Connect with us

جهان

نرگس محمدی، فعال ایرانی در زندان برنده جایزه صلح نوبل شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

نرگس محمدی، مدافع حقوق زنان ایران که در زندان بسر می‌برد، روز جمعه برنده جایزه صلح نوبل شد.

به گزارش رویترز، کمیته اهدای جوایز گفت که این جایزه از تمام کسانی که پشت تظاهرات بی‌سابقه اخیر در ایران هستند قدردانی می‌کند. کمیته همچنان خواستار آزادی محمدی، ۵۱ ساله شد که هم برای حقوق زنان و هم برای لغو مجازات اعدام مبارزه کرده است.

بریت ریس اندرسن، رئیس کمیته نوبل ناروی در اسلو گفت: این جایزه نخستین و مهم ترین قدردانی از کار بسیار مهم کل یک جنبش در ایران است که نرگس محمدی رهبر غیر قابل منازعه آنست.

وی افزود:«اگر مقامات ایرانی تصمیم درستی بگیرند، او را آزاد خواهند کرد تا بتواند برای دریافت این افتخار (در ماه دسمبر) حضور داشته باشد، چیزی که ما در درجه اول به آن امیدواریم.»

تهران که اعتراضات را براندازی به رهبری غرب می‌نامد، در این رابطه تاکنون هیچ واکنشی نشان نداده است.

اما خبرگزاری نیمه رسمی فارس گفت که محمدی پس از خبرساز شدن اش «به دلیل اقداماتش علیه امنیت ملی جایزه خود را از غربی ها دریافت کرده است.»

به گفته سازمان حقوقی مدافعان خط اول، محمدی در حال حاضر در زندان اوین تهران در حال گذراندن احکام متعددی است که به حدود ۱۲ سال حبس می‌رسد.

اتهامات شامل تبلیغ علیه دولت است.

او معاون مرکز مدافعان حقوق بشر، یک سازمان غیردولتی به رهبری شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۳ است.

محمدی نوزدهمین زنی است که برنده این جایزه ۱۱۲ ساله شده است.

تقی رحمانی، همسر محمدی در خانه اش در پاریس به رویترز گفت: «این جایزه نوبل مبارزه نرگس برای حقوق بشر را جسورتر می کند، اما مهمتر از آن، این جایزه در واقع جایزه ای برای جنبش «زن، زندگی و آزادی» است.»

جایزه صلح نوبل، به ارزش ۱۱ میلیون کرون سویدنی یا حدود ۱ میلیون دالر، در ۱۰ دسمبر، سالگرد مرگ آلفرد نوبل، صنعتگر سویدنی، که جوایز را در وصیت نامه خود در سال ۱۸۹۵ بنیان نهاد، در اسلو اهدا خواهد شد.

برندگان گذشته از مارتین لوتر کینگ تا نلسن ماندلا را شامل می‌شود.

جهان

ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند

ترامپ ۲ هفته پیش در پست دیگری در تروث از روسیه خواسته بود به سمت پایان دادن به این جنگ حرکت کند چون «در این جنگ بی‌منطق تعداد خیلی زیادی از مردم جان می‌بازند.»

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس جمهور امریکا در پی ادعای اوکراین درخصوص حملات طیاره بدون سرنشین و راکت شب گذشته روسیه به شهر کی‌یف از ولادیمیر پوتین خواست «حملات به کی‌یف را که لزومی نداشته و در زمان بسیاری بدی انجام می‌شوند» متوقف کند.

مقام‌های اوکراین ادعا کردند روسیه پنج‌شنبه حملات راکتی و طیاره بدون سرنشین شبانه‌ای را علیه کی‌یف به اجرا در آورده که به کشته شدن ۱۰ تن و مجروحیت ۹۰ تن دیگر منجر شده است.

اداره نظامی شهر کی‌یف در کانال تلگرامی خود نوشت روسیه با طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌های بالستیک به کی‌یف حمله کرده و دست کم در این حمله ۴۵ طیاره بدون سرنشین شناسایی شدند و نیروی هوایی اوکراین بعدا این ارقام را اطلاع رسانی خواهد کرد.

در پی این ادعا دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا پستی در رسانه اجتماعی تروث منتشر کرده و خطاب به رئیس جمهور روسیه نوشت: «من از حملات روسیه به کی‌یف خرسند نیستم. لازم نبودند و در زمان بسیار بدی رخ دادند. ولادیمیر! بس کن! هر هفته ۵۰۰۰ سرباز می‌میرند. بیا توافق صلح را محقق کنیم.»

