Connect with us

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: همسایه‌ها از اقدام‌های مخل ثبات منطقه خودداری کنند

معاون سیاسی رئیس الوزرا ادعا کرد که در صد سال گذشته هیچ زمامدار وقت به ریشه های اصلی مشکلات فکر نکرد و یک راه حل اساسی پیدا نکرد.

منتشر شده

در

معاون سیاسی رئیس‌الوزرا از کشورهای همسایه خواسته است تا از اقدام‌های که سبب تنش و اخلال صلح و ثبات در منطقه می‌شود، خودداری کنند.

مولوی عبدالکبیر در مراسم بزرگداشت از روز استرداد استقلال افغانستان در بیست و هشتم اسد ابراز امیدواری کرد که کشورهای منطقه و همسایه اوضاع کنونی افغانستان را درک کنند و اظهارات و اقدام‌های غیر مسوولانه انجام ندهند.

او گفت: «کشورهای منطقه باید از اقدامات و اظهارات تحریک آمیزی که امنیت و ثبات منطقه را اخلال می‌کند و روحیه همکاری را از بین می‌برد، خودداری کنند. امارت اسلامی طرفدار جنگ و بحران نیست، اما به عنوان یک نظام مشروع، مسوولیت دفاع از خاک و مردم خود را دارد و در انجام این مسوولیت، از هیچ نوع تلاش دریغ نمی‌کند.»

معاون سیاسی رئیس الوزرا ادعا کرد که در صد سال گذشته هیچ زمامدار وقت به ریشه های اصلی مشکلات فکر نکرد و یک راه حل اساسی پیدا نکرد.

او تصریح کرد که پس از صد سال، امارت اسلامی میدان جنگ، سیاست و اقتصاد را برده است و با توجه به وضعیت و سیاست افغانستان، منطقه و جهان، سیاست خارجی خود را طوری ترسیم و ترتیب کرده که اقتصاد محور و مستقل می‌باشد.

مولوی عبدالکبیر افزود که امارت اسلامی با استفاده از موقعیت استراتیژیک افغانستان، تلاش می کند برای اتصال منطقه‌ای و ترانزیت میان آسیای مرکزی و جنوبی، از توسعه همکاری ها کار بگیرد و با تطبیق پروژه های منطقه‌ای، به سوی تقویت اقتصادی و ثبات گام های بزرگ بردارد.

در همین حال، خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: «آیا مردم این را نمی‌دانند که امروز تعصبات زبانی، قوم پرستی، ولایت پرستی نیست. امروز جنگ سالارانی که برای قدرت هر کاری را انجام می‌دادند، وجود ندارند. اصول، قوانین و شریعت نافذ است.»

معاون سیاسی رئیس‌الوزرا همچنان با نکوهش حملات اسرائیل بر غزه تاکید کرد تا زمانی که جنگ در فلسیطن پایان نیابد در منطقه آرامش حاکم نخواهد شد.

رویداد های اخیر

افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی امسال در رتبه ۱۱۶ قرار گرفت

این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.

Published

on

افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی ۲۰۲۴ در بین ۱۲۷ کشور جهان، در جایگاه ۱۱۶ قرار گرفته و سطح گرسنگی در این کشور «جدی» گفته شده است.

بر اساس تازه ترین گزارش شاخص جهانی گرسنگی، افغانستان در این شاخص امسال ۳۰.۸ امتیاز کسب کرده است.

این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.

نمرات در شاخص جهانی گرسنگی بر اساس چهار عامل تعیین می‌شود، از قبیل سوء تغذیه افراد و کوتاه‌قدی، لاغری و مرگ و میر در میان کودکان.

هرچه یک کشور در شاخص جهانی گرسنگی نمره کمتری کسب کند، میزان گرسنگی در آن کشور کمتر است.

بر اساس گزارش شاخص جهانی گرسنگی، ۳۰.۴ درصد نفوس افغانستان دچار سوءتغذیه، ۴۴.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال کوتاه قد، ۳.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال لاغر اند و ۵.۸ درصد از کودکان قبل از پنج سالگی جان خود را از دست می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی در نشست شانگهای دعوت نشده است

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.

Published

on

ورود اعضای سازمان همکاری شانگهای به شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان آغاز شده و قرار است که نشست دو روزه این سازمان، سه شنبه (۱۵ اکتوبر) برگزار شود.

امارت اسلامی در این نشست دعوت نشده اند، اما در کنار کشورهای عضو از منگولیا که عضو ناظر این سازمان است دعوت شده و از ترکمنستان خواسته شده تا به حیث نماینده خاص در آن شرکت کند.

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.

رسانه‌های پاکستانی از قول این منابع گفته اند که عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای چند هفته پس از پانزدهم اگست سال ۲۰۲۱ میلادی که امارت اسلامی دوباره بر افغانستان تسلط یافت، غیر فعال شده است.

افغانستان در ماه جون سال ۲۰۱۲ میلادی به حیث عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شد.

سازمان همکاری های شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط چین، روسیه و چهار کشور آسیای میانه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجکستان و ازبکستان تاسیس شد. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ میلادی به این سازمان پیوستند، در آن زمان گزارش هایی وجود داشت که ممکن است ایران و افغانستان نیز به زودی عضو این سازمان شوند، ایران در سال گذشته به عضویت این سازمان پیوست.

امارت اسلامی تا هنوز در مورد عدم اشتراک در نشست سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد چیزی نگفته، اما در دو نشست اخیر این سازمان نیز از نمایندگان طالبان دعوت نشده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر ایران: جلوگیری از سیل مهاجرت افغان‌ها از دستورکارهای فارمت مسکو بود

قمی تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

Published

on

حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران در امور افغانستان، می‌گوید که یکی از موضوعات اصلی ششمین نشست فارمت مسکو، جلوگیری از سیل مهاجرت مردم افغانستان بود.

او تاکید کرد که کشورهای همسایه در این نشست با هدف کمک به افغانستان برای مقابله با هراس‌افگنی و ایجاد شرایط لازم برای بازسازی کشور، در قالب یک ابتکار منطقه‌ای گرد هم آمدند.

آقای قمی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت که این نشست جمعه گذشته (۱۳ میزان) با حضور ده کشور و سرپرست وزارت خارجه افغانستان در مسکو برگزار شد.

وی افزود: «با وجود تحولات جاری در عرصه بین‌المللی، به خصوص در فلسطین و لبنان، موضوع افغانستان همچنان از اولویت‌های مهم منطقه‌ای محسوب می‌شود.»

نماینده خاص ایران در امور افغانستان همچنین تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

در گزارش ایرنا آمده است که محیط زیست نیز به عنوان یکی از نگرانی‌های منطقه‌ای در این نشست مورد توجه قرار گرفت.

نشست فارمت مسکو با حضور نمایندگان خاص و مقام‌های بلند پایه‌ای چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبیکستان برگزار شد. این نشست به دنبال راهکارهایی برای تثبیت امنیت، کاهش مهاجرت و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی افغانستان بود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!