رویداد های اخیر
نگرانی خانوادههای نیازمند در کابل با فرا رسیدن فصل زمستان

همزمان با نزدیک شدن فصل زمستان، شماری از خانوادههای نیازمند در کابل نگران بدتر شدن وضعیت زندگی شان هستند.
این خانوادهها میگویند با آنکه فصل سرما فرا رسیده است اما تاکنون به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانسته اند برای گرم ساختن خانههای شان مواد سوخت خریداری کنند. به گفته آنان، افزون بر سایر مشکلات حتی برای تهیه مواد اولیه توانایی اقتصادی ندارند.
عبدالله سرپرست خانواده ده نفری در کابل است و این روزها به دلیل مشکلات اقتصادی، پیشبرد امور زندگی برایش دشوار شده است.
او میگوید با آنکه با مشکلات سخت اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، اما نسبت مریضی که دارد توانایی کار کردن را نیز از دست داده است.
سمیه، دختر عبدالله که صنف دوم مکتب است از جبر روزگار چنین حکایتی دارد: «هشت صبح مکتب میروم و بعد از مکتب خریطه فروشی میکنم.»
حبیبه، همسر عبدالله نیز گفته است: «برای پخته کردن غذا در خانه از کاغذ و پلاستیک استفاده میکنم و شوهرم مریض است و کار هم کرده نمیتواند. دنبال کار هستیم ولی دراین شرایط کار پیدا کردن مشکل است.»
در همین حال، مسوولان وزارت اقتصاد با آنکه مشکلات اقتصادی در کشور را میپذیرند، اما تأکید دارند که برای مهار وضعیت و بهبود اوضاع اقتصادی مردم برنامههای را روی دست دارند.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «امارت اسلامی افغانستان برای غلبه بر مشکلات اقتصادی و ریشهکن ساختن فقر، برنامههای مختلف را روی دست دارد از جمله توسعه صادرات، تقویت موقعیت ترانزیتی افغانستان، حمایت از پروژههای منطقهای و همچنین توسعه تجارت با کشورهای همسایه و منطقه و در نهایت راه اندازی پروژههای کلان اشتغالزا در داخل کشور از عمدهترین این برنامهها میباشد.»
بربنیاد آمار نهادهای بینالمللی، حدود ۲۸ میلیون شهروند افغانستان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و نیازمند کمکهای بشری اند.
این در حالی است که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان نیز ادامه دارد و این مسئله میتواند بحران بشری در افغانستان را گسترش دهد.
رویداد های اخیر
حقانی: اقدام اخیر مسکو گام مهم برای پذیرش واقعیتهای سیاسی افغانستان است

سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان و دیمیتری ژیرنوف، سفیر آن کشور در کابل از اقدامات اخیر مسکو در مورد افغانستان قدردانی کرده و آن را «گام مهم در جهت پذیرش واقعیتهای سیاسی افغانستان» دانسته است.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله از این دیدار امروز (چهارشنبه) خبر داده و گفته است که دو طرف بر ارتقای روابط دیپلوماتیک تا سطح سفارتخانهها و تعهد به همکاریهای متقابل در زمینههای امنیتی و تجاری تأکید کردهاند.
به گفته قانع، در این دیدار دو طرف نیز درباره همکاریهای امنیتی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و منطقه و تقویت روابط میان دو کشور تحث نمودند.
رویداد های اخیر
کابلوف از برگزاری نشست ویژه آغاز کار کمیسیون دوجانبه میان روسیه و افغانستان خبر داد

ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل گفته است که در حاشیه مجمع کازان، یک نشست ویژه برای آغاز کار کمیسیون دوجانبه دائمی میان روسیه و افغانستان برگزار خواهد شد.
وزارت خارجه در خبرنامهای امروز (چهارشنبه) به نقل از آقای کابلوف نوشته که گسترش روابط با افغانستان برای روسیه مهم است و به همین منظور، مسکو اقداماتی انجام داده تا موانع موجود در مسیر توسعه روابط برطرف شود.
در این نشست، آقای متقی همچنان از اقدام اخیر روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه ابراز امتنان کرد و گفت که امارت اسلامی به زودی دیپلوماسی به سطح سفیر به مسکو معرفی خواهد کرد.
دو طرف نیز در مورد ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه، گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری و برخی مسائل منطقهای گفتگو کردهاند.
گفتنی است که شانزدهمین مجمع بینالمللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» به تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار میشود و در این مجمع، محصولات و کالاهای افغانستان به نمایش گذاشته خواهند شد.
رویداد های اخیر
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر میتواند بدتر شود.

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهندهگان افغان ماهر که در بخشهای معدن، زراعت و سایر بخشها در این منطقه فعالیت میکنند، صادر کند.
روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر میتواند بدتر شود.
اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که بهدلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمیآید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته هستند.
وی افزود که تصمیم به اخراج پناهندهگان افغان تاثیرات شدیدی بر بخشهای زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.
با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سلطان عمان با پوتین دیدار میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان