1393انتخابات
نامزدان انتخابات ریاست جمهوری روی برخی موارد اختلافی به توافق رسیده اند

مسوولان در هر دو ستاد های انتخابات خبر داده اند که نامزد ریاست جمهوری در تازه ترین دیدار شان روی برخی موارد به ویژه جایگاه رییس جمهور و رییس اجراییه به توافق رسیده ند.
به گفته اعضای این دسته های انتخاباتی احتمالاً تا یک یا دو روز دیگر دو نامزد در بخش چارچوب سیاسی به توافقات کُلی دست خواهند یافت.
گفته شده است که اینبار داکتر اشرف غنی احمدزی به خانه داکتر عبدالله عبدالله رفته است و از نزدیک روی وضعیت کنونی افغانستان، روند بازرسی آراء و چگونگی تشکیل حکومت وحدت ملی با او دیدار کرده است.
به نقل از اعضای ستاد انتخاباتی عبدالله از میان سه مورد اختلافی که کمیته های مشترک سیاسی دو نامزد نتوانستند در باره آن به نتیجه برسند، دو نامزد روی برخی موارد آن به تفاهم دست یافته اند.
سید آقا فاضل سانچارکی سخنگوی دسته انتخاباتی عبدالله عبدالله گفت:” هرچند جایگاه رییس جمهور در قانون اساسی تعریف شده است، اما مواردی که در چارچوب سیاسی میان دو نامزد روی آن بحث صورت گرفت شامل جایگاه رییس اجراییه، رییس جمهور و رییس اجراییه، دایره صلاحیت ها و اختیارات رییس اجراییه، جایگاه اپوزیسیون در نظام آینده، رهبری اپوزیسیون، و وسایل مختلف دیگر از جمله میکانیزم مشارکت و گزینش مقامات عالی رتبه دولتی بر اساس لیاقت و شایستگی و سایر موارد دیگر میان هر دو نامزد به بررسی قرار گرفت”.
گفته شده است که دو نامزد در باره برخی صلاحیت های رییس اجراییه حکومت آینده نیز توافق کرده اند که به باور دسته انتخاباتی عبدالله عبدالله باید رییس اجراییه از صلاحیت های قویی در حکومت آینده برخور دار باشد.
آقای سانچارکی در مورد حدود صلاحیت های رییس اجراییه گفت:” رییس اجراییه یعنی رییس امور اجراییه کشور یعنی رییس کابینه، یعنی رییس شورای وزیران، یعنی کسی که تمام امور اداری و اجرایی کشور را تحت نظر دارد که این باید تعریف مشترک هر دو تیم از رییس اجراییه چنین باشد که با وصف این هر دو طرف در موارد نظریاتی دارند که قابل بحث میدانند”.
همچنان خبرها حاکی از اینست که هر دو نامزد ریاست جمهوری در روز های آینده بار دیگر به هم دیدار میکنند.
صدیق پتمن عضو دسته انتخاباتی اشرف غنی احمدزی در یک تماس تیلفونی به تلویزیون آریانا گفت که موضع گیری های هر دو رهبر با هم نزدیک شده و امید وار استیم که در آینده نزدیک و دیدار های بعدی به توافقات کلی برسند”.
انتظار می رود در دیدار های بعدی این دو نامزد در باره چگونگی تشکیل حکومت وحدت ملی، صلاحیت های رییس جمهور و تثبیت جایگاه رهبر اپوزیسیون به توافقات کلی دست یابند. توافقات که ظاهراً کلید گشودن راه حل برای زودتر پایان یافتن روند جنجالی انتخابات خوانده می شود.
جهان
ثبت نزدیک به ۳۰۰۰۰ مورد جدید کرونا در یک روز در هند

