Connect with us

تجارت

منابع: بانک جهانی سه پروژه را در افغانستان از سر می‌گیرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

منابع روزگذشته (سه شنبه ۳۰ حمل) گفتند که بانک جهانی سه پروژه را در بخش‌های صحت، زراعت و نیازمندی‌های اولیه زندگی در افغانستان از سر گرفته است.

به گفتهٔ این منابع آگاه، با در نظر داشت بحران عمیق اقتصادی، افزایش قیمت انرژی و مواد خوراکی در افغانستان، مقام‌های بانک تصمیم گرفتند سه پروژه را که ارزش مجموعی آن به ۴۵۰ میلیون دالر می رسد، از سر گرفته شود.

اما خبرگزاری رویترز از قول دو منبع آگاه گزارش داده است که تمویل مالی بخش معارف افغانستان از سوی بانک جهانی از سر گرفته نشده است. به گفتهٔ این منابع آگاه، تمویل معارف افغانستان که ۱۵۰ میلیون دالر است،‌ بخشی از چهار پروژه عمدهٔ بانک جهانی برای این کشور است.

بانک جهانی به تاریخ ۲۹ مارچ‌ در واکنش به تصمیم امارت اسلامی مبنی بر مسدود نگهداشتن مکاتب دختران، چهار پروژه‌ را در افغانستان تعلیق کرد، پروژه‌های که ارزش آن به ۶۰۰ میلیون دالر می رسید.

این پروژه‌ها قرار بود از طریق صندوق امانت بازسازی افغانستان (ARTF) تمویل و از سوی دفاتر ملل متحد در بخش‌های معارف، صحت زراعت و معیشت تطبیق شود.

صندوق وجهی بین المللی (IMF)، بانک جهانی و وزارت مالیه ایالات متحده ناوقت دوشنبه اعلام کردند که قرار است صندوق امانت بازسازی افغانستان و سایر تمویل کنندگان منابع مالی جمعهٔ آینده با هم در مورد وضعیت اقتصادی و مشکلات مصوونیت غذایی در افغانستان صحبت کنند.

به گفتهٔ این منابع آگاه،‌ نمایندگان صندوق وجهی بین المللی، بانک توسعه‌ای اسلامی و هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما)‌ نیز در جلسه اشتراک خواهند کرد.

بانک جهانی هفتهٔ گذشته گفت که وضعیت اقتصادی در افغانستان بی‌نهایت وخیم شده است و عاید سرانه در چهار ماه نخست سال روان میلادی در این کشور در مقایسه با چهار ماه نخست ۲۰۲۱ بیش از ۳۳ در صد کاهش یافته است.

به گفتهٔ این بانک، نزدیک به ۳۷ در صد خانواده‌ها در افغانستان پول برای خرید غذا نداشتند و ۳۳ در صد خانواده‌ها فقط پول برای خرید غذا داشتند، نه چیزی بیشتر از آن.

پس از مسلط شدن مجدد امارت اسلامی بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، کمک‌های بین المللی برای این کشور جنگ متوقف شد و اقتصادی این کشور که از قبل متکی به کمک‌های خارجی بود، در لبهٔ سقوط قرار گرفته است.

علاوه بر آن، پس از مسلط شدن طالبان در افغانستان،‌ آزادی رسانه‌های به شدت محدود شده؛‌ اکثر زنان از رفتن به وظایف‌شان محروم شدند و دختران بالا تر از صنف ششم تا حال اجازهٔ برگشت به مکتب را ندارند.

تجارت

یک شرکت دواسازی در کابل افتتاح شد

از سویی هم، مسوولان در وزارت صحت عامه در این مراسم گفتند که هم اکنون ۷۷ شرکت تولید دوا در کشور فعال هستند و تلاش‌ها جریان دارد تا افغانستان در زمینه تولید دوا به خودکفایی برسد.

