Connect with us

اخبار ساحوی

نظر سنجی: شهروندان کشور توافق صلح را نسبت به انتخابات پیشرو ترجیح می‌دهند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

یک نظر سنجی تازه آریانانیوز و نهاد نی نشان می‌دهد که مردم افغانستان توافق صلح با طالبان را نسبت به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ترجیح می‌دهند.

در این نظرسنجی از ۵۳۷۹ شهروند کشور در ۳۴ ولایت پرسیده شده است که صلح می خواهند یا انتخابات اما بیش از ۹۰ درصد افراد شامل این نظرسنجی به گزینه صلح رای داده اند و تنها ۸ درصد خواهان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش از توافق صلح بوده اند.

در این نظر سنجی سه سوال عمده از اشتراک کنندگان پرسیده شده است.

نخست، در پاسخ به این که آیا صلح می خواهید؟ ۵۳۷۹ تن به این پرسش پاسخ داده اند، از این میان ۹۸.۴ درصد به این پرسش پاسخ مثبت داده و  ۱.۶ درصد هم مخالف توافق صلح اند. 

در همین حال، از ۵۳۷۹ تن در مورد انتخابات پرسیده شده است که آیا موافق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اند یا نه؟ ۹۲.۸ درصد شهروندان شامل این نظر سنجی با برگزاری انتخابات موافق بوده اند اما ۷.۱ درصد پاسخ منفی داشته اند.

از همه مهم‌تر؛ وقتی از افراد شامل نظر سنجی پرسیده شده است که میان صلح و انتخابات ریاست جمهوری کدام را ترجیع می دهند؟

۹۰.۲ درصد به گزینه صلح رای موافق داده اند اما ۸ درصد خواهان برگزاری انتخابات اند و ۰.۴ درصد یعنی تنها ۲۴ شهروند در این میان، به هر دو گزینه رای داده اند.

از میان ۳۴ ولایت، کابل با ۱۴۸۸ تن، ننگرهار با ۳۷۶ تن، هرات  با ۳۴۹ تن و غزنی  با ۳۳۱ تن در صدر ولایتهای است که دارای بیشترین شرکت کننده در این نظر سنجی بوده اند که بیشتر باشندگان این ولایت ها شامل این نظر سنجی به گزینه صلح به عوض انتخابات رای داده اند. جزییات بیشتر در مورد در جدول ذیل توضیع داده شده است. 

این نظر سنجی به سه زبان دری، پشتو و ازبیکی انجام شده است. 

نظر سنجی آریانانیوز به همکاری نهاد نی یا دیدبان حمایت از رسانه های آزاد افغانستان یک موضوع را روشن تر می سازد و مشت نمونه خروار می بردارد؛ آن هم این که مردم افغانستان تشنه صلح اند و حتا چگونگی ساختار آینده سیاسی برای شان کم اهمیت تر نسبت به پایان منازعه است.

این نظر سنجی در حالی به راه انداخته شده است که قرار است دور جدید گفتگوهای صلح تا دو روز دیگر در دوحه قطر میان نمایندگان طالبان و امریکا آغاز شود. در این نشست روی چگونگی روند خروج نیروهای خارجی از کشور، تضمین این‌که خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری جهت حملات تروریستی مورد استفاده قرار نگیرد، آتش بس میان طالبان و امریکا و چگونگی آغاز گفتگوها میان طالبان و حکومت افغانستان گفته شده است. 

برای جزییات این نظرسنجی به لینک های زیر مراجعه کنید.

نسخه اصلی

نسخه سبک

اخبار ساحوی

اسرائیل با وجود هشدار ترمپ، حملات تازه‌ای به ایران انجام داد؛ ایران نیز پاسخ راکتی داد

Published

on

اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که اهداف نظامی را در غرب و مرکز ایران هدف قرار داده است؛ اقدامی که با وجود درخواست دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، از بنیامین نتنیاهو برای خودداری از حملات بیشتر صورت گرفته است.

ترمپ ساعاتی پیش گفته بود که حملات جدید میان ایران و اسرائیل بر مذاکرات صلح میان واشنگتن و تهران تأثیری نخواهد گذاشت. او تأکید کرده بود که نتنیاهو تصمیم‌گیرنده نهایی نیست.

به گفته ترمپ، دولت امریکا در تلاش است تا با متوقف شدن حملات اسرائیل در لبنان، زمینه را برای توافقی گسترده‌تر با ایران فراهم کند. با این حال، اسرائیل روز یکشنبه برای نخستین بار از زمان اعلام طرح آتش‌بس امریکا، مناطقی در اطراف بیروت را هدف حمله قرار داد.

در واکنش، ایران چندین راکت به سوی اهدافی در اسرائیل شلیک کرد؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره آینده مذاکرات صلح را افزایش داده است. با وجود این، ترمپ همچنان نسبت به دستیابی به توافق خوش‌بین است.

او در مصاحبه با فایننشل تایمز گفت: «این حملات هیچ تأثیری بر توافق نخواهد داشت. من تصمیم‌گیرنده هستم. همه تصمیم‌ها را من می‌گیرم، نه نتنیاهو.»

اندکی بعد، اردوی اسرائیل اعلام کرد که چندین هدف نظامی در ایران را هدف قرار داده است. سپاه پاسداران ایران نیز گفت اسرائیل با استفاده از راکت‌های بالستیک هواپرتاب به اهدافی در داخل ایران حمله کرده است.

افزایش تنش‌ها باعث شد بهای نفت در معاملات روز دوشنبه بیش از سه درصد افزایش یابد و قیمت نفت برنت بار دیگر از ۹۶ دالر در هر بشکه عبور کند.

سپاه پاسداران اعلام کرد که پایگاه هوایی «رامات داوید» در نزدیکی شهر ناصره را هدف قرار داده است. اردوی اسرائیل نیز گفت راکت‌های شلیک‌شده از ایران را رهگیری کرده است.

ترمپ از نتنیاهو خواست حملات را متوقف کند

یک مقام اسرائیلی گفته است که ترمپ و نتنیاهو روز یکشنبه حدود نیم ساعت تلیفونی گفتگو کردند. جزئیات بیشتری از این تماس منتشر نشده است.

براساس گزارش اکسیوس، ترمپ در این تماس از نتنیاهو خواسته است از انجام حملات بیشتر خودداری کند، زیرا دو طرف به دستیابی به یک توافق نزدیک شده‌اند.

از زمان آغاز مذاکرات امریکا و ایران برای پایان جنگ، اسرائیل به حملات خود علیه حزب‌الله در لبنان ادامه داده است. مقام‌های اسرائیلی می‌گویند درگیری با حزب‌الله موضوعی جدا از مذاکرات با ایران است.

در مقابل، تهران بارها تأکید کرده که هرگونه توافق با امریکا باید شامل برقراری آتش‌بس در لبنان نیز باشد. اسرائیل در ماه مارچ عملیات نظامی خود را در لبنان آغاز کرد و هدف آن را مقابله با نیروهای حزب‌الله مورد حمایت ایران اعلام کرده است.

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، گفته است که پایگاه‌های امریکا و منافع اسرائیل به دلیل اقدامات خصمانه، اهداف مشروع ایران محسوب می‌شوند.

ادامه تنش‌ها با وجود مذاکرات

ترمپ بارها گفته است که واشنگتن و تهران به توافقی برای پایان جنگ نزدیک شده‌اند.

او در مصاحبه‌ای با شبکه ان‌بی‌سی گفت: «ما یا به توافق بسیار نزدیک هستیم یا با واکنش شدید روبه‌رو خواهند شد.»

اسرائیل و حزب‌الله نیز همچنان به تبادل حملات ادامه داده اند. حزب‌الله اعلام کرده تا زمانی که اسرائیل حملات خود را متوقف نکرده و از لبنان خارج نشود، سلاح‌هایش را کنار نخواهد گذاشت.

در همین حال، مذاکرات میان امریکا و ایران بر سر پایان جنگ، بازگشایی تنگه هرمز و رفع تحریم‌ها ادامه دارد. ایران خواهان لغو تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده و به رسمیت شناخته شدن نقش خود در تنگه هرمز است، در حالی که امریکا تأکید دارد هر توافقی باید مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود.

تنش‌های اخیر نشان می‌دهد که با وجود پیشرفت در مذاکرات، درگیری‌های نظامی همچنان یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر دستیابی به توافق نهایی میان تهران و واشنگتن به شمار می‌رود.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

امریکا استفاده از دارایی‌های ایران برای جبران خسارات متحدان خلیج فارس را بررسی می‌کند

Published

on

یک منبع آگاه به رویترز گفته است که دولت امریکا در حال بررسی استفاده از دارایی‌های ایران برای جبران خسارات واردشده به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است؛ اقدامی که پس از حملات ایران به کویت و بحرین مطرح شده است.

به گفته این منبع، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، به یک تیم ویژه دستور داده است تا میزان خسارات واردشده به متحدان منطقه‌ای واشنگتن را ارزیابی کند. امریکا همچنین در نظر دارد در صورت وارد شدن خسارات بیشتر در آینده، از دارایی‌های ایران برای تأمین هزینه‌های بازسازی و ترمیم استفاده کند.

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که محسن رضایی، مشاور رهبر ایران، در گفتگو با سی‌ان‌ان اعلام کرد دستیابی به توافق صلح برای پایان جنگ سه‌ماهه میان ایران و امریکا به آزادسازی ۲۴ میلیارد دالر از دارایی‌های مسدودشده ایران بستگی دارد.

منبع یادشده جزئیاتی درباره نوع دارایی‌های مورد بررسی ارائه نکرد، اما تأکید کرد که اقدامات مورد نظر امریکا ممکن است فراتر از دارایی‌های مسدودشده ایران باشد.

این اقدام احتمالی می‌تواند تنش تازه‌ای میان تهران و واشنگتن ایجاد کند و آتش‌بس شکننده میان دو کشور را که در روزهای اخیر چندین بار نقض شده، بیش از پیش تحت فشار قرار دهد.

در همین حال، تلاش‌های دیپلوماتیک برای پایان دادن به درگیری‌ها ادامه دارد. رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، روز شنبه با پیامی از سوی لوی درستیز قوای مسلح و صدراعظم پاکستان وارد تهران شد تا آن را به مجتبی خامنه‌ای، رهبر ایران، تسلیم کند.

هم‌زمان اردوی امریکا اعلام کرده است که پس از سرنگونی چند طیاره بی‌سرنشین ایرانی در نزدیکی تنگه هرمز، مواضع راداری ایران در منطقه گورک و جزیره قشم را هدف قرار داده است. به گفته قوماندانی مرکزی امریکا، این طیارات بی‌سرنشین تهدیدی برای تردد کشتی‌ها در آبراه راهبردی هرمز محسوب می‌شدند.

در مقابل، سپاه پاسداران ایران اعلام کرده که در پاسخ به این حملات، پایگاه‌های نظامی امریکا در کویت و بحرین را هدف راکت‌های بالستیک قرار داده است. مقام‌های کویتی گفته‌اند چند راکت از فراز مناطق مسکونی عبور کرده و خساراتی بر جا گذاشته، اما تلفات جانی گزارش نشده است. بحرین نیز حملات را محکوم کرده و از شهروندان خواسته بود به پناهگاه‌ها بروند.

ایران و امریکا همچنان به‌طور غیرمستقیم برای دستیابی به یک توافق موقت گفتگو می‌کنند؛ توافقی که هدف آن توقف جنگ و فراهم‌سازی زمینه برای مذاکرات گسترده‌تر درباره برنامه هسته‌ای ایران است. با این حال، اختلافات اساسی میان دو طرف همچنان پابرجاست.

ادامه جنگ موجب افزایش قیمت جهانی نفت و اختلال در زنجیره تأمین کالاها، از جمله کمک‌های بشردوستانه، شده است. در همین حال، درگیری‌ها در لبنان نیز ادامه دارد و تهران آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله را یکی از شروط اصلی هرگونه توافق صلح با امریکا عنوان کرده است.

 
 
Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران: صلح بدون لبنان ممکن نیست؛ حمایت از حزب‌الله ادامه دارد

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی لبنانی گفته است که پایان جنگ در منطقه تنها زمانی ممکن خواهد بود که درگیری‌ها در لبنان نیز پایان یابد.

Published

on

ایران بار دیگر بر حمایت خود از حزب‌الله لبنان تأکید کرده و خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان را شرط مهم برای هرگونه توافق صلح در منطقه دانسته است.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی لبنانی گفته است که پایان جنگ در منطقه تنها زمانی ممکن خواهد بود که درگیری‌ها در لبنان نیز پایان یابد و نیروهای اسرائیلی از مناطق تحت تصرف خود در جنوب لبنان خارج شوند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تلاش‌ها برای دستیابی به یک توافق موقت میان تهران و واشنگتن به‌منظور کاهش تنش‌ها و پایان درگیری‌های منطقه‌ای ادامه دارد.

از سوی دیگر، نعیم قاسم، رهبر حزب‌الله لبنان، توافق پیشنهادی با میانجی‌گری امریکا برای توقف درگیری‌ها در لبنان را رد کرده و گفته است که این توافق خروج نیروهای اسرائیلی را تضمین نمی‌کند.

همزمان، درگیری‌ها در جنوب لبنان ادامه دارد. حزب‌الله از انجام حملات تازه علیه نیروهای اسرائیلی خبر داده و منابع امنیتی لبنان نیز از حملات هوایی اسرائیل به چندین منطقه در جنوب این کشور گزارش داده‌اند.

مقام‌های ایرانی تأکید کرده‌اند که لبنان بخشی جدایی‌ناپذیر از هرگونه توافق آتش‌بس یا صلح در منطقه خواهد بود و بدون حل وضعیت این کشور، رسیدن به توافق پایدار دشوار خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!