رویداد های اخیر
نماینده ملل متحد: امارت اسلامی تا زمانی که مسایل حقوق زنان و قانون اساسی حل نشود، نباید به رسمیت شناخته شود
وی افزود: «ما در تلاش هستیم تا یک روند ایجاد کنیم و یک مکانیزم مهم مشورتی را حفظ کنیم. ما باید در مورد اینکه هر جلسه در این روند چقدر میتواند مفید باشد، واقع بین باشیم، به خصوص در این مرحله اولیه که اعتماد کافی وجود ندارد.»
رزا اوتونبایوا، نماینده سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته است که افغانها به طور کلی موافق هستند که امارت اسلامی در نشست آینده دوحه اشتراک کند، اما در عین حال تاکید میکنند که تا زمانی که به مسایل مربوط به حقوق زنان، آموزش دختران و قانون اساسی رسیدگی نشود، نباید به رسمیت شناخته شود.
اوتونبایوا در نشست شورای امنیت ملل متحد روز جمعه در نیویارک گفت که افغانها انتظار دارند که در نشست سوم دوحه به محدودیتهای حقوق زنان پرداخته شود، اما او خاطرنشان کرد که انتظارات را نمیتوان در یک جلسه برآورده کرد.
وی افزود: «ما در تلاش هستیم تا یک روند ایجاد کنیم و یک مکانیزم مهم مشورتی را حفظ کنیم. ما باید در مورد اینکه هر جلسه در این روند چقدر میتواند مفید باشد، واقع بین باشیم، به خصوص در این مرحله اولیه که اعتماد کافی وجود ندارد.»
نماینده ملل متحد تاکید کرد که تعامل کشورها منجر به انعطاف پذیری امارت اسلامی شده است. وی افزود: «این امر حداقل منجر به درک بیشتر و اعتمادسازی از سوی همه طرفها شده است.»
در همین حال، رابرت وود، معاون نماینده ایالات متحده امریکا در ملل متحد گفت که جامعه بین المللی باید بر لغو محدودیت های امارت اسلامی در مورد زنان و دختران پافشاری کند.
وی افزود: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که زنان و اعضای جامعه مدنی در دوحه در نشست نمایندگان ویژه سازمان ملل متحد که تا چند هفته دیگر برگزار میشود، صدای خود را داشته باشند. نگرانیهای آنها باید در همه بحثها در مورد آینده افغانستان برجسته شود.»
آقای وود خاطر نشان کرد که سازمان ملل متحد نقش مهمی در ادغام مجدد افغانستان در نظام بین المللی دارد.
فرگوس اکرسلی، مشاور سیاسی بریتانیا در ملل متحد نیز از امارت اسلامی خواست تا سیاستهای محدود کننده حقوق بشر و آزادیهای اساسی در افغانستان را لغو کند.
او با اشاره به اینکه برنامه پاسخگویی به نیازهای بشری افغانستان در سال ۲۰۲۴ تنها ۲۰ درصد تمویل شده است، از جامعه جهانی خواست تا کمکهای خود را افزایش دهد. وی افزود که بریتانیا بیش از ۱۹۰ میلیون دالر در سال جاری کمک میکند.
امارت اسلامی بارها تاکید کرده که به تامین حقوق شرعی زنان و دختران متعهد است و کشورها نباید در این مورد مداخله کنند.
قرار است نشست سوم دوحه درباره افغانستان تا حدود یک هفته دیگر برگزار شود. امارت اسلامی که در نشستهای قبلی حضور نداشت، اعلام کرده که در نشست آینده اشتراک میکند.
ذاکر جلالی، رئیس سوم سیاسی وزارت امور خارجه روز جمعه گفت که بحثهای نشست سوم دوحه در باره افغانستان بر مسایل سکتور خصوصی، مالی، بانکی، مبارزه با مواد مخدر و معیشت بدیل متمرکز خواهد بود.
مطالب مرتبط:
امارت اسلامی: نشست دوحه بر مسایل سکتور خصوصی، مالی، بانکی و مواد مخدر متمرکز خواهد بود
امارت اسلامی: گزارش اخیر سازمان ملل در مورد حقوق زنان تلاش برای تخریب اذهان در آستانه نشست دوحه است
رویداد های اخیر
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایهگذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.
سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبهشب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانهها، کمکهای چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»
در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.
با این حال، آگاهان گفتهاند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.
گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جداگانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمکهای بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کردهاند.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
ورزش5 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان4 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند