Connect with us

رویداد های اخیر

هشدار میلر از احتمال وقوع جنگ‌های داخلی در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: سرطان ۹, ۱۴۰۰)

جنرال سکات میلر، فرمانده کل نیروهای خارجی و ناتو در افغانستان هشدار میدهد که مسلح شدن نیروهای خیزش مردمی در افغانستان میتوانند باعت وقوع جنگ‌های داخلی شود.

میلر روز گذشته (سه شنبه، ۸ سرطان) در یک کنفرانس خبری در کابل گفت که اگر طالبان به حملات شان ادامه بدهد، امریکا به حمایت نیروهای افغان ادامه خواهند داد.

میلر می گوید که تصمیم برگشت دوباره وجود ندارد، اما انعطاف در تصمیم خروج امکان دارد.

او در این باره گفت:”چیزی را که ما انجام داده می‌توانیم گزینه‌های است که برای دیگران قرار می دهیم اگر دستورهای تغییر کند ما توانایی آن را داریم که انعطاف پذیر باشیم.”

وی تاکید می کند که طالبان نباید از راه جنگ برای گرفتن قدرت تلاش کنند.

 وی هشدار میدهد که اگر طالبان به حملات شان ادامه بدهند، بر اساس توافقنامه دوحه از نیروهای افغان حمایت می کنند و به حملات هوایی بر ضد طالبان ادامه خواهند داد.

میلر افزود:” برای طالبان گفتم که عملیات‌های تهاجمی شان را متوقف بسازند تا حمله‌های هوایی ما به صفر برسد. من هنوز هم صلاحیت و توانایی این را دارم که از نیرو های افغان و از خود مان پشتیبانی و دفاع کنم.”

از سوی هم فرمانده پیشین نیروهای خارجی در افغانستان نیز نگران جنگ‎‌های داخلی است، اما می‌گوید که فرصت با ثبات ساختن اوضاع وجود دارد.

دیوید پترویس، فرمانده پیشین نیرو های خارجی در افغانستان، در این مورد میگوید: “در حقیقت هنوز هم فرصت برای ثبات وضعیت وجود دارد که نیروهای ناتو، ایالات متحده امریکا و دولت افغانستان با یک طرح مشترک تصمیم بگیرند که ساحات مشخصی را که طالبان و دیگر شورشیان حضور دارند ترک می کند اما از ساحات دیگر دفاع می کنند.”

از سوی دیگر شهاب الدین دلاورعضو هییت گفتگو کننده طالبان جنگجویان این گروه را به نبرد فرا می‌خواند و جنگ افغانستان را به باور خودش جهاد مقدس می داند.

دلاور در این باره گفت:” من خو می‌گویم برای شما که از جهاد امروزی کده دیگر هیچ جهاد دیگر نیست و پس از صحابه و تابعین در تاریخ دیگر این چنین جهاد نیست. و این جهاد خالص برای کسانی مانده که امروز دستار بندی می کنیم.”

قرار است ماموریت اسکات میلر در افغانستان تا چند روز دیگر به پایان برسد و یک جنرال دیگر امریکایی جانشین وی شود.

این در حالی است که درگیری‌ها میان نیروهای افغان و طالبان در سراسر کشور شدت یافته و در این اواخر چندین ولسوالی میان نیروهای افغان و طالبان دست بدست شده اند.

رویداد های اخیر

بنیاد معارف ترکیه: در صورت بازگشایی مکاتب دخترانه، خدمات آموزشی را برای آنان فراهم می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۰, ۱۴۰۲)

مسوولان بنیاد معارف ترکیه در افغانستان می‌گویند هر زمانیکه درب مکاتب به روی دختران باز شود، آنان آماده‌اند تا مانند گذشته عرضه خدمات آموزشی را برای دختران بالاتر از صنف ششم فراهم کنند.

رییس عمومی این بنیاد در نشست ارایه کارکرد‌های این بنیاد در افغانستان می‌گوید که با مقام‌های دولت سرپرست به منظور چگونگی بازشدن درب مکاتب به روی دختران گفتگوها صورت گرفته و تلاش‌ها برای حل این موضوع ادامه دارد.

احمد تکور گفته است: «بلی ما همرای مقامات صحبت کردیم و ملاقات‌های ما ادامه دارد و این موضوع که رسمی شود باز اعلان می‌کنیم، ما می‌خواهیم که مکاتب دخترانه باز شود و ما هم صحبت می‌کنیم و منتظر پاسخ شان هستیم و تعمیرهای ما برای مکاتب دخترانه آماده است.»

تکور همچنان گفته است که دانش‌آموزان فارغ‌شده از مکاتب افغان ترک، می‌توانند بورسیه پوهنتون‌های ترکیه را به‌گونه رایگان بدست آورند.

به گفته او، روند ثبت نام اخذ امتحان دانش‌آموزان جدید برای مکاتب افغان ترک در افغانستان نیز آغاز شده است.

از سویی هم، متعلمین لیسه افغان ترک از نصاب تعلیمی این مکتب خرسند اند و بر بازگشایی مکاتب دخترانه از سوی دولت سرپرست تأکید می‌ورزند.

بنیاد معارف ترکیه در حال حاضر ۴۵ باب مکتب، ۷ مرکز آموزشی خدمات تعلیم و تربیه و ۷ هزار دانش‌آموز در هشت ولایت افغانستان دارد که رییس این بنیاد آنرا پُل دوستی میان کابل و انقره عنوان می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس جمهور ازبکستان و صدراعظم موقت پاکستان در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۰, ۱۴۰۲)

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان روز چهارشنبه (۲۹سنبله) در حاشیه هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک با انوارالحق کاکر، صدراعظم موقت پاکستان دیدار کرد.

دراین دیدار محور بحث دو طرف روی تلاش‌های دوجانبه برای تقویت بیشتر مشارکت استراتژیک بین ازبکستان و پاکستان، با تمرکز ویژه بر تجارت، اقتصاد، سرمایه‌گذاری و حمل و نقل بود.

در این نشست همچنین در مورد امنیت منطقه‌ای، به شمول ارزیابی وضعیت و تحولات اخیر در افغانستان بحث و گفتگو نمودند.

دراین گفتگو تاکید شد که تلاش‌های مشترک برای پیشبرد ساخت راه آهن ترانس-افغان، پروژه‌ای با پیامدهای منطقه‌ای مهم حیاتی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار و گفتگوی شارژدافیر سفارت امریکا با هیئتی در دوحه

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۰, ۱۴۰۲)

شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان از دیدار با هیئتی از امارت اسلامی در دوحه خبر داده است. وی گفته است که دو طرف درباره مبارزه با مواد مخدر در افغانستان گفتگو کرده اند.

کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا ناوقت روز چهارشنبه (۲۹سبنله) در صفحه ایکس نگاشته است که با هیئتی از امارت اسلامی در دوحه درباره نگرانی کشور‌های منطقه و مبارزه با مواد مخدر در افغانستان گفتگو کرده است.

به گفته وی آنان در این دیدار درباره ریشه‌کن کردن مواد مخدر، معیشت‌های جایگزین و درمان اعتیاد بحث و گفتگو کرده اند.

در بخشی از پیام شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان آمده است: «شنیدن توصیه‌های کارشناسان افغان در داخل و خارج افغانستان درباره این که چگونه جامعه جهانی می‌تواند کمک کند و نقش حیاتی زنان در تمامی جنبه‌های مبارزه با مواد مخدر تا چه اندازه مهم است، بسیار ارزشمند است. ما بدون آنها (زنان) موفق نخواهیم شد.»

او با تاکید به این که مواد مخدر از زمان زیادی یک فاجعه انسانی و اقتصادی برای مردم افغانستان و جهان بوده است، افزوده است که با همکاری سازمان ملل و سایر نهاد‌های ذیربط تلاش دارند تا از «آرمان مردم افغانستان» برای از بین بردن «بلای مواد مخدر غیرقانونی در افغانستان» برای همیشه حمایت کنند.

درهمین حال، رئيس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه می‌گوید هیئت امارت اسلامی با شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان، تیم فنی امریکا در قطر و نماینده دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد، درباره «پیشرفت‌‌ها» در خصوص مبارزه با مواد مخدر و کشت خشاش صحبت کرده است.

سهیل شاهین روز پنج‌شنبه (۳۰ سنبله) در صفحه ایکس نوشت که یک تیم مبارزه با مواد مخدر امار اسلامی متشکل از وزارت داخله، ریاست امنیت ملی و وزارت خارجه به دوحه سفر کرده است.

سهیل شاهین گفته است که در دیدار با مقامات امریکا، بریتانیا و ملل متحد ارقامی را درباره پیشرفت‌ها در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و کشت خشخاش ارایه کرده است.

آقای شاهین افزود که امارت اسلامی از بررسی تیم‌های نظارتی ملل متحد و جامعه جهانی برای دیدن از مناطقی که کشت خشخاش در آن «ریشه‌کن‌» شده، استقبال می‌کند.

این مقام امارت اسلامی همچنین گفته که پروژه‌های جایگزین برای کشاورزان مزارع خشخاش نیاز است.

با آنکه امارت اسلامی پس از به قدرت رسیدن در افغانستان بر مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر تاکید دارند، به تازگی ملل متحد با نشر گزارش از افزایش قاچاق و تولید ماده مخدر مت آمفتامین در افغانستان خبر داده است.

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که گزارش‌ها و کشفیات مربوط به مت‌آمفتامین تولید شده در افغانستان حاکی از تغییر اقتصاد مواد مخدر در این کشور است، جایی که ۸۰ درصد خشخاش غیرقانونی جهان که برای تولید هیروئین به کار می‌رود، تولید می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!