Connect with us

جهان

مکرون با الشرع در پاریس دیدار می‌کند

گفته می‌شود که در این دیدار، موضوعات امنیتی از جمله حملات پی‌درپی اسرائیل به خاک سوریه، در اولویت بحث‌ها قرار دارد.

منتشر شده

در

به گزارش رسانه‌های بین‌المللی احمد شرع، در نخستین سفر رسمی خود به اروپا، امروز با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در پاریس دیدار می‌کند.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که احمد شرع، که به تازگی ریاست دوره انتقالی سوریه را به‌دست گرفته، قرار است برای نخستین‌بار از زمان آغاز به‌کار خود به اروپا سفر کند. مقصد این سفر پاریس است، جایی‌که او با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، دیدار خواهد کرد.

گفته می‌شود که در این دیدار، موضوعات امنیتی از جمله حملات پی‌درپی اسرائیل به خاک سوریه، در اولویت بحث‌ها قرار دارد.

کارشناسان معتقدند که این ملاقات می‌تواند سرآغاز تلاش‌های دیپلوماتیک گسترده‌تر دولت جدید سوریه برای جلب حمایت بین‌المللی و کاهش تنش‌های منطقه‌ای باشد.

سوریه پس از سال‌ها درگیری داخلی، اکنون وارد مرحله‌ای تازه با شکل‌گیری دولت انتقالی به رهبری احمد شرع شده است. وی که اخیراً قدرت را در دمشق به‌دست گرفته، در تلاش است تا روابط خارجی سوریه را ترمیم کرده و جایگاه این کشور را در عرصه بین‌المللی بازسازی کند. دیدار با مکرون به عنوان نخستین گام در این راستا، می‌تواند نشانه‌ای از عزم دولت جدید برای تعامل بیشتر با قدرت‌های اروپایی تلقی شود.

این درحالیست که مکرون در ماه دلو و پس از آنکه نیروهای شورشی کنترل سوریه را در دست گرفتند، از رئیس جمهور موقت سوریه دعوت کرده بود تا به فرانسه سفر کند. او در ماه مارچ نیز دعوت خود را تکرار کرد؛ اما آن را منوط به تشکیل یک دولت فراگیر کرد که نماینده تمامی اعضای جامعه مدنی در این کشور باشد. مکرون همچنین گفتگوهای اولیه با رهبران موقت سوریه را در این خصوص مثبت ارزیابی کرد.

جهان

ترامپ: به‌دنبال «پایان واقعی» برنامه هسته‌ای ایران هستم

او افزود که هدف او «پایان واقعی» است، به این معنا که ایران باید «کاملاً از سلاح هسته‌ای صرف‌نظر کند.»

Published

on

رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، صبح سه‌شنبه (۲۷جوزا) اعلام کرد که او به‌دنبال «پایان واقعی» برنامه هسته‌ای ایران است و افزود که تحولات در خاورمیانه را در ادامه روز از قصر سفید زیر نظر خواهد داشت.

ترمپ در گفتگو با خبرنگاران در پرواز بازگشت از نشست سران گروه هفت در کانادا، احتمال درخواست برای آتش‌بس در جنگ ایران و اسرائیل را رد کرد.

او گفت: «من نگفتم که به‌دنبال آتش‌بس هستم»، به نقل از خبرنگار شبکه خبری CBS، جنیفر جاکوبز، در صفحه ایکس. ترمپ به جای آن بر ضرورت پایان کامل فعالیت‌های هسته‌ای ایران تأکید کرد.

او افزود که هدف او «پایان واقعی» است، به این معنا که ایران باید «کاملاً از سلاح هسته‌ای صرف‌نظر کند.»

در مورد ادامه حملات اسرائیل، ترمپ گفت: «اسرائیلی‌ها در حملات خود بر ایران هیچ کاهشی نداشته‌اند. طی دو روز آینده خواهید فهمید. هیچ‌کس تاکنون از شدت حملات نکاست.»

