Connect with us

رویداد های اخیر

نماینده خاص پاکستان در امور افغانستان می‌گوید که ممکن حمله ۱۱ سپتمبر دیگر با منشاء افغانستان اتفاق بیافتد

او افزوده که پس از جنگ در اوکراین و غزه، اولویت‌های بازیگران بین‌المللی تغییر کرده است. در واقع «افغانستان دیگر در اخبار نیست. حتا در صفحات داخلی افغانستان غایب است».

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

آصف درانی، نماینده خاص پاکستان برای افغانستان هشدار داده است که ممکن حمله ۱۱ سپتمبر دیگر با منشاء افغانستانِ زیر اداره امارت اسلامی اتفاق بیفتد.

اکسپرس تریبون به نقل از آقای درانی گزارش داده است که پاکستان نگران خارج شدن افغانستانِ زیر اداره امارت اسلامی از دیدی جهانی پس از جنگ در اوکراین و غزه است.

بر اساس این گزارش، آصف درانی گفته است: «افغانستان تقریباً فراموش شده است. هیچ شکی در آن نیست و این در واقع در نشست سوم دوحه در ماه جون مورد تاکید قرار گرفت. کمک‌های بشردوستانه در حد مطلوب نیست. حتا در سال گذشته فقط یک-سوم تعهدات انجام شد».

او افزوده که پس از جنگ در اوکراین و غزه، اولویت‌های بازیگران بین‌المللی تغییر کرده است. در واقع «افغانستان دیگر در اخبار نیست. حتا در صفحات داخلی افغانستان غایب است».

آقای درانی که در نشستی در وزارت خارجه پاکستان سخن می‌گفت، هشدار داده است: «من فکر می‌کنم که این وضعیت می‌تواند افغانستان را به شرایط پیش از ۱۱ سپتمبر بازگرداند و در واقع ۱۱ سپتامبر دیگر به وجود بیاورد».

نماینده خاص پاکستان برای افغانستان تاکید کرده که ۹۷ درصد جمعیت کنونی افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند که از میان این تعداد ۵۲ درصد جمعیت به کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی وابسته هستند.

درانی گفته است: «اگر وضعیت اقتصادی (افغانستان) به سمت بدتر شدن برود، من فکر می‌کنم نگرانی ما باید این باشد که مردم افغانستان شروع به ترک کشور کنند و گزینه خوب آنان پاکستان است. این چیزی است که ما باید روی آن حساس باشیم و جامعه جهانی باید مسئولیت‌های خود را بداند».

او همچنین هشدار داده است که حضور گروه‌های هراس‌افکن مختلف از جمله داعش چالش بزرگی برای منطقه و فراتر از آن است و همچنین افزود: «نگرانی من این است که داعش در داخل افغانستان در حال افزایش است و این باید یک منبع نگرانی برای همه در منطقه و فراتر از آن به دلیل حمله‌های آنان در ایران و مسکو و همچنین در داخل پاکستان باشد. اگر چنین چیزی می‌تواند در این‌جا اتفاق بیفتد. می‌تواند در جای دیگری نیز اتفاق بیفتد».

آقای درانی در مورد گزینه‌های پاکستان برای مقابله با تحریک طالبان پاکستانی گفته است که دیپلوماسی این کشور کار می‌کند و او مطمئن است که پاکستان با وجود بی‌میلی امارت اسلامی افغانستان برای اقدام علیه پناهگاه‌های این گروه، مسئله تی‌تی‌پی را حل خواهد کرد.

درهمین حال، امارت اسلامی گفته است که تمام جغرافیای افغانستان تحت کنترل نیروهای امارت اسلامی است و امن است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و امارت اسلامی به صراحت گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت هیچ کشور دیگری استفاده شود.

آقای فطرت افزود: «ما با رد هرگونه نگرانی در این مورد، یک بار دیگر تاکید می‌کنیم که تمام جغرافیای افغانستان تحت کنترل نیروهای امارت اسلامی است و امن است.»

رویداد های اخیر

چین امارت اسلامی را برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت کرد

نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه افغانستان گفته است که ژائو شینگ، سفیر چین در کابل در دیدار با محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت خارجه از آنان برای شرکت در نشست امسال سازمان همکاری شانگهای دعوت کرده است.

این وزارت روز یک‌شنبه (۳۱حمل) در خبرنامه‌ای از تمایل چین برای «همکاری‌های دوجانبه بیشتر» خبر داده است.

در خبرنامه به نقل از ژائو شینگ آمده است که او چین به عنوان یک همسایه نزدیک به افغانستان، بر تقویت روابط خود با این کشور «اهمیت زیادی قائل» است و آماده است در جهت توسعه روابط دو کشور گام‌های بیشتری برداد.

در این دیدار، محمد نعیم گفته است: «افغانستان و چین کشورهای همسایه هستند و روابط مثبت میان همسایگان برای هر دو کشور ضروری است.»

پیش از این امارت اسلامی در نشست سازمان همکاری شانگهای که به تاریخ ۱۵ و ١٦ اکتوبر سال ۲۰۲۴ به میزبانی اسلام‌آباد برگزار شد، دعوت نشدند.

طبق گزارش‌ها عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای از سپتامبر ۲۰۲۱ غیرفعال بوده است.

افغانستان در هفتم جون ۲۰۱۲ به عضویت ناظر سازمان همکاری شانگهای درآمده است، اما از زمان عضویت در سازمان همکاری شانگهای فعالانه شرکت نکرده است.

نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

این نشست فرصتی برای بحث درباره موضوعاتی چون امنیت غذایی، انرژی، محیط زیست و مبارزه با تروریزم است.

سازمان همکاری شانگهای که ۲۵ درصد تولید ناخالص جهانی و ۴۰ درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد، به تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری و امنیتی میان اعضا کمک می‌کند.

علاوه بر نشست سران، بیش از ۴۰ نشست از مکانیزم‌های سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون صدراعظم قزاقستان وارد کابل شد

درهمین حال، وزارت صنعت و تجارت هدف این سفر را تدویر مجمع تجاری قزاق-افغان و گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دوکشور عنوان کرده است.

Published

on

(Last Updated On: )

سریک جومانگارین؛ معاون صدراعظم قزاقستان امروز دوشنبه، اول ثور در راس یک هیات بلندپایه وارد کابل شد.

او قرار است در این سفر با مقام‌های امارت اسلامی درباره روابط دوجانبه و مسائل اقتصادی گفتگو کند.

در این نمایشگاه محصولاتی بیش از ۴۰ شرکت قزاقستانی به نمایش گذاشته خواهد شد که توانمندی‌های صادراتی این کشور در زمینه‌های مواد غذایی، مصالح ساختمانی، داروسازی و کالاهای مصرفی را به نمایش خواهد گذاشت.

آذر‌نیوز گفته است که برای قزاقستان، این سفر فرصتی برای تقویت ارتباطات منطقه‌ای، به ویژه در راستای تلاش‌های ایجاد کریدورهای ترانزیتی جدید است که آسیای مرکزی را به آسیای جنوبی و فراتر از آن متصل می‌کند.

این سفر تنها یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که یک هیات بلند‌پایه پاکستانی برای رایزنی‌های دوجانبه از کابل بازدید کردند.

درهمین حال، وزارت صنعت و تجارت هدف این سفر را تدویر مجمع تجاری قزاق-افغان و گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دوکشور عنوان کرده است.

در اعلامیه وزارت صنعت و تجارت آمده است که معاون صدراعظم قزاقستان در حین ورود به کابل مورد استقبال رسمی سرپرست این وزارت و هیئت همراه ایشان قرار گرفت.

همچنان عبدالولی څارنوال، معین انسجام اداره ملی امادگی مبارزه با حوادث از کمک‌های بشردوستانه جمهوری قزاقستان شامل ادویه‌جات صحی و سایل طبی به مقدار ۳.۵ تن می‌باشد، از معاون صدراعظم قزاقستان تشکری نمودند.

آقای ژومانگرین با مقام‌های بلندرتبه افغانستان دیدار خواهد کرد.

قرار است مجمع تجارتی قزاق-افغان با حضور مسوولین دولتی و نمایندگان سکتورخصوصی هر دوکشور فردا سه‌شنبه برگزار گردد. در این مجمع، فرصت‌های همکاری در زمینه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانزیت مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

دیدار ملا برادر با معاون صدراعظم قزاقستان

هیأتی تحت ریاست سیریک ژومانگارین معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد ملی قزاقستان که جهت یک سفر رسمی به کابل آمده است، قبل از ظهر امروز در ارگ مورد استقبال ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان قرار گرفت.

در دیدار معاون اقتصادی ریاست الوزراء با هیات قزاقستانی تحت ریاست معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد ملی آن کشور، سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی، سرپرست ریاست عمومی دافغانستان بانک، معینان وزارت های صنعت و تجارت و معادن و پترولیم و سفیر امارت اسلامی در قزاقستان نیز حضور خواهند داشت.

مقامات افغانستان و قزاقستان در دیدار شان، برعلاوۀ روابط اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور، در خصوص گسترش هرچه بیشتر همکاری های دوجانبه در زمینه پروژه های زیربنایی، بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

ده تن از پیلوتان پس از فراگیری آموزش‌های مسلکی، نظری و علمی در پوهنتون هوایی افغانستان، طی مراسمی سند فراغت ‌شان را به دست آوردند.

از این میان، شش پیلوت آموزش‌های حرفه‌ای را برای به پرواز درآوردن طیاره «سِسنا-۲۰۸» و چهار تن دیگر آنان برای پرواز هلیکوپتر «اِم-۱۷» در پوهنتون هوایی فراگرفتند.

این آموزش‌ها حدود سه سال را دربرگرفته است.

در مراسم فراغت، به پیلوتان تازه فارغ توصیه گردید که به آموزش‌های شان ادامه بدهند و برای حرفه‌ای تر شدن بیشتر تلاش ورزند.

نقیب الله مقیم، رئیس ارکان قوای هوایی گفت: «مسلک پیلوتی یک مسلک پیچیده است که زیرکی می‌خواهد. درس‌ها و مطالعات پیلوتی پایان ندارد. شما باید شب و روز کوشش کنید و درس‌های خودرا ادامه بدهید.»

باز محمد، معین وزارت دفاع گفت: «از بزرگان گرفته تا افراد پایین رتبه، اگر از مسیر خود اندکی منحرف شویم، به خود ضرر می‌رسانیم. اگر خود تان با گفتار و یا عمل خود به خود ضرر نرسانید، هیچ کس دیگری به شما ضرر رسانده نمی‌تواند.»

پیلوتان تازه فارغ شده می‌گویند که آموزش‌های شان را به گونه درست فرا گرفته اند و آماده دفاع از قلمرو افغانستان و خدمت به مردم کشور هستند.

جمعه خان صلاح الدین، یکی از پیلوتان می‌گوید: «ما سه سال درس خواندیم. درس‌های نظری را در پوهنتون هوایی تکمیل کردیم. بعداً به میدان قوای هوایی رفتیم. در آنجا پرواز‌های تعلیمی را انجام دادیم.»

بر بنیاد آمار پوهنتون هوایی، پس از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی، این پوهنتون ۸۴ دوره آموزشی را برگزار کرده که طی آن یکهزارو ۱۸۲ تن از بخش‌های گوناگون فارغ شده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!