Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی‌ها از اخراج اجباری پناهجویان افغان از سوی ایران

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بر بنیاد گزارش‌ها روزانه دست کم ۳هزار مهاجر افغان از ایران به افغانستان بر می‌گردند ویا هم به گونه‌ی اجبار برگشتانده می‌شوند.

بررسی‌های وزارت مهاجرین نشان میدهد که از دو روزگذشته به این سو ۷هزار و ۵۰۰تن از سرحدات ایران وارد افغانستان شده اند.

بر بنیاد این معلومات نزدیک به ۶هزار تن به گونه‌ی اجباری از سوی دولت ایران به افغانستان برگشت داده شده اند.

کسانی که در پی تحولات سیاسی یا هم فقر و گرسنگی راه قاچاق و مهاجرت را به پیش گرفته اند اکنون با یک آینده‌ی نا معلوم روبرو اند، و اکنون روایت‌های تلخ از اخراج اجباری از کشور ایران دارند.

یک تن از برگشت خورده‌گان اجباری می‌گوید که:” از افغانستان که بیرون می‌شود دزدی باج‌گیری و چپاول شروع است. افغان گفته خیلی اذیت می‌کنند.”

یکی دیگری از برگشت خورده‌گان اجباری گفت:””در وقت برگشت هم اگر گیر آمدی او وقت هم ازت پول میگیرند خلاصه هر کار از دست شان بیاید به حق آدم انجام میدهند.”

آمار که وزارت مهاجرین نشر کرده، از دو روز گذشته به این‌سو ۷ هزار ۵۰۰مهاجر افغان از مرزهای ایران وارد افغانستان شده اند.

بر بنیاد این معلومات ۵ هزار و ۵۰۰تن آنان کسانی اند که به گونه‌ی اجبار از سوی دولت ایران به افغانستان اخراج شده اند.

حالا سوال این جاست که در این اواخر چه سبب شده تا نیرو های ایرانی دست به بد رفتاری، شنکجه و یا حتی به زنجیر کشیدن افغان‌های مهاجر بزنند.

آصفه ستانگزی، فعال حقوق مهاجرین در ایران می گوید که:”مسایل همچون سیلا آسای مهاجرین در ایران نبود ظرفیت برای پذیرش مهاجر تازه و مسایل دیپلوماتیک سبب آن شده تا بازگشت های اجباری افزایش یابد.”

کابل اما از تهران می‌خواهد به عنوان یک همسایه خوب و همچون سال‌های گذشته از افغان‌های مهاجر میزبانی کند.

معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌ورزد که در صورت برگشت شهروندان کشور از ایران، به همکاری وزارت مهاجرین تسهیلات برای رفاه زندگی آنان فراهم خواهد شد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی:”خواست امارت اسلامی و مردم از کشور ایران این هست که مثل سال های گذشته میزبان خوب باشد از مردم افغانستان، تا برگشت وضعیت خوب و نورمال در افغانستان.”

پس از تحولات اخیر و سقوط دولت پیشین میزان مهاجرت های قاچاقی افزایش چشم گیری داشته است؛ مهاجرت های که حتا بسیاری از افغان‌ها را به کام مرگ برده است.

رویداد های اخیر

درگیری میان نیروهای سرحدی امارت اسلامی با نیروهای پاکستانی در ولایت خوست به پایان رسید

مسؤولان در این وزارت می‌گویند که حفاظت و حراست از سرحدات از اولویت‌های این وزارت است و در یک سال گذشته در این بخش تلاش‌های جدی صورت گرفته است.

Published

on

(Last Updated On: )

درگیری میان نیروهای سرحدی امارت اسلامی با نیروهای پاکستانی در ولسوالی زازی میدان ولایت خوست با پا درمیانی کمیته امنیتی وزارت سرحدات اقوام و قبایل حل شده است.

مسؤولان وزارت سرحدات، اقوام و قبایل می‌گویند که آنان کار بخش بزرگ از تازه ساختن نشانه‌گذاری در سرحدات را تکمیل کرده اند. این وزارت هم‌چنان در یک سال گذشته ۳۰۴ منازعه بزرگ، ۵۲۵ مورد دشمنی‌های کوچک را که در نیتحه آن صدها تن کشته و میلیون‌ها افغانی خسارات مالی به میان آورده حل نموده است.

مسؤولان در این وزارت می‌گویند که حفاظت و حراست از سرحدات از اولویت‌های این وزارت است و در یک سال گذشته در این بخش تلاش‌های جدی صورت گرفته است.

این وزارت به منظور حفظ سرحدات رسمی، نشانه‌ها را در نقاط صفری کشور بررسی کرده اند که که شامل سرحدات مشترک با کشورهای ایران و ترکمنستان و همچنان خط فرضی دیورند میشود.

هم‌چنان، این وزارت در یک سال گذشته ۷۰۰ مشکل محیطی را برای رسید‌گی با ادارات مربوطه شریک ساخته و ۴۰۰ پروژه را دراین راستا نیز عملی کرده‌اند.

این وزارت تحقیقات را در بخش‌های زراعت، نفوس، مساحت، انکشاف، مالداری و انکشاف در هشت ولایت کشور انجام داده اند و در لیسه‌های مربوط این وزارت هم‌اکنون بیش از ۷ هزار تن مصروف فراگیری آموزش هستند.

این وزارت برای شماری از خانواده‌های متضررکوچی کمک‌های نقدی انجام داده اند و در سراسر کشور برای درمان کوچی‌ها ۱۰۰ تیم سیار صحی، ۱۱ کلنیک و ۶۰ مرکز تداوی حیوانی ساخته اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ناروی ۱.۸ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

اوچا روز یک‌شنبه (۱۸ سنبله) با نشر پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نگاشته که این مبلغ پول به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک شده است.

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) از کمک ۱.۸ میلیون دالری ناروی به کشور خبر می‌دهد.

اوچا روز یک‌شنبه (۱۸ سنبله) با نشر پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نگاشته که این مبلغ پول به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک شده است.

اوچا با ابراز قدردانی از کمک‌های تازه ناروی گفته که این کشور طی ۱۰ سال اخیر ۱۸۹میلیون کرون به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک کرده است.

این نهاد ماه گذشته میلادی اعلام کرده بود که از ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز به افغانستان در سال ۲۰۲۴، تنها ۲۵ درصد آن تأمین شده است.

اوچا در آن زمان از کشورها و نهادهای کمک‌رسان خواستار ارایه کمک بیش‌تر برای رسیده‌گی به بحران بشری در افغانستان شده بود.

حدود دو ماه پیش نیز این نهاد بین‌المللی گزارش داده بود که ۲۳.۷ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی کمیسیون عالی مبارزه با مواد مخدر را ایجاد کرد

Published

on

(Last Updated On: )

معاون سیاسی رئیس‌الوزرا در نشستی به مناسبت گشایش کمیسیون عالی مبارزه با مواد مخدر گفته است که امارت اسلامی در مبارزه با مواد مخدر موفق عمل کرده است.

با این حال، مولوی عبدالکبیر ارایه کشت بدیل به دهقانان را از مسوولیت‌های جامعه جهانی دانسته است.

آقای عبدالکبیر گفت: «امارت اسلامی به هیچ کسی اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان برضد کسی استفاده کند. به کسی اجازه نمی‌دهد که از افغانستان به‌خاطر قاچاق و یا جرایم بین‌المللی استفاده کند. در این بخش، همکاری کشورهای منطقه و جهان مهم است. ما باید به آن راهی تمرکز کنیم که کشورهای منطقه و جهان از ضرر مواد مخدر خودداری کنند.»

سرپرست وزیران امور داخله و دفاع ملی نیز در این نشست گفتند که امارت اسلامی متعهد به مبارزه جدی علیه مواد مخدر است.

آن‌ها تاکید کرده‌اند که در سه سال گذشته نزدیک به ۸۰ هزار عملیات در این بخش راه اندازی و بیش از ۲۰ هزار قاچاقبر بازداشت شده‌اند.

محمد یعقوب مجاهد گفت: «امروز که امارت اسلامی در این بخش پیشرفت کرده اما جهان در این بخش تاحدی زیاد خاموش است و مسوولیت خود را ادا نمی‌کند. خواست ما از آن‌ها این است که مسوولیت خود را ادا کنند.»

سراج‌الدین حقانی همچنان افزود: «جامعه جهانی هم کمک خود را در بخش معیشت بدیل با امارت اسلامی بکند.»

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه همچنان در این نشست گفت که ایجاد این کمیسیون و مبارزه جدی با مواد مخدر می‌تواند زمینه گسترش روابط جهان با نظام کنونی را فراهم کند.

این کمیسیون وظیفه هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و ارائه تسهیلات به دهقانان در زمینه کشت جایگزین را دارد وحدود ۲۷ اداره دولتی در این کمیسیون عضویت دارند.

از سویی هم، شماری از سخنرانان در این برنامه تاکید کردند که بارندگی‌ها و سیلاب‌های سال جاری بخش زراعت افغانستان را زیانمند ساخته و از جامعه جهانی خواستند تا در این بخش مردم افغانستان را همکاری نمایند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!