Connect with us

تجارت

منابع: بانک جهانی سه پروژه را در افغانستان از سر می‌گیرد

Published

 on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۱)

منابع روزگذشته (سه شنبه ۳۰ حمل) گفتند که بانک جهانی سه پروژه را در بخش‌های صحت، زراعت و نیازمندی‌های اولیه زندگی در افغانستان از سر گرفته است.

به گفتهٔ این منابع آگاه، با در نظر داشت بحران عمیق اقتصادی، افزایش قیمت انرژی و مواد خوراکی در افغانستان، مقام‌های بانک تصمیم گرفتند سه پروژه را که ارزش مجموعی آن به ۴۵۰ میلیون دالر می رسد، از سر گرفته شود.

اما خبرگزاری رویترز از قول دو منبع آگاه گزارش داده است که تمویل مالی بخش معارف افغانستان از سوی بانک جهانی از سر گرفته نشده است. به گفتهٔ این منابع آگاه، تمویل معارف افغانستان که ۱۵۰ میلیون دالر است،‌ بخشی از چهار پروژه عمدهٔ بانک جهانی برای این کشور است.

بانک جهانی به تاریخ ۲۹ مارچ‌ در واکنش به تصمیم امارت اسلامی مبنی بر مسدود نگهداشتن مکاتب دختران، چهار پروژه‌ را در افغانستان تعلیق کرد، پروژه‌های که ارزش آن به ۶۰۰ میلیون دالر می رسید.

این پروژه‌ها قرار بود از طریق صندوق امانت بازسازی افغانستان (ARTF) تمویل و از سوی دفاتر ملل متحد در بخش‌های معارف، صحت زراعت و معیشت تطبیق شود.

صندوق وجهی بین المللی (IMF)، بانک جهانی و وزارت مالیه ایالات متحده ناوقت دوشنبه اعلام کردند که قرار است صندوق امانت بازسازی افغانستان و سایر تمویل کنندگان منابع مالی جمعهٔ آینده با هم در مورد وضعیت اقتصادی و مشکلات مصوونیت غذایی در افغانستان صحبت کنند.

به گفتهٔ این منابع آگاه،‌ نمایندگان صندوق وجهی بین المللی، بانک توسعه‌ای اسلامی و هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما)‌ نیز در جلسه اشتراک خواهند کرد.

بانک جهانی هفتهٔ گذشته گفت که وضعیت اقتصادی در افغانستان بی‌نهایت وخیم شده است و عاید سرانه در چهار ماه نخست سال روان میلادی در این کشور در مقایسه با چهار ماه نخست ۲۰۲۱ بیش از ۳۳ در صد کاهش یافته است.

به گفتهٔ این بانک، نزدیک به ۳۷ در صد خانواده‌ها در افغانستان پول برای خرید غذا نداشتند و ۳۳ در صد خانواده‌ها فقط پول برای خرید غذا داشتند، نه چیزی بیشتر از آن.

پس از مسلط شدن مجدد امارت اسلامی بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، کمک‌های بین المللی برای این کشور جنگ متوقف شد و اقتصادی این کشور که از قبل متکی به کمک‌های خارجی بود، در لبهٔ سقوط قرار گرفته است.

علاوه بر آن، پس از مسلط شدن طالبان در افغانستان،‌ آزادی رسانه‌های به شدت محدود شده؛‌ اکثر زنان از رفتن به وظایف‌شان محروم شدند و دختران بالا تر از صنف ششم تا حال اجازهٔ برگشت به مکتب را ندارند.

تجارت

پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۲)

وزارت تجارت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور دستور ویژه ای را برای اجازه تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه برای برخی کالاها از جمله نفت و گاز صادر کرده است.

به نقل از رویترز، دولت پاکستان که ذخایر ارزی آن در حال حاضر تنها می‌تواند برای واردات یک ماهه کفایت کند، به شدت در تلاش است تا بحران اقتصادی را مدیریت کند و تورم را پس از اینکه در ماه گذشته به بلند ترین حد خود یعنی نزدیک به ۳۸ درصد رسید، تحت کنترل درآورد.

دستور دولت، مؤرخ ۱ جون، کالاهایی را که می توانند مبادله شوند فهرست کرده است. نهادهای دولتی و خصوصی برای مشارکت در میکانیزم تجارتی نیاز به اجازه دارند.

پس از اولین معامله خرید نفت ارزان توسط پاکستان از روسیه در ماه اپریل، مصدق ملک، وزیر نفت پاکستان به رویترز گفت که پاکستان طبق این قرارداد فقط نفت خام می‌خرد، نه محصولات پالایش شده.

ملک افزود اگر معامله بدون مشکل انجام شود، میزان خرید ممکن است به صدهزار بیلر در روز افزایش یابد.

اطلاعات شرکت تحلیلی Kpler نشان می‌دهد که پاکستان در سال گذشته ۱۵۴ هزار بیلر در روز نفت خام وارد کرده، که نسبت به سال ۲۰۲۱ تغییر کمی داشته است.

در ماه می، انجمن فروشندگان نفت پاکستان شکایت کرد که تا ۳۵ درصد دیزل فروخته شده در پاکستان از ایران قاچاق شده بود.

دولت پاکستان همچنین دستور منع قاچاق آرد، گندم، بوره و کود به افغانستان را صادر کرده است.

Continue Reading

تجارت

حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن سرپل سرمایه‌گذاری می‌شود

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۲)

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که قرار است تا هفت ماه دیگر حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن ولایت سرپل سرمایه‌گذاری شود.

وزیر معادن و پترولیم در سفرش به ولایت سرپل امروز (پنج‌شنبه، ۱۱ جوزا) طی نشستی گفت که روند سرمایه‌‌گذاری روی معادن این ولایت آغاز می‌شود.

شهاب‌الدین دلاور به باشندگان سرپل وعده داده است که تا هفت ماه آینده، کار عملی سرمایه‌گذاری در این ولایت آغاز می‌شود.

در این نشست، مقام‌های محلی و باشندگان ولایت سرپل پیشنهادهای خویش را به منظور توسعه این ولایت همچنان مطرح کرد‌ه‌اند.

تسریع کار استخراج معادن، جذب نیروی جوان تحصیل یافته سرپل در روند استخراج، عملی‌سازی طرح‌های عمرانی از عایدات به دست آمده از معادن این ولایت، از اساسی‌ترین خواست‌های بوده که بیان شده است.

آقای دلاور همچنان وعده داده که در کنار رسیدگی به نیاز‌های اساسی مردم در وقت استخدام، اولویت برای جوانان شایسته و مسلکی این ولایت داده خواهد شد.

آقای دلاور در این مورد می‌گوید: «تا به حال کارهای وسیع این پروژه شروع نشده و آن عده جوانان این ولایت که لیاقت داشته باشند، استخدام خواهند شد.»

ولایت سرپل در شمال کشور با داشتن معادن زغال سنگ، معدن نفت قشقری از جمله ولایت‌های غنی از لحاظ منابع طبیعی است.

گفتنی است که کار روی استخراج معدن نفت قشقری عملاً جریان دارد.

Continue Reading

تجارت

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از گزارش بانک جهانی استقبال کرد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۱, ۱۴۰۲)

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (پنج‌شنبه، ۱۱جوزا) از گزارش بانک جهانی پیرامون وضعیت اقتصادی افغانستان استقبال کرده است.

معاونیت اقتصادی می‌گوید که در این گزارش واقعیت‌ها در ارتباط به وضعیت اقتصادی کشور بازتاب داده شده است.

در اعلامیه دفتر ملا عبدالغنی برادر آمده است که:«امارت اسلامی به این باور است اگر جامعه جهانی به جای تحمیل محدودیت‌ها بر تعامل مثبت توجه نماید افغانستان در عرصه اقتصادی بیشتر از پیش پشرفت خواهد کرد و بار مسوولیت آن از دوش جامعه جهانی کاهش خواهد یافت.»

معاونیت اقتصادی می‌افزاید که:«اگر تمامی سازمان‌های جهانی مانند بانک جهانی تصویر واقعی از واقعیت‌های عینی افغانستان ارایه کنند راه تعامل مثبت با امارت اسلامی هموار خواهد شد.

در گزارش بانک جهانی آمده است که صادرات و واردات افغانستان افزایش یافته، ثبات پولی حفظ شده است و عواید داخلی هم بیشتر شده است.

دفتر معاونیت اقتصادی همچنان از بانک جهانی خواسته است تا کار پروژه‌های نیمه کاره‌اش را در افغانستان آغاز کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!