Connect with us

رویداد های اخیر

نماینده ویژه اروپا از گفتگوهای صلح نظارت خواهد کرد

منتشر شده

در

قرار است نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان به دعوت رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله از بهر نظارت از گفتگو های صلح به دوحه سفر کند.

آقای توماس نیکلوسن که به تازگی ماموریتش را به عنوان نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان آغاز کرده است می گویدکه طالبان در تلاش رسیدن به قدرت از راه خشونت استند و کشور های منطقه به ویژه از پاکستان باید از نفوذ شان بر طالبان استفاده کرده و روند مذاکرات را سرعت بخشند.

آقای نیکولسن گفته است: “من آرزو دارم که با اعضای مذاکره کننده هر دو تیم در دوحه بحث داشته باشم تا موقف خود را هم بیان کنیم و از آنها هم بشنویم چون ما تنها گفتگو ها صلح را راه دستیابی به صلح می دانیم.”

نمانیده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان می گوید که ماموریتش برای پشتیبانی و پیشبرد روند صلح افغانستان آغاز کرده است و به زودی به پاکستان سفر میکند و از مقام های این کشور می خواهد که با استفاده از نفوذ شان بر مقام های طالبان گفتگو های صلح افغانستان را تسریع ببخشند.

به گفته وی: ” خشونت ها از یک سال به این سو شدت گرفته است و متاسفانه هر روز جان غیر نظامیان را میگیرد که ما را ودار می سازد که خواهان یک آتش بس سراسری شویم و قبول آتش بس به این معنی است که در مورد مردم و آینده افغانستان فکر مکنید.”

از سوی هم در نشست سه جانبه مجازی که میان وزیران کشور های افغانستان، چین و پاکستان بر گزار شده بود وزارت خارجه افغانستان از اسلام آباد انتظار دارد که گام ها راستین برای اغاز گفتگوهای معنی دار صلح بردارد.

 وزیر خارجه پاکستان درین نشست خروج سربازان خارجی از افغانستان را هم فرصت و هم چالش برای رسیدن به صلح می بیند.

محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان میگوید: “به باور ما خروج نیرو های خارجی از افغانستان در حالیکه چالش های جدی را به دنبال خواهد داشت،همچنان یک فرصت بی نظیری را هم برای صلح و ثبات در افغانستان و همچنان بردن این کشور از یک درگیری داخلی به یک صلح دوامدار نیز فراهم خواهد ساخت.”

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید در نشست تهران درباره افغانستان اشتراک نمی‌کند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده است که به نشست نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، دعوت شده است، ما در آن اشتراک نمی‌کند.

ضیا احمد تکل، رئیس اطلاعات و روابط عامه وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته است که امارت اسلامی از طریق سازمان‌ها، فارمت‌های منطقه‌ای و همچنین میکانیزم‌های دوجانبه، به طور مداوم و فعال با همه کشورهای منطقه تعامل داشته و پیشرفت عملی قابل توجهی در توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای داشته است.

در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه افغانستان به توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای با تقویت فارمت‌های موجود در منطقه اعتقاد دارد.

قرار است تهران در هفته جاری میزبان نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان باشد. انتظار می‌رود در این نشست نمایندگان پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، چین و روسیه اشتراک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!