Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به دستور رعایت حجاب زنان در افغانستان

منتشر شده

در

صدورفرمان وزارت امربه معروف و نهی عن المنکر که ولی زن بی‌‌حجاب تنبیه ویا مجازات می‌شود با واکنش‌های داخلی و خارجی رو به رو شده است.

سرمنشی سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد به وعده‌ها وتعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر به زنان ودختران افغان عمل کنند.

نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان هم در واکنش به طرح پوشش سر تا پای اسلامی برای زنان گفته است که این تصمیم درکنارمسدود نگه داشتن مکاتب به روی دختران، فاصله میان حاکمان جدید وجامعه جهانی را بیشترمی کند.

امریکا و بریتانیا هم گفته اند که این تصمیم برچگونگی تعامل جهان با حکومت سرپرست افغانستان اثرخواهد گذاشت.

شمار ازسازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری به شمول دیدبان حقوق بشرهم ازجامعه جهانی می خواهد برای پاسخگویی با این تصمیم استراتیژی مشترک را تدوین ویک نشست اضطراری برگزار کنند.

درحالی که در مکاتب به روی دختران صنوف بالاتر از ششم هنوز بسته است وجامعه جهانی مدعی است که حاکمان جدید به تعهدات و وعده‌های شان عمل نکرده اند، فرمان جدید مبنی بر پوشش سرتاپای زنان واکنش های بیشتر را به همراه شده است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل دراین باره گفته است که:"من باردیگر از طالبان می‌خواهم به وعده‌های خود به زنان ودختران افغان وتعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشرعمل کنند".

هیات معاونت سازمان ملل (یوناما) نیز دراین باره واکنش نشان داده است:" این تصمیم درکنارمسدود نگه داشتن مکاتب به روی دختران، تعامل دولت افغانستان با جامعه بین‌المللی را مشکل تر و فاصله میان آنها را بیشترمی کند، ما به زودی با رهبران طالبان برای شفاف سازی دراین زمینه دیدارخواهیم کرد ونگرانی جهانی را با آنان شریک خواهیم ساخت".

میلانی ورویر، رییس اجراییه انستیتوت جورج تاون برای زنان، صلح و امنیت گفته است که:" افراد زیادی هستند که درشرایط کنونی از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهند درتصامیم شان تجدید نظرکنند، این تخطی حقوق بنیادی زنان ودختران است".

وزارت خارجه امریکا هم درتویتی گفته است که واشنگتن و شرکای بین‌المللی‌اش عمیقا از اقدامات اخیرحکومت سرپرست در مورد زنان و دختران، از جمله محدودیت تحصیل و سفر نگران هستند.

مدیراموربین الملل عفو بریتانیا هم درتویتی گفته است که بریتانیا حاکمان جدید را با اعمال شان قضاوت خواهد کرد، اگر آنها خواهان مشروعیت بین‌المللی هستند، باید به تعهدات خود، به ویژه در مورد حقوق زنان و دختران، عمل کنند.

در این میان سازمان دیده بان حقوق بشر می‌گوید، کشورهایی که از حقوق زنان حمایت می‌کنند، باید یک نشست اضطراری برگزارکنند.

هیدربار، معاون بخش حقوق زنان درسازمان دیده بان حقوق بشر می‌گوید که:" کشور هایکه دفاع از حقوق زنان جز پالیسی خارجی آنهاست باید برای تدوین یک استراتیژی مشترک و شیوه ای واکنش جهان در برابر تخطی‌های طالبان از حقوق زنان و دختران، نشست اضطراری را دایر کنند. این پلان، باید شامل تشویق و مجازات باشد."

رینا امیری، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور زنان و حقوق بشر می‌گو‌ید که:" طالبان هنوزهم پالیسی‌های سرکوب گرانه علیه زنان و دختران را به عنوان جاگزینی برای رسیدگی به بحران اقتصادی و نیاز به حکومت فراگیر اتخاذ می‌کند. من با خواست‌های افغان‌ها و جامعه بین‌المللی یکجا می‌شوم تا اقدامات سرکوب‌گرانه پایان یابد،‌ مکاتب دختران دو باره باز گردند، زنان اجازه کار پیدا کنند و زندگی شان را از سر بگیرند."

رعایت حجاب اسلامی توسط زنان از فرموده‌های قرآنی است که عالمان دین ودانشمندان اسلامی تطبیق آنرا از مسوولیت‌های یک نظام اسلامی می دانند.

آنان به این باورند که کشورهای غربی با منع قراردادن پوشش اسلامی برای زنان مسلمان حقوق اسلامی زنان مسلمان را نقص کرده اند ونباید براساس آزادی مذهب که غرب خود را به آن متعهد می‌داند حق پوشش اسلامی از زنان مسلمان گرفته شود.

وزارت امربه معروف و نهی از منکر روزگذشته درحکمی از تمام زنان در افغانستان خواست، حجاب اسلامی را رعایت کنند. در این حکم گفته شده است که با هر لباسی که بدن پوشانیده شود، آن حجاب است، اما افزوده که "تنگ و نازک" نباشد.

به گفته این وزارت، لباس و چادر مروج به رنگ سیاه موسوم به حجاب، نیزحجاب شرعی است.

شماری از باشنده‌گان کابل در حالیکه داشتن حجاب را یک فریضه دینی میدانند اما می‌گویند کسانی که این امر را رعایت نمی‌کند باید خودشخص تنبه یا مجازات شود.

گیتی، باشنده کابل گفت:" در هیچ جای قانون اسلام کسی نیامده که کسی یک گناه را انجام بدهد واعضا خانواده آن مجازات شود."

حزب الله، باشنده کابل گفت:" امارت اسلامی چرا باید اینگونه رفتارکنند همراه زنان چون قبل از آمدن امارت اسلامی نیز همه زنان دارای حجاب بوده اند."

در این میان شماری از عالمان دینی حجاب را یک فریضه دینی و شرعی دانسته میگویند درکشور اسلامی برای تطبیق حجاب نیاز به جبر واکراه نیست.

سیدمحسن قریشی، عالم دین گفت:"حجاب در قرآن به آن تاکید شده و زن بی‌حجاب نمازش روا نیست روزه‌اش نمیشود و زکات هم داده نمیتواند پس در کشور ما همه مسلمان هستیم و نیاز به زور و جبر نداریم."

پس از صدور فرمان تازه وزارت امربه معروف و نهی عن المنکر که ولی زن بی‌‌حجاب تنبیه ویا مجازات می ‌شود برخی از فعالان عرصه حقوق زن می‌گویند امارت اسلامی همیشه نگاه خشک و انعطاف ‌ناپذیری نسبت زنان داشته و به همین دلیل نه‌ تنها هیچ نقشی برای زنان قایل نشده بلکه محدودیت‌های بسیار شدید را علیه زنان وضع کرده ‌اند. آنان فرمان اخیر امارت اسلامی را در مورد حجاب نیز اجباری می دانند.

فروزان رسولی، فعال حقوق زن گفت:" قبل از صدور این فرمان امارت اسلامی تمام زنان ودختران دارای حجاب بودند و نباید امارت اسلامی این فریضه را به گونه اجبار بالای زنان بقبولانند بلکه باید زمینه را مساعد کرده که زنان در جامعه خود را مصون احساس کنند."

درهیمن حال، محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی امارت اسلامی درقطر در رشته توئیت‌های گفته است طبق قوانین بین‌المللی، هر جامعه‌ای حق دارد در پرتو ارزش‌ها و اعتقادات خود زندگی کند.

به گفته وی حجاب رمز عقيدوی وشعار جامعه افغانستان و یکى از ارزش‌هاى مهم‌اش است.

وی افزوده است:"هیچ کس نمی‌تواند نماینده جامعه دیگری باشد، رهبران هر جامعه نمایندگان جامعه خود هستند."