Continue Reading

جهان

بریتانیا برای نخستین بار یک خانم را به عنوان رئيس سازمان MI6 تعیین کرد

سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا مشهور به MI6 یکی از قدرتمندترین سازمان‌های جاسوسی جهان است که بیش از یک قرن پیش در سال ۱۹۰۹ میلادی تاسیس شده است.

Published

on

بریتانیا برای نخستین بار یک خانم را به عنوان رئیس سازمان مخفی اطلاعاتی بریتانیا (MI6) تعیین کرد.

بلیز متروولی، ۴۷ ساله یکی از افسران حرفه‌ای اطلاعاتی بریتانیا است.

دولت بریتانیا روز یک‌شنبه ۲۵ جوزا اعلام کرد که خانم متروولی در حال حاضر ریاست بخش تکنالوژی MI6 را بر عهده دارد و در میان حلقه استخباراتی با لقب «Q» شناخته می‌شود.

بلیز متروولی در سال ۱۹۹۹ میلادی به سازمان مخفی اطلاعاتی این کشور پیوسته و بیشتر دوران کاری‌اش را در ماموریت‌های عملیاتی در خاورمیانه و اروپا گذرانده است.

خانم متروولی گفت:«باعث افتخار و سربلندی من است که برای رهبری این سرویس انتخاب شده‌ام.»

رویترز گزارش داده که دوره پنج ساله ریچارد مور، رئیس فعلی سازمان جاسوسی MI6 در خزان امسال خاتمه می‌یابد و قرار است پس از کناره‌گیری آقای مور، بلیز متروولی رهبری این سازمان قدرتمند را بر عهده بگیرد.

خانم متروولی پس از این به اسم رمز «C» شناخته می‌شود.

سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا مشهور به MI6 یکی از قدرتمندترین سازمان‌های جاسوسی جهان است که بیش از یک قرن پیش در سال ۱۹۰۹ میلادی تاسیس شده است.

این سازمان نوشته است:«ماموریت ما جمع‌آوری اطلاعات خارجی به‌منظور حمایت از امنیت ملی و رفاه اقتصادی بریتانیا و همچنین جلوگیری از جرایم جدی است. ما به دولت پاسخگو هستیم و تحت نظارت مستقیم وزیر امور خارجه فعالیت می‌کنیم.»

پیش از این زنان به عنوان رئیس سازمان‌های داخلی (MI5) و ارتباط دولتی بریتانیا (GCHQ) خدمت کرده‌اند اما این اولین بار است که یک خانم به ریاست MI6 گماشته می‌شود.

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا که در حال حاضر برای اشتراک در نشست سران گروه ۷ به کانادا رفته است، هم گفت:«انتصاب متروولی در زمانی صورت می‌گیرد که بریتانیا با تهدیدهایی در مقیاسی بی‌سابقه روبه‌روست.»

آقای استارمر در مورد این تهدیدها جزئیاتی نداده، اما ظاهرا در حال حاضر روسیه، چین و ایران تهدیدهای جدی برون مرزی برای این کشور به حساب می‌آیند.

Continue Reading

جهان

نیروهای اسرائیلی قایق حامل فعالان را در راه غزه توقیف کرد

ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه اعلام کرد که به اردوی این کشور دستور داده است این قایق را متوقف کند.

Published

on

نیروهای اسرائیلی با ورود به قایق حامل فعالان که عازم غزه بود هدایت آن را برعهده گرفتند و اعلام کردند که در حال انتقال این قایق و ۱۲ سرنشین آن به سوی بندری در اسرائیل هستند.

قایق مادلین، حامل هواداران فلسطینی‌ها که تحت مالکیت «ائتلاف آزادی فلوتیلا» و دارای پرچم بریتانیاست، روز جمعه از سیسیل به راه افتاد و قرار بود شامگاه دوشنبه با رساندن مقدار نمادینی از کمک‌ها، محاصره نوار غزه را بشکند.

