Connect with us

جهان

مکرون با الشرع در پاریس دیدار می‌کند

گفته می‌شود که در این دیدار، موضوعات امنیتی از جمله حملات پی‌درپی اسرائیل به خاک سوریه، در اولویت بحث‌ها قرار دارد.

منتشر شده

در

به گزارش رسانه‌های بین‌المللی احمد شرع، در نخستین سفر رسمی خود به اروپا، امروز با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در پاریس دیدار می‌کند.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که احمد شرع، که به تازگی ریاست دوره انتقالی سوریه را به‌دست گرفته، قرار است برای نخستین‌بار از زمان آغاز به‌کار خود به اروپا سفر کند. مقصد این سفر پاریس است، جایی‌که او با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، دیدار خواهد کرد.

گفته می‌شود که در این دیدار، موضوعات امنیتی از جمله حملات پی‌درپی اسرائیل به خاک سوریه، در اولویت بحث‌ها قرار دارد.

کارشناسان معتقدند که این ملاقات می‌تواند سرآغاز تلاش‌های دیپلوماتیک گسترده‌تر دولت جدید سوریه برای جلب حمایت بین‌المللی و کاهش تنش‌های منطقه‌ای باشد.

سوریه پس از سال‌ها درگیری داخلی، اکنون وارد مرحله‌ای تازه با شکل‌گیری دولت انتقالی به رهبری احمد شرع شده است. وی که اخیراً قدرت را در دمشق به‌دست گرفته، در تلاش است تا روابط خارجی سوریه را ترمیم کرده و جایگاه این کشور را در عرصه بین‌المللی بازسازی کند. دیدار با مکرون به عنوان نخستین گام در این راستا، می‌تواند نشانه‌ای از عزم دولت جدید برای تعامل بیشتر با قدرت‌های اروپایی تلقی شود.

این درحالیست که مکرون در ماه دلو و پس از آنکه نیروهای شورشی کنترل سوریه را در دست گرفتند، از رئیس جمهور موقت سوریه دعوت کرده بود تا به فرانسه سفر کند. او در ماه مارچ نیز دعوت خود را تکرار کرد؛ اما آن را منوط به تشکیل یک دولت فراگیر کرد که نماینده تمامی اعضای جامعه مدنی در این کشور باشد. مکرون همچنین گفتگوهای اولیه با رهبران موقت سوریه را در این خصوص مثبت ارزیابی کرد.

جهان

نماینده ترمپ پس از دیدار با رهبر حماس، با نتنیاهو گفتگو کرد

Published

on

جرد کوشنر، نماینده دونالد ترمپ و داماد او، روز دوشنبه در بیت‌المقدس با بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، دیدار کرد. این دیدار یک روز پس از ملاقات کوشنر با رهبر حماس در قاهره انجام شد و هدف آن پیشبرد طرح امریکا برای پایان جنگ در غزه بود.

نتنیاهو در اوایل ماه جاری توافق مورد حمایت امریکا را رد کرده بود. بر اساس این توافق، حماس سلاح‌های خود را باید تحویل دهد و در مقابل، نیروهای اسرائیلی از غزه خارج شوند.

ترمپ گفته است که این توافق به‌صورت مرحله‌ای اجرا خواهد شد. بر اساس طرح او، با پیشرفت روند خلع سلاح حماس، نیروهای اسرائیلی از غزه خارج می‌شوند و یک «نیروی ثبات‌بخش بین‌المللی» همراه با پولیس فلسطین مسئول تأمین امنیت این منطقه خواهد بود.

اما نتنیاهو گفته است اسرائیل تنها زمانی نیروهایش را از غزه خارج می‌کند که حماس و دیگر گروه‌های مسلح به‌طور کامل خلع سلاح شوند. دیپلومات‌ها می‌گویند اسرائیل پیش از انتخابات ۲۷ اکتوبر احتمالاً امتیاز بزرگی درباره غزه نخواهد داد.

تلاش برای پیشبرد طرح متوقف‌شده غزه

نیکولای ملادنوف، نماینده بورد صلح ترمپ برای غزه، نیز در دیدار کوشنر با نتنیاهو حضور داشت.

ملادنوف، مقام پیشین سازمان ملل متحد، در توافق مربوط به خلع سلاح که ماه گذشته مطرح شد، نقش داشت و از افراد مهم در تلاش برای اجرای طرح ۲۰ ماده‌ای ترمپ برای پایان جنگ غزه است.

با این حال، در اجرای این طرح پیشرفت زیادی صورت نگرفته است. اسرائیل با وجود موافقت با آتش‌بس، همچنان به حملات در غزه ادامه داده است. حماس نیز ماه گذشته با یک نقشه راه ۱۵ ماده‌ای مورد حمایت امریکا برای پیشبرد طرح ترمپ موافقت کرد، اما اسرائیل آن را رد کرد.

یک منبع به رویترز گفته است که خلیل الحیه، رهبر حماس، در بخشی از نشست‌های روز یکشنبه در قاهره با حضور کوشنر و ملادنوف شرکت کرده است.

این دومین دیدار کوشنر با نمایندگان حماس است. او پیش از این در اکتوبر ۲۰۲۵ همراه با استیو ویتکاف، نماینده امریکا، با مقام‌های حماس دیدار کرده بود. این مذاکرات به توافقی منجر شد که آتش‌بس در غزه و آزادی اسرای باقی‌مانده را به دنبال داشت.

ترمپ در اواخر جولای گفت که توافقی برای خلع سلاح کامل حماس و دیگر گروه‌های مسلح در غزه حاصل شده است. حماس نیز گفته است که با این طرح موافق است، اما اجرای آن را به انجام تعهدات اسرائیل، از جمله خروج نیروها و توقف حملات، مشروط کرده است.

Continue Reading

جهان

ترمپ به‌دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران

در کنار تحریم‌های اقتصادی، گزینه‌هایی مانند محدودیت‌های بیشتر بر حمل‌ونقل و تجارت ایران و فشار بر کشورهای همسایه برای جلوگیری از انتقال کالا به ایران نیز مطرح شده است.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، از تشدید فشارهای اقتصادی بر ایران خبر داده و گفته است واشنگتن در تلاش است اقدامات جدیدی را علیه تهران روی دست گیرد.

وزارت خزانه‌داری امریکا نیز از احتمال وضع تحریم‌های گسترده‌تر خبر داده است. گزینه‌های احتمالی شامل تحریم پالایشگاه‌های مستقل چین، بانک‌های چینی، شرکت‌های حمل‌ونقل و شبکه‌های مالی مرتبط با فروش نفت ایران عنوان شده است.

کارشناسان می‌گویند واشنگتن می‌تواند فشار بر خریداران نفت ایران و شبکه‌هایی را که به دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند، افزایش دهد؛ هرچند برخی اقدامات ممکن است تنش میان امریکا و چین را نیز بیشتر کند.

در کنار تحریم‌های اقتصادی، گزینه‌هایی مانند محدودیت‌های بیشتر بر حمل‌ونقل و تجارت ایران و فشار بر کشورهای همسایه برای جلوگیری از انتقال کالا به ایران نیز مطرح شده است.

با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که تشدید فشارها می‌تواند پیامدهای اقتصادی و سیاسی گسترده‌ای در منطقه داشته باشد.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل در جنوب لبنان؛ دست‌کم ۱۱ تن کشته شدند

رئیس‌جمهور لبنان نیز این حملات را «پیامی روشن» علیه مذاکرات و تلاش‌های ایالات متحده برای اجرای توافق چارچوب صلح دانسته است.

Published

on

وزارت صحت لبنان اعلام کرده است که در حملات هوایی اسرائیل بر مناطق جنوبی این کشور، دست‌کم ۱۱ تن کشته و ۱۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.

خبرگزاری رسمی ملی لبنان گزارش داده است که در حمله جت‌های اسرائیلی بر یک خانه در روستای «انصار»، هفت تن، از جمله سه کودک و دو زن، کشته شده‌اند. چهار تن دیگر نیز در حمله‌ای جداگانه در روستای «دیرالظهرانی» جان باخته‌اند.

اردوی اسرائیل اعلام کرده است که این حملات مواضع و زیربنا‌های حزب‌الله را هدف قرار داده و در واکنش به اقداماتی علیه نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان انجام شده است.

حزب‌الله در واکنش گفته است که این حملات «پاسخ شایسته» دریافت خواهد کرد.

در همین حال، صدراعظم لبنان کشته‌شدن زنان و کودکان در روستای انصار را محکوم کرده و گفته است که آنان «اهداف نظامی» نبوده‌اند.

رئیس‌جمهور لبنان نیز این حملات را «پیامی روشن» علیه مذاکرات و تلاش‌های ایالات متحده برای اجرای توافق چارچوب صلح دانسته است.

تنش‌ها در حالی ادامه دارد که اسرائیل اعلام کرده تا زمان خلع سلاح حزب‌الله از مناطق تحت کنترول خود در جنوب لبنان خارج نخواهد شد؛ موضوعی که با مخالفت حزب‌الله و مقام‌های لبنانی روبه‌رو شده است.

بر اساس گزارش‌ها، از آغاز دور تازه درگیری‌ها در دوم مارچ تاکنون دست‌کم ۴۳۰۰ تن در لبنان کشته شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!