Connect with us

جهان

ملل متحد: اسرائیل بر سر راه کمک‌ها به غزه موانع ایجاد می‌کند

منتشر شده

در

شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه شد، اما رئیس این سازمان گفت شیوه ای که اسرائیل عملیات نظامی خود را انجام می‌دهد، «موانع بزرگ» را برای توزیع کمک در منطقه ایجاد می‌کند.

به گزارش رویترز، پس از روزها تلاش برای جلوگیری از خطر وتوی ایالات متحده، شورای امنیت روز جمعه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار «دسترسی محفوظ، بدون مانع و گسترش یافته بشردوستانه» به غزه و «شرایط توقف پایدار» جنگ شد.

مسوده‌های قبلی خواستار پایان فوری جنگ ۱۱ هفته‌ای و کاهش کنترل اسرائیل بر ارسال کمک‌ها بود که امریکا آن را وتو کرد.

امریکا، متحد اصلی اسرائیل، از رای دهی درمورد قطعنامه اخیر خودداری کرد.

واشنگتن بارها از اسرائیل در جنگ علیه حماس پس از حمله هفتم اکتوبر دفاع کرده است. حماس در آن حمله ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۴۰ تن دیگر را اسیر گرفت.

گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد گفت که شورای امنیت باید بیشتر بر آزادی اسرا تمرکز می کرد و تمرکز بر «مکانیزم های کمک» غیرضروری است زیرا اسرائیل اجازه «ارائه کمک در مقیاس لازم» را می‌دهد.

حماس گفت که قطعنامه اخیر برای برآوردن نیازهای منطقه «ناکافی» است و درخواست‌های بین‌المللی برای پایان دادن به «تجاوزات اسرائیل» را نادیده می‌گیرد.

وزارت خارجه تشکیلات خودگران فلسطین اما از این قطعنامه به عنوان گامی که به «پایان دادن به تجاوز، اطمینان از رسیدن کمک‌ها و حفاظت از مردم فلسطین» کمک می‌کند، استقبال کرد.

ایالات متحده و اسرائیل، که قول داده حماس را نابود کند، با آتش بس مخالف هستند و مدعی اند که این آتش بس به حماس اجازه می‌دهد تا دوباره سازماندهی و مسلح شود.

دولت جو بایدن به طور فزاینده‌ای نسبت به افزایش تلفات و بحران انسانی که با ادامه حملات زمینی و هوایی اسرائیل بدتر شده، انتقاد کرده است.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، گفت که شیوه اجرای عملیات اسرائیل «موانع عظیمی دربرابر توزیع کمک های بشردوستانه» در غزه ایجاد می کند، جایی که سازمان ملل متحد می‌گوید کمک های موجود تنها ۱۰ در صد نیازها را برآورده می‌کند.

اسرائیل می‌گوید از زمان آغاز جنگ، ۵۴۰۵ موتر کمک‌رسانی حاوی مواد غذایی، آب و تجهیزات طبی وارد غزه شده‌اند.

آخرین ارقام تلفات از سوی وزارت صحت غزه نشان می دهد که ۲۰ هزار و ۵۷ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته و ۵۳ هزار و ۳۲۰ تن دیگر زخمی شده اند. این حملات بخش های عظیمی از غزه را ویران کرده و بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیونی را آواره کرده است.

اسرائیل می‌گوید از زمان آغاز تهاجم زمینی خود در ۲۰ اکتوبر، ۱۴۰ سربازش کشته شده‌اند.

جهان

حملات امریکا ممکن است برنامه هسته‌ای ایران را تنها چند ماه به عقب انداخته باشد

قصر سفید وجود این ارزیابی را تأیید کرد اما گفت که با آن مخالف است.

Published

on

به گفته سه منبع مطلع از یک ارزیابی اولیه اطلاعاتی امریکا، حملات نظامی امریکا به سه تأسیسات هسته‌ای ایران در هفته گذشته، بخش‌های حیاتی برنامه هسته‌ای این کشور را نابود نکرده و احتمالاً فقط چند ماه آن را به تأخیر انداخته است.

بر این اساس، این ارزیابی که پیش‌تر گزارش نشده بود، توسط سازمان اطلاعات دفاعی (DIA)، شاخه اطلاعاتی پنتاگون، تهیه شده است. یکی از منابع آگاه در این زمینه گفت این تحلیل بر اساس بررسی خسارات جنگ توسط قوماندانی مرکزی امریکا در خاورمیانه (سنتکام) پس از حملات انجام شده است.

تحلیل آسیب‌های وارد شده به سایت‌ها و تأثیر حملات بر برنامه‌های هسته‌ای ایران همچنان ادامه دارد و ممکن است با دریافت اطلاعات بیشتر تغییر کند. اما یافته‌های اولیه با ادعاهای مکرر دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا مبنی بر اینکه حملات، تأسیسات غنی‌سازی ایران را به طور کامل نابود کرده، در تناقض است.

دو منبع آگاه از این ارزیابی گفتند ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران از بین نرفته است و سانتریفیوژها عمدتاً دست‌نخورده باقی مانده‌اند. در نهایت، ارزیابی این است که امریکا حداکثر چند ماه برنامه ایران را عقب انداخته است.

قصر سفید وجود این ارزیابی را تأیید کرد اما گفت که با آن مخالف است. کارولین لیویت، سخنگوی قصر سفید، در بیانیه‌ای با محتوای غیرمستند، به سی‌ان‌ان گفت: «این ارزیابی ادعایی کاملاً اشتباه است و با وجود طبقه‌بندی فوق العاده محرمانه، توسط یک عنصر گمنام و کم‌ارزش در جامعه اطلاعاتی به سی‌ان‌ان درز داده شده. افشای این گزارش ادعایی، تلاشی آشکار برای تحقیر رئیس‌جمهور ترمپ و بی‌اعتبار کردن پیلوت شجاعی است که عملیاتی بی‌نقص را برای نابودی برنامه هسته‌ای ایران اجرا کردند. همه می‌دانند وقتی ۱۴ بمب ۳۰ هزار پوندی دقیقاً روی اهداف فرود بیایند چه می‌شود: نابودی کامل!»

Continue Reading

جهان

واکنش رهبران جهان به حمله امریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران

صدراعظم جاپان، شیگرو ایشیبا، در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد: «لازم است هر چه سریع‌تر تنش‌ها کاهش یابد. ما وضعیت را با نگرانی جدی دنبال می‌کنیم.»

Published

on

پس از آن‌که نیروهای ایالات متحده سه سایت هسته‌ای ایران را در روز یک‌شنبه هدف قرار دادند، واکنش رهبران جهانی متفاوت بود: اسرائیل از تصمیم رئیس‌جمهور دونالد ترامپ تمجید کرد، سازمان ملل خواستار کاهش تنش شد، و ایران و برخی کشورهای دیگر حملات را محکوم کردند.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل

«تبریک می‌گویم، رئیس‌جمهور ترمپ. تصمیم شجاعانه شما برای هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای ایران با قدرت عظیم و عادلانه ایالات متحده تاریخ را تغییر خواهد داد… تاریخ ثبت خواهد کرد که رئیس‌جمهور ترمپ برای محروم کردن خطرناک‌ترین رژیم جهان از خطرناک‌ترین سلاح‌های جهان اقدام کرد.»

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در شبکه ایکس

«ایالات متحده، یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، با حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مرتکب نقض جدی منشور سازمان ملل، حقوق بین‌الملل و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) شده است. اتفاقات امروز صبح، تکان‌دهنده و فاجعه‌بارند و پیامدهایی ماندگار خواهند داشت. هر عضو سازمان ملل باید از این رفتار فوق‌العاده خطرناک، غیرقانونی و جنایتکارانه نگران باشد. بر اساس منشور سازمان ملل و مفاد آن در خصوص حق مشروع دفاع از خود، ایران تمام گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد.»

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل

«از استفاده ایالات متحده از زور علیه ایران عمیقاً نگران هستم. این اقدامی خطرناک و تشدید تنش در منطقه‌ای است که از قبل در آستانه انفجار قرار دارد – و تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت بین‌المللی. خطر فزاینده‌ای وجود دارد که این درگیری به‌سرعت از کنترول خارج شود – با پیامدهای فاجعه‌بار برای غیرنظامیان، منطقه و جهان. من از همه اعضای سازمان ملل می‌خواهم تنش‌زدایی کنند و به تعهدات خود طبق منشور سازمان ملل و سایر اصول حقوق بین‌الملل پایبند باشند. در این ساعت خطرناک، پرهیز از چرخه آشوب حیاتی است. هیچ راه‌حل نظامی وجود ندارد. تنها مسیر پیش رو دیپلوماسی است. تنها امید، صلح است.»

صدراعظم بریتانیا، کیر استارمر، در بیانیه‌ای گفت: «برنامه هسته‌ای ایران تهدیدی جدی برای امنیت بین‌المللی است. ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما از بازگشت به میز مذاکره حمایت می‌کنیم.»

صدراعظم جاپان، شیگرو ایشیبا، در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد: «لازم است هر چه سریع‌تر تنش‌ها کاهش یابد. ما وضعیت را با نگرانی جدی دنبال می‌کنیم.»

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کایا کالاس، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد… همه طرف‌ها باید از تشدید درگیری پرهیز کنند. وزرای خارجه اتحادیه اروپا فردا این موضوع را بررسی خواهند کرد.»

وزیر خارجه ایتالیا، آنتونیو تاجانی، در مصاحبه با شبکه RAI اظهار داشت: «امیدواریم پس از این حمله، که خسارات سنگینی وارد کرده، روند کاهش تنش آغاز شود و ایران به میز مذاکره بازگردد.»

وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند: «ما از تحولات ۲۴ ساعت گذشته، از جمله اعلام حملات ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران توسط رئیس‌جمهور ترمپ، آگاه هستیم. ادامه عملیات نظامی در خاورمیانه بسیار نگران‌کننده است و پرهیز از تشدید بیشتر اوضاع بسیار حیاتی است. نیوزیلند به‌شدت از تلاش‌های دیپلوماتیک حمایت می‌کند. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم به مذاکرات بازگردند. دیپلوماسی راه‌حلی پایدارتر از اقدام نظامی خواهد بود.»

سخنگوی دولت استرالیا: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که برنامه هسته‌ای و راکتی ایران تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است. ما به اظهارات رئیس‌جمهور امریکا که اکنون زمان صلح است، توجه داریم. وضعیت امنیتی در منطقه بسیار ناپایدار است. ما همچنان خواستار کاهش تنش، گفتگو و دیپلوماسی هستیم.»

وزارت خارجه مکزیک: «وزارت خارجه مکزیک فوراً خواستار گفتگوی دیپلوماتیک برای صلح میان طرف‌های درگیر در مناقشه خاورمیانه است. بر اساس اصول قانون اساسی سیاست خارجی‌مان و باور راسخ کشورمان به صلح، بار دیگر خواستار کاهش تنش‌ها در منطقه هستیم. بازگرداندن همزیستی مسالمت‌آمیز میان دولت‌های منطقه، اولویت اصلی است.»

ایوان گیل، وزیر امور خارجه ونزوئلا: «ونزوئلا تجاوز نظامی ایالات متحده علیه ایران را محکوم می‌کند و خواستار توقف فوری خصومت‌ها است. جمهوری بولیواری ونزوئلا با قاطعیت کامل بمباران‌های ارتش ایالات متحده، به درخواست دولت اسرائیل، علیه تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از جمله سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان را محکوم می‌کند.»

میگل دیاز-کانل، رئیس‌جمهور کوبا: «ما شدیداً بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران توسط امریکا را محکوم می‌کنیم که تشدیدی خطرناک در مناقشه خاورمیانه محسوب می‌شود. این تجاوز نقض جدی منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل است و بشریت را وارد بحرانی با پیامدهای غیرقابل بازگشت می‌کند.»

در خاورمیانه عربستان سعودی «نگرانی شدید» خود را ابراز کرده است. وزارت امور خارجه این کشور صفحه ایکس اعلام کرد خواهان «راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران» است.

عمان اعلام کرد هدف قرار دادن ایران توسط امریکا تهدیدی برای «گسترش جنگ» است و نقض قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود. عمان میانجی مذاکرات هسته‌ای بین واشنگتن و تهران بوده است.

وزارت امور خارجه قطر در صفحه ایکس نوشت این کشور «از وخامت اوضاع» و «تنش‌های خطرناک» پس از بمباران امریکا که منجر به «پیامدهای فاجعه‌بار» در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد شد، ابراز تاسف می‌کند.

Continue Reading

جهان

پاکستان می‌خواهد که جایزه صلح نوبل به ترمپ اهدا شود

Published

on

حکومت پاکستان تصمیم گرفته است که دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا را برای دریافت جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۶ پیشنهاد کند.

بر اساس اعلام رسمی دولت پاکستان، میانجی‌گری ترمپ موجب توقف جنگ اخیر میان پاکستان و هند شده است و به همین دلیل، اسلام‌آباد تصمیم گرفته وی را برای جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ پیشنهاد نماید.

حکومت پاکستان می‌گوید امیدوار است ترمپ به تلاش‌های خود برای ثبات منطقه‌ای و جهانی ادامه دهد و نقش خود را در کاهش بحران خاورمیانه، از جمله فاجعه انسانی در غزه و تنش‌های رو به وخامت با ایران، ایفا کند.

گفتنی است که در جریان جنگ بین هند و پاکستان حدود یک و نیم ماه قبل، ترمپ اعلام کرد که این دو کشور با آتش‌بس موافقت کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!