صحت
هشدار سازمان جهانی صحت از فروپاشی سیستم صحی افغانستان

سازمان جهانی صحت از فروپاشی زودهنگام سیستم صحی و وقوع فاجعه انسانی در افغانستان هشدار می دهد.
این سازمان اعلام کرده که سیستم صحی در افغانستان در حال از بین رفتن است و اگر توجه فوری نشود افغانستان با فاجعه انسانی زود هنگام مواجه خواهد شد.
رییس این سازمان در سفرش به کابل میگوید، که بر اساس اصول بی طرفی و استقلال سازمان ملل متحد، به منظور نجات میلیونها افغان به تلاشهای شان ادامه میدهند.
تدروس آدهانوم، رییس سازمان جهانی صحت، در این باره گفت:” کاهش حمایت مالی دونرها از بزرگترین پروژههایی صحی افغانستان و سهم بندی، هزاران مرکز صحی در این کشور را فاقد بودجه کرده است. در حال حاضر تجهیزات طبی نیاز است و به کارمندان معاش داده نشده است. و شمار زیادی از این مراکز صحی تعطیل شده اند و در حال حاضر تنها ۱۷ درصد از مراکز صحی در افغانستان فعال استند.”
از سوی هم، عمده فروشان ادویه در کابل میگویند که بسته بودن سرحدات باعث شده تا میزان دواهای اولیه ۴۰ درصد کاهش پیدا کند.
ادویه فروشان میگویند که از یک ماه به این سو افغانستان با کمبود دوا رو برو شده است.
مسیح، یک دوا فرش، در این باره گفت:”تمام مرزهای زمینی و هوایی بسته است و ما با کمبود دارو روبرو استیم داروهای قلبی فشار سرطانی نداریم و حالا نمیاید.”
زاهد الله، دوا فروش دیگر در این باره گفت:”مرزها بسته است هر روز که میگذرد دارو کم شده میرود و دارو که نباشد قیمتها هم بلند میشود.”
این هشدارها درباره فروپاشی سیستم صحی افغانستان در حالی مطرح میشود که رییس سازمان صحی جهان، در راس یک هیات برای بررسی وضعیت صحی به کابل آمده بود.
صحت
ایتالیا کارزار واکسیناسیون آبله میمون را آغاز کرد

به گزارش رویترز، کشور ایتالیا امروز دوشنبه، ۸ آگست، کارزار واکسیناسیون «آبله میمون» را در سراسر این کشور آغاز کرد.
کارزار واکسیناسیون این ویروس در این کشور در حالی راهاندازی میشود که مقامهای صحی این کشور از کمبود واکسن در سراسر جهان خبر میدهند.
به گفته وزارت صحت ایتالیا، ۵۴۵ مورد ابتلاء به آبله میمون تاکنون دراین کشور گزارش شده است که اولین دوزهای واکسن آبله میمون در شفاخانه Spallanzani که در پایتخت این کشور موقعیت دارد، تطبیق خواهد شد.
اولین مورد آبله میمون در این کشور به تاریخ ۲۰ ماه می ۲۰۲۲ به ثبت رسید.
این درحالیست که سازمان جهانی صحت شیوع آبله میمون را یک «وضعیت اضطراری جهانی» در ماه جون سال روان میلادی اعلام کرد.
صحت
بیش از چهار صد تن در ولسوالی سپیره خوست به کولرا مبتلا شده اند

بر اساس آمار ریاست صحت عامه ولایت خوست در ده روز گذشته بیش از چهار صد تن به مرض کولرا متبلا شده اند.
به گفته مسئولان، تاکنون هشت تن جان بر اثر ابتلا به مرض کولرا باخته اند.
بیشتر مبتلایان به این مرض زنان و کودکان هستند و برعلاوه ولایت خوست این مرض به ولسوالی های گیان و برمل ولایت پکتیکا نیز سرایت کرده است.
زلزله مرگبار اخیر و بی خانمان شدن مردم دلیل اصلی شیوع این مریضی خوانده میشود.
عبدالله نور، باشنده ولسوالی سپیره، گفت: “به ما باید کمک صورت گیرد. کشورهای خارجی به ما باید کمک کنند چون خساره مند شده ایم.”
ریاست صحت عامه اما تاکید میکند که تلاش ها برای کنترول این مرض به گونه ای جدی جریان دارد وتیم های سیار به شدت کار میکنند.
داکتر فضل کریم، رییس صحت عامه ولایت خوست، گفت که چهل تیم سیار صحی به قریه ها فرستاده شده اند تا مریضان را تداوی کنند.
پیشتر یونیسف یا اداره حمایت از کودکان سازمان ملل نیز از شیوع مرض کولرا در ولسوالی سپیره خوست ابراز نگرانی کرده بود. پس از ولسوالی گیان ولایت پکتیکا ولسوالی سپیره در پی زلزله خسارت هنگفت مالی و جانی را متقبل شده بود.
صحت
خالکوبی نانو؛ ابزار جدیدی که سلامت انسان را تحت نظر میگیرد

محققان موسسه علوم و فناوری پیشرفته (KAIST) واقع در جنوب غربی سئول، کره جنوبی، روی جوهر خالکوبی الکترونیکی کار میکنند که میتواند مانند یک الکترود زیستی عمل کند و مشکلات مربوط به سلامتی را تشخیص دهد. در واقع این خال کوبی با جوهر الکترونیکی به عنوان ابزاری برای نظارت بر سلامت استفاده میشود.
در صورت موفقیت پروژه این تیم علمی کره جنوبی، به زودی میتوان از خالکوبیهای مبتنی بر فناوری «نانو» به عنوان دستگاه نظارت بر سلامت استفاده کرد و افرادی که آن را انجام میدهند میتوانند از این دستگاه استفاده کنند و هشدارهای سلامتی را دریافت کنند.
این ابزارهوشمند جدید به دستگاه الکتروکاردیوگرام (ECG) و سایر حسگرهای زیستی متصل است و میتواند ضربان قلب بیمار و سایر اجزای مرتبط با سلامتی از جمله سطح گلوکز و لاکتات را کنترل کند و اطلاعات لازم را برای کاربر ارسال کند.
هدف محققان از توسعه این فناوری استفاده از خالکوبی به عنوان الکترودهای بیولوژیکی برای نظارت بر سلامت است.
استیو پارک، مدیر این پروژه تحقیقاتی می گوید: «درآینده نزدیک، این دستگاه میتواند به عنوان یک تراشه بیسیم یکپارچه عمل کند و سیگنالهای بدن را به یک دستگاه خارجی ارسال کند.
لازم به ذکر است که این پروژه در حال حاضر در مرحله توسعه است و تیم تحقیقاتی کره جنوبی امیدوار است اولین نمونه جوهر الکترونیکی مجهز به فناوری نانو به مرحله آزمایش ایدهای که محققان دنبال میکنند، میتواند برای بسیاری از افرادی که روی بدن خود خالکوبی میکنند جالب باشد و به آنها کمک کند تا نظارت دقیق و به موقع بر سلامت خود داشته باشند.
-
صحت2 روز ago
ایتالیا کارزار واکسیناسیون آبله میمون را آغاز کرد
-
تجارت5 روز ago
اتاق تجارت: صادرات میوه تازه افغانستان امسال افزایش یافته است
-
جهان4 روز ago
مسوول تولید برنامه موشکی تایوان بر اثر سکته قلبی درگذشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سیلوی نانپزی بلخ پساز ۲۵ سال دوباره فعال میشود
-
جهان5 روز ago
رعد و برق چهار نفر را در نزدیکی کاخ سفید زخمی کرد
-
جهان3 روز ago
تصادم بس در کرواسی ۱۲ کشته و ۳۲ زخمی برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افزایش سیاحت داخلی از ولسوالی شولگره ولایت بلخ
-
رویداد های اخیر3 روز ago
آغاز کار ساخت سرک اتصالی ساحه وزیر محمد اکبرخان تا شیرپور