رئیس جمهور امریکا یک‌شنبه گذشته همزمان با عید مسیحیان اظهار امیدواری کرده بود روسیه و اوکراین در عرض هفته بعد از این عید به توافق صلح دست پیدا کنند. او تصریح کرده بود: «به مجرد اینکه این توافق حاصل شود آنها خواهند توانست تجارت بزرگ با ایالات متحده امریکا را شروع کنند.»

ترامپ ۲ هفته پیش در پست دیگری در تروث از روسیه خواسته بود به سمت پایان دادن به این جنگ حرکت کند چون «در این جنگ بی‌منطق تعداد خیلی زیادی از مردم جان می‌بازند.»

مقام‌های امریکایی گفته‌اند مذاکراتی که تاکنون با روسیه داشته‌اند مفید بوده اما هنوز به مرحله انعقاد توافق پایان جنگ نرسیده است. اخیرا چند عضو دولت امریکا پیشنهاد دادند واشنگتن در صورتی که اوکراین و روسیه گام‌های چشمگیر به سمت پایان دادن به جنگ اتخاذ نکنند به فرآیند صلح اوکراین پایان دهد.

جی.دی ونس، معاون رئیس جمهور اامریکا در اظهاراتی خطاب به خبرنگاران در حالی که ظاهرا به اوکراین و روسیه اشاره داشت، گفت: «یا توافق کنید یا خطر کناره‌گیری را بپذیرید.»

او اظهار کرد: «ما پیشنهاد بسیار روشنی را هم خطاب به روس‌ها و هم اوکراینی‌ها صادر کرده‌ایم. زمان آن است که آنها یا جواب مثبت بدهند یا اینکه امریکا از این فرآیند کناره‌گیری خواهد کرد. ما وارد یک حجم فوق‌العاده‌ای از دیپلوماسی و کار میدانی شده‌ایم.»

به گزارش فاکس نیوز، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا نیز روز جمعه گذشته به خبرنگاران حرف‌های مشابهی را زده و گفته بود رئیس جمهور امریکا «به این نقطه می‌رسد که بگوید صبر ما دیگر تمام شد!»

دونالد ترمپ همچنین به انتقاد از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از بابت ایراد اظهارات آتشین که به گفته رئیس جمهور امریکا برای تلاش‌های صلح بسیار زیانبار بوده‌اند، پرداخت.

زلنسکی گفته بود اوکراین  کنترول روسیه بر شبه‌جزیره کریمه را به رسمیت نخواهد شناخت.

ترمپ گفت که مطرح کردن چنین خط سرخی از سوی زلنسکی مردود بوده و «این حتی مورد مذاکره قرار نخواهد گرفت.»

ترمپ در پستی که در تروث در انتقاد از زلنسکی منتشر کرد ظاهرا به جدال مشهوری که در اواخر زمستان گذشته با این رئیس جمهور امریکا در نشست در قصر سفید مقابل کمره‌های تلویزیونی پیدا کرد اشاره کرده و گفت زلنسکی «مردی است که کارتی دیگر برای بازی کردن ندارد.»

Continue Reading

جهان

ترمپ و زلنسکی در حاشیه‌ مراسم تشییع پاپ فرانسیس دیدار کردند

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ و ولودیمیر زلنسکی که برای مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس در رم حضور داشتند، امروز (شنبه) در حاشیه این مراسم به‌صورت خصوصی دیدار کردند تا تلاش‌های متوقف‌شده برای پایان دادن به جنگ روسیه با اوکراین را احیا کنند.

براساس گزارش رویترز، رئیس ‌جمهور اوکراین گفت اگر این دیدار به صلحی که او به آن امید دارد منجر شود، می‌تواند تاریخی باشد، و یک سخنگوی کاخ سفید آن را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

به گفته دفتر زلنسکی، دو رهبر بدون حضور هیچ دستیار یا مشاوری در حالی که در کلیسای سنت پیتر نشسته بودند و به یکدیگر نزدیک شده بودند، حدود ۱۵ دقیقه با هم گفتگو کردند. تصاویری از این دیدار نیز توسط دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین منتشر شد.

این نخستین دیدار آن‌ها پس از مواجهه‌ای پرتنش در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید در ماه فبروری بود و در زمانی حساس برای مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه انجام شد.

زلنسکی در پیامی در شبکه اجتماعی تلگرام نوشت: «دیدار خوبی بود. به صورت دونفره، توانستیم درباره مسائل زیادی صحبت کنیم. امیدواریم از صحبت‌هایی که شد، نتایج ملموسی به دست آید.»

او افزود: «موضوعاتی که مطرح شد شامل حفاظت از جان مردم‌مان، آتش‌بس کامل و بدون قید و شرط، و صلحی قابل اعتماد و پایدار برای جلوگیری از تکرار جنگ بود.»

زلنسکی همچنان گفت: «این دیداری بسیار نمادین بود که اگر به نتایج مشترک برسیم، می‌تواند تاریخی شود. متشکرم، رئیس‌جمهور دونالد ترامپ!»

استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، نیز تأیید کرد که این دو رهبر به‌صورت خصوصی دیدار کرده‌اند و گفت: «گفتگوی بسیار سازنده انجام شد. جزئیات بیشتری از این دیدار به‌زودی منتشر خواهد شد.»

در یکی از تصاویری که دفتر زلنسکی منتشر کرد، رؤسای‌ جمهور اوکراین و امریکا روبه‌روی یکدیگر در یکی از سالن‌های کلیسا نشسته‌اند و در حالی که تنها حدود شصت سانتی‌متر از هم فاصله دارند، به سمت هم خم شده و در حال گفتگو هستند. هیچ دستیار یا مقام همراهی در تصویر دیده نمی‌شود.

ترمپ که در تلاش برای ترغیب طرفین به آتش‌بس است، روز جمعه اعلام کرد که مذاکرات سازنده‌ای بین فرستاده او و مقام‌های روسی در مسکو صورت گرفته و خواستار برگزاری نشستی سطح بالا بین کی‌یف و مسکو برای نهایی‌سازی توافق شده است.

او پیش‌تر هشدار داده بود که اگر دو طرف به زودی به توافق نرسند، دولتش از تلاش برای دستیابی به صلح عقب‌نشینی خواهد کرد.

 

Continue Reading

جهان

زلنسکی: پس از توافق آتش‌بس برای مذاکره مستقیم با روسیه آماده هستیم

زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتش‌بس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس جمهور اوکراین روز سه‌شنبه (۲ثور) اعلام کرد که کی‌یف فقط پس از برقراری آتش‌بس، برای گفتگوی مستقیم با روسیه آمادگی دارد.

زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتش‌بس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»

به نوشته رویترز، رئیس جمهور اوکراین در عین حال هشدار داد که موافقت سریع با همه مفاد توافقنامه صلح غیرممکن است.

وی افزود، هیاتی از مقام‌های ارشد اوکراین روز چهارشنبه در لندن با مقام‌های غربی دیدار و درباره آتش‌بس جزئی یا کامل گفتگو خواهد کرد.

زلنسکی همچنین مدعی شد که شهروندان چینی در یک مرکز تولید طیاره‌های بدون سرنشین در روسیه کار می‌کنند. وی پیشتر نیز چین را به تامین سلاح برای روسیه متهم کرده بود.

اظهارات زلنسکی درباره گفتگو با روسیه پس از آن مطرح شد که ولادیمیر پوتین هفته جاری به مناسبت عید مسحیان آتش‌بسی ۳۰ ساعته با اوکراین اعلام کرد.

پوتین دوشنبه پس از پایان این آتش‌بس گفت: «کی‌یف در ابتدا ابتکار مسکو برای آتش‌بس عید را رد کرد، اما سپس «تشویق» شد که با آن موافقت کند.»

رئیس‌جمهور روسیه ادامه داد: «ظاهراً فرد باهوش‌تری -به احتمال زیاد از عوامل خارجی حامی اوکراین- پیدا شد که پیشنهاد داد که رد چنین ابتکاراتی به منزله از دست دادن موقعیت کی‌یف است و آنها به سرعت موافقت کردند.»

وی افزود: «روسیه نسبت به هرگونه ابتکار صلح نگرش مثبتی دارد؛ ما امیدواریم که نمایندگان حکومت اوکراین نیز نسبت به آنها نگرش مثبتی داشته باشند.»

در همین حال، رسانه‌ها گزارش دادند، سخنگوی کرملین روز سه‌شنبه گفت که اگر اوکراین «موانع» را بردارد، رئیس جمهور روسیه برای گفتگوی مستقیم با کی‌یف آمادگی خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!