Connect with us

رویداد های اخیر

نامه وزیر خارجه امریکا به رییس جمهور غنی

منتشر شده

در

جناب آقای رییس جمهوری:

امیدوارم این نامه به شما برسد. من به عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی پیام مشابه‌ی ارسال خواهم کرد.

من از فرصت صحبت و گفتگو با شما و مشوره در مورد بازنگری استراتژی ایالات متحده برای افغانستان قدردانی میکنم. دیدگاه‌های شما و گروه شما به بازنگری ما ارزش بخشیده است.

من امروز به شما مینویسم تا شما را در جریان وضعیت موجود بگذارم؛ انتخاب فوری که در مقابل ما قرار دارد و مدیریت عاجل که جوبایدن و من در جریان هفته های آینده از شما میخواهیم. اگرچه ما هنوز بررسی خود را در مورد مسیر مان به آینده را نهایی نکرده ایم. اما به یک نتیجه ابتدایی رسیده ایم که بهترین راه برای پیشبرد منافع مشترک مان این است که تمام تلاش مان را به خرچ دهیم و گفتگوهای صلح را تسریع ببخشیم و همه طرفها را برای اجرای تعهدات خود جمع کنیم.

برای اینکه همه مسایل به صورت اساسی و سریع به سمت توافق و آتش بس دایمی و جامع پیش برود، ما بلافاصله یک تلاش دیپلماتیک به سطح بالا را با طرفین و کشورهای منطقه و سازمان ملل دنبال می کنیم. این تلاش عناصر مختلف را در بر میگیرد:

نخست، ما قصد داریم از سازمان ملل بخواهیم وزرای خارجه و نمایندگانی از روسیه، چین، پاکستان، ایران، هند و آمریکا  را جمع کند تا در مورد یک رویکرد واحد گفتگو کنند تا از روند صلح در افغانستان حمایت کنند. اعتقاد من این است که این کشورها در مورد یک افغانستان باثبات منافع مشترک دارند و ما باید کار کنیم تا ببینیم به این هدف می رسیم.

دوم، من و رییس جمهور بایدن از سفیر خلیلزاد کسی که کار حیاتی انجام میدهد خواستیم که به وظیفه‌اش ادامه دهد و برنامه‌ای نوشته شده را آماده کند تا با شما و با هبران طالبان شریک کند که هدفش تسریع بخشیدن به گفتگوهای است که قبلا برای رسیدن به یک راه حل و آتش بس مذاکره شده است. این طرح بازتاپ دهنده برخی ایده های است که شامل نقشه راه برای پروسه صلحی میشود که سفیر محب با سفیر ویلسن در میان گذاشت.  با به اشتراک گذاشتن این اسناد ، ما قصد نداریم شرایط را به طرفین دیکته کنیم. در عوض ، این اسناد به جمهوری اسلامی و طالبان امکان می دهد تا فوراً به وظایف تدوین: الف) اصول بنیادی که قانون اساسی آینده و روش حکومت داری در أفغانستان را تعیین میکند ب) نقشه راه برای یک دولت جدید و فراگیرمشخص میکند  ج) شرایط آتش بس دائمی و جامع را فراهم میکند. من از شما می خواهم که مواضع سازنده ای را توسعه بدهید و مورد این پیشنهادهای توشته شده  با سفیر خلیل زاد گفتگو کنید.

سوم، ما از دولت ترکیه خواهیم خواست تا در هفته های آینده میزبان نشست ارشد هر دو طرف برای نهایی کردن توافق صلح باشد. من از شما یا  نمایندگان با صلاحیت تان می خواهم که با سایر نمایندگان جمهوری اسلامی به این نشست بپیوندید.

چهارم، ما نظر شما را در میان میگذاریم که باید تلاش شود تا از سطح بالای خشونت در أفغانستان کاهش بیابد  که خسارات غیر قابل قبولی را برای مردم افغانستان تحمیل می کند و تلاش ها برای دستیابی به صلح را عمیقا تضعیف می کند. ما یک پیشنهاد اصلاح شده برای کاهش 90 روزه خشونت آرا ماده کرده ایم که هدف آن جلوگیری از حمله بهاری طالبان است و همزمان  همخوانی دارد با تلاش های دیپلماتیک ما برای حمایت از توافق سیاسی بین طرفین. من از شما می خواهم پیشنهادی را که سفیر خلیل زاد با شما در میان می گذارد مثبت ارزیابی کنید.

به نظر من وحدت و همه شمول بودن  در صف جمهوری اسلامی برای کار دشواری که در پیش است ضروری است. همانطور که شما و هموطنان تان خیلی خوب می دانید ، اختلاف در رهبران افغانستان در اوایل دهه ۱۹۹۰ فاجعه بار بود و نباید اجازه داده شود  فرصت که در پیش روی ما قرار دارد از بین برود. کار مشترک شما  با رئیس (شورای مصالحه ملی) عبدالله و همکاری  شما با رئیس جمهور پیشین کرزی و پروفسور سیاف برای ساخت یک جبهه متحدتر برای صلح نویدبخش است. من از شما می خواهم که برای مشوره بیشتر با این گروه چهارنفره مشورت کنید که افغان ها آن را همه شمول  و معتبر می دانند تا یک اجماع برای اهداف خاص برای مذاکره با طالبان در مورد حکومت داری، تقسیم قدرت و اصول حمایت کننده ضروری را بسازید.  تمام پیام های که به مردم داده میشود، نشان دهنده توافق و یکچارگی باشد. از همه تلاشهای که در این راستا صورت میگیرد قویا حمایت خواهیم کرد تا کار متحد پیش برود.

