رویداد های اخیر
نیازمندان در ننگرهار نیز از کمکهای رمضانی بنیاد بیات مستفید شدند

بنیاد بیات در ادامه کمکهای رمضانیاش این بار به نیازمندان و فقرا در ولایت ننگرهار بسته های مواد خوراکی توزیع کرد.
مسئولان بنیاد بیات تاکید میکنند که این کمکها بر اساس یک سروی شفاف به نیازمندان صورت میگیرد. این کمکها شامل آرد، برنج و روغن میشود و قرار است بنیاد بیات به اینگونه کمکهایش در ولایتهای مختلف ادامه دهد.
حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات میگوید: «به ادامه کمکهای بنیاد بیات بخاطر ماه مبارک رمضان که در ولایات مختلف ما توزیع داشتیم، امروز خوشبختانه یک مقدار مواد غذایی را که شامل آرد، روغن و برنج میشود در شهر جلال آباد توزیع میکنیم. لیست مستحقین قبلاً از طرف تیم بنیاد بیات آماده شده بود. کمکهای ما در ولایات و شهر کابل ادامه دارد.»
مسئولان محلی ننگرهار هم از سایر نهاد های کمک رسان میخواهند که مانند بنیاد بیات در این ماه مبارک رمضان دست نیازمندان را بگیرند.
محمد آصف رحمانی، نماینده ریاست اقتصاد ننگرهار میگوید: «چنین بنیاد ها که مواد خوراکی کمک میکنند، باید با ریاستهای ولایتی هماهنگی کنند. آنها همکاری کامل میکنند.»
عطاءالله ساحل، مسئول شرکت مخابراتی افغان بیسیم در ننگرهار میگوید: «الحمدلله پروسه بسیار شفاف بود. ما نقاط مختلف شهر را سروی کردیم و افراد مستحق را شناسایی نمودیم.»
شماری از دریافت کنندگان این کمکها از بنیاد بیات قدردانی میکنند و از سایر نهاد ها هم میخواهند که به آنان کمک کنند.
جمع گل، یکی از دریافت کنندگان کمک میگوید: «الحمدلله بسیار خوشحال هستم. من از آنها راضی هستم. الله از آنها راضی باشد.»
قندی گل، یکی دیگر از دریافت کنندگان کمک میگوید: «با مشکلات زیادی مواجه هستم. یک پسر ام معیوب است. خودم چهارده سال میشود که بیوه هستم. کسی نیست که برایم کار کند.»
بنیاد بیات نه تنها در ماه مبارک رمضان، بلکه هنگام حوادث طبیعی مانند سیلابها و زلزله نیز دست نیازمندان را میگیرد. این بنیاد در نزدیک به دو دهه اخیر هزاران خانواده را کمک کرده و در بخش های بازسازی شفاخانه ها و مراکز صحی و تعلیمی نقش فعال داشته است.
رویداد های اخیر
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم

طلال چودری، وزیر دولت در امور داخله پاکستان، میگوید آنعده مهاجرین افغان که دارای کارت اقامت «پیاوآر» هستند، تا ۳۰ جون به گونه داوطلبانه به کشور شان برگردند، درغیر آن اخراج خواهند شد.
چودری به جیونیوز گفته است: «پناهندگان افغان مهمان ما بودند و هستند. آنها با عزت و احترام کامل بازگردانده میشوند.»
پاکستان در حال حاضر مهاجرین غیرقانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان را اخراج میکند و روزانه هزاران تن به کشور شان بر میگردند.
قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که برگشت مهاجرین باید به گونه داوطلبانه باشد، نه اجباری.
به گفته وی، با وجود اعلام پاکستان مبنی بر اخراج مهاجرین غیرقانونی، در برخی موارد مهاجرین دارای اسناد نیز بازداشت شده اند.
چودری اما این موضوع را رد کرده است.
او گفت: «این یک روند ساختارمند و انسانی است. هیچ هرج و مرجی وجود ندارد. مهماننوازی ما همیشه برای شهروندان افغان وجود داشته است.»
چودری تاکید کرد که افغانهایی که میخواهند به پاکستان سفر کنند، باید ویزه داشته باشند.
رویداد های اخیر
تجارت افغانستان با هند از طریق واگه پاکستان با بسته شدن مرز متوقف شد

با اعلام پاکستان مبنی بر تعلیق تجارت با هند، صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه نیز متوقف شده است.
تنش تازه میان هند و پاکستان در پی کشته شدن ۲۶ نفر در یک محل توریستی در کشمیر زیر اداره هند، به میان آمده است.
روزنامه هندوستان تایمز امروز جمعه در مطلبی نوشته است که تعلیق تجارت بر اقتصاد محلی، به ویژه تاجران و صنایع کوچک که معیشت آنها تا حد زیادی به این تجارت بستگی دارد، تأثیر خواهد گذاشت.
به گفته این روزنامه، راه واگه تنها مسیر زمینی مجاز برای تجارت بین هند و پاکستان بوده و برای واردات از افغانستان بسیار مهم است.
در آگست ۲۰۱۹، زمانی که هند وضعیت ویژه کشمیر را لغو کرد، پاکستان تمام روابط تجارتی خود با هند را متوقف کرد. پاکستان همچنین هند را از صادرات کالاها به افغانستان منع کرده بود، اگرچه واردات ازقبیل میوههای خشک، حتی پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به طور عادی ادامه یافت.
رویداد های اخیر
هیأتی از افغانستان در یک نمایشگاه بینالمللی در ایران اشتراک میکند

مقامهای ایرانی میگویند که قرار است یک هیأت ۲۰۰ نفری، از مقامهای دولتی و بخش خصوصی افغانستان در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی ایران اشتراک کنند.
در همین حال، مسوولان امارت اسلامی حضور تاجران افغان را در این نمایشگاه مهم میدانند و میگویند که با به نمایش گذاشته شدن تولیدات داخلی، برای کالاهای افغانستان بازاریابی خوب میشود.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «همکاریهای اقتصادی بین بخش خصوصی و دولتی افغانستان و ایران به نفع هر دو کشور است.»
آقای نظری افزود: «سفر هیأت بلندپایه امارت اسلامی به ایران میتواند تاثیرکننده گسترش مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشد.»
از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایهگذاری کشور گفته است که در این نمایشگاه ۸۰ غرفه به تاجران افغان اختصاص داده شده و در آن تولیدات زراعتی، سنگهای قیمتی و دیگر تولیدات به نمایش گذاشته میشود.
شماری از آگاهان همچنان گفتهاند که اشتراک افغانستان در نمایشگاههای منطقهای و بینالمللی مهم است و میتواند منجر به تقویت روباط اقتصادی با کشورها شود.
این در حالی است که ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان است و حجم تجارت دو کشور به بیش از ۳ میلیارد دالر در سال میرسد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
تجارت2 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
اخبار ساحوی1 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی1 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند