رویداد های اخیر
نامه وزیر خارجه امریکا به رییس جمهور غنی

جناب آقای رییس جمهوری:
امیدوارم این نامه به شما برسد. من به عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی پیام مشابهی ارسال خواهم کرد.
من از فرصت صحبت و گفتگو با شما و مشوره در مورد بازنگری استراتژی ایالات متحده برای افغانستان قدردانی میکنم. دیدگاههای شما و گروه شما به بازنگری ما ارزش بخشیده است.
من امروز به شما مینویسم تا شما را در جریان وضعیت موجود بگذارم؛ انتخاب فوری که در مقابل ما قرار دارد و مدیریت عاجل که جوبایدن و من در جریان هفته های آینده از شما میخواهیم. اگرچه ما هنوز بررسی خود را در مورد مسیر مان به آینده را نهایی نکرده ایم. اما به یک نتیجه ابتدایی رسیده ایم که بهترین راه برای پیشبرد منافع مشترک مان این است که تمام تلاش مان را به خرچ دهیم و گفتگوهای صلح را تسریع ببخشیم و همه طرفها را برای اجرای تعهدات خود جمع کنیم.
برای اینکه همه مسایل به صورت اساسی و سریع به سمت توافق و آتش بس دایمی و جامع پیش برود، ما بلافاصله یک تلاش دیپلماتیک به سطح بالا را با طرفین و کشورهای منطقه و سازمان ملل دنبال می کنیم. این تلاش عناصر مختلف را در بر میگیرد:
نخست، ما قصد داریم از سازمان ملل بخواهیم وزرای خارجه و نمایندگانی از روسیه، چین، پاکستان، ایران، هند و آمریکا را جمع کند تا در مورد یک رویکرد واحد گفتگو کنند تا از روند صلح در افغانستان حمایت کنند. اعتقاد من این است که این کشورها در مورد یک افغانستان باثبات منافع مشترک دارند و ما باید کار کنیم تا ببینیم به این هدف می رسیم.
دوم، من و رییس جمهور بایدن از سفیر خلیلزاد کسی که کار حیاتی انجام میدهد خواستیم که به وظیفهاش ادامه دهد و برنامهای نوشته شده را آماده کند تا با شما و با هبران طالبان شریک کند که هدفش تسریع بخشیدن به گفتگوهای است که قبلا برای رسیدن به یک راه حل و آتش بس مذاکره شده است. این طرح بازتاپ دهنده برخی ایده های است که شامل نقشه راه برای پروسه صلحی میشود که سفیر محب با سفیر ویلسن در میان گذاشت. با به اشتراک گذاشتن این اسناد ، ما قصد نداریم شرایط را به طرفین دیکته کنیم. در عوض ، این اسناد به جمهوری اسلامی و طالبان امکان می دهد تا فوراً به وظایف تدوین: الف) اصول بنیادی که قانون اساسی آینده و روش حکومت داری در أفغانستان را تعیین میکند ب) نقشه راه برای یک دولت جدید و فراگیرمشخص میکند ج) شرایط آتش بس دائمی و جامع را فراهم میکند. من از شما می خواهم که مواضع سازنده ای را توسعه بدهید و مورد این پیشنهادهای توشته شده با سفیر خلیل زاد گفتگو کنید.
سوم، ما از دولت ترکیه خواهیم خواست تا در هفته های آینده میزبان نشست ارشد هر دو طرف برای نهایی کردن توافق صلح باشد. من از شما یا نمایندگان با صلاحیت تان می خواهم که با سایر نمایندگان جمهوری اسلامی به این نشست بپیوندید.
چهارم، ما نظر شما را در میان میگذاریم که باید تلاش شود تا از سطح بالای خشونت در أفغانستان کاهش بیابد که خسارات غیر قابل قبولی را برای مردم افغانستان تحمیل می کند و تلاش ها برای دستیابی به صلح را عمیقا تضعیف می کند. ما یک پیشنهاد اصلاح شده برای کاهش 90 روزه خشونت آرا ماده کرده ایم که هدف آن جلوگیری از حمله بهاری طالبان است و همزمان همخوانی دارد با تلاش های دیپلماتیک ما برای حمایت از توافق سیاسی بین طرفین. من از شما می خواهم پیشنهادی را که سفیر خلیل زاد با شما در میان می گذارد مثبت ارزیابی کنید.
به نظر من وحدت و همه شمول بودن در صف جمهوری اسلامی برای کار دشواری که در پیش است ضروری است. همانطور که شما و هموطنان تان خیلی خوب می دانید ، اختلاف در رهبران افغانستان در اوایل دهه ۱۹۹۰ فاجعه بار بود و نباید اجازه داده شود فرصت که در پیش روی ما قرار دارد از بین برود. کار مشترک شما با رئیس (شورای مصالحه ملی) عبدالله و همکاری شما با رئیس جمهور پیشین کرزی و پروفسور سیاف برای ساخت یک جبهه متحدتر برای صلح نویدبخش است. من از شما می خواهم که برای مشوره بیشتر با این گروه چهارنفره مشورت کنید که افغان ها آن را همه شمول و معتبر می دانند تا یک اجماع برای اهداف خاص برای مذاکره با طالبان در مورد حکومت داری، تقسیم قدرت و اصول حمایت کننده ضروری را بسازید. تمام پیام های که به مردم داده میشود، نشان دهنده توافق و یکچارگی باشد. از همه تلاشهای که در این راستا صورت میگیرد قویا حمایت خواهیم کرد تا کار متحد پیش برود.
من باید واضح کنم آقای رییس جمهور که فرایند سیاست های ما در واشنگتن ادامه دارد و آمریکا تا حال هیچ یکی از گزینه ها را انتخاب نکرده است. ما در نظر داریم تا تمامی نیروهای مانرا تا ۱می خارج کنیم. چرا که ما انتخاب های دیگر را مدنظر گرفته ایم. حتا با ادامه کمک های مالی آمریکا برای نیروهای شما، پس از خروج نیروهای آمریکا من نگرانم که وضعیت امنیتی در افغانستان خرابتر شود و طالبان بتوانند فورا جغرافیایی بیشتر را بگیرند. من برای شما واضح بسازم که شما فوریت لحن مرا در مورد کار جمعی درک کرده باشید که در این نامه نوشته شده است.
کار با شما به عنوان یک شریک ادامه خواهد داشت.
ارادت
انتونی بلینکن
رویداد های اخیر
مقامهای ایران و امارت اسلامی برای کاهش تنشهای مرزی گفتگو کردند

در پی درگیری در مرز نیمروز، مقامهای ایران و امارت اسلامی به منظور کاهش تنشهای سرحدی مذاکرات را با همدیگر انجام داده اند.
تهران و کابل گفته اند آرامش در سرحد برگشته و دو طرف متعهد شده اند چنین درگیریها در آینده هرگز رخ ندهد.
امارت اسلامی تاکید کرده است که افغانستان خواستار جنگ با هیچ همسایه خود نیست وخواهان داشتن روابط دوستانه با ایران است.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید: «امارت اسلامی از اول در مورد هر مسئله ای که اتفاق می افتد، باورمند بر مذاکره و مفاهمه است. پس این یک آپشن بسیار خوب است. ما خواهان این هستیم تمام مواردی که وجود دارد و یا نگرانی ای که داریم تنها مذاکره و مفاهمه است که باید درمورد اش بررسی صورت بگیرد.»
وزیر داخله ایران نیز این درگیری را کم اهمیت خوانده و گفته است دروازه سرحدی پل ابریشم بازگشایی شده و مبادلات اقتصادی میان دو کشور از سر گرفته شده است.
احمد وحیدی، وزیر داخله ایران میگوید: «درگیری مختصری بود و برطرف شد. مذاکرات هم صورت گرفت با طرف طالبان (امارت اسلامی). حالا مشکلی نداریم. مرز باز و آرام است.»
دو قوماندان ارشد نظامی ایران هم تکرار هر نوع درگیری را در آینده به زیان دو کشور میدانند.
قاسم رضایی، قوماندان کل نیروهای نظامی ایران میگوید: «ملاقات انجام شده است. حالا آمدیم ببینیم که چه کارهایی طرفین انجام بدهند که این نوع حادثه ناگوار اتفاق نیافتد.»
کیومرث حیدری، قوماندان نیروهای زمینی اردوی ایران میگوید: «حسن همجواری را رعایت میکنیم، ولی اگر واقعاً جایی احساس شود که طرف مقابل نمیخواهد به مقررات تن بدهد، قطعاً با برخورد دیگری مواجه خواهد شد.»
درعین حال شماری از علمای اهل سنت ایران در سیستان و بلوچستان از لحن تند و هشدارآمیز مقامهای ایرانی به شمول رییس جمهور این کشور در قبال افغانستان انتقاد میکنند وتکرار این گونه اظهارات تند را در آینده در قبال همسایگان به نفع ایران نمی دانند.
عبدالرحمن عمرزهی، عالم دین اهل سنت سیستان و بلوچستان ایران میگوید: «ادبیات دیپلوماتیک شما درست نبود. مفهوم اظهار نظر شما این بود که این سخن من را جدی بگیرید بعداً گلایه نکنید. آیا این ادبیات درست است؟ چه پاسخی را شما گرفتید؟ سر این ملت را پایین آوردید شما.»
با آنکه ایران روابط دیپلوماتیک با امارت اسلامی دارد، اما تهران مانند سایرکشورهای منطقه وجهان تا حالا امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است. هرچند دو کشور در عرصه های سیاسی، اقتصادی و تجارتی در دو سال گذشته روابط قابل ملاحظه ای داشته اند اما این روابط در هفتههای اخیر بر سر حقابه دریای هلمند پرتنش شده است.
رویداد های اخیر
ریاست هواشناسی از بارندگیهای شدید در ۱۹ ولایت کشور هشدار داد

ریاست هواشناسی از احتمال بارش باران و سرازیر شدن سیلابها در ۱۹ ولایت کشور خبر داده است.
ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت با نشر اعلامیهای امروز (دوشنبه، ۸جوزا) گفته است: «احتمال بارانهای شدید و جاری شدن سیلابها در روزهای ۸ – ۹جوزا در بدخشان، نورستان، کنر، لغمان، بغلان، ننگرهار، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا، زابل، غزنی، میدان وردک، بامیان، دایکندی، پروان، پنجشیر و کاپیسا پیشبینی شده است.»
بربنیاد گفتههای ریاست هواشناسی میزان بارندگی در نقاط مختلف از ۱۰ تا ۳۰ میلیمتر تخمین شده است.
این درحالی است که سیلابهای اخیر در ولایت غور خسارات هنگفت مالی را برای باشندگان این ولایت به بار آورده است.
دفتر مطبوعاتی والی غور گفته است هیات مشترک از ادارات مختلف دولتی اخیراً به ولسوالیهای تیوره و پسابند این ولایت سفر نمودند و تمام خسارات ناشی از سیلابها را بررسی نمودند.
در خبرنامه دفتر مطبوعاتی والی غور آمده است که در نتیجه بارانهای شدید و سیلابها در این دو ولسوالی پنج هزار و ۸۹۵ جریب زمین زراعتی، ۱۰۵حلقه چاه آب آشامیدنی، چشمه و کاریز تخریب شده اند، همچنان ۷۴ باب دوکان به گونه قسمی و تعداد هم به گونه کامل تخریب گردیده اند.
در این خبرنامه آمده است که ۳۲ خانه مسکونی قسماْ تخریب گردیده اند، در این میان همچنان یکهزار و ۹۴۲ اصله نهال مثمر و غیرمثمر از بین رفته است، ۲۰۱ بند آبگردان کوچک، چهارده پایه پلچک و ۵۵۹ ذخیره آب کوچک و کانال نیز تخریب شدند.
این هیات تمام نتایج بررسیهای خود را با اداره محلی غور شریک ساخته است، اما هنوز کمکهای کافی برای سیلاب زدهگان نرسیده است.
پیش از این وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث گفته بود که در یک ماه گذشته، دستکم ۴۲ تن بر اثر رویدادهای طبیعی در سیزده ولایت افغانستان جان باختند و ۴۵ تن دیگر زخم برداشتهاند.
شفیعالله رحیمی، سخنگوی این وزارت در یک نوار تصویری گفته بود که در این مدت، ۳۴۱ منزل به گونه کامل و یا نیمه تخریب، ۱۹هزار و ۵۷۳ جریب زمین کشاورزی و باغها از بین رفته است.
به گفته رحیمی، ۱۳۵۴ دام در این ولایات درپی این حوادث نیز تلف شدهاند.
گفتنی است که این رویدادها در ولایات کاپیسا، میدان وردک، تخار، بدخشان، غور، کندهار، کنر، نورستان، لغمان، پکتیا، خوست، دایکندی و ننگرهار رخ داده است.
رویداد های اخیر
رئیس الوزرای امارت اسلامی افغانستان پیروزی اردوغان را تبریک گفت

ملا محمد حسن آخند٬ رئیس الوزرا امارت اسلامی افغانستان پیروزی رجب طیب اردوغان را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه تبریک گفت.
در پیام ملا محمد حسن آخند عنوانی آقای اردوغان آمده است: «پیروزی شما را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به شما و ملت برادر و دوست ترکیه تبریک گفته، از خداوند متعال یک ترکیه قوی، با ثبات و در خدمت دين مبين اسلام که اين کشور در منطقه و جهان از اهمیت ویژه یی برخوردار است خواهانم. دوستی دو ملت افغان و ترک مستدام باد!»
هرچند ترکیه مانند سایر کشورها امارت اسلامی افغانستان را به رسمیت نشناخته اما روابط نزدیک دیپلوماتیک و نیز همکاریهای تجاری و اقتصادی با افغانستان دارد و نیز در دو سال گذشته میلیونها دالر به افغانستان کمک کرده است.
این درحالی است که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه دیروز (یک شنبه ۷جوزا) برگزار شد٬ رجب طیب اردوغان با کسب بیشترین آرا به حیث رییس جمهوری ترکیه انتخاب شد.
اردوغان پس ازاعلام نتایج در جمع انبوه از هوادارانش حضوریافت و وعده داد برای ترکیه سخت کار خواهد کرد.
کمال قلیچداراوغلو رقیب اردوغان در انتخابات از روند انتخابات اعتراض و ادعا کرد اردوغان با استفاده ازامکانات دولتی انتخابات را برنده شده است.
جوبایدن رییس جمهورامریکا پیروزی اردوغان درانتخابات را به او تبریک گفته است، ولادیمیرپوتین رییس جمهور روسیه نیز از برنده شدن اردوغان درانتخابات ابراز خرسندی کرده است.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد
-
جهان5 روز ago
قرضه از چین فقیر ترین کشورهای جهان را در آستانه فروپاشی قرار داده است
-
تجارت4 روز ago
در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی: محدودیتها بر زنان و دختران افغان رفع شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
چهار کارگر معدن زغالسنگ در نتیجه گازگرفتگی در بغلان جان باختند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانهی مرکزی بلخ جان باختند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
همزمان با تنش حقابه، ایران میگوید امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
موزیم هرات صدساله شد، اما هنوز ساختمانی معیاری برای حفظ آثار تاریخی وجود ندارد