رویداد های اخیر
میزبانی تهران از نشستی میان هیات حکومت افغانستان و طالبان

نشستی میان هیات های افغانستان و گروه طالبان با میزبانی ایران در تهران برگزار شد.
هیات دولت افغانستان به رهبری محمد یونس قانونی و هیات طالبان به رهبری شیرمحمد عباس استانکزی به دعوت رسمی به ایران رفته اند و امروز با حضور وزیر خارجه آن کشور، در باره وضعیت امنیتی و مذاکرات صلح گفتگو کردند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران می گوید که بازگشت به میز مذاکرات و تعهد به راهکارهای سیاسی بهترین گزینه برای رهبران و جریان های سیاسی افغانستان است و تهران در این زمینه همکاری خواهد کرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی یا ایرنا گفته است که وزیر خارجه ایران در این نشست با اشاره به نتایج نا مطلوب و ادامه منازعات در افغانستان گفته است که “بازگشت به میز مذاکرات بینالافغانی و تعهد به راهکارهای سیاسی بهترین انتخاب از سوی رهبران و جریانهای سیاسی افغانستان است و ایران برای کمک در روند گفت و گوها میان جناحهای موجود به منظور حل و فصل مناقشات و بحرانهای جاری در افغانمستان اماده همکاری است.”
طالبان می گوید که در این نشست روی مسایل مهاجران و مرزی با کشور ایران و وضعیت امنیتی و مذاکرات صلح افغانستان بحث شده است.
در سوی دیگر مطلق بن ماجدالقحطانی، نماینده ویژه قطر در افغانستان نیز در کابل سرگرم گفتگو با مقام های دولت افغانستان است.
او در دیدار با سرور دانش گفته که دوحه تلاش دارد تا طالبان را برای آغاز مذاکرات صلح در قطر به پای میز مذاکره بکشاند.
در همین حال مدیرکل غرب آسیا وزارت خارجه ایران هم گفته که تهران همزمان میزبان چهار هییت افغان شامل «هیات کمیسیون فرهنگی پارلمان افغانستان»، «هیات عالیرتبه سیاسی طالبان» و هیات جمهوریت و هیات عالی ناظر بر روند تثبیت هویت اتباع است.
رویداد های اخیر
ولسوالی خلم رسما از بلخ جدا و به سمنگان ملحق شد

معین وزارت امور داخله در سفرش به شمال کشور گفته است که بر اساس فیصله ریاست الوزرا ولسوالی خلم از بدنه ولایت بلخ رسما جدا و به ولایت سمنگان ملحق شده است.
محمد محسن هاشمی در هنگام دیدار از سرحد میان دو ولایت گفته است که کارهای مالی و اداری ولسوالی خلم پس از این به ولایت سمنگان تعلق دارد.
آقای هاشمی گفت که هدف از سفر اش به این منطقه همچنان اطمینان دهی به مردم محل و نیروهای امارت اسلامی است.
ولسوالی خلم پیش از این یک بار در بهار امسال از بدنه بلخ جدا و جزء ولایت سمنگان شده بود اما ظاهرا کار عملی جدا سازی آن به طور کامل تطبیق نشده بود. والیان بلخ و سمنگان گفته اند که روی برخی مسایل حل ناشده گفتگو خواهند کرد.
قدرت الله حمزه، والی بلخ گفت که مسئولیت امنیتی ولسوالی خلم به مقامات سمنگان سپرده شده است.
در همین حال، عبدالرحمن کندزی، والی سمنگان نگرانیها درمورد احتمال کاهش سرمایه گذاری در این ولسوالی را رد کرد. وی گفت: “در هیچ ولایتی برای سرمایه گذاری مشکلی وجود ندارد.”
پیش از این هم ولسوالی خلم جزء ولایت سمنگان بود اما در حکومت حامد کرزی این ولسوالی از سمنگان جدا و مربوط ولایت بلخ شد اما امارت اسلامی این ولسوالی را دوباره مربوط ولایت سمنگان ساخته است.
رویداد های اخیر
روسیه ماهواره ایرانی را با موفقیت به فضا پرتاب کرد

روسیه روز سهشنبه، ۹ آگست، یک ماهواره نظارتی ایران را از کشوری قزاقستان به فضا پرتاب کرد، ماهوارهای که برخی از مقامهای غربی ادعا میکنند مسکو از آن برای اهداف خود در جنگ اوکراین استفاده خواهد کرد، تهران اما این ادعا را رد میکند.
طبق تصاویری که آژانس فضایی روسیه (روسکوسموس) بهصورت زنده پخش کرد، ماهواره سنجش از راه دور خیام در ساعت پنج و ۵۲ دقیقه صبح به وقت گرینویچ با موشک سایوز از پایگاه بایکانور قزاقستان به فضا پرتاب شد و سپس در مدار قرار گرفت.
سازمان فضایی ایران میگوید که «ارتقا بهرهوری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت و سازهای غیر مجاز و مقابله با جنگل خواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و … از جمله کاربردهای دادههای دریافت شده از ماهواره خیام خواهد بود».
این در حالی است که امریکا ، برنامه فضایی ایران را بیشتر در راستای اهداف نظامی توصیف میکند اما تهران معتقد است که فعالیتهای هوا- فضای این کشور صلح آمیز و مطابق با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
روزنامه واشنگتن پست روز پنجشنبه گذشته به نقل از مقامهای آگاه غربی گزارش داده بود که روسیه قصد دارد از این ماهواره برای چند ماه یا بیشتر به منظور پشتیبانی از تهاجم نظامی خود به اوکراین استفاده کند و سپس کنترل آن را در اختیار ایرانیها قرار دهد.
سازمان فضایی ایران روز یکشنبه با رد ادعای روزنامه امریکا یی تاکید کرد که تمامی فرامین مربوط به کنترل و بهره برداری از این ماهواره از روز اول و بلافاصله پس از پرتاب توسط کارشناسان ایرانی مستقر در پایگاههای فضایی واقع در خاک کشور انجام و صادر خواهد شد. این نهاد تاکید کرد که هیچ کشور ثالثی نمیتواند به دادههای ارسال شده ماهواره با «الگوریتم رمزگذاری» شده دسترسی پیدا کند.
طبق گزارش ایسنا، ماهواره خیام با وزن ۶۰۰ کیلوگرم امروز با ماهوارهبر «سایوز» به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین پرتاب شد و قرار است به مدت پنج سال از دادهها و تصاویر ارسالی آن استفاده شود.
ایران میگوید بهخاطر وزن بیش از نیم تنی ماهواره خیام و نیز درصد بسیار بالای موفقیت پرتابگر سایوز، پرتاب این ماهواره به روسیه واگذار شد.
روسیه در اکتبر ۲۰۰۵ نخستین ماهواره ایرانی با نام سینا-یک را از پایگاه فضایی پلستسک در شمال غربی روسیه پرتاب کرده بود.
خیام سه هفته پس از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به ایران پرتاب شد.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات ایران روز گذشته گفته بود که پرتاب ماهواره خیام، آغاز یک همکاری راهبردی بین ایران و روسیه در حوزه فضایی است.
طبق گفته ایران، ماهواره خیام یک ماهواره سنجش از دور با قابلیت تصویربرداری با دقت یک متر است.
گرچه ایران از ماهواره خیام با عنوان ماهواره بومی یاد میکند اما روزنامه واشنگتن پست نوشته است که طبق توافق چهار سال پیش بین تهران و مسکو، روسیه قبول کرد که ماهواره «کاناپوس وی» (Kanopus-V) ساخت این کشور مجهز به دوربین با کیفیت بالا را به ایران بدهد.