رویداد های اخیر

نماینده ملل متحد در نشست شورای امنیت: افغانستان از جامعه جهانی جدا شده است

به گفته‌ وی، گفتگوهای دوحه امیدواری‌ها را برای نزدیکی روابط کابل با جهان بیشتر کرده بود اما قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر آن‌را تضعیف کرد.

Published

on

نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان در نشست اخیر شورای امنیت این سازمان در باره افغانستان گفته است که این کشور از جامعه جهانی جدا شده است.

در این نشست که روز چهارشنبه (۲۸ سنبله) برگزار شد، رزا اتونبایوا گفت که پس از دهه ها جنگ در افغانستان حالا ثبات آمده و اقدامات مثبت در عرصه‌های اقتصاد، زیربنا و روابط خارجی صورت گرفته است.

به گفته‌ وی، گفتگوهای دوحه امیدواری‌ها را برای نزدیکی روابط کابل با جهان بیشتر کرده بود اما قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر آن‌را تضعیف کرد.

او گفت: «ما در تلاش هستیم تا به میراث سیاسی درگیری طولانی افغانستان بپردازیم. در شرایط کنونی، افغانستان از جامعه جهانی جدا شده است. افراد طالبان (امارت اسلامی) که بسیاری از آنها بالفعل وزیر هستند، تحت تحریم هستند و نمی‌توانند بدون اجازه این شورا سفر کنند. دارایی های بانک مرکزی افغانستان مسدود شده است که پتانسیل توسعه بخش خصوصی را محدود می‌کند. مقامات بالفعل در نهادهای چندجانبه نماینده ندارند.»

نمایندگان امریکا و بریتانیا هم بیشترین تمرکز را روی وضعیت حقوق بشری داشتند و تاکید کردند که شرط عادی سازی روابط با امارت اسلامی، رعایت حقوق بشری زنان و قوانین بین‌المللی است.

دوروتی شی، معاون نماینده امریکا در ملل متحد گفت: «سازمان ملل متحد نباید از قطعنامه ۲۷۲۱ غافل باشد که بر ارزیابی مستقل و نقشه راه سیاسی که افغانستان هم با خود و هم با همسایگانش در صلح باشد، تأکید می کند و اینکه عضو کامل جامعه جهانی باشد. این قطعنامه خواستار انتصاب یک فرستاده ویژه شده تا به این موضوع بپردازد. طالبان (امارت اسلامی) در چنین مسیری قرار ندارند. با صدور فرمان ها یک قدم از مردم و جامعه بین المللی دور تر می‌شوند. ما به گونه واضح گفته ایم که هر قدم به سوی عادی سازی، ربطی به مسایل حقوق بشری دارد.»

در این نشست نمایندگان چین و روسیه گفتند که آنان نگران فعالیت شاخه خراسان داعش و القاعده هستند و هرگاه با آنان مبارزه جدی نشود می‌تواند به یک تهدید بزرگتر مبدل شوند.

فو کونگ، نماینده چین در ملل متحد گفت: «گروه های تروریستی داعش و القاعده در افغانسان فعال هستند و این تهدید برای امنیت منطقه است. از دولت سرپرست افغانستان می‌خواهیم در برابر این گروه ها مبارزه کنند تا افغانستان به پناه گاه تروریستان مبدل نشود. جامعه جهانی نیز افغانستان را حمایت کند تا این کشور را به جامعه جهانی برگرداند.»

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در ملل متحد گفت: «روسیه خواهان رویکرد واقع بینانه در مورد افغانستان است. گفتگوی بردبارانه داشته باشیم با مقام های طالبان (امارت اسلامی)، بدون تهدید و بدون باجگیری و باج خواهی واین را در فارمت دوحه شاهد بودیم. در این نشست دیده شد که بازیگران منطقه‌ای هم موافق بودند. تحمیل خواست‌ها و اراده خود بر طالبان (امارت اسلامی) پیشرفت در گفتگوها را غیر ممکن می سازد.»

نماینده پاکستان در این نشست مدعی شد که تحریک طالبان پاکستان از سوی برخی‌ها در امارت اسلامی حمایت می‌شوند.

منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد گفت: «تحریک طالبان پاکستان با بیش از ۶ هزار جنگجو و ۵۰ هزار عضو خانواده، بزرگترین سازمان تروریستی در افغانستان است و برای آنها در نزدیک سرحدات جا داده شده وتقریبا هر روز حملاتی را در پاکستان انجام می‌دهند. ما اسناد کافی داریم که برای برخی نفوذی‌های تی تی پی، برخی حلقات طالبان (امارت اسلامی) سهولت فراهم می‌کنند.»

اما امارت اسلامی همه‌ این اتهام‌ها و نقض حقوق بشر را رد می‌کند و می‌گوید که هرگاه کسی درمورد حضور هراس افگنان اسناد داشته باشد می‌تواند ارایه کنند.

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه گفت: «ما شش همسایه داریم. هیچ کشور همسایه فریاد و صدا نکرده. فقط یک کشور که بعضی اوقات اتهام وارد می‌کند. متاسفانه که سرمنشی ملل متحد به جای اینکه معلومات بگیرد و حقایق را بیان کند، یک اتهام را وارد کرد که به شان شان مناسب نبود.»

به گفته‌ وی، هرگاه گروه های تروریستی در افغانستان حضور می‌داشتند آنان برضد کشورهای همسایه اقداماتی را انجام می‌دادند که چنین نشده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی عبدالغفار بحر را به‌حیث سفیر جدید افغانستان در ازبکستان معرفی کرد

قابل یادآوریست که ازبکستان در ماه فبروری سال جاری میلادی سفارت افغانستان را به امارت اسلامی واگذار کرد.

Published

on

وزارت امور خارجه از تعیین عبدالغفار بحر به‌حیث سفیر امارت اسلامی افغانستان در ازبکستان خبر داده است.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه با انتشار عکسی در ایکس، عبدالغفار بحر را به‌عنوان نامزد سفیر افغانستان در ازبکستان معرفی کرده است.

عبدالغفار بحر در دیدار تودیعی خواجه شادمانوف، سفیر ازبکستان در کابل، با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، حضور داشته است.

قابل یادآوریست که ازبکستان در ماه فبروری سال جاری میلادی سفارت افغانستان را به امارت اسلامی واگذار کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی به نشست فارمت مسکو دعوت شد

امیر خان متقی در برنامه تشریح دستاورد های یک ساله ادارات امارتی امروز (پنجشنبه) گفت که در این نشست یک هیات بلندپایه امارت اسلامی اشتراک خواهد کرد.

Published

on

سفیر روسیه در کابل در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه از او دعوت کرده تا در نشست آینده نشست فارمت مسکو اشتراک کند.

در این دیدار که روز چهارشنبه (۲۸ سنبله) صورت گرفت، دیمتری ژیرنوف تاکید کرد که روسیه به روابط خود با امارت اسلامی افغانستان اهمیت زیادی قائل است و از این رو تلاش می‌کند تا از اشتراک هیات آن در همه نشست‌ها به میزبانی روسیه اعم از منطقه‌ای یا بین المللی اطمینان حاصل کند.

وزیر امور خارجه ضمن ابراز قدردانی از این دعوت، خاطرنشان کرد که امارت اسلامی با تلقی نمودن فارمت مسکو به عنوان یک ابتکار سازنده و مفید، در نشست‌های این روند اشتراک فعال داشته است.

آقای متقی نشست آینده فارمت مسکو را فرصتی ارزشمند برای گفتگوهای سازنده با مقامات ارشد روسیه و نمایندگان کشورهای منطقه در مورد موضوعات مورد علاقه و همکاری های دوجانبه دانست.

در همین حال، سرپرست وزارت امور خارجه اعلام کرده که قرار است نشست فارمت مسکو تا دو هفته دیگر برگزار شود.

امیر خان متقی در برنامه تشریح دستاورد های یک ساله ادارات امارتی امروز (پنجشنبه) گفت که در این نشست یک هیات بلندپایه امارت اسلامی اشتراک خواهد کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!