Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های گسترده به سیلاب نورستان؛ از پیام‌های همدردی تا درخواست برای کمک عاجل

رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، از تاجران ملی و نهادهای کمک‌رسان خواسته است تا برای کمک به سیلاب‌زدگان نورستان اقدام فوری کنند.

منتشر شده

در

در پی سیلاب‌های ویرانگر در شهر پارون، مرکز ولایت نورستان، موجی از پیام‌های همدردی و حمایت از سوی مقام‌های بین‌المللی، نهادهای کمک‌رسان و چهره‌های سرشناس افغانستان منتشر شده است.

سفیر جاپان، اتحادیه اروپا، سفارت ایران در کابل، ریچارد لیندزی نماینده ویژه بریتانیا در امور افغانستان و سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌اوام) با ابراز تأسف از این رویداد، به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفته و بر ادامه کمک‌رسانی و حمایت از آسیب‌دیدگان تأکید کرده‌اند.

در همین حال، حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، از تاجران ملی و نهادهای کمک‌رسان خواسته است تا برای کمک به سیلاب‌زدگان نورستان اقدام فوری کنند.

همچنین راشد خان، ستاره تیم ملی کریکت افغانستان، با ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان، از نهادهای ملی و بین‌المللی، مؤسسات خیریه و توانمندان کشور خواسته است با فراهم‌کردن مواد غذایی، دارو، سرپناه و سایر کمک‌های ضروری، از آسیب‌دیدگان این رویداد حمایت کنند.

عملیات جستجو، نجات و ارزیابی خسارات همچنان در مناطق آسیب‌دیده ادامه دارد.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث اعلام کرده است که براساس تازه‌ترین آمار ابتدایی، در پی سیلاب‌های ویرانگر در شهر پارون، مرکز ولایت نورستان، ۲۳ تن «شهید»، ۸۰ تن زخمی و نزدیک به ۱۰۰ تن دیگر همچنان مفقود هستند.

تاج‌محمد همت، معاون سخنگوی این اداره، گفته است که تاکنون ۱۵ جسد از زیر آوار و گل‌ولای بیرون کشیده شده و عملیات جستجو و نجات همچنان ادامه دارد.

به گفته وی، سیلاب‌ها ۷ خانه را به‌گونه کامل و ۲۳ خانه دیگر را به‌صورت قسمی تخریب کرده‌اند. همچنین ۷۰ دکان، ۴۰ عراده موتر سبک و سنگین و ۱۱ هوتل نیز به‌گونه کامل یا قسمی آسیب دیده‌اند.

مسئولان تأکید کرده‌اند که این آمار ابتدایی است و با ادامه عملیات جستجو و ارزیابی خسارات، احتمال افزایش شمار قربانیان و میزان خسارات وجود دارد.

رویداد های اخیر

عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان توافقنامه مشترک دفاعی امضا کردند

Published

on

عربستان سعودی، پاکستان و ترکیه روز جمعه در مکه توافقنامه مشترک دفاعی امضا کردند؛ اقدامی که این سه کشور هم‌پیمان ایالات متحده را در شرایطی که درگیری‌های منطقه‌ای موجی از حملات راکتی را متوجه کشورهای صادرکننده نفت در خلیج فارس کرده است، به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند.

از زمان حمله ایالات متحده و اسرائیل به ایران در ۲۸ فبروری، که به تشدید چشمگیر سال‌ها تنش در منطقه انجامید، ایران و متحدانش به عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس حملات موشکی انجام داده و انتقال محموله‌های انرژی این کشورها را نیز مختل کرده‌اند.

بر اساس بیانیه مشترک، هدف از این توافقنامه تقویت بازدارندگی جمعی در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه است. در این بیانیه آمده است که هرگونه حمله مسلحانه به یکی از سه کشور، حمله به هر سه کشور تلقی خواهد شد.

در حالی که در بیانیه جزئیاتی درباره تعهدات یا مسئولیت‌های هر یک از طرف‌ها در چارچوب آنچه «توافقنامه مشترک دفاعی مکه» نامیده شده، ارائه نشده است، تأکید شده که این پیمان با هدف تقویت امنیت جمعی و ترویج صلح، امنیت و ثبات در منطقه و فراتر از آن منعقد شده است.

یک مقام ترکیه‌ای این توافق را ماهیتی دفاعی توصیف کرد و گفت که این پیمان علیه هیچ طرف مشخصی تنظیم نشده، برای پیوستن دیگر کشورهای منطقه نیز باز است و هیچ‌یک از توافق‌های دوجانبه یا چندجانبه موجود را لغو یا جایگزین نمی‌کند.

با این حال، این سه کشور به‌طور ویژه نسبت به مواضع نظامی فزاینده تهاجمی اسرائیل و همچنین ایرانِ شیعه با گرایش انقلابی ابراز نگرانی دارند؛ آن هم در شرایطی که متحد دیرینه‌شان، ایالات متحده، برای مهار ناآرامی‌های منطقه‌ای با چالش روبه‌رو است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان پیمان امنیت جمعی: وضعیت افغانستان همچنان در محور توجه اعضای این سازمان قرار دارد

ولادیمیر واسیلیف در گفتگو با خبرگزاری دولتی «ریانووستی» گفته است که نگرانی اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی، وضعیت امنیتی در امتداد مرز تاجکستان و افغانستان است.

Published

on

نماینده دایمی روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی (سی‌اس‌تی‌او) گفته است که وضعیت افغانستان همچنان یکی از موضوعات اصلی مورد توجه کشورهای عضو این سازمان است و تحولات این کشور به‌گونه منظم بررسی می‌شود.

ولادیمیر واسیلیف در گفتگو با خبرگزاری دولتی «ریانووستی» گفته است که نگرانی اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی، وضعیت امنیتی در امتداد مرز تاجکستان و افغانستان است.

به گفته او، روند اجرای برنامه مشترک برای تقویت امنیت مرز تاجکستان و افغانستان آغاز شده و کشورهای عضو این سازمان در حال ارزیابی نیازهای امنیتی، تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای حمایت از این برنامه هستند.

واسیلیف جزئیات بیشتری درباره زمان تکمیل این برنامه یا میزان تجهیزات در نظر گرفته‌شده ارائه نکرد، اما تأکید کرد که افغانستان همچنان یکی از محورهای مهم رایزنی‌های امنیتی میان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی است.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان همواره گفته است که به هیچ گروهی اجازه فعالیت از خاک افغانستان علیه کشورها همسایه داده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا درباره تهدید داعش خراسان در افغانستان هشدار داد

Published

on

ایالات متحده هشدار داده است که تهدید گروه‌های تروریستی، از جمله داعش خراسان، همچنان یک نگرانی جدی است و بی‌ثباتی‌ها فرصت‌هایی را برای گسترش فعالیت این گروه‌ها فراهم می‌کند.

تمی بروس، معاون نماینده امریکا در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره تهدیدهای ناشی از حملات تروریستی به صلح و امنیت بین‌المللی گفت که مبارزه با داعش، القاعده و گروه‌های وابسته به آن‌ها همچنان از اولویت‌های اصلی واشنگتن است.

او گفت: «این گروه‌ها همچنان از بی‌ثباتی‌ها سوءاستفاده می‌کنند؛ چنان‌که پیشرفت‌های القاعده در منطقه ساحل، تمرکز بیشتر داعش بر افریقا و تهدید دوامدار داعش خراسان در افغانستان نشان می‌دهد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی بارها ادعاها درباره فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده و گفته‌است اجازه نخواهد داد از خاک این کشور علیه امنیت دیگر کشورها استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117