هند در ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۴۲۹ مورد جدید کرونا ثبت کرده که این بالاترین آمار روزانه مبتلایان کرونا در این کشور است.
با این حساب شمار مجموعی مبتلایان در این کشور به ۹۳۵۰۰۰ نفر رسیده است.
وزیر صحت هند صبح امروز اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۵۸۲ بیمار کووید-۱۹ نیز جان باخته اند.
این در حالی است که موسسه فناوری هند روز چهارشنبه کیت تست ارزان قیمت را برای استفاده عموم راه اندازی کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری آنادولو، این کیت جدید به نام «COROSURE » را در مقایسه با کیت های آزمایش موجود که در حال حاضر حدود ۶۰ دالر است، با قیمت ۵۰۰ روپیه هندی (۶.6 دالر) در دسترس است.
رام گوپال راوو مدیر این نهاد گفته است: “این فناوری باید الگوی آزمایش کووید-۱۹ را در کشور(هند) تغییر دهد، هم از نظر مقیاس و هم هزینه … دو میلیون تست [در هر ماه] با قیمت نازل.”
آقای راوو افزوده است که امیدوار است که این کیت های آزمایش جدید بتواند هند را در شکست ویروس کرونا کمک کند. این کشور ۱.۳ میلیارد نفوسی، هم اکنون دارای حدود یک میلیون مبتلای کرونا است که تا هنوز ۲۴۳۰۹ نفر جان باخته اند.
1393انتخابات
اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی باربری فعالیتهای شان را متوقف ساختند

بخش باربری اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی، فعالیتهای شان را در تمام کشور متوقف ساختند.
بخش باربری اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی به دلیل آنچه افزایش فساد در وزارت ترانسپورت، ریاست ترافیک، وزارت مالیه، وزارت داخله و وزارت فواید عامه میخوانند دست به اعتصاب کاری زده و فعالیتهای شان را در سراسر کشور متوقف ساخته اند.
مسوولان در این اتحادیهها میگویند تا زمانیکه حکومت خواستههای آنان را بر آورده نسازد به اعتصاب شان ادامه میدهند.
محمد والی، معاون اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی باربری اظهار میدارد: “ما از رییس جمهور این خواست را داریم تا مشکلات مان را حل کند اگر این وضعیت ادامه یابد ما در تمام بخش ها فعالیت خود را توقف میدهیم.”
همچنان عبدالصبور، یک تن راننده موتر باربری میگوید: “در هر ترازو، پولیس، ترانسپورت و شاروالی از ما پول می گیرد، کاملاً دل ما را از کار و از این سکتور سیاه کرده اند.”
در همین حال، بزرگ راه کابل-قندهار را موترهای باربری بسته اند، به گفته ی آنان تا زمانیکه به خواستهای شان رسیدگی نشود به اعتصاب شان ادامه میدهند.
همزمان با این مسوولان در اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی میگویند که حکومت باید هر چه عاجل به خواستهای آنان جواب مثبت بدهد.
حزب الله، راننده موتر باربری در این مورد بیان میدارد: “از نزد ما از فراه تا ارغندی پول تقاضا میشود، خط سیر، کتابچه، شاروالی و ترازو، همه ی آنان مشکل شده است برای ما.”
از سویی هم، مهدی روحانی، سخنگوی وزارت فواید عامه میگوید: “سکتور خصوصی بخش مهم نظام ما است، اعتصاب کاری حق قانونی آنان است ما تلاش میکنیم تا این مشکل را از طریق گفتگو حل کنیم.”
این در حالیست که چندی پیش وزارت ترانسپورت گفته بود که در چند سال گذشته با کشورهای مختلف منطقه در مورد رفت و آمد وسایط باربری تفاهم صورت گرفته است، اما اتحادیههای ترانسپورتی در کشور نتوانسته اند که معیارها را برای این رفت و آمدها تکمیل کنند. همچنان مسوولان وزارت ترانسپورت از اتحادیههای خصوصی ترانسپورتی خواسته بودند که هر چه عاجلتر وسایط باربری شان را به اساس معیارهای جهانی برابر سازند. این وزارت نیز تاکید ورزیده بود که حکومت از این اتحادیهها در این بخش حمایت خواهد کرد.
انتخابات ۹۸
انتخابات ۹۷: چالشهای انتخاباتی ریاست جمهوری

-
علم و تکنالوژی4 روز ago
دانشمندان رباتی ساختهاند که مایع میشود و از قفس فرار میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
توماس وست برای گفتگو در مورد افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس سفر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل منتظر خط و نشان امارت اسلامی برای کار زنان در سازمانهای بینالمللی
-
جهان4 روز ago
یک مقام امریکایی: به نظر میرسد اسرائیل پشت حمله اخیر طیاره بدون سرنشین در ایران بوده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تاکید وزرای خارجه روسیه و پاکستان بر ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان
-
جهان4 روز ago
انفجار در داخل مسجد پشاور ۱۹ کشته و ۹۰ زخمی برجا گذاشت
-
جهان3 روز ago
جنرال امریکایی از احتمال وقوع جنگ میان امریکا و چین در سال ۲۰۲۵ هشدار داد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرد