Connect with us

رویداد های اخیر

نبود برنامه برای حل مشکلات کم آبی در شهرکابل

منتشر شده

در

در حالی که کمبود آب در کابل به یک مشکل تبدیل شده، اما هیچ برنامه‌ای که بتواند در کوتاه مدت به این مشکل پایان دهد وجود ندارد.

ساکنان مناطق کم‌آب در کابل می‌گویند، آنها مجبور اند که از خانه‌ها و مساجد آب مورد نیاز شان را تامین کنند.

در همین حال شاروال کابل می‌گوید، مشکل کم آبی در تمام کشور وجود دارد، اما از طریق خدمات آب رسانی تلاش می‌کنند تا آب آشامیدنی را برای باشندگان کابل که نیاز دارند تا مین کند.

در این روزها کمبود آب نیز بر مشکلات مردم در کابل افزوده شده است. خیلی‌ها به این باورند که اگر آب کابل بخشکد، میلیون‌ها تن مجبور به ترک این شهر خواهند شد.

تغییر اقلیم و کمبود آب حالا برای ساکنان شهر کابل قابل درک است. سطح آب در بسیاری مناطق این شهر پایین رفته و در برخی مناطق حتا چاه‌های با عمق ۱۰۰ متر خشکیده‌اند.

مقام‌ها می‌گویند شهر کابل تنها دارای ۲۹ میلیون متر مکعب آب است در حالی که نیاز ساکنان این شهر به بیشتر از ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب می‌رسد.

مولوی حمدالله نعمانی، شاروال کابل دراین باره می‌گوید که:" بله، مسئله تامین آب وجود دارد اما این فقط برای افغانستان مشکل ندارد. این یک مشکل جهانی است. ما به خوبی از مشکلات آگاه هستیم. شرکت‌هایی هستند که آب آشامیدنی تأمین می‌کنند، و چند روز قبل، ما حتی در مورد تماس با این شرکت‌ها صحبت کرد زیرا ما از مردم شکایت داریم که آب آشامیدنی کمیاب شده است. سطح آب به طور کلی کاهش یافته است."

شاروال تازه کابل می‌گوید، آنها نشست مشترک با وزارت آب برق برای حل این مشکل داشته اند و تصمیم دارند تا تاسیسات تصفیه آب را برای تامین آب آشامیدنی در کابل تامین شود.

آقای نعمانی گفت:"وقتی ما کمبود آب را در شهر دیدیم، به این فکر افتادیم که یک جلسه مشترک با بخش تامین آب داشته باشیم. آنچه می‌توانیم انجام دهیم، ما آماده انجام آن هستیم، اما آنچه نمی‌توانیم انجام دهیم، و آنچه ما به آنها خواهیم گفت. اکنون ما برای تأسیسات تصفیه آب از مناطق دورافتاده با هزینه بسیار بزرگ آب می‌آوریم، زیرا این نگرانی وجود دارد که اگر این کار را نکنیم شهر به معنای واقعی کلمه خشک شود."

در همین حال مردم عادی از بی‌ آبی در کابل شکایت دارند و می‌گویند حکومت باید به این معضل رسیدگی کند، در حال حاضر آنها آب آشامیدنی را خریداری و یا هم با بسیار مشکل از مناطق دور تر تامین می‌کنند.

محمد شیر، باشنده کابل گفت:" مشکل ما این است که ما کمبود شدید آب داریم. شخصی در مسجد چاهی حفر کرده است که از آنجا به مردم آب می‌دهند. اما آب کافی نیست. به همه این بچه‌ها نگاه کنید. همه آنها منتظر آب هستند."

تاج ملا، باشنده کابل می‌گوید:" خانه من از اینجا بسیار دور است. من باید از راه دور اینجا راه بروم. گاهی اوقات، با سطل هایمان منتظر می‌مانیم اما نوبت ما نمی‌رسد. بعضی روزها با سطل‌های پر شده به خانه می‌رویم، اما گاهی اوقات با سطل‌های خالی می‌رویم. خیلی سخت است."

این درحالی است که بیش از هفتاد درصد شهر کابل بدون پلان ساخته شده است. با وجودی که این شهر در سال‌های اخیر به صورت بی‌رویه‌ای گسترش یافته و زمین‌های بیشتر زراعتی به خانه‌های مسکونی تبدیل شده، ولی هیچ برنامه‌ای برای ذخیره و تهیه آب این مناطق وجود ندارد. وزارت آب و برق یک سال پیش هشدار داد که اگر آب کابل مدیریت نشود، این شهر در آینده نزدیک با بحران کمبود آب دچار خواهد شد.

رویداد های اخیر

روند توزیع پاسپورت قنسولگری افغانستان در بمبئی هند آغاز شد

Published

on

وزارت امور خارجه خبر داده است که که جنرال قنسولگری امارت اسلامی در شهر ممبئی هند روند توزیع پاسپورت افغانستان در ممبئی را امروز آغاز کرده است.

