Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور

منتشر شده

در

حمله‌ مسلحانه‌ی افراد وابسته به گروه داعش به غیر نظامیان در مسیر ولایت‌های دایکندی و غور واکنش‌های جهانی را درپی داشته است. سازمان ملل متحد حمله بر هزاره‌ها در دایکندی را «فجیع» دانسته و محکوم کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواهان شناسایی عاملان این حمله شده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل گفته است:«سرمنشی سازمان ملل متحد حمله قاتلانه دیروز بر جامعه شعیه هزاره را که در افغانستان رخ داد، به شدت محکوم می‌کند. آقای‌ گوترش برای خانواده‌های قربانی تسلیت عرض کرده و خواهان شفای عاجل بر زخمیان شده است. سرمنشی سازمان ملل خواهان حفاظت از مردم ملکی است. مأموریت سیاسی ما در افغانستان نیز حمله دیروز در افغانستان را محکوم می‌کند و از مسوولان می‌خواهد که در رابطه تحقیقات کنند و عاملان حمله را مورد حساب دهی قرار دهند.»

شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در قطر نیز حمله مرگبار بر هزاره‌های دایکندی را به‌ شدت محکوم کرده است. کرن دیکر در یادداشتی در ایکس این حمله را «وحشیانه» پنداشته و خواستار شناسایی و پاسخگویی عاملان آن شده‌ است.

سفارت جاپان در افغانستان همچنان این حمله را «تروریستی» پنداشته و محکوم نموده است.

این سفارت در بیانیه‌‌ای بر متوقف‌شدن این گونه حملات تأکید کرده ‌است.

رینا امیری، نماینده‌ ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان در افغانستان و دیدبان حقوق بشر همچنان بر حفاظت و توجه بیشتر هزاره‌ها در کشور تأکید کرده‌اند.

امارت اسلامی نیز این حمله را «وحشیانه» دانسته و آن را به شدت محکوم کرده ‌است. امارت اسلامی تصریح نموده که به‌گونه جدی تلاش می‌کند تا عاملان این رویداد را پیدا و آنان را به پای اجرای عدالت بکشاند.

در حمله مسلحانه روز پنجشنبه در ساحه‌ای بین ولایت‌های دایکندی و غور ۱۴ غیرنظامی کشته شدند.

مسوولیت این حمله را گروه داعش برعهده گرفته است.

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!