Connect with us

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: اگر خواست‌های امارت اسلامی پذیرفته شود، در نشست‌های آینده ملل متحد سهم می‌گیریم

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا فیصله اخیر سازمان ملل متحد را در نشست دوحه برای اشتراک هیأت امارت اسلامی غیرمنصفانه دانسته و گفته است که اگر در نشست‌های آینده خواست‌های امارت اسلامی از سوی ملل متحد و کشورها پذیرفته شود، امارت اسلامی به نمایندگی از افغانستان سهم خواهد گرفت.

ارگ در خبرنامه‌ای نوشته که آقای عبدالکبیر این گفته‌ها را شام گذشته (پنج‌شنبه، ۳ حوت) در مراسم دستاربندی علمای فارغ‌شده‌ی دارالعلوم سراج الاسلام در کابل بیان کرده است.

براساس خبرنامه، عبدالکبیر علاوه کرده است که افغانستان به‌حیث یک کشور مستقل و امارت اسلامی به‌مثابه یک نظام اسلامی «مشروع» به تمام همسایه‌گان و جامعه بین‌المللی اطمینان می‌دهد که حکومت سرپرست براساس سیاست متوازن و معتدل به منظور همکاری‌های اقتصادی و انکشافی تلاش می‌کند.

وی نیز تأکید کرده است که از افغانستان به هیچ کسی خطر متوجه نخواهد بود.

بربنیاد خبرنامه، عبدالکبیر تصریح نموده است: «ضمن مبارزه با مواد مخدر و فساد، ثبات پایدار تنها تحت حاکمیت امارت اسلامی تضمین شده می‌تواند که افغان‌ها و جامعه جهانی نیز این واقعیت‌ها را درک کرده‌اند.»

او هم‌چنان افزود که با آمدن امارت اسلامی برای اولین بار بودجه ملی از عواید داخلی آماده شد و ضمن پرداخت مصارف اداره‌های ملکی و پروژه‌های انکشافی، مصارف اردوی اسلامی و اداره‌های امنیتی نیز از بودجه ملی پرداخت می‌شود.

گفتنی است که دومین نشست نمایندگان خاص کشورها در مورد افغانستان به روزهای یک‌شنبه و دوشنبه هفته‌ جاری در دوحه برگزار شد که هیأت امارت اسلامی در آن اشتراک نکرده بودند.

رویداد های اخیر

پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

یک مقام ارشد پاکستان می‌گوید که این کشور از پایان ماه مارچ تاکنون بیش از ۸۰ هزار شهروند افغان را اخراج کرده است.

اسلام‌آباد به افغان‌های فاقد اسناد قانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان هشدار داده بود که تا ۳۰ مارچ پاکستان را ترک کنند در غیر آن اخراج خواهند شد. این مهلت بعداً تا ۳۰ اپریل تمدید شد.

طلال چودری، مشاور وزارت امور داخله پاکستان، در یک کنفرانس خبری روز جمعه در اسلام‌آباد گفت که ضرب‌الاجل ۳۰ اپریل نهایی است. او تأکید کرد تنها افغان‌هایی که ویزه معتبر برای اقامت در پاکستان دارند، اجازه ماندن خواهند داشت.

این روند بخشی از یک طرح برای بازگرندان اتباع خارجی غیرقانونی است که در اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز شد.

پاکستان حملات شبه نظامیان را به شهروندان افغان نسبت داده است. افغانستان اما این اتهامات را رده کرده و گفته است که بازگشت مهاجران باید عزتمندانه و به گونه تدریجی صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راتوات: راه‌ حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است

Published

on

(Last Updated On: )

ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان می‌گوید که راه‌ حل مشکلات افغانستان، تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است.

آقای راتوات در گفتگوی ویژه با آریانانیوز تأکید کرده که سازمان ملل هیچگاه نگفته است که اوضاع در افغانستان روبه وخامت است.

راتوات گفته است: «من فکر می‌کنم که تعامل راه حل است. در هرشرایط، جاییکه طرف‌ها ممکن دیدهای مختلف داشته باشند تا دور میز بنشینند، موضوعات را روی میز بگذارند، موضوعات را مورد بحث قرار دهند و به یک مسیر وسطی برسند، که یک مسیری است که نیازها و توقعات تمام طرف‌ها را در یک پروسه تعامل اصولی برآورده می‌سازد.»

با این حال، او افزوده است که افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندهای بشردوستانه در میان کشورهای جهان در جایگاه دوم قرار دارد، اگرچه در این کشور درگیری وجود ندارد.

وی آمار داده است که در حال حاضر در افغانستان ۲۳ میلیون تن نیازمند کمک‌های بشری اند. به باور او، وضعیت جهانی کمک‌های بشری را به افغانستان به چالش خواهد کشید.

راتوات تصریح کرد: «وقتی شما به بستر بشری جهانی و بحران بزرگ بشری در جهان نگاه می‌کنید، افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندی‌های بشردوستانه در مقام دوم قرار دارد. نخست سودان است، واضح است جاییکه یک درگیری فعال در حال جریان است. اینجا در افغانستان، هیچ درگیری وجود ندارد، مگر نیازهای بشردوستانه هنوزهم خیلی گسترده است. به طور مثال، معلوم می‌شود که ۲۳ میلیون نفر به نحوی به کمک بشردوستانه نیازدارند.»

این دیپلومات سازمان ملل متحد همچنان به آریانانیوز بیان کرد که وضع محدودیت‌های پسین بر رفتن دختران به انستیتوت‌های صحی از سوی امارت اسلامی چالش‌زا است، زیرا در افغانستان میزان مرگ‌ومیر نوزادان و مادران بالا است.

او علاوه نمود که نگرانی‌ از دورنمای افغانستان فاقد پرستاران و قابله‌های مسلکی را به مقام‌های امارت اسلامی شریک کرده‌اند.

راتوات اضافه کرد: «افغانستان یکی از بلندترین میزان مرگ‌ومیر نوزادان و مادران را دارد، بنابراین آموزش و کمک به همکاران مهم است. اینجا من فکر می‌کنم که یک چالش بزرگ است، طوریکه ما با مقامات بحث کردیم، محدودیت اخیر بالای رفتن همکاران زن به نهادهای صحی چالش زا بود.»

ایندریکا راتوات نیز بیان نمود که برگشت مهاجران افغان از پاکستان نگرانی بزرگ برای ملل متحد است.

به گفته او، از دسمبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر از پاکستان و صدها تن نیز از ایران به افغانستان برگشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران نزدیک به ۲۰۰ زندانی افغان را به امارت اسلامی تحویل داد

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس عمومی اداره تنظیم امور زندان‌های کشور می‌گوید که ۱۹۹ زندانی افغان که به جرایم مختلف در ایران دستگیر شده بودند، از طریق پل ابریشم این ولایت به امارت اسلامی تحویل داده شده‌اند.

محمد یوسف مستری افزوده است که در روند تحویل زندانیان، ۴۸۴ زندانی افغان که به جرایم مختلف در ایران بازداشت شده‌اند، در نتیجه مذاکرات به امارت اسلامی تسلیم داده می‌شوند.

آقای مستری افزوده که روند انتقال زندانیان از امروز (جمعه) با تحویل ۱۹۹ زندانی افغان آغاز شده است که هر یک به ولایت مربوطه خود منتقل شده و مدت حبس مشخص شده را در آنجا سپری خواهند کرد.

گفتنی است دو زندانی ایرانی نیز شامگاه گذشته به منظور «حسن نیت و تعامل خوب» به مقامات ایرانی تحویل داده شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!