Connect with us

جهان

موافقت حزب‌الله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل

علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت این کشور پاسخ مکتوب خود را به سفیر امریکا در لبنان تحویل داده است.

منتشر شده

در

حزب الله لبنان با طرح پیشنهادی امریکا برای آتش بس با اسرائیل موافقت کرد.

یک مقام ارشد لبنانی به رویترز گفت دولت لبنان و حزب‌الله با پیشنهاد امریکا برای آتش بس با اسرائیل موافقت کرده اند. البته آنها درباره محتوای این پیشنهاد، برخی ملاحظات را دارند.

هنوز اسرائیل به این خبر واکنش نشان نداده است.

وی این پیشنهاد امریکا را جدی ترین تلاش برای پایان دادن به جنگ توصیف کرد.

حملات گسترده ارتش اسرائیل به لبنان ادامه دارد. این جنگ تاکنون منجر به جان باختن چند هزار نفر در لبنان و آوارگی حدود ۱.۵ میلیون نفر از اهالی جنوب و ضاحیه بیروت شده است.

علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت این کشور پاسخ مکتوب خود را به سفیر امریکا در لبنان تحویل داده است. همچنین فرستاده قصر سفید آموس هوکشتاین هم در مسیر سفر به بیروت برای ادامه مذاکرات است.

آموس هوکشتاین، میانجی‌گر امریکایی میان اسرائیل و لبنان است. او ، یهودی و متولد شهر قدس است.  قبل از این هم با میانجیگری هوکشتاین، لبنان و اسرائیل مذاکرات غیرمستقیم موفقیت آمیزی برای تعیین مرزهای دریایی انجام دادند. این مذاکرات باعث شد اسرائیل و لبنان مرزهای دریایی را ترسیم کنند.

پیش از این حزب‌الله لبنان موافقت کرده بود نبیه بری رهبر گروه شیعه اَمل و رئیس مجلس لبنان از طرف حزب الله مذاکره داشته باشد.

 خلیل به رویترز گفت: «لبنان، ملاحظات خود را در یادداشتی در فضای مثبت، تحویل سفیر امریکا در بیروت داد.»

او از بیان جزییات خودداری کرد اما گفت: «همه ملاحظاتی که ارائه کردیم تاکیدی بر پایبندی دقیق به قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد با همه جزئیات آن است.

قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت به جنگ قبلی حزب الله لبنان و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد.

این قطعنامه تاکید می کند حزب الله نباید هیچ حضور نظامی در منطقه مرزی لبنان و اسرائیل تا دریایی لیطانی (جنوب لبنان) داشته باشد. این به معنی فاصله ۳۰ کیلومتری عمق مرزهای لبنان با اسرائیل است.

خلیل با اشاره به طرح پیشنهادی امریکا برای اتش بس میان اسرائیل و لبنان گفت، موفقیت این ابتکار هم اکنون در انتظار اسرائیل است. اگر اسرائیل خواهان راه حل نباشد می‌تواند ۱۰۰ مشکل ایجاد کند.

رویترز نوشته است اسرائیل قبلا گفته بود قطعنامه ۱۷۰۱به دلیل حضور نیروهای نظامی حزب الله و تسلیحات حزب الله در مرزهای لبنان با اسرائیل، به خوبی اجرا نشد.

لبنان هم اسرائیل را به نقض قانون از جمله پرواز جیت‌هایش در حریم هوایی این کشور متهم می‌کند.

خلیل دستیار رئیس مجلس لبنان افزود: «اسرائیل تلاش می کند زیر آتش و برای فشار بر ما، مذاکره کند.»

اشاره او به افزایش حملات اسرائیل به بیروت و حومه جنوبی آن (ضاحیه) مرکز فعالیت‌های حزب الله است.

بعد از حزب الله لبنان، جنبش امل مهمترین گروه شیعی لبنانی است گرچه بزرگی و دایره فعالیت‌های گسترده حزب الله قابل مقایسه با امل نیست.

جهان

نیروهای اسرائیلی قایق حامل فعالان را در راه غزه توقیف کرد

ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه اعلام کرد که به اردوی این کشور دستور داده است این قایق را متوقف کند.

Published

on

نیروهای اسرائیلی با ورود به قایق حامل فعالان که عازم غزه بود هدایت آن را برعهده گرفتند و اعلام کردند که در حال انتقال این قایق و ۱۲ سرنشین آن به سوی بندری در اسرائیل هستند.

قایق مادلین، حامل هواداران فلسطینی‌ها که تحت مالکیت «ائتلاف آزادی فلوتیلا» و دارای پرچم بریتانیاست، روز جمعه از سیسیل به راه افتاد و قرار بود شامگاه دوشنبه با رساندن مقدار نمادینی از کمک‌ها، محاصره نوار غزه را بشکند.

تلگرام «ائتلاف آزادی فلوتیلا» صبح دوشنبه ۱۹ جوزا از «سوار شدن» افرادی به این قایق در طول شب خبر داد و پس از آن وزارت خارجه اسرائیل تایید کرد که این قایق تحت کنترول اسرائیل است.

وزارت خارجه اسرائیل از این قایق با عبارت ««قایق سلفی» یاد کرد و در پست‌هایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «همه مسافران در امان هستند و آسیبی ندیده‌اند» و «به آنها ساندویچ و آب داده شد. نمایش تمام شد».

گرتا تونبرگ، فعال سویدنی حقوق بشر و محیط زیست، و همچنین ریما حسن، عضو فرانسوی پارلمان اروپا، در میان ۱۲ سرنشین این قایق بودند.

ریما حسن با انتشار عکسی از سرنشینان قایق که واسکت‌های نجات پوشیده و دست‌هایشان را بالا برده بودند، در شبکه ایکس نوشت: «سرنشین‌های قایق آزادی حدود ساعت دو صبح توسط اردوی اسرائیل در آب‌های بین‌المللی دستگیر شدند.»

ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه اعلام کرد که به اردوی این کشور دستور داده است این قایق را متوقف کند.

وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه خود همچنین گفت: «به گرِتا نونبرگ، که یهودی‌ستیز است و طرفداران حماس را تبلیغ می‌کند، صراحتاً می‌گویم: بهتر است برگردید، چون به غزه نخواهید رسید».

ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، به اردوی این کشور دستور داد قایق حامل گروهی از فعالان، از جمله گرِتا تونبرگ، را که قصد دارند محاصره نوار غزه را بشکنند، متوقف کند.

گرِتا نونبرگ که اتهامات قبلی اسرائیل دربارهٔ یهودی‌ستیزی را رد کرده گفته است به تیم قایق مادلین پیوست تا «محاصرهٔ غیرقانونی اسرائیل و جنایات جنگی رو به افزایش در غزه» را به چالش بکشد و بر نیاز فوری به ارسال کمک‌های بشردوستانه تأکید کند.

اسرائیل پس از حملهٔ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ گروه حماس که در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا و امریکا قرار دارد، وارد جنگ با این گروه و تهاجم گسترده به نوار غزه شد.

در حملهٔ حماس به جنوب اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به گروگان گرفته شده و به نوار غزه منتقل شدند.

طبق گزارش‌ مقامات صحی غزه، تاکنون بیش از ۵۴ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شده‌اند، و بخش زیادی از این باریکه به ویرانه تبدیل شده است.

سازمان ملل هشدار داده که بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در معرض قحطی قرار دارند.

ییسرائيل کاتز گفت که محاصرهٔ غزه برای امنیت ملی اسرائیل ضروری است، زیرا این کشور قصد دارد حماس را از بین ببرد.

او افزود: «دولت اسرائیل اجازه نخواهد داد کسی محاصرهٔ دریایی غزه را بشکند، که هدف اصلی آن جلوگیری از انتقال سلاح به حماس است».

کشتی مادلین مقداری کمک‌های بشر‌دوستانه نمادین، از جمله برنج و شیر خشک برای نوزادان، حمل می‌کند، و سخنگوی ائتلاف آزادی فلوتیلا روز یکشنبه اعلام کرد که کشتی هم اکنون ۲۹۶ کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد.

او افزود: «ما در حال آماده‌سازی برای توقیف احتمالی هستیم».

رسانه‌های اسرائیلی روز یکشنبه گزارش داده بودند که نیروهای نظامی این کشور قصد دارند قبل از رسیدن قایق به نوار غزه، آن را متوقف و به بندر عسقلان اسرائیل هدایت کنند و پس از آن، افراد حاضر در کشتی به کشور خود برگردانده خواهند شد.

Continue Reading

جهان

اعتراضات علیه ماموران مهاجرت در لاس انجلس؛ ترمپ دوهزار گارد ملی اعزام کرد

Published

on

درگیری بین معترضان و ماموران اداره مهاجرت در لاس انجلس امریکا برای دومین روز ادامه داشته و دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده دستور داده است که دو هزار نیروی گارد ملی ایالت کالیفرنیا در این شهر مستقر شوند.

پیت هگست، وزیر دفاع امریکا هشدار داد که پنتاگون آماده است تا در صورت ادامه خشونت‌ها، نیروهای فعال ارتش را به کار گیرد. او گفت که تفنگداران دریایی مستقر در پایگاه پندلتون در نزدیکی لاس انجلس در «آماده‌باش کامل» هستند.

روز شنبه، مأموران امنیتی فدرال با معترضان در منطقه پارامونت در جنوب‌شرقی لاس انجلس مواجه شدند؛ جایی که برخی از معترضان پرچم‌های مکسیکو را به نمایش گذاشته بودند. دومین تجمع اعتراضی نیز شنبه شب در مرکز شهر لاس انجلس برگزار شد که حدود ۶۰ نفر در آن حضور داشتند و شعارهایی از جمله «ICE از لاس انجلس بیرون!» سر دادند.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که ترمپ یادداشت ریاست‌جمهوری‌ای را امضا کرده تا گارد ملی برای «رسیدگی به بی‌قانونی‌ای که اجازه داده شده رشد کند» اعزام شود.

تام هومن، مسوول امور مرزی دولت ترمپ، در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفت که گارد ملی روز شنبه در لس‌آنجلس مستقر خواهد شد.

گاوین نیوزوم، والی ایالت کالیفرنیا، این تصمیم را «عامدانه تحریک‌آمیز» توصیف کرد. او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که ترمپ گارد ملی را «نه به خاطر کمبود نیروهای اجرای قانون، بلکه به این دلیل که به‌دنبال نمایش هستند» اعزام می‌کند و افزود: «به آن‌ها نمایش ندهید. هرگز از خشونت استفاده نکنید. با آرامش اعتراض کنید.»

ترمپ در پلتفرم خود «تروت سوشل» نوشت که اگر نیوزوم و کارن بس، شاروال لاس انجلس، نتوانند به وظایف خود عمل کنند، «آنگاه دولت فدرال وارد عمل خواهد شد و مشکل شورش‌ها و غارتگران را آن‌طور که باید حل خواهد کرد!!!»

این اعتراضات در واقع تقابلی است میان لاس انجلس تحت اداره دموکرات‌ها، شهری که اطلاعات سرشماری نشان می‌دهد بخش قابل‌توجهی از جمعیت آن لاتین‌تبار و مهاجر هستند. با این حال، گفته می‌شود که کاخ سفید به رهبری ترمپ، برخورد با مهاجرت را به یکی از ارکان اصلی دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش تبدیل کرده است.

Continue Reading

جهان

شدت گرفتن تنش میان ترمپ و ایلان ماسک با تهدید به لغو قراردادها و درخواست استیضاح

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز پنج‌شنبه تهدید کرد که قراردادهای دولتی با شرکت‌های ایلان ماسک را لغو می‌کند. ماسک در واکنش به این تهدید خواستار استیضاح ترمپ شد.

ماجرا پس از آن آغاز شد که ترمپ از ماسک در قصر سفید انتقاد کرد و سپس در شبکه اجتماعی خود «تروت سوشیل» نوشت که قطع کمک‌های مالی دولت و قراردادهای ماسک می‌تواند میلیاردها دالر صرفه‌جویی کند. پس از این اظهارات، ارزش سهام تسلا به شدت سقوط کرد و این شرکت حدود ۱۵۰ میلیارد دالر از دست داد.

ماسک نیز در شبکه ایکس پاسخ داد و از استیضاح ترمپ حمایت کرد. او گفت که بدون حمایت مالی‌اش، ترمپ انتخابات را می‌باخت و افزود که تعرفه‌های ترمپ می‌توانند اقتصاد امریکا را وارد رکود نماید.

هم‌زمان، ماسک تهدید کرد که فضاپیمای «دراگون» شرکت اسپیس ایکس را که برای ناسا کار می‌کند، کنار می‌گذارد؛ اما ساعاتی بعد این تصمیم را پس گرفت.

این جنجال در حالی بالا گرفته که ماسک اخیراً با ترمپ بر سر لایحه‌ جدید کاهش مالیات و افزایش هزینه‌ها اختلاف پیدا کرده و آن را «نفرت‌انگیز» خوانده بود.

تحلیل‌گران می‌گویند این درگیری می‌تواند پیامدهای سیاسی برای حزب جمهوری‌خواه داشته باشد، به‌ویژه که ماسک یکی از بزرگترین کمک‌کنندگان مالی به کمپاین جمهوری‌خواهان بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!