Connect with us

علم و تکنالوژی

هند راکتی را برای نشست فضاپیما در قطب جنوب ماه پرتاب کرد

منتشر شده

در

سازمان تحقیقات فضایی هند روز جمعه راکتی را پرتاب کرد که تلاش می‌کند یک فضاپیما را در قطب جنوبی ماه فرود بیاورد. این یک شاهکار بی‌سابقه‌ای است که موقعیت هند را به عنوان یک قدرت فضایی بزرگ ارتقا می‌دهد.

به گزارش رویترز، تصاویر تلویزیونی نشان داد که راکت LVM3 سازمان تحقیقات فضایی هند از میدان فضایی اصلی این کشور در ایالت جنوبی اندرا پرادش پرتاب شد و دود و آتش را پشت سر گذاشت.

ماموریت چاندرایان سوم برای استقرار یک فضاپیما در نزدیکی قطب جنوبی ماه در ۲۳ آگست طراحی شده است.

تنها سه سازمان فضایی دیگر – ایالات متحده، اتحاد جماهیر شوروی سابق و چین – موفق شده اند تا یک فرودگر در سطح ماه مستقر کنند. اما هیچ کدام در نزدیکی قطب جنوبی نشست نکرده است.

چاندرایان سوم که در زبان سانسکریت به معنای وسیله نقلیه ماه است، شامل یک فرودگر با ارتفاع ۲ متر بوده که برای استقرار کاوشگر در نزدیکی قطب جنوبی ماه طراحی شده است، جایی که انتظار می‌رود برای دو هفته با انجام یک سلسله آزمایش‌ها فعال بماند.

ماموریت چاندرایان دوم در سال ۲۰۲۰ با موفقیت یک مدارگرد را مستقر کرد، اما فرودگر و کاوشگر آن در یک تصادف در نزدیکی جایی که چاندرایان سوم تلاش می‌کند نشست کند، نابود شدند.

علم و تکنالوژی

انجام نخستین جراحی رباتیک پروستات از راه دور؛ داکتر از ایتالیا مریض را در چین جراحی کرد

Published

on

در یک دستاورد طبی بی‌سابقه، تیمی از جراحان چینی نخستین عمل جراحی رباتیک پروستاتکتومی بین‌قاره‌ای جهان را با موفقیت انجام دادند. در این عملیات، جراحی از روم، پایتخت ایتالیا کنترول عمل را بر روی بیماری در حال جراحی در بیجینگ، پایتخت چین بر‌عهده داشت.

این عمل جراحی که گامی بزرگ در پیشرفت جراحی از راه دور محسوب می‌شود، نشان داد که چگونه تکنالوژی پیشرفته می‌تواند موانع جغرافیایی را در ارائه مراقبت‌های صحی تخصصی از میان بردارد.

داکتر ژانگ شو، رئیس بخش ارولوژی شفاخانه کل ارتش آزادی‌بخش خلق چین در بیجینگ، این عمل را به‌طور کامل از ایتالیا هدایت کرد. او با استفاده از ابزارهای جراحی رباتیکی که در فاصله‌ای بیش از ۸۰۰۰ کیلومتر در چین قرار داشتند، کنترول کامل عمل را در دست داشت.

این جراحی با بهره‌گیری از یک سامانه پیشرفته رباتیک و با اتکا به شبکه‌های فوق‌سریع جی ۵ و فیبر نوری پرسرعت، با دقت لحظه‌ای و بی‌درنگ انجام شد.

اتصال دیجیتال با تأخیر بسیار کم برای کنترول دقیق و پاسخ‌گو کاملاً ضروری بود؛ چالشی تخنیکی که تا پیش از این، مانعی بزرگ برای انجام جراحی‌های از راه دور به شمار می‌رفت.

یک تیم جراحی پشتیبان نیز در بیجینگ حضور داشت تا در صورت بروز شرایط اضطراری مداخله کند، اما تمام مراحل جراحی از اروپا توسط دکتر ژانگ هدایت شد که رویدادی بی‌سابقه در همکاری جراحی بین‌المللی می‌باشد.

این عمل جراحی تاریخی نویدبخش آینده‌ای روشن برای طب از راه دور به‌ویژه برای مناطق روستایی و محروم است. این رویداد چشم‌اندازی از جهانی را ترسیم می‌کند که در آن جراحان متخصص می‌توانند از هزاران کیلومتر دورتر جراحی کنند و مراقبت‌های صحی سطح بالا را به مناطقی که فاقد امکانات پیشرفته هستند، ارائه دهند.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

شکست دوباره شرکت جاپانی آی‌سپیس؛ فضاپیما در ماه سقوط کرد

Published

on

شرکت جاپانی آی‌سپیس اعلام کرده است که فضاپیمای بدون سرنشین اش احتمالا هنگام تلاش برای نشست در سطح ماه سقوط کرده است. این دومین شکست این شرکت پس از مأموریت ناموفق آن دو سال پیش است.