من باید واضح کنم آقای رییس جمهور که فرایند سیاست های ما در واشنگتن ادامه دارد و آمریکا تا حال هیچ یکی از گزینه ها را انتخاب نکرده است. ما در نظر داریم تا تمامی نیروهای مانرا تا ۱می خارج کنیم. چرا که ما انتخاب های دیگر را مدنظر گرفته ایم. حتا با ادامه کمک های مالی آمریکا برای نیروهای شما، پس از خروج نیروهای آمریکا من نگرانم که وضعیت امنیتی در افغانستان خرابتر شود و طالبان بتوانند فورا جغرافیایی بیشتر را بگیرند. من برای شما واضح بسازم که شما فوریت لحن مرا در مورد کار جمعی درک کرده باشید  که در این نامه نوشته شده است.

کار با شما به عنوان یک شریک ادامه خواهد داشت.

ارادت

انتونی بلینکن

رویداد های اخیر

ملل متحد تأیید کرد که شمار اندکی از ایرانیان در افغانستان پناهجو شده‌اند

Published

on

سازمان ملل متحد تأیید کرده است که شمار اندکی از ایرانیان، از جمله دارندگان تابعیت دوگانه ایران و افغانستان، پس از آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل وارد افغانستان شده‌اند.

عرفات جمال، رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان، می‌گوید این نهاد آماده است به ایرانیانی که به دلیل جنگ ناچار به ترک کشور شده و وارد افغانستان می‌شوند، کمک‌رسانی کند.

او افزود: «ما در گذرگاه‌های مرزی حضور داریم و وضعیت مهاجرین را بررسی می‌کنیم. اگر ایرانی‌ها بخواهند وارد افغانستان شوند، ما آماده حمایت هستیم. در حال حاضر شمار زیادی از مهاجرین ایرانی در افغانستان نداریم، اما حدود ۳۰ خانواده دارای تابعیت دوگانه ایران و افغانستان بازگشته‌اند. فقط دیروز چند مورد انگشت‌شمار از مهاجرین ایرانی ثبت شده‌اند.»

آقای جمال همچنین بیان کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۳.۵ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آن‌ها تحت فشار و اجبار بوده‌اند.

او تأکید کرد که بازگشت مهاجرین باید با حفظ کرامت انسانی انجام شود و جامعه جهانی باید در این زمینه همکاری و سرمایه‌گذاری کند تا زمینه‌های صلح، توسعه و ثبات در افغانستان فراهم شود.

رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان خاطرنشان کرد که این نهاد با همکاری نهادهای دولتی و سازمان‌های همکار در تلاش است تا برنامه‌هایی برای مدیریت بهتر روند بازگشت مهاجرین و ادغام مجدد آنان در جامعه تدوین و اجرا کند. همچنین از کشورهای همسایه خواسته شده تا به میزبانی انسانی خود از مهاجرین افغان ادامه دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش نیویارک‌تایمز: رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است

در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار می‌کند.»

Published

on

روزنامه نیویارک‌تایمز گزارش داده است که، رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.

این روزنامه نوشته است که: «علی خامنه‌ای، رهبر ایران که در یک پناهگاه زیرزمینی پنهان شده است، به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.»

به گزارش این روزنامه، در حالی‌که حملات اسرائیل به ایران وارد دومین هفته خود شده، علی خامنه‌ای، رهبر ایران، از یک پناهگاه زیرزمینی کشور را اداره می‌کند و برای بدترین سناریوها آماده می‌شود.

در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار می‌کند.»

در گزارش همچنان آمده است که خامنه‌ای مقدمات فرار به روسیه را در صورت کودتا آغاز کرده است.

به گفته این روزنامه، رهبر ۸۶ ساله ایران در یک پناهگاه زیرزمینی، نه تنها برای جانشینان نظامی خود در صورت کشته‌شدن قوماندانان کلیدی تصمیم‌گیری کرده، بلکه به‌طور بی‌سابقه‌ای سه روحانی بلند رتبه را به‌عنوان گزینه‌های جانشینی خود در صورت مرگ تعیین کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: ترکیه در سیاست خارجی امارت اسلامی جایگاه خاص دارد

در این دیدار، طرفین در مورد روابط دوجانبه میان افغانستان و ترکیه و مسائل مهم منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

Published

on

در حاشیه پنجاه‌ویکمین نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، با آقای هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، طرفین در مورد روابط دوجانبه میان افغانستان و ترکیه و مسائل مهم منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

در آغاز نشست، وزیر امور خارجه افغانستان با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی میان دو کشور، ترکیه را دارای جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی امارت اسلامی خواند و بر گسترش همکاری‌های دوجانبه همزمان با ارتقای سطح روابط میان کابل و آنکارا تأکید نمود.

در مقابل، وزیر امور خارجه ترکیه نیز روابط با افغانستان را برای کشورش مهم و استراتژیک عنوان کرد و خواهان توسعه همکاری‌ها در بخش‌های مختلف میان دو کشور شد.

این دیدار در فضای تفاهم و تأکید بر گسترش روابط دوستانه برگزار شد و دو طرف بر تداوم گفتگوها و همکاری‌های سازنده در راستای منافع مشترک تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!