در خبرنامه این وزارت آمده این روند بربنیاد فرمان رهبر امارت اسلامی و به منظور رسیدگی به نیازمندی‌های شهروندان کشور در هند آغاز شده است.

وزارت خارجه گفته شهروندانی که تاریخ پاسپورت‌های شان به پایان رسیده یا پاسپورت ندارند می‌توانند با ارائه مدارک معتبر به قنسولگری مراجعه و درخواست خود را برای دریافت پاسپورت ارائه دهند.

درهمین حال، قنسولگری افغانستان در بمبئی نیز با نشر اطلاعیه‌ای، از آغاز روند توزیع پاسپورت برای شهروندان افغان خبر داده است.

صفحه‌ قنسولگری افغانستان در ایکس اخیراً ایجاد شده است.

در متن کوتاه دیگر که روز گذشته در این صفحه نشر شده، آمده است که قنسولگری افغانستان در بمبئی از دوشنبه تا جمعه تمام خدمات کنسولی را ارائه می‌کند.

این درحالیست که به تازگی روزنامه هندی سندی گاردین گزارش داده است که هند در حال بررسی پذیرش شخصی به نام اکرام‌الدین کمیل، به نمایندگی از امارت اسلامی به‌عنوان جنرال قنسول دوم قنسولگری افغانستان در بمبئی است. طبق گزارش، آقای کمیل اخیرا با پاسپورت عادی به هند رفته است.

در این گزارش که روز یکشنبه (۲۰عقرب) نشر شد، آمده که دهلی نو در یک گام مهم در جهت گسترش روابط دیپلوماتیک با امارت اسلامی، احتمالا نماینده امارت اسلامی در هند را خواهد پذیرفت.

سندی گاردین نوشته است که امارت اسلامی اکرام‌الدین کمیل را برای کرسی جنرال قنسول دوم در قنسولگری افغانستان در بمبئی به دهلی نو پیشنهاد کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند پذیرش نماینده امارت اسلامی در این کشور را بررسی می‌کند

بعد از روی کار آمدن امارت اسلامی روابط میان هند و افغانستان قطع شده بود، اما اخیراً یک هیأت هندی به کابل آمده و با مقامات امارت اسلامی روی راه‌های توسعه روابط دوجانبه در گفتگو است.

Published

on

رسانه‌های هندی گزارش داده اند که دهلی نو پذیرش نماینده امارت اسلامی  در این کشور را بررسی می‌کند. روزنامه هندی سندی گاردین گزارش داده هند در حال بررسی پذیرش شخصی به نام اکرام‌الدین کمیل، به نمایندگی از امارت اسلامی، به‌عنوان جنرال قنسول دوم قنسولگری افغانستان در بمبئی است.

امارت اسلامی تاکنون در این مورد چیزی نگفته است.

روزنامه سندی گاردین چاپ هند در گزارشی گفته‌است که دولت هند احتمالاً درخواست امارت اسلامی برای تعیین نماینده برای قنسولگری افغانستان در بمبی را خواهد پذیرفت. این روزنامه در گزارش اش می‌افزاید که پیشنهاد اکرام‌الدین کمیل از سوی حکومت سرپرست افغانستان برای احراز کرسی قنسولگری افغانستان در بمبئی و چراغ سبز دهلی برای پذیرش آن، حاکی از رفتن دو طرف بسوی رسمی شدن روابط و باز شدن راه‌های تعامل میان دو کشور است.

بعد از روی کار آمدن امارت اسلامی روابط میان هند و افغانستان قطع شده بود، اما اخیراً یک هیأت هندی به کابل آمده و با مقامات امارت اسلامی روی راه‌های توسعه روابط دوجانبه در گفتگو است.

این در حالی است که حکومت سرپرست افغانستان از افزایش داد و ستد تجارتی میان افغانستان و هند نیز خبر داده و گفته است که در ده ماه امسال، حدود ۴۴۷ میلیون دالر کالا به هند صادرکرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملاله یوسف‌زی خواهان حمایت جهانی از حق آموزش دختران و زنان در افغانستان شد

Published

on

ملاله یوسف زی، برنده جایزه صلح نوبل و از فعالان حق آموزش برای دختران، می‌گوید که جامعه جهانی باید برای حقوق زنان افغان در کنار آنها بایستد.

ملاله یوسف زی به روز شنبه (۱۹عقرب) در یک مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفته است که تلاش‌ها را برای حمایت سیستماتیک از حقوق زنان در افغانستان مطابق با قوانین بین‌المللی آغاز کرده است.

ملاله می‌گوید که به چنین رهبرانی نیاز است که برای حقوق دختران و زنان افغان تلاش کنند.

پس از برگشت امارت اسلامی، این چندمین بار است که ملاله برای حمایت از زنان صدا بلند می‌کند.

پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی ادعاها درباره نقض حقوق بشری به ویژه حقوق زنان دختران را رد کرده و گفته است که در چهارچوب شریعت اسلامی حقوق زنان تأمین شده و در بخش‌های دیگر هم کار جریان دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!