رویداد های اخیر
نگرانی داکتران بدون مرز از وضعیت قربانیان جنگ در شهر لشکرگاه

داکتران بدون مرز امروز (سه شنبه ۱۲اسد) هشدار میدهند که با دامنه جنگ در شهر لشکرگاه رسیدگی به زخمیان جنگ دشوار شده است.
این درحالی است که جنگ در شهر لشکر گاه میان نیروهای دولتی وطالبان وارد ششمین روز خود شده است٬ نیروهای دولتی توانسته اند که جلو پیشرفت طالبان را بگیرند مگرمشکل در شهر لشکرگاه تنها درگیری میان دو طرف نیست٬ مشکل گیر ماندن مردمان ملکی در ساحه جنگ است.
گفته شده است که در جریان درگیری به خانههای مسکونی و غیرنظامیان هم آسیب جدی رسیده است.
سازمان داکتران بدون مرز میگوید، رسیدگی به زخمیان جنگ دشوار شده است، این سازمان در اعلامیهیی گفته است که تیم داکتران بدون مرز مستقر در شهر لشکرگاه در یک روز تنها ۱۰ عمل جراحی را در مرکز درمانی بُست روی کسانی انجام داده اند که در جنگ زخمی شده بودند.
در اعلامیه به نقل از سارا لیهی؛ هماهنگ کننده پروژه بخش هلمند سازمان داکتران بدون مرز آمده است که در بسیاری بخشهای پرجمعیت لشکرگاه شلیکهای بیوقفه، حمله هوایی و راکتی صورت گرفته است و خانههای مسکونی مورد حمله قرار گرفته است و شمار زیادی مردم از اثر این حملات زخم برداشتهاند٬ رسیدن جنگ به محدوده شهر، باعث شده است که کارمندان این نهاد نتوانند از خانه بیرون شوند. این وضعیت بسیار خطرناک است و زندگی به بنبست رسیده است.
به گفته او، ماهها وضعیت وخیم بود ولی اکنون وضعیت وخیمتر شده است.
براساس آمار، از سوم ماه می تا ۳۱ جولای داکتران بدون مرز در هلمند ۴۸۲ زخمی داشتند که تقریباً ۹۲ درصد آنان در حملههای موشکی و یا برخورد گلوله زخمی شده اند و یک چهارم، یعنی ۲۶ درصد آنان زیر ۱۸ سال بودند٬ این رقم شمار کلی مجروحان جنگ نیست٬ افراد درمان شده تنها بخشی از شمار واقعی زخمیان جنگ استند.
سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان اعلام کرده اند که جنگ در هلمند به بنبست برخورده است و مردم و کارمندان این سازمان در خانههایشان گیرمانده اند.
داکتران بدون مرز افزوده اند که از انجام کار زیاد خستهاند و رسیدگی به این همه زخمیان بسیار دشوار و سخت است، مگر ارایه خدمات بهداشتی در هلمند را ادامه خواهد داد.
این سازمان همچنان افزوده است که هرچند شفاخانهها باز است، اما دسترسی مردم به آن بسیار دشوار شده است.
رویداد های اخیر
هیأتی از افغانستان در یک نمایشگاه بینالمللی در ایران اشتراک میکند

مقامهای ایرانی میگویند که قرار است یک هیأت ۲۰۰ نفری، از مقامهای دولتی و بخش خصوصی افغانستان در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی ایران اشتراک کنند.
در همین حال، مسوولان امارت اسلامی حضور تاجران افغان را در این نمایشگاه مهم میدانند و میگویند که با به نمایش گذاشته شدن تولیدات داخلی، برای کالاهای افغانستان بازاریابی خوب میشود.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «همکاریهای اقتصادی بین بخش خصوصی و دولتی افغانستان و ایران به نفع هر دو کشور است.»
آقای نظری افزود: «سفر هیأت بلندپایه امارت اسلامی به ایران میتواند تاثیرکننده گسترش مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشد.»
از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایهگذاری کشور گفته است که در این نمایشگاه ۸۰ غرفه به تاجران افغان اختصاص داده شده و در آن تولیدات زراعتی، سنگهای قیمتی و دیگر تولیدات به نمایش گذاشته میشود.
شماری از آگاهان همچنان گفتهاند که اشتراک افغانستان در نمایشگاههای منطقهای و بینالمللی مهم است و میتواند منجر به تقویت روباط اقتصادی با کشورها شود.
این در حالی است که ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان است و حجم تجارت دو کشور به بیش از ۳ میلیارد دالر در سال میرسد.
رویداد های اخیر
عبدالله یوف: ۱۴ کیلومتر کار لولهگذاری پروژه تاپی در هرات انجام شده است

بگنج عبدالله یوف، رئیس پروژه تاپی در افغانستان با نور احمد اسلام جار، والی هرات دیدار کرده و از تسریع روند لولهگذاری این پروژه در این ولایت خبر داده است.
دفتر والی هرات در خبرنامهای امروز (پنجشنبه) گفته که عبدالله یوف گزارش مختصری از پیشرفت کار پروژه تاپی را با آقای اسلام جار شریک کرده است.
براساس خبرنامه، رئیس پروژه تاپی ضمن تقدیر از همکاری اداره محلی هرات در فراهم کردن تسهیلات لازم اعلام نموده که ۱۴ کیلومتر کار لولهگذاری انجام شده و در کنار این، ۲۴ کیلومتر مسیر این پروژه نیز هموارکاری شده است.
در این نشست، والی هرات نیز از تلاشهای مسوولان پروژه تاپی در پیشبرد امور کاری این پروژه استقبال نمود و از همکاری همه جانبه اداره محلی در فراهم کردن تسهیلات لازم برای پیشرفت سریع کار به رئیس پروژه تاپی در افغانستان اطمینان داد.
رویداد های اخیر
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان
دوطرف در این دیدار، بر اهمیت ادامه همکاری برای رسیدگی به نیازهای عاجل مردم افغانستان تاکید کردهاند.

طارق علی بخیت؛ نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان با هیات جاپانی به ریاست کامدا ماسایوکی؛ معاون امور خارجی وزارت خارجه جاپان درباره افغانستان دیدار و گفتگو کرده است.
سازمان همکاری اسلامی در خبرنامهای گفته است که این دیدار بیشتر بر وضعیت کنونی افغانستان متمرکز بوده و راههای افزایش همکاریهای بشردوستانه میان این سازمان و جاپان به بررسی گرفته شده است.
بر بنیاد این خبرنامه، دوطرف در این دیدار، بر اهمیت ادامه همکاری برای رسیدگی به نیازهای عاجل مردم افغانستان تاکید کردهاند.
این در حالی است که این دیدار در دفتر نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان، در جده عربستان سعودی صورت گرفته است.
در این خبرنامه آمده است که سرقنسول و معاون سرقنسول جاپان در جده نیز در ترکیب این هیات شامل بودهاند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
تجارت2 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند