Connect with us

رویداد های اخیر

نماینده ملل متحد: انزوای افغانستان راه حل نیست، ما باید صبور و عمل‌گرا باشیم

منتشر شده

در

روزا اوتونبایوا، نماینده سازمان ملل متحد برای افغانستان روز پنجشنبه در شورای امنیت گفت که منزوی ساختن این کشور راه حل نیست و جامعه بین المللی باید به تعامل خود برای ایجاد اعتماد به نفع مردم افغانستان ادامه دهد.

اوتونبایوا گفت: «برخی می‌گویند که تعامل مؤثر نبوده است، زیرا تصمیم‌ها (محدودیت‌ها) علیرغم محکومیت بین المللی همچنان ادامه دارد. اما به نظر می رسد فشار و محکومیت کارساز نیست و اگر بدون تعامل اصولی و رو به جلو دنبال شود، به انزوای افغانستان می انجامد. انزوا راه حل نیست و ما باید به تعامل برای ایجاد اعتماد به نفع مردم افغانستان ادامه دهیم. ما باید هم صبور و هم عمل‌گرا باشیم و هم در اصول خود قوی و مصمم باشیم.»

نماینده ملل متحد گفت که امارت اسلامی دیدگاه خود از یک نظام اسلامی و تفسیر خود از فرهنگ افغانستان را دنبال می‌کند که در محدودیت‌ها علیه زنان و دختران مشاهده می‌شود.

او خاطرنشان کرد که تقریباْ دوازده صد روز می‌شود که دختران به آموزش رسمی فراتر از صنف ششم دسترسی ندارند، و زنان و دختران تقریباً از همه عرصه‌های زندگی با حذف تدریجی مواجه هستند.

در همین حال، لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده ایالات متحده در ملل متحد گفت که محدودیت‌های جدید امارت اسلامی که آموزش طبی زنان را هدف قرار می‌دهد، منطقی نیست و می‌تواند به عنوان حکم مرگ برای زنان و دخترانی که نیاز مبرم به تداوی دارند، تلقی شود.

او گفت: «این بر هر مادر، هر طفل متولد نشده پسر و دختر، و آینده افغانستان تاثیر خواهد داشت.»

این دیپلومات امریکایی گفت که کارشناسان افغان، به ویژه زنان، باید به طور معناداری در روند دوحه و گروه های کاری آن مشارکت داشته باشند.

وی خطاب به زنان افغان گفت: «ما تلاش خواهیم کرد تا با ایجاد راه حل های خلاقانه و ابتکارات مشخص که فرصت هایی را برای تحصیل و اشتغال فراهم ‌کند، با عزم شما همگام شویم، و در عین حال از همه ابزارهای موجود در اختیار شورا برای فشار وارد کردن بر طالبان (امارت اسلامی) استفاده می‌کنیم تا فرامین تبعیض آمیز خود را لغو کند.»

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه نسبت به خطرات امنیتی ناشی از فعالیت‌های گروه داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرد.

وی گفت که امارت اسلامی تلاش‌هایی علیه این گروه انجام می‌دهد، اما برای ریشه کن کردن تروریزم کافی نیست.

او گفت: «ما می بینیم که جنگجویان حضور خود را در کشور تقویت می‌کنند و عمداً با جذب جنگجویان جدید از جمله جنگجویان تروریست خارجی و انجام حملات تروریستی جدید که نمایندگان اقلیت‌های مذهبی و قومی از جمله زنان و کودکان را هدف قرار می دهد، اوضاع را در آنجا تشدید می‌کنند.»

این دیپلومات روسی هشدار داد که با توجه به میزان تسلیحات باقی‌مانده در کشور توسط نظامیان غربی، خطر افتادن این سلاح‌ها به دست داعش وجود دارد.

فو کونگ، نماینده چین نیز گفت که جامعه بین المللی از امارت اسلامی انتظار دارد تا حکومت میانه رو داشته باشد، حکومتی همه شمول ایجاد نماید و از حقوق و منافع اساسی همه مردم محافظت کند.

او گفت: «ما امیدواریم که افغانستان به نگرانی های منطقی جامعه بین المللی توجه کند و از حقوق زنان برای تحصیل، اشتغال و زندگی عمومی محافظت کند. در عین حال، ما باید بدانیم که موضوع حقوق زنان نه تمام مشکل افغانستان است و نه منشأ اصلی چالش‌های کنونی. حمایت از توسعه و بازسازی افغانستان، از بین بردن ریشه های بی ثباتی و ایجاد شرایط مساعد برای حمایت از حقوق و منافع همه مردم از جمله زنان ضروری است.»

امارت اسلامی پیش از برگزاری نشست شوری امنیت ملل متحد در باره افغانستان گفته بود که برگزاری چنین نشست‌ها بدون حضور نماینده امارت اسلامی نتایج مثبتی درقبال نخواهد داشت.

سخنگوی امارت اسلامی تأکید کرد که عدم واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد به نماینده نظام حاکم در افغانستان سبب شده تا تصامیم و موقف گیری‌ها در نشست‌های این سازمان عقده مندانه صورت گیرد.

رویداد های اخیر

عبدالغنی برادر: امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران تسهیلاتی را در نظر گرفته است

Published

on

معاون اقتصادی رئیس الوزرا می‌گوید که امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران عودت کننده در ساحات صنعتی، زمین‌ها، امتیازات و تسهیلات را در نظر گرفته است.

ملا عبدالغنی برادر در کنفرانس «فراخوان سرمایه‌گذاری در افغانستان» که امروز (پنجشنبه) در کابل برگزار شد، گفت که قانون ساحات صنعتی در یک مقدمه، شش باب، ۱۱ فصل و ۶۷ ماده توشیح شده است.

آقای برادر گفته است: «از صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران می‌خواهم که صنعت و سرمایه‌گذاری خود را به کشور انتقال دهند تا در پیشرفت صنعت کشور مسوولیت خود را ادا کنند.»

به گفته‌ برادر، امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه‌های گمرکی را بر اقلام وارداتی که در داخل کشور تولید می‌شوند و نیازهای مردم را تأمین می‌کنند، افزایش داده است.

او افزوده که به تمامی ادارات دولتی دستور داده شده است که در خریداری‌های خود به تولیدات داخلی اولویت دهند.

در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای صنعت‌کاران، ۱۶۰هزار جریب زمین توزیع شده و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف ۵۰۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: «در حدود ۱۲۰۰ شرکت داریم که متقاضی زمین هستند و در حدود ۵۰۰ میلیون دالر آن‌ها می‌خواهند در افغانستان سرمایه‌گذاری بکنند.»

به گفته عزیزی، صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده از مالیات گمرکی ماشین‌آلات و تجهیزات وارداتی معاف می‌باشند و به درخواست صنعت‌کاران و تاجران، ویزه دو ساله برای کارگران فنی و انجینران خارجی آن‌ها نیز صادر می‌شود.

دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد نیز گفت: «اگر سرمایه‌گذاران افغان مقیم خارج نیم سرمایه‌ خود را به کشور انتقال دهند، افغانستان خودکفا می‌شود.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان در باره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در دیدار با همتای تاجیکستانی خود، امام علی رحمان، در کنار سایر مسایل در باره افغانستان گفتگو کرده است.

پزشکیان در یک نشست مطبوعاتی امروز (پنجشنبه) گفت: «افغانستان کشوری مهم در همسایگی ماست و رشد و ثبات این کشور را همسو با منافع خود می‌دانیم؛ حفظ امنیت مرزها برای ما مهم است.»

ریاست جمهوری تاجیکستان نیز در خبرنامه‌ای گفته است که امام علی رحمان و مسعود پزشکیان، بر همکاری‌ برای مبارزه با تروریزم، افراط‌گرایی و قاچاق مواد مخدر تاکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی توافق آتش‌بس را به فلسطینیان تبریک گفت

Published

on

امارت اسلامی افغانستان ضمن استقبال از توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل، این «موفقیت بزرگ» را به رهبری حماس و مردم فلسطین تبریک گفت.

وزارت امور خارجه با نشر اعلامیه‌ای امروز (پنجشنبه) گفت که این توافقنامه آتش‌بس نتیجه بیش از ۱۵ ماه «مبارزه و فداکاری تاریخی مردم فلسطین و مقاومت شجاعانه در نوار غزه است.»

در اعلامیه آمده است: «اکنون ضروری است که تمام مراحل توافق به طور کامل به نحوی اجرا شود که آتش بس پایدار را تضمین کند و کمک های بشردوستانه را بدون تاخیر به مردم غزه برساند. با توجه به پیامدهای توافقات قبلی، طرف های درگیر و جامعه بین المللی باید اطمینان حاصل کنند که رژیم اسرائیل به طور مسوولانه به تعهدات خود عمل می‌کند.»

اعلامیه افزود که صلح و ثبات پایدار در شرق میانه تنها از طریق راه حل مشروع برای مسئله فلسطین و استقلال مردم فلسطین امکان پذیر است.

امارت اسلامی تاکید کرده است که به حمایت از کشور مستقل فلسطین و مردم فلسطین به نمایندگی از مردم افغانستان ادامه خواهد داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!