تلگرام «ائتلاف آزادی فلوتیلا» صبح دوشنبه ۱۹ جوزا از «سوار شدن» افرادی به این قایق در طول شب خبر داد و پس از آن وزارت خارجه اسرائیل تایید کرد که این قایق تحت کنترول اسرائیل است.

وزارت خارجه اسرائیل از این قایق با عبارت ««قایق سلفی» یاد کرد و در پست‌هایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «همه مسافران در امان هستند و آسیبی ندیده‌اند» و «به آنها ساندویچ و آب داده شد. نمایش تمام شد».

گرتا تونبرگ، فعال سویدنی حقوق بشر و محیط زیست، و همچنین ریما حسن، عضو فرانسوی پارلمان اروپا، در میان ۱۲ سرنشین این قایق بودند.

ریما حسن با انتشار عکسی از سرنشینان قایق که واسکت‌های نجات پوشیده و دست‌هایشان را بالا برده بودند، در شبکه ایکس نوشت: «سرنشین‌های قایق آزادی حدود ساعت دو صبح توسط اردوی اسرائیل در آب‌های بین‌المللی دستگیر شدند.»

ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه اعلام کرد که به اردوی این کشور دستور داده است این قایق را متوقف کند.

وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه خود همچنین گفت: «به گرِتا نونبرگ، که یهودی‌ستیز است و طرفداران حماس را تبلیغ می‌کند، صراحتاً می‌گویم: بهتر است برگردید، چون به غزه نخواهید رسید».

ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، به اردوی این کشور دستور داد قایق حامل گروهی از فعالان، از جمله گرِتا تونبرگ، را که قصد دارند محاصره نوار غزه را بشکنند، متوقف کند.

گرِتا نونبرگ که اتهامات قبلی اسرائیل دربارهٔ یهودی‌ستیزی را رد کرده گفته است به تیم قایق مادلین پیوست تا «محاصرهٔ غیرقانونی اسرائیل و جنایات جنگی رو به افزایش در غزه» را به چالش بکشد و بر نیاز فوری به ارسال کمک‌های بشردوستانه تأکید کند.

اسرائیل پس از حملهٔ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ گروه حماس که در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا و امریکا قرار دارد، وارد جنگ با این گروه و تهاجم گسترده به نوار غزه شد.

در حملهٔ حماس به جنوب اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به گروگان گرفته شده و به نوار غزه منتقل شدند.

طبق گزارش‌ مقامات صحی غزه، تاکنون بیش از ۵۴ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شده‌اند، و بخش زیادی از این باریکه به ویرانه تبدیل شده است.

سازمان ملل هشدار داده که بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در معرض قحطی قرار دارند.

ییسرائيل کاتز گفت که محاصرهٔ غزه برای امنیت ملی اسرائیل ضروری است، زیرا این کشور قصد دارد حماس را از بین ببرد.

او افزود: «دولت اسرائیل اجازه نخواهد داد کسی محاصرهٔ دریایی غزه را بشکند، که هدف اصلی آن جلوگیری از انتقال سلاح به حماس است».

کشتی مادلین مقداری کمک‌های بشر‌دوستانه نمادین، از جمله برنج و شیر خشک برای نوزادان، حمل می‌کند، و سخنگوی ائتلاف آزادی فلوتیلا روز یکشنبه اعلام کرد که کشتی هم اکنون ۲۹۶ کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد.

او افزود: «ما در حال آماده‌سازی برای توقیف احتمالی هستیم».

رسانه‌های اسرائیلی روز یکشنبه گزارش داده بودند که نیروهای نظامی این کشور قصد دارند قبل از رسیدن قایق به نوار غزه، آن را متوقف و به بندر عسقلان اسرائیل هدایت کنند و پس از آن، افراد حاضر در کشتی به کشور خود برگردانده خواهند شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!