Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی‌ها از اخراج اجباری پناهجویان افغان از سوی ایران

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بر بنیاد گزارش‌ها روزانه دست کم ۳هزار مهاجر افغان از ایران به افغانستان بر می‌گردند ویا هم به گونه‌ی اجبار برگشتانده می‌شوند.

بررسی‌های وزارت مهاجرین نشان میدهد که از دو روزگذشته به این سو ۷هزار و ۵۰۰تن از سرحدات ایران وارد افغانستان شده اند.

بر بنیاد این معلومات نزدیک به ۶هزار تن به گونه‌ی اجباری از سوی دولت ایران به افغانستان برگشت داده شده اند.

کسانی که در پی تحولات سیاسی یا هم فقر و گرسنگی راه قاچاق و مهاجرت را به پیش گرفته اند اکنون با یک آینده‌ی نا معلوم روبرو اند، و اکنون روایت‌های تلخ از اخراج اجباری از کشور ایران دارند.

یک تن از برگشت خورده‌گان اجباری می‌گوید که:” از افغانستان که بیرون می‌شود دزدی باج‌گیری و چپاول شروع است. افغان گفته خیلی اذیت می‌کنند.”

یکی دیگری از برگشت خورده‌گان اجباری گفت:””در وقت برگشت هم اگر گیر آمدی او وقت هم ازت پول میگیرند خلاصه هر کار از دست شان بیاید به حق آدم انجام میدهند.”

آمار که وزارت مهاجرین نشر کرده، از دو روز گذشته به این‌سو ۷ هزار ۵۰۰مهاجر افغان از مرزهای ایران وارد افغانستان شده اند.

بر بنیاد این معلومات ۵ هزار و ۵۰۰تن آنان کسانی اند که به گونه‌ی اجبار از سوی دولت ایران به افغانستان اخراج شده اند.

حالا سوال این جاست که در این اواخر چه سبب شده تا نیرو های ایرانی دست به بد رفتاری، شنکجه و یا حتی به زنجیر کشیدن افغان‌های مهاجر بزنند.

آصفه ستانگزی، فعال حقوق مهاجرین در ایران می گوید که:”مسایل همچون سیلا آسای مهاجرین در ایران نبود ظرفیت برای پذیرش مهاجر تازه و مسایل دیپلوماتیک سبب آن شده تا بازگشت های اجباری افزایش یابد.”

کابل اما از تهران می‌خواهد به عنوان یک همسایه خوب و همچون سال‌های گذشته از افغان‌های مهاجر میزبانی کند.

معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌ورزد که در صورت برگشت شهروندان کشور از ایران، به همکاری وزارت مهاجرین تسهیلات برای رفاه زندگی آنان فراهم خواهد شد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی:”خواست امارت اسلامی و مردم از کشور ایران این هست که مثل سال های گذشته میزبان خوب باشد از مردم افغانستان، تا برگشت وضعیت خوب و نورمال در افغانستان.”

پس از تحولات اخیر و سقوط دولت پیشین میزان مهاجرت های قاچاقی افزایش چشم گیری داشته است؛ مهاجرت های که حتا بسیاری از افغان‌ها را به کام مرگ برده است.

رویداد های اخیر

سازمان ملل: بازگشت هزاران مهاجر افغان، بحران بشری را در افغانستان عمیق‌تر می‌سازد

بلوچ گفت که تنها در ماه اپریل، بیش از ۲۵۱ هزار افغان از ایران و پاکستان در شرایط نامساعد به کشور بازگشته‌اند که از این میان، بیش از ۹۶ هزار تن اخراج شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) هشدار داده است که با بازگشت ده‌ها هزار مهاجر افغان از کشورهای همسایه، افغانستان با بحرانی بشری‌ عمیق‌تر روبه‌رو است.

بابر بلوچ، سخنگوی، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان روز سه‌شنبه ۹ثور در یک نشست خبری در ژنیو گفت که این نهاد به‌طور عاجل به ۷۱ میلیون دالر برای کمک به مهاجرینی که به افغانستان باز می‌گردند، نیاز دارد. او افزود که این افراد پس از بازگشت، با شرایط بسیار دشوار روبه‌رو هستند.

بلوچ گفت که تنها در ماه اپریل، بیش از ۲۵۱ هزار افغان از ایران و پاکستان در شرایط نامساعد به کشور بازگشته‌اند که از این میان، بیش از ۹۶ هزار تن اخراج شده‌اند.

وی افزود که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد همچنان از حکومت‌های ایران و پاکستان می‌خواهد که بازگشت مهاجرین افغان باید داوطلبانه، ایمن و با کرامت باشد. او هشدار داد: «وادار ساختن یا تحت فشار قرار دادن افغان‌ها برای بازگشت، غیرقابل دوام است و می‌تواند ثبات منطقه را برهم زند.»

بلوچ ضمن قدردانی از کشورهای میزبان افغان‌ها گفت: «در حالی‌ که ما به چالش‌های اقتصادی و دیگر مشکلات این کشورها واقف هستیم، اما بارها نگرانی خود را ابراز داشته‌ایم که بازگشت اجباری افغان‌ها – صرف نظر از وضعیت حقوقی‌شان – می‌تواند برای آنان خطرات جدی در پی داشته باشد.»

او افزود که این نگرانی‌ها به‌ویژه در مورد زنان و دختران افغان بیشتر است، زیرا آن‌ها با محدودیت‌های فزاینده‌ای در زمینه‌های کار، آموزش و آزادی رفت‌وآمد در افغانستان مواجه هستند.

بلوچ همچنین خاطرنشان کرد که اقلیت‌های قومی و مذهبی، فعالان حقوق بشر و خبرنگاران نیز در بازگشت به کشور ممکن است با تهدیدهای جدی مواجه شوند.

او گفت که این نگرانی‌ها در کنار نیازهای شدید بشردوستانه، افزایش بیکاری، بلایای طبیعی و رویدادهای شدید اقلیمی، وضعیت را در داخل افغانستان وخیم‌تر ساخته است.

به گفته UNHCR، از سال ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۳.۴ میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته یا اخراج شده‌اند که بیش از ۱.۵ میلیون تن آن تنها در سال ۲۰۲۴ بوده است.

این نهاد افزود که این موج گسترده بازگشت، ظرفیت بسیاری از ولایت‌های افغانستان را فراتر از توان‌شان تحت فشار قرار داده و خطر بی‌جا شدن داخلی را افزایش داده است.

این نهاد همچنین هشدار داده که در کنار بازگشت‌ها، موارد جدیدی از مهاجرت به ایران و پاکستان نیز ثبت شده و خطر مهاجرت‌های غیرقانونی به اروپا افزایش یافته است.

براساس آمار UNHCR، در سال ۲۰۲۴ افغان‌ها ۴۱ درصد از کل ورودهای غیرقانونی از منطقه آسیا به اروپا را تشکیل داده‌اند و در صدر مهاجران قرار دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین برای عودت کنندگان افغان خیمه کمک کرد

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۱۰۰ هزار مهاجر افغان تنها در ماه اپریل به کشور بازگشته‌اند، بسیاری از آن‌ها در حالی برگشته‌اند که تنها لباس‌های بر تن خود را داشته‌اند.

Published

on

China tents
(Last Updated On: )

چین در چارچوب کمک‌های بشردوستانه‌اش، ۱۰۰ خیمه به مهاجرین افغان که از طریق مرز کندهار به کشور بازمی‌گردند، اهدا کرده است. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که روند اخراج گسترده افغان‌ها از پاکستان همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری شینهوا روز چهارشنبه (۱۰ثور) گزارش داد که به گفته محمد شعیب حقانی، رئیس جمعیت هلال‌احمر افغان در ولایت کندهار، این خیمه‌ها در ولسوالی تخت‌پول برای استفاده عودت کنندگان افغان آماده شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۱۰۰ هزار مهاجر افغان تنها در ماه اپریل به کشور بازگشته‌اند، بسیاری از آن‌ها در حالی برگشته‌اند که تنها لباس‌های بر تن خود را داشته‌اند.

چین در سال‌های اخیر در کنار خیمه‌ها، کمک‌های متنوع دیگری از جمله دوا، لباس‌های زمستانی، کمپل و مواد غذایی را نیز به مردم افغانستان فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کرده‌اند.

در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاش‌های صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نموده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!