Connect with us

تجارت

واردات مواد سوختی از گذرگاه‌های حیرتان و آقینه از سرگرفته شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۲۱, ۱۴۰۰)

مسوولان در اتاق تجارت و سرمایه گذاری بلخ می‌گویند که واردات مواد سوختی از قبیل تیل و گاز از طریق گذرگاه‌های مرزی حیرتان و آقینه از سر گرفته شده است.

این درحالی است که گذرگاه مرزی حیرتان دو هفته قبل باز شد، اما واردات مواد سوختی متوقف بود.

شماری از رانندگان میگویند که از بهر بلند رفتن بهای مواد سوختی با مشکلات روبرو شده اند.

مولدین، یک تاکسی ران در مزارشریف، میگوید که از بهر بلند رفتن قیمت مواد سوختی نمی‌تواند خرچ خانه اش را پوره کند.

رانندگان از امارت اسلامی می‌خواهند تا نظارت بیشتر بر نرخ مواد سوختی داشته و برای کاهش آن راهکاری بسنجند  .

 در همین حال، باشندگان بلخ از بلند بودن بهای مواد سوختی شاکی اند  و می افزایند که یک لیتر پترول به ۶۱ افغانی و فی کیلو گاز به ۷۰ افغانی به فروش می رسد .

مسولان در اتاق تجارت و سرمایه گذاری بلخ می‌گویند که محدویت‌ها در داد و ستد دالر سبب شده تا بازرگانان افغان نتوانند پول خرید مواد سوختی را به کمپنی‌های نفتی در کشورهای آسیای مرکزی به وقت و زمان اش تحویل دهند .

شمال افغانستان دارای سه گذرگاه مرزی مهم شیرخان در کندوز , حیرتان در بلخ و آقینه در فاریاب است که در گذشته بیشتر از ۷۰ در صد مواد سوختی مورد نیاز کشور از این بنادر تامین می‌شد اما با توجه به تغییرات سیاسی  و کمبود اسعار خارجی روند واردات تیل و گاز با مشکل روبرو شده بود.

تجارت

شکایت شهروندان از افزایش بهای گاز مایع و نفت

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۲)

شماری از شهروندان از بلندرفتن قیمت نفت و گاز شکایت دارند و می‌گویند که یک لیتر تیل به ۸۰ افغانی و یک لیتر گاز به ۶۰ افغانی افزایش پیدا کرده و اگر وزارت تجارت نرخ‌ها را کنترول نکند، مردم با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

برعلاوه، باشند‌گان شهر کابل می‌گویند که این روزها قیمت مواد نفتی هر روز افزایش می‌یابد، آنان از حکومت می‌خواهند که برای جلوگیری از این کار، سکتور خصوصی تدابیری را اتخاذ و قیمت‌ها را کنترول کند.

از سویی هم، برخی از رانندگان نیز از بلندرفتن بهای تیل و گاز ابراز نگرانی کرده‌اند.

عزیزالله، راننده تکسی، می‌گوید: «قیمت تیل پترول به ۸۰ افغانی رسیده و تیل دیزل همچنان نزدیک به ۸۰ افغانی رسیده است و با این قیمت‌ها ما حتی مصارف خود را نیز پوره کرده نمی‌توانیم و ما از امارت اسلامی خواهش می‌کنیم که هرچه زودتر راه (سالنگ) را ترمیم کند و جلو تاجران را بگیرند چون در هر لیتر ۲۰ افغانی قیمت‌ها را بلند بردند و این خود یک ظلم است بالای مردم.»

سراج احمد، راننده تکسی، نیز گفت: «دالر بسیار پایین آمده ولی برعکس قیمت تیل افزایش یافته است. باید قیمت تیل کمی پایین شود چون کسانی که تکسی رانی می‌کنند با این قیمت تیل مصارف خود را پوره کرده نمی‌توانند.»

مسوولان شماری از تانک‌های تیل در کابل نیز گفته‌اند که مسدودشدن شاهراه عمومی سالنگ سبب شده است که قیمت مواد نفتی افزایش پیدا کند.

در همین حال، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، دلیل بلند رفتن بهای مواد نفتی را در کشور ناشی از افزایش قیمت‌ها در مارکیت‌های جهانی می‌داند.

خیرالدین مایل گفت: «افزایش قیمت‌های جهانی تیل دلیل بلند رفتن بهای تیل در کشور شده است و این تاثیر مستقیم بالای بازارهای افغانستان هم دارد. اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان از تمام تاجران وارد کننده مواد نفتی تقاضا دارد تا در قسمت نرخ‌ها توجه جدی داشته باشند تا هموطنان ما توان خرید آنرا داشته باشند.»

Continue Reading

تجارت

صدر اعظم روسیه : آماده تشدید توسعه راه های ترانسپورتی به افغانستان و جنوب آسیا هستیم

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۸, ۱۴۰۲)

میخائیل میشوستین، صدر اعظم روسیه اعلام کرده که کشور اش آماده است تا گسترش مسیرهای حمل و نقل اوراسیا از جمله مسیرهای حمل و نقل به افغانستان و جنوب آسیا را تشدید کند.

به گزارش خبرگزاری انترفاکس روز دوشنبه، میشوستین در نشستی با صدر اعظم ازبیکستان گفت: «گام‌های بعدی در راستای توسعه دهلیز بین‌المللی شمال-جنوب در اولویت قرار دارد، همانطور که قبلاً گفته‌ایم، این پروژه می‌تواند از نظر حمل‌ونقل بار با کانال سوئز رقابت کند و اجرای آن باعث افزایش همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین همه شرکت‌کنندگان پروژه خواهد شد.»

وی افزود: «در این زمینه، ما آماده ایم بر گسترش تمامی مسیرهای حمل و نقل در فضای مشترک اوراسیا از جمله مسیرها به افغانستان و جنوب آسیا تمرکز کنیم.»

میشوستین در حالی که از ارتباط حمل و نقل بیشتر بین روسیه و ازبیکستان و همچنین فضای اوراسیا به طور کلی صحبت می کرد، گفت که پیش نویس یک برنامه همکاری جامع برای توسعه حمل و نقل ریلی در ازبیکستان یک هدف کلیدی است. وی گفت: «سرمایه گذاران روسی آماده کمک به ارتقای زیرساخت های میدان‌های هوایی هستند.»

از سوی دیگر، عبدالله اریپوف، صدر اعظم ازبیکستان گفت که توسعه دهلیزهای جدید حمل و نقل بین المللی، امکان دسترسی به بازارهای بهتر را فراهم می کند.

وی افزود: «ما از توسعه یک دهلیز حمل و نقل کلیدی در قاره اوراسیا، دهلیز بین المللی شمال-جنوب حمایت می‌کنیم. ما علاقه مند راه اندازی مشترک یک دهلیز حمل و نقل چندوجهی جدید بین بلاروس، روسیه، قزاقستان، ازبیکستان، افغانستان و پاکستان هستیم. یکی از جنبه های این ابتکار، ساخت خط آهن در دهلیز فرا افغانستان است.»

Continue Reading

تجارت

پروژه «رونق» برای ۴۰ شرکت کوچک برنامه آموزشی توسعه تجارت را راه اندازی کرده است

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۷, ۱۴۰۲)

نهاد بین‌المللی کورداید از طریق پروژه «رونق» جهت حمایت از سکتور خصوصی و ایجاد اشتغال‌زایی برای بیجاشدگان داخلی، برنامه آموزشی توسعه تجارت را برای ۴۰ شرکت کوچک تجارتی راه اندازی کرده است.

زلمی ایثار، مسوول پروژه رونق در هرات، می‌گوید که شرکت‌کنندگان در جریان یک هفته آموزش‌های لازم تجارت را فرا گرفته‌اند.

آقای ایثار در مورد این برنامه گفته است: «هدف اصلی پروژه رونق ایجاد شغل و فرصت‌های کاری برای بیجاشدگان داخلی می‌باشد و ما در قدم دوم کوشش می‌کنیم که همرای شرکت‌های خصوصی برای رسیدن به این هدف که همانا ایجاد فرصت‌های کاری برای بیجاشدگان داخلی است، ما را کمک کنند.»

به گفته او، این پروژه برای شرکت‌کنندگان سند معتبر داده و می‌دهد تا بتوانند تجارت خود را رونق دهند.

در همین حال، شماری از تاجران و صنعت‌کاران به این باوراند که این پروژه توانسته برای رُشد تولیدات داخلی موثر باشد.

بهناز سلجوقی، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان در زون غرب، گفته است: «واقعاً موثریت داشته و مفید واقع شده برای شرکت‌های که مسوولین آن خانم‌ها بودند، چون نیاز هر شرکت است که باید ظرفیت داشته باشند و ظرفیت‌سازی شوند.»

از سویی هم، در حاشیه این برنامه، نمایشگاه صنایع دستی و تولیدات داخلی نیز برگزار شده است.

گفته می‌شود که خیلی از زنان و مردان که آموزش‌های لازم در قسمت تجارت دیده‌اند، برای خودشان تجارت‌های کوچک راه اندازی کرده‌اند.

نذیر احمد نوری، تجارت‌پیشه، گفت: «ما ان‌شاء‌الله این معادل‌ها و برنامه‌های که آموختیم در کار و تجارت خود عملی می‌کنیم.»

تمرکز این پروژه روی مهاجرین و بیجاشدگان داخلی است تا آن‌ها را در قسمت تأمین معیشت زندگی‌شان یاری رساند.

پروژه رونق از سال ۲۰۲۰ فعالیت خود را آغاز کرده و هدفش رُشد شرکت‌های تجارتی است تا بتوانند با سرمایه‌گذاری، زمینه اشتغال را برای بیجاشدگان داخلی فراهم کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!