آی‌سپیس که قصد داشت به جمع شرکت‌های امریکایی موفق در نشست‌های تجارتی فضاپیماها روی ماه بپیوندد، به دلیل مشکلات در اندازه‌گیری فاصله و کُند نکردن سرعت نشست، ارتباط با فضاپیمای خود به نام ریزیلینس را از دست داده است.

این فضاپیما حامل یک ربات چهارچرخ لوکزامبورگی و پنج دستگاه خارجی به ارزش ۱۶ میلیون دالر بود و قرار بود در یک مأموریت ۱۴ روزه با همکاری ناسا فعالیت کند.

اگرچه این شکست باعث توقف چند ساله دسترسی تجارتی جاپان به ماه می‌شود، این کشور همچنان به برنامه آرتمیس ناسا و توسعه اکتشافات فضایی ادامه می‌دهد و شرکت آی‌سپیس برنامه دارد در سال ۲۰۲۷ مأموریت بزرگ‌تری انجام دهد.

صدراعظم جاپان گفت: «انتظارات از آی‌سپیس هنوز باقی است.»

Continue Reading

علم و تکنالوژی

عربستان سعودی از تکنالوژی‌های جدید در حج ۲۰۲۵ رونمایی کرد

Published

on

با طلوع آفتاب بر فراز مکه فردا (چهارشنبه، ۱۴ جوزا) حدود ۱.۸میلیون مسلمان از سراسر جهان مناسک حج را آغاز خواهند کرد و به پنجمین رکن اسلام عمل خواهند نمود.

این سفر معنوی که در مدت پنج روز انجام می‌شود، امسال نه تنها با عبادتی عمیق همراه است، بلکه با نوآوری‌های تکنالوژیک و تدابیر امنیتی گسترده نیز همراه شده تا جوابگوی مشکلات گذشته باشد.

استقبال از نوآوری‌های تکنالوژی‌

در تلاشی برای بهبود تجربه زائران، عربستان سعودی فناوری‌های پیشرفته‌ای را در حج امسال به کار گرفته است.

پلتفرم «نسک» فرآیند درخواست ویزه و رزرو مناسک حج را ساده‌تر کرده و فرایند را برای زائران کارآمدتر ساخته است.

همچنین، راه‌آهن سریع‌السیر حرمین تخفیف ۵۰ درصدی در بلیت‌های مسیر مکه به مدینه ارائه می‌دهد تا جابه‌جایی زائران آسان‌تر شود. در کنار آن، سیستم‌های پیشرفته نظارتی از جمله طیاره‌های بی‌سرنشین برای پایش حرکت جمعیت و تأمین امنیتی به کار گرفته خواهند شد.

این نوآوری‌ها نشان‌دهنده تعهد عربستان سعودی به تلفیق سنت با تکنالوژی‌ مدرن، و فراهم آوردن محیطی امن و معنوی برای عبادت‌کنندگان است.

رسیدگی به نگرانی‌های صحی و امنیتی

واقعه حج ۲۰۲۴ که در آن بیش از ۱۳۰۰ زائر بر اثر گرمای شدید جان خود را از دست دادند، هنوز در ذهن‌ها باقی مانده است. در پاسخ به این حادثه، مقامات سعودی تدابیر سخت‌گیرانه‌ای برای حفاظت از زائران اجرا کرده‌اند.

شفاخانه‌های منطقه «مِنا» به‌طور کامل تجهیز و پر از کارمندان شده‌اند و برای تداوی مریضی‌های ناشی از گرما آماده هستند. این مراکز تا پیش از آغاز حج، بیش از ۹۱ هزار خدمت صحی ارائه داده‌اند.

در همین حال، مرکز ملی هواشناسی عربستان هشدار موج گرما صادر کرده و پیش‌بینی کرده که دما تا ۴۷ درجه سانتی‌گراد افزایش یابد.

به زائران توصیه شده است که به میزان کافی آب بنوشند، در سایه استراحت کنند و دستورالعمل‌های امنیتی را برای کاهش خطرات سلامتی رعایت نمایند.

برقراری نظم از طریق قانون‌گذاری

برای مدیریت ورود گسترده زائران، عربستان نظام سخت‌گیرانه‌ای برای صدور مجوز ورود اجرا می‌کند.

امسال، مقامات از ورود بیش از ۲۶۹ هزار نفر فاقد اسناد معتبر به مکه جلوگیری کرده‌اند، که نشان از تأکید بر مشارکت قانون‌مند برای جلوگیری از ازدحام و تضمین امنیتی دارد.

افرادی که مقررات را نقض کنند با جریمه‌هایی از جمله تا ۵ هزار دالر، اخراج از کشور و لغو مجوزها مواجه خواهند شد.

این اقدامات نشان‌دهنده تعهد عربستان به حفظ نظم و صیانت از قداست مناسک حج است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!