Connect with us

رویداد های اخیر

ناسا: انفجارهای تانکر در مرز افغانستان و ایران از فضا مشاهده شده اند

منتشر شده

در

اداره هوانوردی و فضایی ملی امریکا یا ناسا گزارش داده است که دو انفجار در بندر اسلام قلعه در هرات به حدی قوی بود که از ماهواره‌های این اداره در فضا نیز دیده شده اند.

به اساس گزارش‌ ناسا انفجار نخست روز گذشته به وقت افغانستان ساعت ۱:۱۰بعد از ظهر رخ داد و انفجار دومی نیم ساعت بعد یعنی ساعت ۱:۴۲ دقیقه رخ داده است.

مقام‌های محلی می‌گویند که این آتش سوزی گسترده روز گذشته زمانی رخ داد که یک تانکر در گمرک اسلام قلعه‌ی هرات انفجار کرد.

در این آتش سوزی بیشتر از ۵۰۰ تانکر تیل و گاز مایع آتش گرفته اند.

یونس قاضی‌زاده، رییس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات، می‌گوید که این آتش سوزی میلیون‌ها دالر خساره وارد کرده است.

او در این باره گفت:” بررسی‌های ابتدایی نشان میدهند که این آتش سوزی بیشتر از ۵۰ میلیون دالر خساره وارد کرده است.”

بندر اسلام قلعه در ۱۲۰ کیلومتری غرب شهر هرات موقعیت دارد و یک بندر تجارتی میان افغانستان و ایران بشمار میرود.

گفته می‌شود که بیشترین تیل و گاز افغانستان از این بندر وارد افغانستان می‌شوند و امریکا نیز در این باره تحریم‌ها وضع نکرده است.

تاکنون علت و انگیزه این انفجار روشن نیست و شمار دقیق تلفات این رویداد نیز مشخص نشده است.

گزارش‌های می‌رسانند که ده‌ها تن در نتیجۀ آتش سوزی زخم برداشته اند و به شفاخانه‌ها منتقل شده اند.

وحید قتالی، والی هرات، به اسوشیتید پرس روز گذشته گفته است که ” تاکنون ما در باره تلفات این رویداد چیزی گفته نمی توانیم.”

محمد رفیق شیرزی، سخنگوی ریاست صحت عامه هرات، می‌گوید که گسترده بودن این آتش سوزی باعث شده است که امبولانس‌ها به محل رویداد نزدیک نشوند.

خبرنگار آریانانیوز، که به محل رویداد در اسلام قلعه رفته است می‌گوید که صدها راننده خشمگین از بهر کم کاری حکومت در مهار آتش سوزی دست به اعتراض زده اند.

گفته میشود بقایای موترهای حریق شده در اسلام قلعه تاکنون در آتش می‌سوزد.

International Sports

پس از حمله به سفارت امریکا در ریاض، رونالدو عربستان را ترک کرد

Published

on

براساس گزارش‌ها، کریستیانو رونالدو، ستاره فوتبال، به دلیل افزایش نگرانی‌های امنیتی، عربستان سعودی را با جت شخصی‌اش ترک کرده است. این تصمیم پس از حمله طیاره‌ بی‌سرنشین به سفارت ایالات متحده در ریاض گرفته شده است.

مقامات سعودی تأیید کردند که دو طیاره‌ بی‌سرنشین به مجموعه سفارت در پایتخت حمله کردند که باعث آسیب‌های جزئی ساختاری و آتش‌سوزی کوچکی شد.

مسؤلان گفتند که تلفات جانی وجود نداشته، اما تدابیر امنیتی در سراسر شهر فوراً افزایش یافته است. سفارت هشدارهای ایمنی برای شهروندان امریکایی صادر کرده و از آن‌ها خواسته است که با احتیاط رفتار کنند و حرکت خود را در نزدیکی تأسیسات دیپلماتیک محدود نمایند.

معلومات ردیابی پرواز نشان می‌دهد که جت خصوصی رونالدو بلافاصله پس از این حادثه از ریاض خارج شده است.

اگرچه هنوز به طور رسمی تأیید نشده است که آیا رونالدو و خانواده‌اش در پرواز بوده‌اند یا نه، اما زمان‌بندی این خروج، حدس و گمان‌ها را درباره اینکه این حرکت به دلیل افزایش تنش‌های منطقه‌ای بوده، تقویت کرده است.

رونالدو که در حال حاضر برای باشگاه النصر بازی می‌کند، از زمان پیوستن به لیگ حرفه‌ای عربستان، در این کشور مستقر بوده است. نه بازیکن و نه نمایندگانش تاکنون درباره خروج گزارش‌شده اظهار نظر رسمی نکرده‌اند.

این حمله به سفارت در حالی رخ می‌دهد که بی‌ثباتی گسترده‌ای در منطقه وجود دارد و فعالیت‌های پهپادی و راکتی علیه تأسیسات دیپلماتیک و استراتژیک افزایش یافته است.

نیروهای امنیتی سعودی همچنان در حالت آماده‌باش بالا هستند و مقامات در حال تحقیق درباره منبع این حمله و ارزیابی پیامدهای گسترده‌تر آن برای ثبات منطقه‌ای هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در حملات تازه پاکستان در خوست، ۴ غیرنظامی شهید و ۱۶ تن دیگر زخمی شدند

Published

on

منابع به آریانا نیوز تأیید می‌کنند که در ولسوالی‌های ځاځی میدان و علیشیر ولایت خوست، نیروهای رژیم نظامی پاکستان بر خانه‌های غیرنظامیان حمله کرده‌اند.

به گفته منابع، در این حملات چهار تن از افراد ملکی، به‌شمول یک زن و یک کودک «شهید» شده و ۱۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنین در این حملات، ده‌ها خانه تخریب شده و شمار زیادی از مواشی نیز از بین رفته‌اند که در نتیجه آن، باشندگان محل با خسارات مالی و جانی روبه‌رو شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما خواستار توقف فوری درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

یوناما تاکید کرده است که توقف فوری خصومت‌ها و فراهم‌سازی دسترسی بدون مانع برای نهادهای کمک‌رسان، برای جلوگیری از آسیب بیشتر غیرنظامیان ضروری است.

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) خواستار توقف فوری درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی افغانستان و پاکستان شده و هشدار داده است که ادامه این تنش‌ها وضعیت وخیم بشردوستانه در کشور را تشدید می‌کند.

یوناما روز سه‌شنبه (۱۲حوت) در اعلامیه‌ای از همه طرف‌های درگیر خواست تا به تعهدات خود بر بنیاد قوانین بین‌المللی، به‌ویژه حقوق بشردوستانه، عمل کرده و حفاظت از غیرنظامیان را در اولویت قرار دهند. این نهاد می‌گوید همچنان رویدادهای تلفات ملکی را مستندسازی می‌کند، در حالی که نهادهای کمک‌رسان از افزایش بیجاشدگی و اختلال در روند کمک‌رسانی خبر می‌دهند.

بر اساس معلومات یوناما، از شام ۲۶ فبروری تا ۲ مارچ ۲۰۲۶، دست‌کم ۱۴۶ غیرنظامی در سراسر افغانستان کشته و زخمی شده‌اند که شامل ۴۲ کشته و ۱۰۴ زخمی، به‌شمول زنان و کودکان، می‌شود.

به گفته این نهاد، این تلفات در نتیجه درگیری‌های دو طرف در امتداد خط فرضی دیورند و همچنان حملات هوایی در برخی ولایت‌ها از جمله پکتیکا و ننگرهار ثبت شده است.

همچنین دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) گزارش داده است که حدود ۱۶ هزار و ۴۰۰ خانواده در پنج ولایت بیجا شده‌اند. محدودیت‌های ناشی از جنگ، روند کمک‌رسانی را با چالش جدی روبه‌رو کرده و بازگشت‌کنندگان افغان از پاکستان را در وضعیت آسیب‌پذیرتری قرار داده است.

یوناما تاکید کرده است که توقف فوری خصومت‌ها و فراهم‌سازی دسترسی بدون مانع برای نهادهای کمک‌رسان، برای جلوگیری از آسیب بیشتر غیرنظامیان ضروری است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!