رویداد های اخیر
کرزی: زمان آن است که امریکا اشتباهات خود را در افغانستان جبران کند

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور دریک مصاحبه با رادیو عمومی ملی «انپیآر» امریکا روز دوشنبه، ۸ آگست، گفته است ایجاد حکومتی که همه افغانها شامل آن باشند در افغانستان ضروری است و کار بالای آن باید صورت گیرد.
رییس جمهور پیشین افغانستان دراین مصاحبه رادیوی تأکید کرده است که بسته ماندن مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم نگران کننده است و افغانستان را تا یک دهه دیگر در وضعیت بدتر از امروز قرار خواهد داد.
آقای کرزی همچنان از ایالات متحده خواسته است که اشتباهات خود را در افغانستان اصلاح کند و به مردم این کشور کمک کند تا روی پای خود بایستند.
رییس جمهور پیشین افزوده که پساز سقوط جمهوریت در هراس بود تا کشته نشود اما نه از سوی امارت اسلامی بل از سوی حلقات بیرونی.
آقای کرزی دراین مورد گفته است: «طالبان افغان هستند، آنها متعلق به این کشور هستند، ما آنها را میشناسیم و آنها ما را میشناسند. اما ترس من از نیروهای خارجی بود».
به گفته وی، کارهایی وجود دارد که ایالات متحده اکنون میتواند برای کمک به مردم افغانستان انجام دهد، از جمله آزاد کردن ذخایر مالی این کشور.
وی افزوده است: «من از ایالات متحده میخواهم که اشتباهات خود را در افغانستان جبران کند. به مردم افغانستان کمک کند تا دوباره روی پاهایشان ایستاده شوند. امریکا باید داراییهای منجمد شده افغانستان را آزاد کند که ۷ میلیارد دالر است. این پول به هیچ دولتی مربوط نمیشود. این پولها مربوط به مردم افغانستان میشود».
حامد کرزی همچنان در مصاحبهاش با این رادیوی امریکایی گفته است از اینکه امنیت در سراسر افغانستان تأمین شده، خرسند است اما به گفته وی، برای ساختن حکومت فراگیر کار صورت بگیرد تا قناعت جهان و جامعه بین الملل حاصل شود.
آقای کرزی گفت: «بدون شک که تمامی طالبان میخواهند تعهداتی را که به ایالات متحده دادهاند، پوره کنند. اما چیزهای وجود دارد که باید در افغانستان حل شود، اول باید همهای ما مطمین شویم کسانیکه از دولت نمایندگی میکنند مربوط به افغانستان هستند، و ما اقدامات لازم را باید انجام بدهیم تا به جهان نشان بدهیم که ما خوبی افغانستان را میخواهیم».
آقای کرزی همچنان دراین مصاحبهاش بار رادیوی ملی امریکایی از ادامه بسته ماندن مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم ابراز نگرانی کرده و گفته که این ممنوعیت کل افغانستان را ممکن به عقب برگرداند و تا ده سال آینده آن را در وضعیت بدتر از آنچه اکنون هست قرار بدهد.
هرچند زمانی که نظام جمهوریت تحت حمایت امریکا از هم فروپاشید، صدها هزار افغان از کشور فرار کردند اما حامد کرزی یکی از آنها نبود.
-
صحت2 روز ago
ایتالیا کارزار واکسیناسیون آبله میمون را آغاز کرد
-
تجارت4 روز ago
اتاق تجارت: صادرات میوه تازه افغانستان امسال افزایش یافته است
-
جهان4 روز ago
مسوول تولید برنامه موشکی تایوان بر اثر سکته قلبی درگذشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سیلوی نانپزی بلخ پساز ۲۵ سال دوباره فعال میشود
-
جهان5 روز ago
رعد و برق چهار نفر را در نزدیکی کاخ سفید زخمی کرد
-
جهان3 روز ago
تصادم بس در کرواسی ۱۲ کشته و ۳۲ زخمی برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
آغاز کار ساخت سرک اتصالی ساحه وزیر محمد اکبرخان تا شیرپور
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افزایش سیاحت داخلی از ولسوالی شولگره ولایت بلخ