از مهاجرت قانونی انجام داده است.

لوتنیک خاطرنشان کرد که یک نسخه شرکتی از کارت طلایی نیز وجود دارد که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد آن را با پرداخت ۲ میلیون دالر برای هر کارمند، دریافت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!