Connect with us

رویداد های اخیر

نهادهای دولتی ۱.۵ میلیارد افغانی از شرکت برشنا مقروض هستند

منتشر شده

در

مسوولان شرکت برشنا روز سه‌شنبه (۱۸ثور) در نشست خبری حضور یافته و دست‌آورها و کارکردها این شرکت در سال ۱۴۰۲ را با مردم شریک ساخته می‌گویند که نهادهای دولتی ۱.۵میلیارد افغانی از این شرکت مقروض هستند و قرار است این مبلغ را در سال جاری پرداخت نمایند.

به گفته مسوولان در سال گذشته بیش از ۳۷ میلیارد افغانی عواید از بابت صرفیه برق داشته اند.

از سویی هم، این شرکت در سال گذشته بیش از ۱۰۰ پروژه را در بخش تولید برق به ارزش ۳ میلیارد افغانی تطبیق کرده اند و بر اساس پلان پنج ساله باید افغانستان از وابستگی به برق وارداتی رهایی یابد.

مسوولان این شرکت می‌افزایند که در سال ۱۴۰۲ هجری خورشیدی بیش از ۳۷ میلیارد افغانی عواید داشته اند که بخش از این عواید به کشورهای که از ان برق وارد می‌کنند پرداخت شده و به ارزش سه میلیارد افغانی هم بیش از ۱۰۰ پروژه تولید برق را تطبیق کرده اند.

این مسوولان هم‌چنان می‌گویند که در کار پروژه کاسا ۱۰۰۰ نیز پیشرفت هایی وجود دارد، و پول برق به کشورهای صادرکننده نیز پرداخت شده است. این شرکت هم‌چنان تلاش می‌کند تا برق مورد نیاز را تا چند سال دیگر از منابع داخلی تأمین کند.

این مسوولان می‌افزایند که کار برخی پروژه‌های نیمه کاره آغاز شده و ظرفیت تولید برق نیز در کشور بلند رفته است.

بازسازی سب استیشن ولسوالی چمتال ولایت بلخ با هزینه ۶۸ میلیون افغانی، آغاز کار انتقال لین برق ۵۰۰ کیلوولت شبرغان -دشت الوان، آغاز کار انتقال لین برق ۲۲۰ کیلوولت از ارغندی کابل تا غزنی و دیزاین سب استیشن نورالجهاد از دیگر دست‌آوردهای این شرکت می باشد.

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!