Published

on

(Last Updated On: )

یک شرکت دواسازی با سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیون دالر امریکایی در کابل افتتاح شد و این شرکت قرار است ۵۰ قلم دوا تولید کند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا در مراسم افتتاح این شرکت گفت که دواهای باکیفیت از نظر صحی ضامن سلامتی جامعه انسانی است و دواهای بی‌کیفیت زندگی را تهدید می‌کند از این رو توجه بیشتر به کیفیت دوا شود.

عبدالغنی برادر افزود که افزایش شرکت‌های تولید کننده به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند.

او بار دیگر از سرمایه‌گذاران خواست که فعلاً زمینه سرمایه‌گذاری در افغانستان فراهم شده است و با استفاده از این فرصت در بازسازی و انکشاف کشور سهیم شوند.

از سویی هم، مسوولان در وزارت صحت عامه در این مراسم گفتند که هم اکنون ۷۷ شرکت تولید دوا در کشور فعال هستند و تلاش‌ها جریان دارد تا افغانستان در زمینه تولید دوا به خودکفایی برسد.

مسوولان امارت اسلامی همچنان تصریح کرده‌اند که همکاری همه جانبه با شرکت‌ها جریان دارد اما آن‌ها باید مطابق معیاری‌های جهانی دوا تولید کنند.

 

خبرهای مرتبط:

 

ایجاد یک شرکت تولید دوا در ولایت ننگرهار

یک فابریکه بزرگ تولید دوا در کندهار افتتاح شد

Continue Reading

تجارت

پاکستان پس از چهار سال تعلیق صادرات بوره به افغانستان را از سر گرفت

حکومت پاکستان چهار سال پیش برای رفع کمبود بوره و کنترول قیمت‌ها در بازار کشور صادرات آن را به افغانستان تعلیق کرده بود.

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های پاکستانی روز چهارشنبه (۳اسد) گزارش دادند که صادرات بوره این کشور به افغانستان پس از چهار سال تعلیق از سر گرفته شده است.

براساس گزارش‌ها، روز گذشته بیش از ۴۰۰ موتر حامل بوره از گذرگاه تورخم عبور کرده‌اند.

روزنامه دان پاکستان به نقل از منابع گزارش داده است که حکومت پاکستان اخیراً اجازه صادرات ۱۵۰ هزار تن بوره به افغانستان را تا ۲۵ اسد سال جاری داده است.

این رسانه به نقل از مقام‌های محلی نوشته که حدود ۱۰۰ موتر هر کدام حامل ۳۳ تن بوره چهار روز پیش وارد افغانستان شدند و بعد از آن نیز این روند ادامه داشته است.

این درحالیست که حکومت پاکستان چهار سال پیش برای رفع کمبود بوره و کنترول قیمت‌ها در بازار کشور صادرات آن را به افغانستان تعلیق کرده بود.

Continue Reading

تجارت

علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران چینی به تولید انرژِی برق در افغانستان

معین وزارت صنعت و تجارت با استقبال از علاقه‌مندی آنها اظهار داشت که افغانستان مکان فُرصت‌ها برای سرمایه‌گذاری است و رهبری این وزارت آماده هرنوع همکاری می‌باشد.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که احمدالله زاهد، معین امور صنعت و تجارت این زوارت روز سه‌شنبه (۲اسد) با تعدادی از سرمایه‌گذاران کشور چین در دفتر کاری شان دیدار نمود.

در خبرنامه این وزارت آمده است که در این دیدار احسان‌الله شهاب، رئیس زون‌های خاص اقتصادی این وزارت نیز حضور داشت، سرمایه‌گذاران کشور چین؛ علاقه‌مندی شان را به سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولید انرژی برق سولری و تکنالوژی زراعت اعلام داشتند.

درهمین حال، معین وزارت صنعت و تجارت با استقبال از علاقه‌مندی آنها اظهار داشت که افغانستان مکان فُرصت‌ها برای سرمایه‌گذاری است و رهبری این وزارت آماده هرنوع همکاری می‌باشد.

 

خبرهای مرتبط:

علاقه‌مندی تاجران چینی برای سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل

در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!