Connect with us

تجارت

هزاران فابریکه در کشور با سرنوشت نامعلوم روبرو است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مسوولان اتاق صنایع و معادن میگویند که اگر پول‌های منجمد شده افغانستان که حدود دو نیم میلیارد دالر آن مربوط به سکتور خصوصی است آزاد نشود هزاران فابریکه در کشور بسته خواهد شد.

تجاران می افزایند که دیگر نمیتوانند مواد خام تهیه کنند و فعالیت‌های شان به مشکلات روبرو شده است.

شیر باز کمین زاده، رییس اتاق صنایع و معادن، در این باره گفت:” ما نمی‌توانیم دیگر این حالات را تحمل کنیم، زیرا جهان با ملت افغان ظلم میکند، اگر نشد در سازمان ملل برای دریافت حقوق خود عریضه خواهیم کرد.”

اعضای سکتور خصوصی میگویند که از میلیاردها دالر مسدود شده افغانستان حدود دونیم میلیارد آن مربوط سکتور خصوصی است که باید آزاد شود.

سخي احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن، افزود:” ما و مردم افغانستان خوب میدانیم که کی مشکل را ایجاد کرده است؟ و امیدواریم که خود شان حل کنند.”

مسوولان شرکت‌های لوژستیکی میگویند که نهادهای بین المللی بیش از صدها میلیارد افغانی به آنها بدهکار است .

محمد باز غیرت، نماینده شرکت‌های لوژستیکی، در این باره گفت:”ما با مردم خود کار کردیم، ما خدمات ارایه کردیم، پول مان مانده، زیرا پول افغانستان منجمد شده است،  آرزو داریم این پول‌ها آزاد شود.”

امارت اسلامی، جامعه جهانی را مسوول بحران کنونی در کشور میداند.

انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این باره گفت:”ما از جامعه جهانی بار بار خواستیم، مگر آنها پول ملت را مسدود کرده، ملت به آن نیاز دارد…”

آگاهان اقتصادی میگویند که جامعه جهانی باید پول‌های افغانستان را آزاد کند و سهولت‌ها را برای سکتور خصوصی به بار آورد.

سید عظم منگل، کارشناس مسایل اقتصادی، در این باره گفت:”ما میبینیم که مشکل هر روز گسترده‌تر میشود و عامل آن جامعه جهانی است که همه نظام اقتصادی افغانستان را تحریم کرده است. آنها مسوول استند.”

 اعضای سکتور خصوصی میگویند که اگر حکومت به خواست‌های آنان توجه نکند مجبور میشوند به محاکم بین المللی مراجعه کنند.

تجارت

پاکستان جرگه جدید ۲۶ نفری را برای گفتگوهای مرزی در افغانستان ایجاد کرد

منابع گمرکی گفته‌اند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه می‌شود.

Published

on

Trucks at Torkham
(Last Updated On: )

پس از آنکه دور اول مذاکرات هفته گذشته به بن بست رسید، مقامات پاکستانی جرگه جدید ۲۶ عضوی را برای گفتگوهای بیشتر در افغانستان بر سر بازگشایی مرز تورخم تعیین کرده اند.

گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پوسته امنیتی در جانب افغانستان مخالفت کردند.

منابع به روزنامه دان پاکستان گفتند که جرگه جدید متشکل از ۲۶ عضو خواهد بود، از جمله بزرگان قومی با تجربه و با نفوذ و تاجران محلی که اکثراً اعضای اتاق تجارت و صنایع خیبر هستند.

منابع به دان گفتند که مذاکرات ممکن امروز دوشنبه (۱۷ مارچ) از سر گرفته شود.

گذرگاه کلیدی تورخم امروز دوشنبه برای بیست و چهارمین روز بسته ماند و این موضوع نگرانی‌ها را در میان تاجران دو کشور افزایش داده است.

این گذرگاه در پی افزایش تنش میان نیروهای مرزی دو طرف بسته شد.

منابع گمرکی گفته‌اند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه می‌شود و افزودند که طی ۲۰ روز اول، حدود ۶۰ میلیون دالر خسارت وارد شده است.

گذرگاه تورخم تردد روزانه حدود ۱۰ هزار نفر به افغانستان را تسهیل می‌کند و یک مسیر تجارتی کلیدی بین دو کشور است. بیش از ۵ هزار لاری در حال حاضر در نزدیکی آن متوقف اند.

Continue Reading

تجارت

علاقمندی سرمایه‌گذاران اوزبیکستانی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان

در این دیدار، سرمایه‌گذاران ازبکستانی علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که معین این وزارت با سرمایه‌گذاران ازبکستانی دیدار کرده است. 

در این دیدار، سرمایه‌گذاران ازبکستانی علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند.

شماری از سرمایه‌گذاران ازبکستانی به کابل آمده و مقام‌های وزارت صنعت و تجارت در مورد سرمایه گذاری‌ در افغانستان گفتگو کرده اند. این سرمایه گذاران در دیدار با معین وزارت صنعت و تجارت، علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند. 

احمدالله زاهد نیز بر حمایت همه‌جانبه و تأمین امنیت برای سرمایه‌گذاران تاکید کرده است.

شماری از سرمایه‌گذران نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند نقش مهم در رشد اقتصاد کشور داشته باشند و امارت اسلامی نیز تلاش‌ها را برای جلب سرمایه‌گذاری بیشتر سازد.

آگاهان اقتصادی نیز باور دارند که هرچه سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر شود به همان میزان اقتصاد ملی کشور تقویت خواهد شد مشروط بر این که نهادهای مربوط بتوانند توجه سرمایه‌گذاران زیادی را به افغانستان جلب کرده تا آنان سرمایه‌گذاری کنند.

از سوی دیگر، سرپرست وزارت معادن و پترولیم با شرکای شرکت گرین تری روسیه و ایران دیدار کرده است. این سرمایه گذاران نیز علاقمندی شان‌را برای سرمایه‌گذاری در معدن سرب ولایت غور ابراز کرده اند، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز وعده همکاری‌های لازم را داده است.

Continue Reading

تجارت

در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر از طریق دهلیزهای هوایی تجارت صورت گرفته است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر امریکایی از طریق دهلیزهای هوایی کشور صادرات و واردات انجام شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی این وزارت می‌گوید که ارزش صادرات در این سال به ۱۲۵ میلیون دالر و ارزش واردات به ۱۶۷ میلیون دالر می‌رسد.

وی می‌افزاید که اقلام مهم صادراتی کشور را میوه های خشک، زعفران، انجیر خشک و تازه، عناب، جلغوزه سیاه و صنایع دستی تشکیل می‌دهد و اما اقلام عمده وارداتی انواع دواها و وسایل برقی می‌باشد.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت تاکید می‌کند که این صادرات از طریق میدان های هوایی کابل، کندهار و بلخ به کشورهای امریکا، آلمان، چین، هند، بریتانیا، افریقای جنوبی، اتریش، امارات متحده عربی و برخی کشورهای دیگر انجام شده است.

دهلیزهای هوایی یکی از راه های مطمئن برای صادرات افغانستان دانسته می‌شود که به باور آگاهان، با ایجاد آن، اقتصاد و تجارت کشور از گروگان برخی کشورهای همسایه به ویژه پاکستان نجات داده شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!